-
@realzeus said in [Toyota C-HR 2016]
Ναι ρε, τι να ξέρουν Ferrari, McLaren, Lamborghini, Bugatti, Bentley κλπ; Άσχετοι, πουθενάδες... Ε Φανούκο;
Δεν είναι προνόμιο κάποιων τα dct σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Η Toyota με τις περίεργες φαινομενικά στρατηγικές στα προϊόντα της έχει αποφύγει διάφορες τεχνολογίες που άλλοι έχουν υιοθετήσει με άνεση. Μεταξύ αυτών είναι και τα διπλοσυμπλεκτα, και τελευταία και άλλοι κατασκευαστές τους γυρίζουν την πλάτη αντικαθιστώντας τα με tq ακόμα και σε σπορ εφαρμογές.
-
@ataim said in Toyota C-HR 2016:
Ναι ρε, τι να ξέρουν Ferrari, McLaren, Lamborghini, Bugatti, Bentley κλπ; Άσχετοι, πουθενάδες... Ε Φανούκο;
Δεν είναι προνόμιο κάποιων τα dct σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Η Toyota με τις περίεργες φαινομενικά στρατηγικές στα προϊόντα της έχει αποφύγει διάφορες τεχνολογίες που άλλοι έχουν υιοθετήσει με άνεση. Μεταξύ αυτών είναι και τα διπλοσυμπλεκτα, και τελευταία και άλλοι κατασκευαστές τους γυρίζουν την πλάτη αντικαθιστώντας τα με tq ακόμα και σε σπορ εφαρμογές.
Κανείς σοβαρός κατασκευαστής δεν γυρίζει την πλάτη στα διπλοσύμπλεκτα. Σοβαρός κατασκευαστής είναι αυτός που βγάζει σπορ αυτοκίνητα, όχι η Τογιότα...
-
@realzeus said in Toyota C-HR 2016:
Κανείς σοβαρός κατασκευαστής δεν γυρίζεις την πλάτης στα διπλοσύμπλεκτα. Σοβαρός κατασκευαστής είναι αυτός που βγάζει σπορ αυτοκίνητα, όχι η Τογιότα...
Αν και δε μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις, αυτό το η Τογιότα δεν είναι σοβαρός κατασκευαστής έβγαλε μάτι χαχαχ
-
Κανείς σοβαρός κατασκευαστής δεν γυρίζεις την πλάτης στα διπλοσύμπλεκτα. Σοβαρός κατασκευαστής είναι αυτός που βγάζει σπορ αυτοκίνητα, όχι η Τογιότα...
Και εμένα δεν μου αρέσει που δεν έχουν (αρκετά;) σπορ αυτοκίνητα η Toyota αλλά και άλλοι "εμπορικοί" κατασκευαστές, στο θέμα των dct όμως είσαι λάθος, είναι ένα είδος τεχνολογίας και τίποτα παραπάνω. Για ρώτα οποιονδήποτε biker θέλει dct ή sequential στο cbr του;
Επιπλέον παραθέτω σπορ εφαρμογές με διάφορους τύπους μετάδοσης, Regera/Gemera single ratio hybrid, LFA/Aventador automated, BMW M3/AR Giulia/GT86 torque convertor, Lotus Evora/Pagani C10 manual, Civic Type R/Yaris GR manual.
-
This post is deleted! -
Αυτές τις συζητήσεις, για το ποιά τεχνολογία τακούνια περπατάει καλύτερα η Ναόμι Κάμπελ και ποια τεχνολογία σουτιέν στηρίζουν καλύτερα τη Ζιζελ, για να αποφασίσουμε αν αυτά του Λιντλ τις Πέμπτης κάνουν για τη γυναίκα μας (και τη πεθερά μας), πολύ τις γουστάρω...
-
3 στις 5 ανήκουν στο κατάπτυστο γκρουπ τι περιμένεις? Οι άλλες 2 αναγκαστικά ακολούθησαν.
-
Και εμένα δεν μου αρέσει που δεν έχουν (αρκετά;) σπορ αυτοκίνητα η Toyota αλλά και άλλοι "εμπορικοί" κατασκευαστές, στο θέμα των dct όμως είσαι λάθος, είναι ένα είδος τεχνολογίας και τίποτα παραπάνω. Για ρώτα οποιονδήποτε biker θέλει dct ή sequential στο cbr του;
Επιπλέον παραθέτω σπορ εφαρμογές με διάφορους τύπους μετάδοσης, Regera/Gemera single ratio hybrid, LFA/Aventador automated, BMW M3/AR Giulia/GT86 torque convertor, Lotus Evora/Pagani C10 manual, Civic Type R/Yaris GR manual.
Και τα μονοσύμπλεκτα είναι πολυ καλά σε σπορ κατασκευές, απλά ακόμα πιο απότομα. Manual σε αυτοκίνητο μεγάλης ισχύος είναι απλά λάθος, γιατί είναι ο αδύναμος κρίκος. Χαλάει τις επιδόσεις και το ζύγισμα, μέχρι να αλλάξει η σχέση. Τα σειριακά επίσης δεν κάνουν για αυτοκίνητα δρόμου. Μόνο το 500 Abarth πρέπει να έχει τέτοιο και απορώ πως τους ήρθε...
@fanis75 said in Toyota C-HR 2016:
3 στις 5 ανήκουν στο κατάπτυστο γκρουπ τι περιμένεις? Οι άλλες 2 αναγκαστικά ακολούθησαν.
Όχι αναγκαστικά. Από επιλογή, γιατί προσφέρουν εξαιρετική ταχύτητα, αμεσότητα και δεν είναι και κουρσούμια.
-
κουρσούμια.
Επειδή είμαι σίγουρος ότι λίγοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει κουρσούμι, παραθέτω επεξήγηση...
Κουρσούμια λέγονται, μεταξύ άλλων, οι μπίλιες των ρουλεμάν, τα σκάγια για τις σφεντόνες και οι μεταλλικές γκαζές. Έχουν και μια εφαρμογή στους ναργιλέδες.
Μεταφορικά, κουρσούμι είναι κάτι βαρύ, συμπαγές, δυσκίνητο, ακόμη και δύσπεπτο. Μπορεί να σημαίνει και κάποιον χαζό, που δεν παίρνει πολλές στροφές.
Ομολογώ ότι πρώτη φορά ακούω αυτήν τη λέξη...
-
Στην Β. Ελλάδα την λέμε συχνά, οπότε θεώρησα ότι θα ήταν κατανοητή.
-
Η Bentley πάντως ανήκει στην BMW. DCT επίσης έχουν κάτι άσχετα αμάξια σαν το Ford GT, Nissan GTR, Corvette C8 κ.τ.λ.
-
Στο VAG ανήκει η Bentley. Η Rolls Royce ανήκει στην BMW.
-
Ναι, σωστά.
-
@super-t said in Toyota C-HR 2016:
Η Bentley πάντως ανήκει στην BMW. DCT επίσης έχουν κάτι άσχετα αμάξια σαν το Ford GT, Nissan GTR, Corvette C8 κ.τ.λ.
Κάτσε να μετρήσουμε,
Borgwarner
VW, dq+dl (trans/long) 6/7αρι wet/dry, GTR 6αρι
ZF
Porsche 7αρι
Getrag
Mitsubishi 6αρι, BMW 7αρι, Ford 6/7αρι wet/dry
Renault 7αρι, Mercedes 7αρι, Ferrari 7/8αρι
Hyundai
Hyundai 6/7/8αρι wet/dry
Honda
Honda motorcycles 6αρι, Acura 8αρι με tc, NSX 9αρι
Luk
Honda hybrids 7αρι
Graziano
McLaren 7αρι
Tremec
Corvette 8αρι
Ricardo
Bugatti 7αριΌτι ξέχασα μου λέτε, δεν είναι πολλά, αν κόψεις τα variants, γύρω στα 12.
-
Για τα τύπου dsg δεν καίγομαι ιδιαίτερα, αν είναι άμεσα ή όχι, πολιτισμένα στην πόλη ή όχι, διότι τα αρκετά περιστατικά αναξιοπιστίας που έχω ακούσει μου αρκούν να τα κατατάξω.
Αν και δεν υπήρξα ποτέ φαν της τογιότα μου φαίνεται πάντως ως ο σοβαρότερος κατασκευαστής αυτήν την στιγμή και εξηγούμαι:
Αφήνω τα προφανή, ότι προσφέρει υβριδική τεχνολογία ουσιαστικά δωρεάν, ότι φτιάχνει από yaris για την πόλη μέχρι land cruiser για την έρημο, και από hi lux για τον αγρότη μέχρι lexus Lfa...
Δεν είμαι σαουδάραβας πετρελαιάς ή ρώσος ολιγάρχης για να με ενδιαφέρουν άμεσα οι ferrari, mclaren και pagani αυτού του κόσμου, με τα θαυμάσια, πράγματι, hypercar τους, εκτός από το φιλολογικό θαυμασμό και το μεράκι που έχουμε όλοι με το αντικείμενο.
Ας υποθέσουμε όμως ότι πάνε καλά οι δουλειές και θέλω να κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα οδηγικό διαμάντι, ένα πραγματικά σπορ και όχι σπορτίφ αυτοκίνητο, με γύρω στα 40-50 χιλ.
Σε μεταχειρισμένο μπορείς να δεις και κάποια porsche.
Σε καινούργιο;
Τότε προσωπικά καταλήγω σε yaris gr, ή gr86 καθώς δε θεωρώ πως έχει κάποιος άλλος κάτι καλύτερο.
Ναι, υπάρχουν τα focus st, civic type r, κάποιες bmw σειράς 2 που που θα μπορούσαν να μπουν στη συζήτηση καθότι εξαιρετικά αυτοκίνητα. Επίσης, τα ακριβότερα s3, golf r, amg που είναι πιο γρήγορα κι από βλεφάρισμα.
Αλλά mini rallye-cars όπως το yaris και τέλεια στημένες ντριφτομηχανές όπως τα gt-gr 86 δεν είναι.
Και σε καιρούς που οι κατασκευαστές, ακόμη και οι τιτανοτεράστιοι... εφαρμόζουν αυστηρά το δόγμα: ό,τι δεν πουλάει-πεθαίνει, είναι μια ευχάριστη έκπληξη που οι άνθρωποι οι οποίοι μας προσέφεραν γενιές και γενιές βαρετών και άθλιων corolla, πάτησαν το reset και μας έστειλαν αδιάβαστους.
Κι ας μην προτιμούν τα dsg κιβώτια... -
Αν είναι να πάρεις gr86 πάρε σύντομα γιατί από το 2024 σταματά να έρχεται Ευρώπη.
-
@cmax75 said in Toyota C-HR 2016:
Για τα τύπου dsg δεν καίγομαι ιδιαίτερα, αν είναι άμεσα ή όχι, πολιτισμένα στην πόλη ή όχι, διότι τα αρκετά περιστατικά αναξιοπιστίας που έχω ακούσει μου αρκούν να τα κατατάξω.
Αν και δεν υπήρξα ποτέ φαν της τογιότα μου φαίνεται πάντως ως ο σοβαρότερος κατασκευαστής αυτήν την στιγμή και εξηγούμαι:
Αφήνω τα προφανή, ότι προσφέρει υβριδική τεχνολογία ουσιαστικά δωρεάν, ότι φτιάχνει από yaris για την πόλη μέχρι land cruiser για την έρημο, και από hi lux για τον αγρότη μέχρι lexus Lfa...
Δεν είμαι σαουδάραβας πετρελαιάς ή ρώσος ολιγάρχης για να με ενδιαφέρουν άμεσα οι ferrari, mclaren και pagani αυτού του κόσμου, με τα θαυμάσια, πράγματι, hypercar τους, εκτός από το φιλολογικό θαυμασμό και το μεράκι που έχουμε όλοι με το αντικείμενο.
Ας υποθέσουμε όμως ότι πάνε καλά οι δουλειές και θέλω να κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα οδηγικό διαμάντι, ένα πραγματικά σπορ και όχι σπορτίφ αυτοκίνητο, με γύρω στα 40-50 χιλ.
Σε μεταχειρισμένο μπορείς να δεις και κάποια porsche.
Σε καινούργιο;
Τότε προσωπικά καταλήγω σε yaris gr, ή gr86 καθώς δε θεωρώ πως έχει κάποιος άλλος κάτι καλύτερο.
Ναι, υπάρχουν τα focus st, civic type r, κάποιες bmw σειράς 2 που που θα μπορούσαν να μπουν στη συζήτηση καθότι εξαιρετικά αυτοκίνητα. Επίσης, τα ακριβότερα s3, golf r, amg που είναι πιο γρήγορα κι από βλεφάρισμα.
Αλλά mini rallye-cars όπως το yaris και τέλεια στημένες ντριφτομηχανές όπως τα gt-gr 86 δεν είναι.
Και σε καιρούς που οι κατασκευαστές, ακόμη και οι τιτανοτεράστιοι... εφαρμόζουν αυστηρά το δόγμα: ό,τι δεν πουλάει-πεθαίνει, είναι μια ευχάριστη έκπληξη που οι άνθρωποι οι οποίοι μας προσέφεραν γενιές και γενιές βαρετών και άθλιων corolla, πάτησαν το reset και μας έστειλαν αδιάβαστους.
Κι ας μην προτιμούν τα dsg κιβώτια...Πολύ ωραίο post, μου άρεσε! Την Toyota συνολικά δεν την εκτιμώ (την Mazda την έχω πολύ πιο ψηλά), αλλά την Supra, το Yaris GR και το GR-86, τα αγαπώ! Δεν σου κρύβω ότι σε καινούριο, στα 40 χιλιάρικα, κι εγώ ένα Yaris GR θα ήθελα. Όμως όλα τα άλλα μοντέλα της με αφήνουν παγερά αδιάφορο (εκτός από το Yaris 1500 με τα 125 άλογα που ανεβάζει 7000 ΣΑΛ, μικρό, ατμο πυραυλάκι).
-
@piliourits said in Toyota C-HR 2016:
Αυτές τις συζητήσεις, για το ποιά τεχνολογία τακούνια περπατάει καλύτερα η Ναόμι Κάμπελ και ποια τεχνολογία σουτιέν στηρίζουν καλύτερα τη Ζιζελ, για να αποφασίσουμε αν αυτά του Λιντλ τις Πέμπτης κάνουν για τη γυναίκα μας (και τη πεθερά μας), πολύ τις γουστάρω...
Εγραψες!!! Σωστος!!!!
-
-
@sabas_thess said in Toyota C-HR 2016:
Το αμάξι που ξεφεύγει σχεδιαστικά στην αγορά.
Γελοία μεγάλη κουμούτσα, γι αυτό το μέγεθος οθόνης...θα έπρεπε να διαθέτουν και γκριζο-ανοιχτόχρωμη καμπίνα σε κάποια έκδοση. Πίσω είναι κλειστοφοβικό, αλλά ευρύχωρο για ένα ενήλικα, θα διαφοροποιούνταν η αίσθηση στο ανοιχτόχρωμο. Έστω στους μοντέρνους χρωματισμούς που διατίθενται κάποια σιτροέν, σε αυτό το ύφος...
Toyota C-HR 2016