-
-
-
Τελικά τι μέγεθος έχει η μπαταρία;; 12kwh ή 1.2;;; Δοκιμές γραμμένες στο πόδι...
-
Ποιό πολύ για δελτά τύπου κάνουν παρά για δοκιμές....καλύτερα και περισότερα (ουσίας) θα έγραφε οποιοσδήποτε από εμάς οδηγούσε το αυτοκίνητο για μερικές ώρες ή ημέρες!
-
@fanis75 said in Renault Arkana 2019:
Ποιό πολύ για δελτά τύπου κάνουν παρά για δοκιμές....καλύτερα και περισότερα (ουσίας) θα έγραφε οποιοσδήποτε από εμάς οδηγούσε το αυτοκίνητο για μερικές ώρες ή ημέρες!
Σωστά.. Χρόνια τώρα η έντυπη(ή και μη) εγχώρια "δημοσιογραφία" στον χώρο του αυτοκινήτου είναι γτπκ. Ότι περιοδικό πέσει στα χέρια μου παίρνει την θέση του στον καμπινέ σε περίπτωση που ξεμείνω από χαρτί υγείας..
Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο που με λίγο σωστό ψάξιμο ενημερώνεσαι μακράν πιο αξιόπιστα..
-
Υπάρχουν οι παρουσιάσεις, που είναι σαν δελτία τύπου, υπάρχουν και οι δοκιμές. Μην είστε αφοριστικοί.
-
@mastoras78 said in [Renault Arkana 2019]
Ότι περιοδικό πέσει στα χέρια μου παίρνει την θέση του στον καμπινέ σε περίπτωση που ξεμείνω από χαρτί υγείας..Δεν κάνει δουλεία το ιλουστρασιόν....γλιστράει....
-
Ακόμα δεν μεταφέρθηκε στους "κατασκευαστές και μοντέλα"?
Τέλος πάντων ας είναι . Πήγα για service σήμερα στον Σφακ βουλιαγμένης και ανέβηκα να δω το Arcana .
Έκατσα στην θέση του οδηγού και μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα , είναι ένα αντίγραφο του Captur -Clio αλλά πιο φτηνό , οι περικοπές στις "πολυτέλειες" που έκανε η Renault σε όλα τα μοντέλα λόγο covid είναι εμφανής , στις πόρτες εμπρός τα περσινά captur είχαν μαλακό αφρώδες υλικό στο πάνω μέρος της πόρτας -στο πλάι - εκεί που ακου πάει ο αγκώνας στην πόρτα και κυρίως εκεί που ακουμπάει το γόνατο (δεξί) στην κονσόλα δίπλα στον λεβιέ και στο πάνω μέρος του ταμπλό ,εεεε ξεχάστε όλα αυτά που είχε το μικρό captur τώρα θα βρείτε σκληρά πλαστικά παντού εκτός από το σημείο του αγκώνα στην πόρτα και την κορυφή του ταμπλό . Εργονομικά οι Γάλλοι με μάγεψαν όχι για τις άθλιες ποτηροθύκες αλλά για την άθλια θέση για το κινητό που πρέπει να βρεις τρόπο διαγώνιο να το βάζεις εκεί. Στις πίσω πόρτες τύφλα να έχει το Vitara .Κατά τα άλλα πολύ ευρύχωρο και για του πίσω που το σχήμα κουπέ τελικά δεν κόβει κεφάλια .Το πορτ μπαγκάζ τετράγωνο μεγάλο αλλά ρηχό με την ρεζέρβα και τις μπαταρίες να τρώνε πολύ χώρο . Εκεί έχει άλλη μία τσιπιά των Γάλλων , η κάμερα οπισθοπορείας δεν βρίσκεται μέσα στον ρόμβο της ρενό αλλά είναι σαν aftermarket από το aliexpress.Επίσης πρέπει να κέρδισαν χώρο και από το ταμπλό που δεν είναι 500μέτρα σαν του Captur
-
Μήπως παίζει ρόλο που δεν μπήκες στην top έκδοση του Arkana? (αυτό προκύπτει από την μικρή infotainment οθόνη)
Πάντως στα λεφτα που το δίνουν, το πακέτο είναι εξαιρετικό και εύκολα θα κατάπινα κάποια πλαστικά σημεία (που το κάνουν και άλλοι ανταγωνιστές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου) προκειμένου να είναι πλήρως εξοπλισμένο.
Το έχει οδηγήσει κάποιος να μας μεταφερει εντυπώσεις;
-
Ναι ήταν η expression με την 7" οθόνη , θεωρητικά το Arcana όντως 1-2 κατηγορίες πάνω από το Captur - clio θα έπρεπε σαν πολυτέλεια να ξεκινάει από τις αντίστοιχες Dynamic έστω Expression και να ανεβαίνει και όχι να κατεβαίνει . Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως λόγο Covid τα αυτοκίνητα (σχεδόν όλα όχι μόνο τα Renault) έχουν ρίξει επίπεδο και στην αίσθηση της καμπίνας και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα κρατώντας ψηλά τις τιμές για να βγάλουν τα σπασμένα .
Τώρα σαν πακέτο στα 25.000 που ξεκινάει όντως φαίνεται δελεαστικό , βέβαια από την άλλη έχει και κάτι diesel σε αυτή την τιμή λουκούμια! -
Tο arkana δεν κατασκευαζεται στη Γαλλία, αν αυτό σας λέει κάτι περί ποιότητας
-
@dimitrioskosmas said in Renault Arkana 2019:
Tο arkana δεν κατασκευαζεται στη Γαλλία, αν αυτό σας λέει κάτι περί ποιότητας
Σαν ποιότητα υλικών όχι δεν μου λέει κάτι , τα υλικά δεν αλλάζουν ανάλογα με το εργοστάσιο , δηλαδή το captur της Ισπανίας έχει άλλα υλικά από το Clio της Σλοβενίας ?
-
Όχι, δεν λέει κάτι το που κατασκευάζετε ένα προϊόν. Τα στάνταρ του εργοστασίου, των προμηθευτών κλπ είναι που μετράνε.
-
Γεια σε ολους.θα ηθελα την γνωμη σας για το renault arkana 140hp..υπαρχει κατι που πρεπει να προσεχω η καποια αλλη αξιολογη επιλογη μεχρι 30 χιλιαρικα?ειδα το ds4 αλλο στυλ θα ξεκιναει απο 32 περιπου το αρκανα στην εκδοση dynamic ειναι στα 28.400 περιπου.ειδα κ αλλα που θα βγουν ολα ομορφα αλλα ψηλο καταληγω στο arkana και ισως το ds4 μεχρι ιανουαριο θα βγει κ η τελικη αποφαση.οποιαδηποτε γνωμη θα βοηθουσε ευχαριστω πολυ.
-
@alexotic said in Renault Arkana 2019:
Γεια σε ολους.θα ηθελα την γνωμη σας για το renault arkana 140hp..υπαρχει κατι που πρεπει να προσεχω η καποια αλλη αξιολογη επιλογη μεχρι 30 χιλιαρικα?ειδα το ds4 αλλο στυλ θα ξεκιναει απο 32 περιπου το αρκανα στην εκδοση dynamic ειναι στα 28.400 περιπου.ειδα κ αλλα που θα βγουν ολα ομορφα αλλα ψηλο καταληγω στο arkana και ισως το ds4 μεχρι ιανουαριο θα βγει κ η τελικη αποφαση.οποιαδηποτε γνωμη θα βοηθουσε ευχαριστω πολυ.
Αν έψαχνα κάτι σε αυτό το στύλ θα "έμπαινα" . Είναι και vfm εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές.
-
Θεωρείτε ότι μπορεί να είναι θέμα για το όχημα το γεγονός ότι πατάει στην (εξαιρετική κατά τα άλλα) πλατφόρμα του Clio και όχι πχ του νέου QQ; Τεχνικά τι θα μπορεί να σημαίνει η "υπερέκταση" μιας πλατφόρμας (μιλάμε για αύξηση αμαξώματος περί τα 30cm!); Παίζει κάπου ρόλο;
-
@sabas_thess said in Renault Arkana 2019:
Θεωρείτε ότι μπορεί να είναι θέμα για το όχημα το γεγονός ότι πατάει στην (εξαιρετική κατά τα άλλα) πλατφόρμα του Clio και όχι πχ του νέου QQ; Τεχνικά τι θα μπορεί να σημαίνει η "υπερέκταση" μιας πλατφόρμας (μιλάμε για αύξηση αμαξώματος περί τα 30cm!); Παίζει κάπου ρόλο;
Το ίδιο δεν ισχύει και στο οκταβια που έχεις;
Δεν νομίζω να έχει κανένα πρόβλημα λόγο της επιμήκυνσης.. -
Το Arcana στην πλατφόρμα του Clio? Έβγαλε και η Skoda το Scala στην μικρή πλατφόρμα που έχει το polo και το θεωρούσα υπερβολή, αλλά η Renault το τερμάτισε το θέμα!
Είπαμε μείωση κόστους, αλλά όχι κι έτσι. Άντε να κόβουν κανένα μαλακό πλαστικό από την καμπίνα. Μέχρι εκεί.Για να υπάρχουν διαφορετικές πλατφόρμες στις εταιρείες ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου, θα είναι αναγκαίο. Και λογικά μεγάλο αμάξωμα σε μικρή πλατφόρμα θα επηρεάζει αρνητικά και τη στατική και τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκίνητου. Από κλίσεις και σταθερότητα σε στροφές, μέχρι απόσταση φρεναρίσματος και συμπεριφορά σε crash tests.
-
@andya3 said in Renault Arkana 2019:
Το Arcana στην πλατφόρμα του Clio? Έβγαλε και η Skoda το Scala στην μικρή πλατφόρμα που έχει το polo και το θεωρούσα υπερβολή, αλλά η Renault το τερμάτισε το θέμα!
Είπαμε μείωση κόστους, αλλά όχι κι έτσι. Άντε να κόβουν κανένα μαλακό πλαστικό από την καμπίνα. Μέχρι εκεί.Για να υπάρχουν διαφορετικές πλατφόρμες στις εταιρείες ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου, θα είναι αναγκαίο. Και λογικά μεγάλο αμάξωμα σε μικρή πλατφόρμα θα επηρεάζει αρνητικά και τη στατική και τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκίνητου. Από κλίσεις και σταθερότητα σε στροφές, μέχρι απόσταση φρεναρίσματος και συμπεριφορά σε crash tests.
Στον τάρανδο και στο EuroNCAP μια χαρά αποτελέσματα έχει για το "ύψος" του το Arkana πάντως.
-
@izz said in Renault Arkana 2019:
@sabas_thess said in Renault Arkana 2019:
Το ίδιο δεν ισχύει και στο οκταβια που έχεις;
Δεν νομίζω να έχει κανένα πρόβλημα λόγο της επιμήκυνσης..Χωρίς να θέλω να σε αμφιβάλω νομίζω το δικό μου Octavia πατάει στην πλατφόρμα (A5) του αντίστοιχου Golf V γι'αυτό και το ονόμασαν τότε Octavia5 και όχι "II". Φοράει και πολλαπλούς, στην επόμενη γενεά τους έκοψαν και αυτοί. Πάντως το ερώτημά μου δεν είχε θέση μομφής και παραμένει ως ειλικρινή απορία τεχνικής φύσεως. Αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι θα αναμένω.
Renault Arkana 2019