-
Καλά κάνεις, απλά οικονομοτεχνικα είναι λάθος διότι το να πάρεις ένα ηλεκτρικό για να κάνεις πάνε έλα στην δουλειά για παράδειγμα 30 χλμ ενω μπορείς να το κάνεις και εμ ένα plug in και παράλληλα να αγοράσεις ένα θερμικό είναι υπερβολή...
Γενικά και εγώ θα ήθελα πολλά αυτοκίνητα. Το θέμα είναι όμως πως με 33Κ τα έχεις όλα και σε πολύ καλό βαθμό. Για αυτό λέω πως συμφέρει ακόμα και σε ιδιώτη -
@lap said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλά κάνεις, απλά οικονομοτεχνικα είναι λάθος διότι το να πάρεις ένα ηλεκτρικό για να κάνεις πάνε έλα στην δουλειά για παράδειγμα 30 χλμ ενω μπορείς να το κάνεις και εμ ένα plug in και παράλληλα να αγοράσεις ένα θερμικό είναι υπερβολή...
Γενικά και εγώ θα ήθελα πολλά αυτοκίνητα. Το θέμα είναι όμως πως με 33Κ τα έχεις όλα και σε πολύ καλό βαθμό.προτιμώ 2 αυτοκίνητα
-
Εγώ 10....
Κερδίζω -
Εγώ 10....
Κερδίζωκερδίζεις.
εμενα μου αρκούν 2 ενα θερμικό για βόλτες και ταξίδια και ένα ηλεκτρικό για την πόλη μόνο (όταν θα πάρω προς το παρόν μέχρι να πέσουν οι τιμές είμαι με 1)
-
Ξαναεπαναφέρω λίγο το θέμα του FULL LINK που μόλις έφυγα από την αντιπροσωπεία που παρήγγειλα το αμάξι.
Μου επιβεβαίωσε ότι στην παραγγελία μου είναι μέσα χωρίς να το κάνω ως έξτρα-προαιρετικό και έχει ήδη δοθεί εντολή να περαστεί η τελευταία version του Infotainment. -
Κάπου διάβασα ότι όλο το VAG GROUP έχει νέα τεχνολογία αντικλεπτικού για το immobilizer και λόγω κυλιόμενου κωδικού δεν μπορούν εύκολα να το αντιγράψουν.
Τι ισχύει?
Γιατί θέλω να δω όταν έρθει το LEON μου τι θα κάνω με συναγερμό. Σκεφτόμουν για κανένα PANDORA.
Μήπως είναι όμως υπερβολή μια που θα έχει το SEAT CONNECT? -
Immobilizer δεν κανει τπτ οσο και εξελιγμενο να ειναι. Ο ψαγμενος θα δει το vin σου στο παρμπριζ, θα μπει στο ODIS, θα φτιαξει ενα κλειδακι για παρτη του, θα ανοιξει κυριος, θα βαλει μπροστα και θα φυγει.
Pandora ειναι υποτιθεται κορυφη αλλα προσθετουν πολυπλοκοτητα σε πολυ απλες κινησεις. Εγω τα χω τσιγγουνευτει και δεν εχω βαλει. Αυτο που εχω κανει ειναι να βαλω το cage της ecu που φοραει το αμαξι οταν ερχεται με εργοστασιακο συναγερμο, εχω κρυψει το vin στο παρμπριζ και εχω κωδικοποιησει την κορνα να λειτουργει ως συναγερμος σε περιπτωση που ανοιξει πορτα ενω το αμαξι ειναι κλειδωμενο. Εχω κρυψει κι ενα gps tracker των 60€ ετσι για το ψυχολογικο του πραγματος.
Και φυσικα η μαξ προστασια...ασφαλεια κλοπης! Ως γνωστον αν το βαλουν στο ματι (φτου και μακρια απο μας) δεν το γλιτωνεις.
-
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
έχει νέα τεχνολογία αντικλεπτικού για το immobilizer και λόγω κυλιόμενου κωδικού δεν μπορούν εύκολα να το αντιγράψουν.
Προσωπικά δεν το έχω ακούσει, αλλά γενικά στα ηλεκτρονικά μέσα αποτροπής ισχύει ότι οι "κλέφτες" είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους "νοικοκύρηδες". Όλοι με ένα τζάμερ κυκλοφορούν πια.
Θα προτιμούσα ένα παλιό κλασικό ποιοτικό μπαστούνι + ασφάλεια κλοπής. -
Κάπου διάβασα ότι όλο το VAG GROUP έχει νέα τεχνολογία αντικλεπτικού για το immobilizer και λόγω κυλιόμενου κωδικού δεν μπορούν εύκολα να το αντιγράψουν.
Τι ισχύει?
Γιατί θέλω να δω όταν έρθει το LEON μου τι θα κάνω με συναγερμό. Σκεφτόμουν για κανένα PANDORA.
Μήπως είναι όμως υπερβολή μια που θα έχει το SEAT CONNECT?Έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι στο παρακάτω άρθρο:
https://www.newsauto.gr/news/ta-aftokinita-me-keyless-pou-ine-asfali/ -
Πεταμένα λεφτά για εμένα (και πιθανόν και πηγή μελλοντικών προβλημάτων)...ασφάλεια κλοπής και ευχή ότι δεν θα στο πάρουν. Οι συναγερμοί δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως, παρά μόνο αποτροπή για κάνε κλεφτρόνι που σπάει το τζάμι να αρπάξει ότι βρει και αυτό όχι πάντα.
-
@christosvvs said in Seat Leon Mk4 (2020):
Τι ισχύει?
Μήπως είναι όμως υπερβολή μια που θα έχει το SEAT CONNECT?Έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι στο παρακάτω άρθρο:
https://www.newsauto.gr/news/ta-aftokinita-me-keyless-pou-ine-asfali/Ακριβώς αυτό το άρθρο! Σωστό...
-
Με καλύψατε!!! Άρα με μαμά συναγερμό, ασφάλεια κλοπής και ευχές να μην γίνει τίποτα στο αμάξι...
Μάλιστα!!! -
Δεν ξέρω αλλά ένα μπαστούνι ίσως βοηθήσει πολύ
-
Δεν ξέρω αλλά ένα μπαστούνι ίσως βοηθήσει πολύ
Ναι φυσικά...η παλαιότερη και πιο καλή λύση
-
@fanis75 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πεταμένα λεφτά για εμένα (και πιθανόν και πηγή μελλοντικών προβλημάτων)...ασφάλεια κλοπής και ευχή ότι δεν θα στο πάρουν. Οι συναγερμοί δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως, παρά μόνο αποτροπή για κάνε κλεφτρόνι που σπάει το τζάμι να αρπάξει ότι βρει και αυτό όχι πάντα.
Υπάρχουν συναγερμοί που αξίζουν τα λεφτά τους. Ο συναγερμός είναι σαν τον πυροσβεστήρα στο σπίτι. Η ασφάλεια κλοπής είναι σαν την ασφάλεια φωτιάς αφού έχει καεί το σπίτι... Και τα δύο χρειάζονται, αλλά κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν!!!
-
Αν μου εξασφάλιζε κάποιος γραπτά (π.χ. σε ένα ασφαλιστήριο) ότι σε περίπτωση κλοπής του ιδιωτικού αυτοκινήτου (και όχι κάποιο leasing), μέσα σε μία βδομάδα θα είχα ξανά το ίδιο αυτοκίνητο (ακριβώς το ίδιο), χωρίς να δώσω ούτε ένα euro, τότε ναι, δεν θα ήθελα συναγερμό.
Αν μάλιστα περίμενα και κάποιους μήνες για να παραλάβω το αυτοκίνητο που μου το έκλεψαν, τότε ενισχύεται ακόμη περισσότερο η παραπάνω απαίτηση.
Απλά τα πράγματα.
-
@realzeus said in Seat Leon Mk4 (2020):
Υπάρχουν συναγερμοί που αξίζουν τα λεφτά τους. Ο συναγερμός είναι σαν τον πυροσβεστήρα στο σπίτι. Η ασφάλεια κλοπής είναι σαν την ασφάλεια φωτιάς αφού έχει καεί το σπίτι... Και τα δύο χρειάζονται, αλλά κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν!!!
Η αντίρηση μου είναι ότι ο πυροσβεστήρας μπορεί και να καταφέρει να σβήσει την φωτιά...ο συναγερμός δεν αποτρέπει με τν καμία την κλοπή! Μόνο τον ευκαιριακό κλεφτράκο...ξέρω πάρα πολά αυτοκίνητ με συναγερμό που έχουν κλαπεί (και άλλα τόσα χωρίς που δεν έχουν κλαπεί)...εαν θέλουν να στο πάρουν, ο συναγερμός δεν κάνει τίποτα. Ακόμα και τα τράκερ έχουν βρει τρόπο...κάποτε που ήταν μάστιγα τα Σμαρτ του κολλητού το πήραν με €500 συναγερμό+τράκερ.
-
Φίλος μου με l200 4x4 οπότε πηγαίναμε βόλτα άνοιγε καπό και έβγαζε ασφάλεια από την ασφαλειοθηκη.
Του το έκλεψαν μετά κάποια χρόνια που βαρέθηκε πλέον να το κάνει.
Το ξαναβρήκε όμως. -
Μιλάω για σοβαρούς συναγερμούς Φάνη. Κάποτε έδινε η Brain Lock 100.000.000 Δρχ αν κάποιος μπορούσε να το κλέψει σε έναν διαγωνισμό. Κανείς δεν το κατάφερε. Εγώ στο κλέβω πολύ εύκολα με την στρατιωτική λογική. Το φορτώνω σε ένα φορτηγό με κλαρκ και τέλος... Χαχα!
-
@fanis75 said in Seat Leon Mk4 (2020):
@realzeus said in Seat Leon Mk4 (2020):
Η αντίρηση μου είναι ότι ο πυροσβεστήρας μπορεί και να καταφέρει να σβήσει την φωτιά...ο συναγερμός δεν αποτρέπει με τν καμία την κλοπή! Μόνο τον ευκαιριακό κλεφτράκο...ξέρω πάρα πολά αυτοκίνητ με συναγερμό που έχουν κλαπεί (και άλλα τόσα χωρίς που δεν έχουν κλαπεί)...εαν θέλουν να στο πάρουν, ο συναγερμός δεν κάνει τίποτα. Ακόμα και τα τράκερ έχουν βρει τρόπο...κάποτε που ήταν μάστιγα τα Σμαρτ του κολλητού το πήραν με €500 συναγερμό+τράκερ.
Τα SMART ήταν γνωστό ότι και να έκανες πως μπορούσαν να τα κλέψουν πιο εύκολα.
Αν έχεις ακόμα και έναν συναγερμό με tags δεν μπορεί να αποτρέψει να το κλέψουν?
Δεν μιλάμε για να σπάσει παράθυρο και να πάρει κάτι που έχεις μέσα.
Επίσης, συναγερμός με PIN για να πάρει μπρος ο κινητήρας.
Seat Leon Mk4 (2020)