-
@lap said in VW Golf MK 8:
Αμαξαρα, το αγόραζα αύριο. Κάτι λεπτομερειες μου λείπουν αλλά σαν αυτοκίνητο είναι ΤΈΛΕΙΟ.
Με dsg υγρού τύπου μάλιστα.Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά θα δείξει σε λίγα χρόνια..
Δυστυχώς πολύ ακριβό πλέον. Εγώ είμαι τυχερός που το πρόλαβα 27 χιλ (όχι ότι αυτά είναι λίγα). -
Παιδιά έχει αλλάξει κάνεις τα μαμά φλας του καθρέφτη? Παρήγγειλα ένα ζευγάρι led dynamic flash (αυτά που δείχνουν και την κατεύθυνση) και μου ήρθαν και προσπαθώ να δω τι παίζει και πως γίνεται η αλλαγή ώστε να αποπειραθω να τα βάλω μόνος μου.
Επίσης, εντελώς ενημερωτικά για όποιον θέλει να μάθει, η led γραμμή μπροστά που ενώνει τα δύο φώτα δλδ αριστερά και δεξιά του κεντρικού σήματος, μπορεί να μπει και σε άλλη έκδοση εκτός από τα GTI, GTD που την έχουν από τη μάνα τους. -
@dimitrisdsg7 said in VW Golf MK 8:
Παιδιά έχει αλλάξει κάνεις τα μαμά φλας του καθρέφτη? Παρήγγειλα ένα ζευγάρι led dynamic flash (αυτά που δείχνουν και την κατεύθυνση) και μου ήρθαν και προσπαθώ να δω τι παίζει και πως γίνεται η αλλαγή ώστε να αποπειραθω να τα βάλω μόνος μου.
Επίσης, εντελώς ενημερωτικά για όποιον θέλει να μάθει, η led γραμμή μπροστά που ενώνει τα δύο φώτα δλδ αριστερά και δεξιά του κεντρικού σήματος, μπορεί να μπει και σε άλλη έκδοση εκτός από τα GTI, GTD που την έχουν από τη μάνα τους.Έχω την εντύπωση ότι θα χρειαστεί coding για να παίξουν τα φλας.
Η γραμμή μπαίνει σε όσα αυτοκίνητα έχουν το έξτρα πακέτο με led.
Ξέρω ότι μπαίνει και στα δικά μας, υποθέτω ότι και εκεί θα χρειαστεί coding -
Τα dynamic signals σίγουρα δε χρειάζονται coding. Είναι plug n play. H ledογραμμή (απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου) θέλει σίγουρα coding.
-
@stefan147 said in VW Golf MK 8:
Τα dynamic signals σίγουρα δε χρειάζονται coding. Είναι plug n play. H ledογραμμή (απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου) θέλει σίγουρα coding.
Και εμένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η ledογραμμή, ισως όμως τη συνηθίσουμε σε λίγα χρόνια. Προβλέπω να την υιοθετούν και άλλοι…
-
Είναι θέμα γούστου παιδιά. Εμένα πχ μου αρέσει πολύ. Αλλά και σε φίλο που την έδειξα σε άλλο Golf που την έχει ξετρελαθηκε.
Τα φλας θα τα βάλω σήμερα και θα σας πω τι παίζει. -
Εννοείτε πως είναι θέμα γούστου! Δεν γίνεται να αρέσουν όλα σε όλους!
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Πολύ σωστά...
Τα φλας από την άλλη (τα dynamic led εννοώ) πιστεύω θα αρέσουν σε όλους.. Χθες τα έβαλα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. -
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Πολύ σωστά...
Τα φλας από την άλλη (τα dynamic led εννοώ) πιστεύω θα αρέσουν σε όλους.. Χθες τα έβαλα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.Έχεις φωτογραφίες απο την διαδικασία αλλαγής φλας?
-
Δυστυχως όχι αλλά μπορώ να περιγράψω με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε για όποιον χρειαστεί. Στο πρώτο έκανα 25 λεπτά μέχρι να το καταφέρω και στο 2ο μόλις 5 λεπτά αφού κατάλαβα τον τρόπο. Είναι πραγματικά περίπτωση που ισχύει το δε θέλει κόπο αλλά τρόπο.
-
Δυστυχως όχι αλλά μπορώ να περιγράψω με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε για όποιον χρειαστεί. Στο πρώτο έκανα 25 λεπτά μέχρι να το καταφέρω και στο 2ο μόλις 5 λεπτά αφού κατάλαβα τον τρόπο. Είναι πραγματικά περίπτωση που ισχύει το δε θέλει κόπο αλλά τρόπο.
Ένας από τους λόγους που επέλεξα το golf ήταν για την ευκολία σε retrofits, τουλάχιστον στα παλαιότερα μοντέλα.
-
Ναι το ξέρω ότι είναι "παλιό" το συγκεκριμένο vd απλά ήθελα με αφορμή αυτό να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες τώρα που πέρασε εύλογο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία πως ήταν (είναι) η καμπύλη εκμάθησής τους;
Δεν θέλω να μπούμε στο τεχνικό κομμάτι (updates, upgrades κλπ) καθώς για αυτό έχουν γίνει αναλύσεις. Μιλάω για την καθημερινότητα του χρήστη. Κυρίως με ενδιαφέρει πόσο εύκολο είναι το vc στην χρήση του ειδικά από την στιγμή που τα slides δεν είναι φωτιζόμενα.
Σε προσωπικό επίπεδο με αντίστοιχο θέμα σε MKII 308 αυτά που με εκνευρίζουν αφάνταστα είναι η έλλειψη έστω και touch "διακόπτη" για το clima off και για την αποδοχή/απόρριψη κλήσης. Θεωρώ πολύ επικίνδυνο να χρειάζεται να εστιάζω για αυτές τις ενέργειες και να χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλή μυϊκή μνήμη όπως αντιστοιχεί στον απλό φυσικό διακόπτη.
-
Life ή style πρώτος διαχωρισμός! Το life δεν έχει slides. Οπότε η πρώτη λύση είναι εύκολη. Πληρώνεις λιγότερα και έχεις στρογγυλά κουμπάκια στην οθόνη. Ήχος και τηλέφωνο τα βασικά τα έχεις στο τιμόνι. Πανεύκολο. Στο clima θέλει λίγο τέχνη μόνο
-
Κάτοχος Troc 1.0 και vw up. Προχθές πήγα στο Μανδύλα για σέρβις το vw up και επειδή με καθυστέρησαν με το up ελέω αναμονής για την εμφάνιση του αερόσακου που ήταν σε ανάκληση και ήρθε από Γερμανία, για να με ευχαριστήσουν μου έδωσαν για 5 ώρες ένα Golf 8 1.5. Τι αποκόμισα από αυτές τις 5 ώρες. Υπέροχο στημένο αυτοκίνητο, το μοτέρ ήταν ψυχωμένο σε όλο το φάσμα των στροφών. Πουθενά μα πουθενά δεν ένιωθα να με κρεμάει. Είχε ένα υπέροχο τιμόνι που μετέφερε κάθε αίσθηση του δρόμου στα χέρια μου. Καμία σχέση με το απρόσωπο τιμόνι του Troc μου. Οδηγοκεντρική προσέγγιση με όλα τα όργανα στραμμένα στον οδηγό. Και εμένα το Troc έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων, αλλά του Golf ήταν 3 επίπεδα παραπάνω με καταπληκτικό navi(τόσο που με ψήνει να πληρώσω τα 600 ευρώ να το αγοράσω από την εφαρμογή) και υπέροχο σύστημα να διαβάζει το δρόμο και να προειδοποιεί για τη σήμανση. Πολύ ήσυχη μηχανή που ζητούσε να καταπιεί χιλιόμετρα για ταξίδι.
Πάμε στα αρνητικά ο χώρος του πορτμπαγκάζ ήταν πολύ πολύ μικρός. Μεγαλύτερος από το up φυσικά αλλά όχι τόσο μεγάλος όσο το φανταζόμουν. Τα κουμπιά αφής δεν με συγκλόνησαν ίσα ίσα παρατήρησα να αποσπάται η προσοχή προκειμένου να σετάρω τον κλιματισμό.
Μεγαλύτερο μείον θα έβαζα την κατανάλωση. Καμία σχέση με το 1.0 tsi. Στο ψόφιο 1.0 η κατανάλωση είναι 6.2 -6.5 με διαδρομές στον περιφερειακό και ψιλό πατημένος, εδώ στο 1.5 η κατανάλωση ήταν γύρω στο 10 κατά τη γνώμη μου 9 κατά τα λεγόμενα της εφαρμογής. Έκανα για την ακρίβεια 15 km με ταχύτητα 120(φοβήθηκα να το πατήσω παραπάνω καθότι και δεν ήταν δικό μου) και ενώ είχα βάλει 8 λίτρα βενζίνης και μου έβγαλε άμεσα αυτονομία 310 χιλιόμετρα, με το που έκανα τα 15 χιλιόμετρα η αυτονομία έπεσε στα 230 χιλιόμετρα. Εμένα μου φάνηκε μεγάλη κατανάλωση. Η μετακίνηση ήταν από το βενζινάδικο Ασβεστοχώρι σπίτι μου 800 μέτρα, Ασβεστοχώρι - Οδοντιατρική σχολή - Οδοντιατρική Σχολη - Ασβεστοχώρι και η μετακίνηση μέσω περιφερειακού.Overall ήταν ένα υπέροχο αυτοκίνητο για ταξίδια με μόνο μείον την κατανάλωση.
-
@vastil said in VW Golf MK 8:
Κάτοχος Troc 1.0 και vw up. Προχθές πήγα στο Μανδύλα για σέρβις το vw up και επειδή με καθυστέρησαν με το up ελέω αναμονής για την εμφάνιση του αερόσακου που ήταν σε ανάκληση και ήρθε από Γερμανία, για να με ευχαριστήσουν μου έδωσαν για 5 ώρες ένα Golf 8 1.5. Τι αποκόμισα από αυτές τις 5 ώρες. Υπέροχο στημένο αυτοκίνητο, το μοτέρ ήταν ψυχωμένο σε όλο το φάσμα των στροφών. Πουθενά μα πουθενά δεν ένιωθα να με κρεμάει. Είχε ένα υπέροχο τιμόνι που μετέφερε κάθε αίσθηση του δρόμου στα χέρια μου. Καμία σχέση με το απρόσωπο τιμόνι του Troc μου. Οδηγοκεντρική προσέγγιση με όλα τα όργανα στραμμένα στον οδηγό. Και εμένα το Troc έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων, αλλά του Golf ήταν 3 επίπεδα παραπάνω με καταπληκτικό navi(τόσο που με ψήνει να πληρώσω τα 600 ευρώ να το αγοράσω από την εφαρμογή) και υπέροχο σύστημα να διαβάζει το δρόμο και να προειδοποιεί για τη σήμανση. Πολύ ήσυχη μηχανή που ζητούσε να καταπιεί χιλιόμετρα για ταξίδι.
Πάμε στα αρνητικά ο χώρος του πορτμπαγκάζ ήταν πολύ πολύ μικρός. Μεγαλύτερος από το up φυσικά αλλά όχι τόσο μεγάλος όσο το φανταζόμουν. Τα κουμπιά αφής δεν με συγκλόνησαν ίσα ίσα παρατήρησα να αποσπάται η προσοχή προκειμένου να σετάρω τον κλιματισμό.
Μεγαλύτερο μείον θα έβαζα την κατανάλωση. Καμία σχέση με το 1.0 tsi. Στο ψόφιο 1.0 η κατανάλωση είναι 6.2 -6.5 με διαδρομές στον περιφερειακό και ψιλό πατημένος, εδώ στο 1.5 η κατανάλωση ήταν γύρω στο 10 κατά τη γνώμη μου 9 κατά τα λεγόμενα της εφαρμογής. Έκανα για την ακρίβεια 15 km με ταχύτητα 120(φοβήθηκα να το πατήσω παραπάνω καθότι και δεν ήταν δικό μου) και ενώ είχα βάλει 8 λίτρα βενζίνης και μου έβγαλε άμεσα αυτονομία 310 χιλιόμετρα, με το που έκανα τα 15 χιλιόμετρα η αυτονομία έπεσε στα 230 χιλιόμετρα. Εμένα μου φάνηκε μεγάλη κατανάλωση. Η μετακίνηση ήταν από το βενζινάδικο Ασβεστοχώρι σπίτι μου 800 μέτρα, Ασβεστοχώρι - Οδοντιατρική σχολή - Οδοντιατρική Σχολη - Ασβεστοχώρι και η μετακίνηση μέσω περιφερειακού.Overall ήταν ένα υπέροχο αυτοκίνητο για ταξίδια με μόνο μείον την κατανάλωση.
Ευχαριστούμε για το mini review, ο κινητήρας στα ταξίδια είναι το ίδιο οικονομικός με τον χιλιαρη, μην κοιτάς τι σου έγραφε αυτό που πήρες που είχε μεικτή χρήση από άλλους και δεν ξέρεις τις συνθήκες.
Εγώ με το Seat Leon 1.5 σε ταξίδια με σταθερή ταχύτητα 120 βλέπω 6.2-6.6
Στην πόλη θα σου κάψει όντως περισσότερο από το χιλιαρη -
Επίσης η διαδρομή για Ασβεστοχώρι, προφανώς με είσοδο από περιφερειακό έξοδο Νεαπόλεως εφόσον αναφέρετε την οδοντιατρική σχολή, είναι συνεχής κακός στενός ανηφορικός δρόμος. Μπορεί να βρήκατε και κανένα φορτηγό από τα Πεύκα να σας πήγε τρένο. Παίζει και αυτό τον ρόλο του. Είναι δυσμενής διαδρομή.
-
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
Επίσης η διαδρομή για Ασβεστοχώρι, προφανώς με είσοδο από περιφερειακό έξοδο Νεαπόλεως εφόσον αναφέρετε την οδοντιατρική σχολή, είναι συνεχής κακός στενός ανηφορικός δρόμος. Μπορεί να βρήκατε και κανένα φορτηγό από τα Πεύκα να σας πήγε τρένο. Παίζει και αυτό τον ρόλο του. Είναι δυσμενής διαδρομή.
Μπορεί να έχετε δίκαιο. Εμένα μου φάνηκε μεγαλύτερη πάντως η κατανάλωση από το 1.0
-
Αν την συγκεκριμένη διαδρομή,την κάνεις καθημερινά με troc , τότε μια χαρά θα έχεις καταλάβεις αν καίει περισσότερο.
-
@gtsartsal said in VW Golf MK 8:
Αν την συγκεκριμένη διαδρομή,την κάνεις καθημερινά με troc , τότε μια χαρά θα έχεις καταλάβεις αν καίει περισσότερο.
Την κάνω καθημερινά σχετικά. Βέβαια είχε πολύ πιο ωραίο κινητήρα και πολύ πιο ήσυχο από το φασαριόζικο 1.0
-
Με t cross 1.0, 4 άτομα και 4 βαλιτσες, Αθήνα Θεσσαλονίκη με acc στο 130χλμ/ ώρα έκαψα 7.1 στο ανέβα και 6.9 στο κατέβα.
Με golf 1.5 etsi στα ίδια 6.0 και 5.8Στην κίνηση της Αθήνας το 1.0 καεί 8 το 1.5 καιει 7.3
VW Golf MK 8