-
Επειδή η λίστα εξοπλισμού είναι του '21, ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί κάποια βέβαια από το εργοστάσιο.
Ζήτα μια λίστα στην παραλαβή και έλεγξε τι υπάρχει. Δε νομίζω να σου έχουν πασάρει πιο γυμνό μοντέλο έτσι. -
@arsenis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλησπέρα σε όλους. Από μέρα σε μέρα περιμένω τις πινακίδες στο δικό μου Leon fr plus. Και τα ήθελα να σας ρωτήσω τον εξοπλισμό του μοντέλου αυτού γιατί στα δικά μου μάτια είναι πολύ σκέτο για τα 28.800 που έδωσα. Έχει μόνο ηλιοροφή. Με ενδιαφέρουν πολύ τα dynamic και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι στάνταρ στον εξοπλισμό του fr Plus. Στην δική μου περίπτωση δεν τα έχω. Όπως έχω και την οθόνη τον 8.5 αν και ξέρω πως η 10αρα είναι έξτρα. ούτε τα blind spot έχω
Με το καλό να παραλάβεις.
Σκέτο δεν είναι , έχεις την οροφή σου , led παντού μέσα και έξω , ψηφιακό πίνακα οργάνων , ηλεκτρικούς καθρέφτες , ηλεκτρικό χειρόφρενο , αυτόματα φώτα , αισθητήρες πίσω και κάμερα , τριζωνικό κλιματισμό με αεραγωγούς πίσω , τεμπέλη μπρος και πίσω , δέρμα - ύφασμα , 18αρες ζάντες και ένα κάρο άλλα.Μην το λέμε και άδειο δες και την αγορά τι προσφέρει σε αυτά τα λεφτά.
Τα dynamic νομίζω το έχουν κόψει λόγω έλλειψης τσιπ -
@antonakis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Επειδή η λίστα εξοπλισμού είναι του '21, ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί κάποια βέβαια από το εργοστάσιο.
Ζήτα μια λίστα στην παραλαβή και έλεγξε τι υπάρχει. Δε νομίζω να σου έχουν πασάρει πιο γυμνό μοντέλο έτσι.Σάββατο μου είπαν το παίρνω οπότε πριν το πάρω θα δω αναλυτικά πριν δώσω και τα υπόλοιπα χρήματα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου φιλαράκι μου
-
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλησπέρα σε όλους. Από μέρα σε μέρα περιμένω τις πινακίδες στο δικό μου Leon fr plus. Και τα ήθελα να σας ρωτήσω τον εξοπλισμό του μοντέλου αυτού γιατί στα δικά μου μάτια είναι πολύ σκέτο για τα 28.800 που έδωσα. Έχει μόνο ηλιοροφή. Με ενδιαφέρουν πολύ τα dynamic και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι στάνταρ στον εξοπλισμό του fr Plus. Στην δική μου περίπτωση δεν τα έχω. Όπως έχω και την οθόνη τον 8.5 αν και ξέρω πως η 10αρα είναι έξτρα. ούτε τα blind spot έχω
Σκέτο δεν είναι , έχεις την οροφή σου , led παντού μέσα και έξω , ψηφιακό πίνακα οργάνων , ηλεκτρικούς καθρέφτες , ηλεκτρικό χειρόφρενο , αυτόματα φώτα , αισθητήρες πίσω και κάμερα , τριζωνικό κλιματισμό με αεραγωγούς πίσω , τεμπέλη μπρος και πίσω , δέρμα - ύφασμα , 18αρες ζάντες και ένα κάρο άλλα.Μην το λέμε και άδειο δες και την αγορά τι προσφέρει σε αυτά τα λεφτά.
Τα dynamic νομίζω το έχουν κόψει λόγω έλλειψης τσιπευχαριστώ πάρα πολύ. Όπως είπα και στον φίλο Αντώνη από την τρέλα μου χωρίς να δω Χωρίς να ψάξω το είδα και κατευθείαν υπέγραψα.Να φανταστείς πήγα επειδή είχαν και ένα kia Sportage και ήθελα να το δω. Τόσο μου άρεσε το Λεόν. Όσο για το άδειο που είπα ζητώ συγγνώμη ήμουν υπερβολικός
-
Τα dynamic νομίζω το έχουν κόψει λόγω έλλειψης τσιπευχαριστώ πάρα πολύ. Όπως είπα και στον φίλο Αντώνη από την τρέλα μου χωρίς να δω Χωρίς να ψάξω το είδα και κατευθείαν υπέγραψα.Να φανταστείς πήγα επειδή είχαν και ένα kia Sportage και ήθελα να το δω. Τόσο μου άρεσε το Λεόν. Όσο για το άδειο που είπα ζητώ συγγνώμη ήμουν υπερβολικός
Σιγά καλέ δεν είπαμε να ζητήσεις συγνώμη , απλά είναι λίγο "βαρύ" το άδειο
-
Με το καλό να παραλάβεις και αν δε σου κάνει κόπο να επανέλθεις για να μας πείς εντυπώσεις!
-
@antonakis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Με το παρδόν, αλλά παρρήγγειλες αυτοκίνητο χωρίς να έχεις αναλυτική λίστα εξοπλισμού?
Dynamic light στα πίσω φώτα έχει η fr plus.
https://www.seat.gr/content/dam/countries/gr/seat-website/car-shopping-tools/brochure-download/brochures/leon/Exoplismos-new-Leon-cars-models-info-KL1-NA-july-2021.pdfείμαι χαζός φίλε το ξέρω. Δεν με ένοιαζε τίποτα. Ήταν ετοιμοπαραδοτο μπήκα το είδα μου άρεσε και το έκλεισα. Μετά έφυγα για δουλειά σε άλλη περιοχή και δεν είχα εικόνα τι έχει και τι δεν έχει. Εχθές που πήγα να το δω ενημερώθηκα σχετικά. Όχι ότι δεν θα το πάρω μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά. Σε ευχαριστώ για το λινκ σου νασαι καλά
Έτσι όπως έχει γίνει η αγορά, γρήγορη παράδοση και όπως το θες απλά δεν υπάρχει (εκτός αν είσαι είτε επτατυχερος, εξαιρετικά ολιγαρκής ή πλούσιος).Το Blind spot/acc θα σε πήγαινε για παραγγελία και 6-8 μήνες αναμονής.
-
Είναι ρε φούστη μου κρίμα σε αυτά τα χρήματα όμως να μην έχεις το ACC τουλάχιστον.
Καλά το blind spot χέστο.
Και τα dynamic φλας είναι ρε γαμώτο μουράτα και εντυπωσιακά.Είπες το πήρες 28.800 , είναι αυτόματο DSG ; Αν ναι με το ACC θα ήταν υπέροχος συνδιασμός.
Αλλιώς σε manual μόνο για Ε.Ο θα το χρησιμοποιούσες οπότε και εκεί μικρό το κακό τελικά. -
@vagkirk said in Seat Leon Mk4 (2020):
Είναι ρε φούστη μου κρίμα σε αυτά τα χρήματα όμως να μην έχεις το ACC τουλάχιστον.
Και τα dynamic φλας είναι ρε γαμώτο μουράτα και εντυπωσιακά.Είπες το πήρες 28.800 , είναι αυτόματο DSG ; Αν ναι με το ACC θα ήταν υπέροχος συνδιασμός.
Αλλιώς σε manual μόνο για Ε.Ο θα το χρησιμοποιούσες οπότε και εκεί μικρό το κακό τελικά.Νομίζω μπαίνει και μετά το ACC
Μάλλον το χειροκίνητο λέει ο φίλος, το DSG FR Plus έχει πάει γύρω στα 32000 ευρώΈχει πάρει αύξηση περίπου 5000ευρω , εγώ το πήρα 02/20 23700 με έκπτωση 500ε ως παλιός πελάτης
-
Νομίζω μπαίνει και μετά το ACC
Ίσως μπαίνει με OBDeleven. Πάντως ως έξτρα σε νέα παραγγελία το έδινε πακέτο με το speed limit recognition αν θυμάμαι καλά.
-
Δε μπαίνει το ACC ως retrofit ακόμα σ' αυτή τη γενιά. Τα περισσότερα modules είναι encrypted και για οποιαδήποτε αλλαγή θέλει online σύνδεση με τους εργοστασιακούς servers και το εργοστασιακό διαγνωστικό. Κάποια στιγμή φαντάζομαι θα μπορέσουν να τα σπάσουν κι αυτα.
-
Μετά από 2.600 χιλιόμετρα, έχω αρχίσει να το ερωτεύομαι.
Πολύ καλό τιμόνι, "στριφτερό" πλαίσιο και καλά φρένα, μόλις συνηθίσεις την αίσθηση του πενταλ.
Ο 1.5 tsi φαίνεται πολύ καλός κινητήρας, αρκετά γεμάτος μεταξύ 2.500 και 4000 στροφών. Η αίσθηση που μου δίνει στο τράβηγμα είναι αντίστοιχη με τον ecoboost που είχα στο Volvo, ο οποίος με πρόγραμμα απέδιδε περίπου 180 ίππους.
Ιδιαίτερα στο sport mode έχει πολύ καλή αμεσότητα στο πάτημα του γκαζιού.
Το μόνο μου άγχος είναι τα πολλά ηλεκτρονικά (infotaintment, χειρόφρενο κ.λ.π.) και η αντοχή τους στο χρόνο, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο θα το πληρώνω για αρκετά χρόνια.
Νομίζω, εν τέλει, πως σε αυτά τα χρήματα μόνο το Leon και το Huyndai i30 υπάρχουν ως επιλογές για κάποιον που θέλει ένα hatchback με, ας πούμε, sportif χαρακτηριστικά. -
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Δε μπαίνει το ACC ως retrofit ακόμα σ' αυτή τη γενιά. Τα περισσότερα modules είναι encrypted και για οποιαδήποτε αλλαγή θέλει online σύνδεση με τους εργοστασιακούς servers και το εργοστασιακό διαγνωστικό. Κάποια στιγμή φαντάζομαι θα μπορέσουν να τα σπάσουν κι αυτα.
Ναι δεν αναφερόμουν σε retrofit εκτός αντιπροσωπείας μου είχαν πει απο την Seat ότι μπορεί να μπεί και μετά
-
Ναι δεν αναφερόμουν σε retrofit εκτός αντιπροσωπείας μου είχαν πει απο την Seat ότι μπορεί να μπεί και μετά
Χαχα πολύ θα ήθελα να το δω αυτό. Αυτοί δεν ξέρουν να ενεργοποιήσουν το full link καλά καλά. Κλασικές παπάτζες κάποιου άσχετου. Αυτό θα συμβεί μόνο αν αποφασίσει το εργοστάσιο ότι θα δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης κάποιων features μετά την αγορά. Όπως κάνει πχ η BMW και έχει συνδρομητικά πακέτα που κάνεις χρήση εξοπλισμού για ορισμένο χρονικό διάστημα. Μέχρι στιγμής το vag δεν έχει δείξει διάθεση να εφαρμόσει κάτι τέτοιο. Ίδωμεν.
-
Χαχα πολύ θα ήθελα να το δω αυτό. Αυτοί δεν ξέρουν να ενεργοποιήσουν το full link καλά καλά. Κλασικές παπάτζες κάποιου άσχετου. Αυτό θα συμβεί μόνο αν αποφασίσει το εργοστάσιο ότι θα δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης κάποιων features μετά την αγορά. Όπως κάνει πχ η BMW και έχει συνδρομητικά πακέτα που κάνεις χρήση εξοπλισμού για ορισμένο χρονικό διάστημα. Μέχρι στιγμής το vag δεν έχει δείξει διάθεση να εφαρμόσει κάτι τέτοιο. Ίδωμεν.
Η audi το κάνει απ' το Α3 και πάνω. Αλλά πρέπει να το συζητήσεις μαζί τους, για να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στο αυτοκίνητο απ' το εργοστάσιο.
Αν π.χ. θέλεις να μπορείς να ενεργοποιήσεις κάποια στιγμή το ACC πρέπει να έχει απ' την αρχή το απλό CC, αλλιώς δεν γίνεται. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με το navigation ή την αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας. -
@octanios said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πολύ καλό τιμόνι, "στριφτερό" πλαίσιο και καλά φρένα, μόλις συνηθίσεις την αίσθηση του πενταλ.
Ο 1.5 tsi φαίνεται πολύ καλός κινητήρας, αρκετά γεμάτος μεταξύ 2.500 και 4000 στροφών. Η αίσθηση που μου δίνει στο τράβηγμα είναι αντίστοιχη με τον ecoboost που είχα στο Volvo, ο οποίος με πρόγραμμα απέδιδε περίπου 180 ίππους.
Το μόνο μου άγχος είναι τα πολλά ηλεκτρονικά (infotaintment, χειρόφρενο κ.λ.π.) και η αντοχή τους στο χρόνο, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο θα το πληρώνω για αρκετά χρόνια.
Νομίζω, εν τέλει, πως σε αυτά τα χρήματα μόνο το Leon και το Huyndai i30 υπάρχουν ως επιλογές για κάποιον που θέλει ένα hatchback με, ας πούμε, sportif χαρακτηριστικά.φίλε μου με την κατανάλωση πως πηγαίνει το συγκεκριμένο,,στο διαδίκτυο μία θα λένε οικονομικό μία ότι πίνει άσχημα,,η δικιά σου εμπειρία τι λέει,,εντός εκτός πόλης? είμαι υποψήφιος αγοραστής έχω ανεβάσει το μπάτζετ που διέθετα και μαζί με το puma(ξέρω διαφορετικές κατηγορίες) που με ενδιαφέρει είναι το fr plus!
-
@vagkirk said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αλλιώς σε manual μόνο για Ε.Ο θα το χρησιμοποιούσες οπότε και εκεί μικρό το κακό τελικά.Καλησπέρα συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. 27.800 με συναγερμό και φιμε. τώρα είδα ότι έχω γράψει λάθος το ποσό συγγνώμη. Το χειροκίνητο έχω πάρει σε λευκό χρώμα
-
@paraskevas013 said in Seat Leon Mk4 (2020):
@octanios said in Seat Leon Mk4 (2020):
Νομίζω, εν τέλει, πως σε αυτά τα χρήματα μόνο το Leon και το Huyndai i30 υπάρχουν ως επιλογές για κάποιον που θέλει ένα hatchback με, ας πούμε, sportif χαρακτηριστικά.φίλε μου με την κατανάλωση πως πηγαίνει το συγκεκριμένο,,στο διαδίκτυο μία θα λένε οικονομικό μία ότι πίνει άσχημα,,η δικιά σου εμπειρία τι λέει,,εντός εκτός πόλης? είμαι υποψήφιος αγοραστής έχω ανεβάσει το μπάτζετ που διέθετα και μαζί με το puma(ξέρω διαφορετικές κατηγορίες) που με ενδιαφέρει είναι το fr plus!
6.0-6.8 σε ταξίδια
8.5-10 σε συνθήκες κίνησης μέσα στην πόλη
Μόνιμα sport προφίλ
Παλαιό Φάληρο - Σούνιο που έκανα την Κυριακή 7.5 -
Στα ταξίδια μια χαρά είναι εκεί με 6-6.5 για βενζίνη, στην πόλη το 9-10 είναι αρκετό δυστυχώς πλέον.
Το δίλιτρο Leon πλέον εκεί που έχουν πάει οι τιμές φαντάζει και ως ευκαιρία αν αναλογιστεί τι παίρνει κανείς. Απλά μάλλον το παίρνεις και το "παντρεύεσαι". -
Νομίζω ότι ανακοινώθηκε πως το 1.5 150ps και το δίλιτρο Leon θα παράγονται πλέον μόνο ως Cupra Leon. Το Seat Leon μέχρι 130ps...
Το προτιμώ ως Cupra το Leon φυσικά αλλά σίγουρα θα είναι ακριβότερο (και καλύτερα εξοπλισμένο).
Seat Leon Mk4 (2020)