-
To FoMoCo είναι ford motor company ή κάτι άλλο;
-
@antonakis said in Citroen C3 Aircross 2018:
In 1998, PSA entered into a joint venture with the Ford Motor Company to produce a range of new diesel engines. The joint venture makes identical engines which are fitted to a variety of vehicles from a range of car manufacturers. The engines are assembled in production plants in the cities of Trémery and Douvrin for PSA in France, at the Ford Dagenham plant in the UK, and Volvo Engine Plant in Skövde Sweden when Volvo was still under Ford ownership.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/PSA_HDi_engine
The 1.5 L (1,499 cc) Diesel is part of the DV/DLD family and is, depending application, called the DV5 (PSA), or DLD-415 (Ford).
-
Τι μαθαίνει κανείς βραδιάτικα. Thanks.
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
In 1998, PSA entered into a joint venture with the Ford Motor Company to produce a range of new diesel engines. The joint venture makes identical engines which are fitted to a variety of vehicles from a range of car manufacturers. The engines are assembled in production plants in the cities of Trémery and Douvrin for PSA in France, at the Ford Dagenham plant in the UK, and Volvo Engine Plant in Skövde Sweden when Volvo was still under Ford ownership.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/PSA_HDi_engine
The 1.5 L (1,499 cc) Diesel is part of the DV/DLD family and is, depending application, called the DV5 (PSA), or DLD-415 (Ford).
ετσι είναι αλλά τους βελτίωσαν ξεχωριστά τα επόμενα χρόνια.
-
οπως το είπες
-
Ετσι είπαν στο πόπολο
-
Το οποίο σημαίνει...
Η ευρωπαϊκή Φορντ ή Μάζντα μοτέρ ή γαλλικά;
Μάγκες!
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
Το θέμα είναι ότι σας πήρε χρόνια για να το βρείτε ο ένας, ο άλλος αν και προγραμματιστής είναι προγραμματιστής της Π(λ)άτρας, οπότε πως να καταλάβει γαλλικό προγραμματισμό.
Μα ο Γαλλικός προγραμματισμός είναι της πλάκας (παίζει να γλύφουν σοκολάτα από κρουασαν την ώρα που γράφουν κώδικα) αρα μονο ενας προγραμματιστης της πλακας μπορεί να τον καταλάβει.
-
Καλησπερα
Ενδιαφερομαι να παρω ενα μεταχειρισμενο Citroen C3 aircross με 28,000 χλμ κ αδεια Αυγ-2019 (δεν εχει περασει ΚΤΕΟ). Το αυτοκινητο ειναι απο ιδιωτη ο οποιος το εχει με leasing και θα το εξαγορασει κ θα μου το πουλησει.
θελω να κανω εναν σωστο μηχανικο ελεγχο κ ελεγχο εγκεφαλου. Η Citroen Omega μου ειπε οτι εχουν τροπο να δουν αν εχουν κατεβαστει τα χλμ (συγκεκριμενα μου ειπαν οτι αν το ιστορικο σφαλματων ειναι σβησμενο παει να πει οτι κατι εχει πειραχτει). Η Citroen Τσαπαλος μου ειπε οτι αυτο δεν γινεται.
Υπαρχει τροπος να επιβεβαιωσω τα πραγματικα χλμ? Αν οχι, υπαρχουν πιθανοτητες να εχει πειραχτει απο ιδιωτη χωρις να το αντιληφθει η εταιρεια λιζινγκ?
Αν το παω σε εξειδικευμενο συνεργειο CITROEN το οποιο δεν ειναι εξουσιοδοτημενο θα μπορεσουν να κανουν σωστο ελεγχο?
Ευχαριστω πολυ
-
Πήγαινε το στην Omega που σου είπαν πως μπορούν να το τσεκάρουν. Είναι και από τις καλύτερες αντιπροσωπείες της Citroen στην Ελλάδα.
-
@tkmax said in Citroen C3 Aircross 2018:
Καλησπερα
Ενδιαφερομαι να παρω ενα μεταχειρισμενο Citroen C3 aircross με 28,000 χλμ κ αδεια Αυγ-2019 (δεν εχει περασει ΚΤΕΟ). Το αυτοκινητο ειναι απο ιδιωτη ο οποιος το εχει με leasing και θα το εξαγορασει κ θα μου το πουλησει.
θελω να κανω εναν σωστο μηχανικο ελεγχο κ ελεγχο εγκεφαλου. Η Citroen Omega μου ειπε οτι εχουν τροπο να δουν αν εχουν κατεβαστει τα χλμ (συγκεκριμενα μου ειπαν οτι αν το ιστορικο σφαλματων ειναι σβησμενο παει να πει οτι κατι εχει πειραχτει). Η Citroen Τσαπαλος μου ειπε οτι αυτο δεν γινεται.
Υπαρχει τροπος να επιβεβαιωσω τα πραγματικα χλμ? Αν οχι, υπαρχουν πιθανοτητες να εχει πειραχτει απο ιδιωτη χωρις να το αντιληφθει η εταιρεια λιζινγκ?
Αν το παω σε εξειδικευμενο συνεργειο CITROEN το οποιο δεν ειναι εξουσιοδοτημενο θα μπορεσουν να κανουν σωστο ελεγχο?
Ευχαριστω πολυ
Το σβησμένο ιστορικό σφαλμάτων δεν συνεπάγεται διορθωμένα χιλιόμετρα πάντως.
-
@n-k-9 said in Citroen C3 Aircross 2018:
Καλησπερα
Ευχαριστω πολυ
Ευχαριστω. Για τι αλλους λογους θα μπορουσε να συμβει ενα σβησμενο ιστορικο?
-
Υπαρχει τροπος να επιβεβαιωσω τα πραγματικα χλμ?
Το πιθανότερο είναι ότι τα χλμ είναι σωστά, αφού είναι από leasing (τι λόγο έχει να τα πειράξει ένα ιδιώτης?). Τώρα σχετικά με την ερώτησή σου, εαν έχουν γυριστεί από επαγγελματία, όχι δεν μπορείς να τα επιβεβαιώσεις, το κάνουν με τρόπο που δεν φαίνεται. Εαν έχουν πειραχτεί ερασιτεχνικά, ναι γίνεται.
ΥΓ: Πουλάει και συμφορουμίτης μας το δικό του Aircross που έχει σίγουρα αληθινά χιλιόμετρα.
-
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2018:
Το πιθανότερο είναι ότι τα χλμ είναι σωστά, αφού είναι από leasing (τι λόγο έχει να τα πειράξει ένα ιδιώτης?). Τώρα σχετικά με την ερώτησή σου, εαν έχουν γυριστεί από επαγγελματία, όχι δεν μπορείς να τα επιβεβαιώσεις, το κάνουν με τρόπο που δεν φαίνεται. Εαν έχουν πειραχτεί ερασιτεχνικά, ναι γίνεται.
ΥΓ: Πουλάει και συμφορουμίτης μας το δικό του Aircross που έχει σίγουρα αληθινά χιλιόμετρα.
Ναι μιλησαμε. Ευχαριστω
Ο λογος που θα ειχε ιδιωτης ειναι για να μην φαει το προστιμο του leasing αφου εχουν καποιους περιορισμους? Ισως να ειμαι υπερβολικος αλλα λεμε τωρα.
-
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2018:
Ναι μιλησαμε. Ευχαριστω
Ο λογος που θα ειχε ιδιωτης ειναι για να μην φαει το προστιμο του leasing αφου εχουν καποιους περιορισμους? Ισως να ειμαι υπερβολικος αλλα λεμε τωρα.
ναι - υπερβολικος
δεν λειτουργουν ετσι τα ληζινγκ -
Τι εννοεις? Εχω προσφορα απο avis που λεει ξεκαθαρα για επιπλεον χρεωσεις αν ξεπερασεις καποια χλμ τον χρονο
-
Τι εννοεις? Εχω προσφορα απο avis που λεει ξεκαθαρα για επιπλεον χρεωσεις αν ξεπερασεις καποια χλμ τον χρονο
στη πραξη και ειδικα εαν ειναι με εξαγορα, οπως στη δικη σου περιπτωση, δεν χρεωνουν ουτε ευρω. τα γραφουν μονο και μονο για να ειναι καλυμενοι.
ποτε δεν μου εχει τυχει να πληρωσω υπερβαση σε πανω απο 100 αυτοκινητα ληζ.....
αν κατι πρεπει να δεις ειναι απο ποια ληζ προερχεται
οι περισσοτερες δεν κανουν σοβαρη συντηρηση, εκτος και εαν το συμβολαιο ειναι πριμιουμ, αλλα χρησιμοποιουν τα δικα τους συνεργεια
και γαλλικο και μετρια συντηρημενο..... -
@n-k-9 said in Citroen C3 Aircross 2018:
Καλησπερα
Ευχαριστω πολυ
Ευχαριστω. Για τι αλλους λογους θα μπορουσε να συμβει ενα σβησμενο ιστορικο?
Ίσως για να μην φαίνεται κάποια βλάβη. Αλλά δεν είναι εφικτό να σβήσουν όλες, ενώ κάποιες σβήνουν αλλά επανεμφανίζονται.
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει να κάνει η βλάβη με τα πραγματικά χιλιόμετρα. -
Το θέμα στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι να δείτε αν έχουν συντηρηθεί σωστά κι αν έχουν εφαρμοστεί οι ανακλήσεις απ τον κατασκευαστή.
Στα βενζίνης υπήρχε κατασκευαστικο θέμα με τον ιμάντα χρονισμού που ανακλήθηκε και αντικατασταθηκε με διαφορετικό.
Κάτι αντιστοιχο με τους εκκεντροφόρους και σε κάποια ντίζελ.
Αν γινόταν σέρβις σε επίσημη αντιπροσωπεία τότε θα πρέπει να διαπιστωθεί αν έχει εφαρμοστεί αυτή η ανάκληση.
Αν η εταιρεία λίζινγκ άλλαζε τα λάδια και λάστιχα κλπ σε δικό τους συνεργείο, και δεν θα εντάσσεται στις ανακλήσεις και δεν θα ισχύει εργοστασιακή εγγύηση, που ίσως και να έχει εκπνευσει αν δεν είχε αγοραστεί επέκταση αρχικά.
Ο αριθμός χιλιομέτρων δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μια ένδειξη και μάλλον δεν τον πειράζουν . Το θέμα είναι τι πολιτική ακολουθεί η κάθε εταιρεία λίζινγκ στη συντήρηση, γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται απ τη στιγμή που δεν του ανήκει. -
@panormus772 said in Citroen C3 Aircross 2018:
Πήγαινε το στην Omega που σου είπαν πως μπορούν να το τσεκάρουν. Είναι και από τις καλύτερες αντιπροσωπείες της Citroen στην Ελλάδα.
Ωμεγα με χίλια, θα στα πουν όλα. Αν έχει σβησμένο ιστορικό σίγουρα είναι ύποπτο, αλλά γιατί να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία σκέψης; Θα στα πουν στην Ωμέγα αν και πως και βλέπεις..
Citroen C3 Aircross 2018