-
Παρακολουθώ τι λέγεται στα τελευταία πόστ και ως κάτοχος εδώ και 3 χρόνια t roc 1.5 exp. manual με 28.000km έχω να πώ τα εξής:
Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πραγματικά υπέροχα, είναι πολλά και ο καθένας λαμβάνοντας υπ όψιν του ένα σύνολο παραγόντων επιλέγει πού θα "καταθέσει" τα ωραια του λεφτάκια.
Το t roc είχε εξ αρχής ενα θέμα με τα πλαστικά του, τα οποία για VW, για το κόστος του κλπκλπ είναι απαράδεκτα...τις πρωτες 2 μερες πιεζα τα πλαστικά και ηταν σκληρά...ευτυχώς είμαι σε φάση να μην χρειάζεται να χαιδευω μαλακά πλαστικά για να ικανοποιούμαι....3 χρόνια μετά δεν ακουω ούτε τσικ...κι επειδή είμαι αρρωστος με αυτο έκανε τσικ τσικ το σταυρουδάκι που κρέμασε η μανα μου στον καθρέφτη...μετά απο 2 μήνες το εβγαλα και καθάρισα...όταν είμαι μόνος μου κάποιες φορες κλέινω μουσικη και το ρίχνω σε εγκάρσιες ανωμαλιες , σε μικρες λακουβες για να ακούσω κάτι...ευτυχως ακόμα δεν ακούω τπτ....αν και όταν ακούσω θα το αναφέρω πάραυτα. Άρα..πλαστικά 3/10 (έχω δει και χειρότερα δυστυχώς)...συναρμογή 10/10 (νομίζω ότι πάντα τα πλαστικά πάνε πακέτο με τη συναρμογή).
Ο κινητήρας είναι άψογος, δεν έχω να πώ κάτι, το χρησιμοποιώ σε eco εντός πόλης (ή individual) και sport εκτός. Η διαφορά είναι σαφής και σαφώς στο sport mode πιο αμεσος και με πιο γρηγορο σαν αισθηση τιμόνι...η κατανάλωση δεν με απασχολεί...αν πήρα ενα αυτοκίνητο για να σκέφτομαι πως οδηγώ με αυγό απο κατω ή χωρις για να δείχνω χαμηλές καταναλώσεις κλάψε με...ενδεικτικά 3-4 φορές έχω δει τα εξης: οδήγωντας στην πόλη γύρω στο 8.5 (δεν έχω δει ποτέ 9) με 80-120 η κατανάλωση δεν ξεφεύγει απο το 6,5lt/100km....από 140 και πάνω γύρω στο 8,5...δεν το λες κι άσχημα....και 160+ γύρω στο 9 με 9.5 (δεν έχω δει ποτέ παραπάνω απο 9,4)...2 φορες χρησιμοποιησα χαρτι και μολύβι, την 1 ήταν λίγο πιο αυξημένη απο του τριπ (λογικό) , την άλλη ήταν ελάχιστα χαμηλότερη (περίεργο). Προχθες Θεσσαλονίκη Αθήνα φόυλαρα 1,70 και στην Αθήνα , μετα απο 510km το τριπ έλεγε υπόλοιπο 40km (δεν θα το ξανακάνω αυτό ποτέ) και ήρθε με acc στα 140km/h με λίγα ανοίγματα ως 180 και μέση 123αν θυμαμαι καλά και κατανάλωση 8,6...νοτ μπαντ....
Οδική συμπεριφορά πολύ καλή για το μεσο οδηγό όπως είμαι εγω και οι περισσότεροι άνθρωποι...δεν συγκρίνεται με του civic, με του focus) οι διαφορές για το μεσο οδηγό είναι μικρες με των προαναφερόμενων, απειροελάχιστες με του puma (όχι των 200ιππων, δεν οδηγησα κατι τετοιο και προφανως δεν συγκρίνονται).
Όσον αφορά στους χώρους...εχω δει και οδηγήσει το puma (το πιο όμορφο κατα τη γνωμη μου οπό όποιο σουβοειδες και σουβ κυκλοφορει), το kona, το kamiq, το Q2, xceed το vitara (δεν το εχω οδηγησει)....και άλλα μη συγκρισιμα fokus, civicαρα, golf. Κάθισε στη θέση του οδηγου του t roc μου συγγενής μου ύψους 1.98, ρυθμισε το κάθισμα...φυσικά και το κεφαλι του απέιχε σαφως από τον ουρανό και ακολουθως με ρυθμισμενο εκει το κάθισμα καθισε ακριβως απο πίσω...τα γόνατά του οριακα ακουμπουσα στην πλάτη, το κεφάλι του απείχε δύο δάχτυλα απο τον ουρανό. Πόρτ μπαγκάζ 440lt (δυο επιπέδων)με κανονική ρεζέρβα...ίδιος μόνο με του puma, αλλά ο 2μετρος δεν θα διανοηθεί να μπει στο πίσω κάθισμα...δύσκολα στο μπροστα....Όποιος λοιπόν ενίσταται για τους χώρους του t roc είτε δεν το εχει δει είτε είναι εμπαθής...τελεία.
Ψηφιακή οθόνη, ινφοτεινμεντ, εργονομία: εξειρετικη οθόνη, δεν μου λείπει κάτι, το αντίθετο......εξαιρετικό ινφοτεινμεντ, το χειρίζεσαι ανετα από την πρωτη βόλτα, απροβληματιστη λειτουργία μπλουτουθ, gps μαμας ικονοποιητικό, δεν μπορω να κανω αναβαθμιση, θελει ψαξιμο και μου ζητησαν στη VW 300ευρω..σλοου δε ματς οιλ...δεν θα το κάνω φυσικα εκει....android auto δουλέυει άψογα, spotify, Vradio, ολα τελεια...εργονομία υπεράνω κριτικής τα βασικα...κλιματιστικά και λοιπά κουμπια στο δεξι χέρι...αλλά επειδη είμαι λιγο ψειρας απαράδεκτη στα κουμπια των ηλεκτρικων παραθυρων του οδηγου...πρεπει να τραβας ολο τοβραχίονα πίσω για να τα βρεις.....ειμαι 177 δεν το εχω βρει ακομα χωρις να κοιταξω....είναι θεμα νομιζω και δεν το εχω δει πουθενα...χωροι για μικροαντικειμενα μεγαλοι και επαρκεις.
Εγγύηση...2 χρονια...αυτη ειναι η εγγυηση που δινει η VW....το δεχεσαι ή πας αλλου....εγω δεν εκανα εν τελει επέκταση (αν έπαιρνα DSG θα έκανα ασφαλώς) και μετά απο 38 μηνες ευτυχως δεν τη χρειαστηκα πουθενα.
Συγγνώμη για το σεντόνι.....ελπίζω να βοήθησα ενδιαφερόμενους και να αποκατέστησα στο μετρο του δυνατού και στο μετρο της αντικειμενικότητας ή υποκειμενικότητάς μου καποια θέματα... -
This post is deleted! -
Φίλτατε η κάθε άποψη θετική ή αρνητική είναι σεβαστή. Ίσως καμιά φορά ο χρόνος και ο τρόπος που διατυπώνεται δημιουργεί και θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις. Όσον αφορά το Kamiq, ομολογώ ότι η Skoda έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Και τόσο αυτό όσο και το ARONA είναι χαμηλότερου budjet αυτοκίνητα, δεν θεωρώ πως μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με το T-ROC ή το Q2. Και μία άποψή μου για τη συζήτηση περί εγγύησης και αξιοπιστίας του group vag. Μετά από πολλά χρόνια ιδιοκτησίας αυτοκινήτου VAG και αρκετή τριβή με άλλους ιδιοκτήτες και συνεργεία, δεν θεωρώ ότι υστερούν σε αξιοπιστία και ποιότητα από τις άλλες μάρκες. Μάλλον το τελείως αντίθετο πιστεύω. Η εμπειρία όμως δείχνει ότι αν το αυτοκίνητο σου βγει προβληματικό από την αρχή, θα έχεις μια ζωή προβλήματα και η μόνη λύση είναι να το ξεφορτωθείς. Τώρα δεν ξέρουν να τα φτιάχνουν στην Ελλάδα, δεν τους συμφέρει οικονομικά και το παίζουν παλαβοί, δεν ξέρω. Στη Γερμανία που εργάστηκα για πολλά χρόνια και στο βαθμό που μπορώ να γνωρίζω, δεν άκουσα ποτέ τις ανατριχιαστικές ιστορίες που ακούω και διαβάζω στην Ελλάδα. Αν από την αρχή δεν έχεις πρόβλημα με το αυτοκίνητο, το κρατάς για πλάκα 20 χρόνια. Η πιθανότητα δε να έχεις σημαντικά προβλήματα με το αυτοκίνητο σχεδόν εκμηδενίζεται με την Audi, γι' αυτό προσανατολίζομαι μαλλον προς το Q2, που αρέσει και πιο πολύ.
-
Ασχετο αλλά δεν έχω που αλλού να το γράψω, ας έχουν υπόψη οι σχεδιαστές του forum ότι στη νέα του έκδοση πολλές φορές αργούν να φανούν οι απαντήσεις στο site (τις διαβάζω όμως στις ειδοποιήσεις που έρχονται). Συμβαίνει και σε άλλους αυτό?
Το γνωρίζουμε και το ψάχνει το τεχνικό τμήμα. Για όλα αυτά τα τεχνικά θέματα, έχουμε ξεχωριστό θέμα να τα αναφέρουμε.
https://forum.4troxoi.gr/topic/88060/node-88060 -
Φίλτατε η κάθε άποψη θετική ή αρνητική είναι σεβαστή. Ίσως καμιά φορά ο χρόνος και ο τρόπος που διατυπώνεται δημιουργεί και θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις. Όσον αφορά το Kamiq, ομολογώ ότι η Skoda έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Και τόσο αυτό όσο και το ARONA είναι χαμηλότερου budjet αυτοκίνητα, δεν θεωρώ πως μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με το T-ROC ή το Q2.
Η πιθανότητα δε να έχεις σημαντικά προβλήματα με το αυτοκίνητο σχεδόν εκμηδενίζεται με την Audi, γι' αυτό προσανατολίζομαι μαλλον προς το Q2, που αρέσει και πιο πολύ.Κατ' αρχάς σε απτή ποιότητα κατασκευής (και σε σχεδιασμό) όσον αφορά το εσωτερικό του αυτοκινήτου το Kamiq είναι σαφέστατα ανώτερο του T-Roc. Τα μαλακά πλαστικά και τη σαφώς πιο μοντέρνα σχεδίαση του ταμπλό του Kamiq δεν τα πλησιάζει καν το T-Roc. Ακόμα και το Q2 έχει πολύ φθηνύνει την ποιότητα του εσωτερικού του, σε επίπεδα ανάρμοστα για Audi.
Όσον αφορά δε την άποψη σου ότι αγοράζοντας Audi παίρνεις καλύτερη αξιοπιστία από τα αντίστοιχα μοντέλα των υπολοίπων εταιρειών του group VAG δεν φαίνεται να υποστηρίζεται ούτε από τη λογική (κοινά μηχανικά μέρη έχουν) ούτε από την εμπειρία των χρηστών. -
Παρακολουθώ τι λέγεται στα τελευταία πόστ και ως κάτοχος εδώ και 3 χρόνια t roc 1.5 exp. manual με 28.000km έχω να πώ τα εξής:
Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πραγματικά υπέροχα, είναι πολλά και ο καθένας λαμβάνοντας υπ όψιν του ένα σύνολο παραγόντων επιλέγει πού θα "καταθέσει" τα ωραια του λεφτάκια.
Το t roc είχε εξ αρχής ενα θέμα με τα πλαστικά του, τα οποία για VW, για το κόστος του κλπκλπ είναι απαράδεκτα...τις πρωτες 2 μερες πιεζα τα πλαστικά και ηταν σκληρά...ευτυχώς είμαι σε φάση να μην χρειάζεται να χαιδευω μαλακά πλαστικά για να ικανοποιούμαι....3 χρόνια μετά δεν ακουω ούτε τσικ...κι επειδή είμαι αρρωστος με αυτο έκανε τσικ τσικ το σταυρουδάκι που κρέμασε η μανα μου στον καθρέφτη...μετά απο 2 μήνες το εβγαλα και καθάρισα...όταν είμαι μόνος μου κάποιες φορες κλέινω μουσικη και το ρίχνω σε εγκάρσιες ανωμαλιες , σε μικρες λακουβες για να ακούσω κάτι...ευτυχως ακόμα δεν ακούω τπτ....αν και όταν ακούσω θα το αναφέρω πάραυτα. Άρα..πλαστικά 3/10 (έχω δει και χειρότερα δυστυχώς)...συναρμογή 10/10 (νομίζω ότι πάντα τα πλαστικά πάνε πακέτο με τη συναρμογή).
Ο κινητήρας είναι άψογος, δεν έχω να πώ κάτι, το χρησιμοποιώ σε eco εντός πόλης (ή individual) και sport εκτός. Η διαφορά είναι σαφής και σαφώς στο sport mode πιο αμεσος και με πιο γρηγορο σαν αισθηση τιμόνι...η κατανάλωση δεν με απασχολεί...αν πήρα ενα αυτοκίνητο για να σκέφτομαι πως οδηγώ με αυγό απο κατω ή χωρις για να δείχνω χαμηλές καταναλώσεις κλάψε με...ενδεικτικά 3-4 φορές έχω δει τα εξης: οδήγωντας στην πόλη γύρω στο 8.5 (δεν έχω δει ποτέ 9) με 80-120 η κατανάλωση δεν ξεφεύγει απο το 6,5lt/100km....από 140 και πάνω γύρω στο 8,5...δεν το λες κι άσχημα....και 160+ γύρω στο 9 με 9.5 (δεν έχω δει ποτέ παραπάνω απο 9,4)...2 φορες χρησιμοποιησα χαρτι και μολύβι, την 1 ήταν λίγο πιο αυξημένη απο του τριπ (λογικό) , την άλλη ήταν ελάχιστα χαμηλότερη (περίεργο). Προχθες Θεσσαλονίκη Αθήνα φόυλαρα 1,70 και στην Αθήνα , μετα απο 510km το τριπ έλεγε υπόλοιπο 40km (δεν θα το ξανακάνω αυτό ποτέ) και ήρθε με acc στα 140km/h με λίγα ανοίγματα ως 180 και μέση 123αν θυμαμαι καλά και κατανάλωση 8,6...νοτ μπαντ....
Οδική συμπεριφορά πολύ καλή για το μεσο οδηγό όπως είμαι εγω και οι περισσότεροι άνθρωποι...δεν συγκρίνεται με του civic, με του focus) οι διαφορές για το μεσο οδηγό είναι μικρες με των προαναφερόμενων, απειροελάχιστες με του puma (όχι των 200ιππων, δεν οδηγησα κατι τετοιο και προφανως δεν συγκρίνονται).
Όσον αφορά στους χώρους...εχω δει και οδηγήσει το puma (το πιο όμορφο κατα τη γνωμη μου οπό όποιο σουβοειδες και σουβ κυκλοφορει), το kona, το kamiq, το Q2, xceed το vitara (δεν το εχω οδηγησει)....και άλλα μη συγκρισιμα fokus, civicαρα, golf. Κάθισε στη θέση του οδηγου του t roc μου συγγενής μου ύψους 1.98, ρυθμισε το κάθισμα...φυσικά και το κεφαλι του απέιχε σαφως από τον ουρανό και ακολουθως με ρυθμισμενο εκει το κάθισμα καθισε ακριβως απο πίσω...τα γόνατά του οριακα ακουμπουσα στην πλάτη, το κεφάλι του απείχε δύο δάχτυλα απο τον ουρανό. Πόρτ μπαγκάζ 440lt (δυο επιπέδων)με κανονική ρεζέρβα...ίδιος μόνο με του puma, αλλά ο 2μετρος δεν θα διανοηθεί να μπει στο πίσω κάθισμα...δύσκολα στο μπροστα....Όποιος λοιπόν ενίσταται για τους χώρους του t roc είτε δεν το εχει δει είτε είναι εμπαθής...τελεία.
Ψηφιακή οθόνη, ινφοτεινμεντ, εργονομία: εξειρετικη οθόνη, δεν μου λείπει κάτι, το αντίθετο......εξαιρετικό ινφοτεινμεντ, το χειρίζεσαι ανετα από την πρωτη βόλτα, απροβληματιστη λειτουργία μπλουτουθ, gps μαμας ικονοποιητικό, δεν μπορω να κανω αναβαθμιση, θελει ψαξιμο και μου ζητησαν στη VW 300ευρω..σλοου δε ματς οιλ...δεν θα το κάνω φυσικα εκει....android auto δουλέυει άψογα, spotify, Vradio, ολα τελεια...εργονομία υπεράνω κριτικής τα βασικα...κλιματιστικά και λοιπά κουμπια στο δεξι χέρι...αλλά επειδη είμαι λιγο ψειρας απαράδεκτη στα κουμπια των ηλεκτρικων παραθυρων του οδηγου...πρεπει να τραβας ολο τοβραχίονα πίσω για να τα βρεις.....ειμαι 177 δεν το εχω βρει ακομα χωρις να κοιταξω....είναι θεμα νομιζω και δεν το εχω δει πουθενα...χωροι για μικροαντικειμενα μεγαλοι και επαρκεις.
Εγγύηση...2 χρονια...αυτη ειναι η εγγυηση που δινει η VW....το δεχεσαι ή πας αλλου....εγω δεν εκανα εν τελει επέκταση (αν έπαιρνα DSG θα έκανα ασφαλώς) και μετά απο 38 μηνες ευτυχως δεν τη χρειαστηκα πουθενα.
Συγγνώμη για το σεντόνι.....ελπίζω να βοήθησα ενδιαφερόμενους και να αποκατέστησα στο μετρο του δυνατού και στο μετρο της αντικειμενικότητας ή υποκειμενικότητάς μου καποια θέματα...Ετσι οπως τα λες είναι και ευχαριστούμε για το Review. Στους χώρους για τους πίσω εννοείται οτι το PUMA χανει πανυγηρικά από το TROC. Το PUMA κερδίζει σε αλλους τομείς
αλλά αν συγκρίνεις χώρους ποιοτητα και ευκολία και όλα αυτά που λες το KAMIQ που είναι στο ίδιο group προσφέρει καλύτερα τα πάντα σε αυτα που λες και ποιοτητα πλαστικών και μεγαλύτερους χώρους και εχει ακριβώς το ιδιο infortainment και μικρότερη τιμή. Δηλαδη με λίγα λόγια έχει αυτοπυροβοληθεί η VW σε αυτό.
Το αυτοκίνητο δεν είναι κακό, τουναντίον, είναι ενα ποιοτικό αυτοκίνητο που προσφέρει τα πάντα. Δεν είμαι εμπαθης ρε παιδιά απλά δυστηχώς ο ανταγωνισμός πλέον το έχει ξεπεράσει σε όλα αυτό λέω και πιστεύω. Κάνω συγκριση σε σχέση με τον ανταγωνισμο και δεν λέω για τα δικά μου γουστα.
Αν θες πχ VFM πας Vitara , αν θες χώρους και καλή τιμή KAMIQ κτλ. Αν θες χώρους και ποιότητα εσωτερικού με καλή οδηγική συμπεριφορα 2008 , αν θες τοπ οδηγική συμπεριφορά 8χρονια εγγυηση μικρό επιτοκιο και χωρο αποσκευων PUMA και ουτω κάθεξης
και βεβαια υπάρχουν και χειρότερα από το TROC για μενα πχ το NISSAN JUKE το οποίο έχει ένα φανταστικό εσωτερικό αλλά τίποτα αλλο.
ΥΓ ενα μοντελο οταν είναι πολλά χρόνια στην αγορά πρέπει αν δεν το αλλάξεις να κάνεις τουλάχιστον κάτι καλύτερο σε τιμή για να είναι ανταγωνιστικό, ή κάτι τελωςπάντων, δωσε μεγαλύτερη εγγήση, κάνε μια ανανέωση στα σημεία να το κανεις ποιο θελκτικο. Νομίζω ότι αυτο δεν το έκανε η VW αντιθέτως προσφέρει η αδερφη SKODA το kamiq που του τρώει πωλήσεις καθώς είναι καλύτερο
Πριν 3-4 χρόνια πχ δεν είχα την ίδια αποψη για το TROC ήταν στα κορυφαία αλλά τώρα ο ανταγωνισμός μεγάλωσε και ανέβασε πολύ τον πήχη.
-
@mastoras78 said in VW T-Roc:
κατηγορί
ολοκληρωμένα είναι και τα άλλα δεν τα στέλνουν μισα από το εργοστασιο να τα φτιαξεις εσύ σαν lego.
που είναι καλύτερο και διαπρέπει άπο κάποιο άλλο? σε κινητηρια σύνολα? σε χώρους για τους επιβάτες? σε οδηγική συμπεριφορα? σε χώρο αποσκευών? σε ποιοτητα πλαστικών και συναρμογής? σε infortainment? σε τιμή? σε εξοπλισμό που σου δίνει στην αρχική έκδοση?
εγω νομίζω σε τίποτα.
Δε σας προλαβαίνω με τις απαντήσεις.. Όταν λέω το πιο ολοκληρωμένο στην κατηγορία του κατά τη γνώμη μου είναι εκείνο με τους μικρότερους συμβιβασμούς.
Το T Roc λοιπόν προσφέρεται σε λογική τιμή με τον 1.5 tsi που αντικειμενικά είναι επαρκέστατος φορτωμένο/ξεφόρτωτο και σχετικά οικονομικός. Όλος ο ανταγωνισμός προσφέρει κινητήρες μέχρι τους 130 ίππους εκτός αν πάς σε εξαιρέσεις που ανεβαίνουν πολύ σε budget. Ακόμα όμως και αν κάποιος το θέλει με πολλά άλογα υπάρχει και το R. Δε ξέρω όυτε εγώ αν εισάγεται έστω και με παραγγελία η συγκεκριμένη έκδοση στην Ελλάδα.
Σε εξωτερική εμφάνιση το θέμα συνήθως είναι υποκειμενικό. Εγώ προσωπικά το βάζω στα "όμορφα" της κατηγορίας όπως τα 2008,Puma,Captur,Mokka και σαφώς πιο όμορφο και με βαρύτερο "όνομα" από το Kamiq.
Οι χώροι για τους επιβάτες είναι αξιοπρεπείς όπως και ο χώρος αποσκευών. Έχει μάλιστα και αεραγωγούς για τους πίσω. Δεν το έχω οδηγήσει αλλά από αυτά που διαβάζω όλοι αναφέρουν ότι είναι ρυθμισμένο από άνεση στην μέση. Τα ίδια και για το τιμόνι του, όυτε κρύο ούτε ζέστη. Επίσης νιώθεις ότι κάθεσαι όντως σε κάτι σαν SUV και όχι σε ψηλωμένο hatchback. Ο χρυσός μέσος όρος δηλαδή.
Αυτό που διαπίστωσα όταν μπήκα μέσα και επίσης αναφέρεται παντού είναι τα χαμηλής ποιότητας πλαστικά του. Κατανοητό και δεκτό, σε συναρμογή πάντως δεν έχουν ακουστεί παράπονα.
Ένα σημείο που πολλοί δε δίνουν σημασία αλλά για κάποιους είναι σημαντικό, είναι οι δυνατότητες που σου δίνει ο έξτρα εξοπλισμός να το διαμορφώσεις όπως το θές. Άπειρες επιλογές ακόμα και για ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Φυσικά σε κόστη ξεφεύγουμε, αλλά λέμε τώρα..
Στα "χαρτιά" λοιπόν και για τους παραπάνω λόγους, στα μάτια μου είναι το πιο ολοκληρωμένο στην κατηγορία του χωρίς να έχει την πρωτιά πουθενά. Πιο φρέσκα υπάρχουν, πιο μεγάλα επίσης, πιο οδηγοκεντρικά βεβαίως, αλλά κανένα δε τα συνδιάζει όλα χωρίς παραχωρήσεις.
Οι περισσότεροι καταναλωτές κοιτάνε και το "κλειδί" όταν ψωνίζουν ότι και να λέμε εμείς, που το θεωρώ εφάμιλλο με εκείνο ενός Ford ή Peugeot . Άλλο μειονέκτημα είναι τα λίγα χρόνια εγγύησης και η ανησυχία για τα διπλοσύμπλεκτα της ΦαουΒε.
Ώραιο το review από τον κάτοχο/συμφορουμίτη, πάντα τέτοια
-
Η έκδοση TROC R με τα 300 άλογα δεν έρχεται Eλλαδα εξ οσον γνωρίζω
Ακόμα όμως και αν κάποιος το θέλει με πολλά άλογα υπάρχει και το R. Δε ξέρω όυτε εγώ αν εισάγεται έστω και με παραγγελία η συγκεκριμένη έκδοση στην Ελλάδα.
Φυσικά και εισάγεται....γιατι να μην εισάγεται? Γερμανοί είναι και εισάγουν τα πάντα, ό,τι υπάρχει στην γκάμα της εταιρείας (κατά πάγια τακτική, όπως κάνει και η BMW, MB κλπ), δεν κάνουν τις μπούρδες των Ιαπώνων και Γάλλων!!
Τιμή αυτού: €50.150.
-
Η έκδοση TROC R με τα 300 άλογα δεν έρχεται Eλλαδα εξ οσον γνωρίζω
Ακόμα όμως και αν κάποιος το θέλει με πολλά άλογα υπάρχει και το R. Δε ξέρω όυτε εγώ αν εισάγεται έστω και με παραγγελία η συγκεκριμένη έκδοση στην Ελλάδα.
Φυσικά και εισάγεται....γιατι να μην εισάγεται? Γερμανοί είναι και εισάγουν τα πάντα, ό,τι υπάρχει στην γκάμα της εταιρείας (κατά πάγια τακτική, όπως κάνει και η BMW, MB κλπ), δεν κάνουν τις μπούρδες των Ιαπώνων και Γάλλων!!
Τιμή αυτού: €50.150.
ΟΛΑ μπορείς να τα εισάγεις αλίμονο. Επίσημα δεν έρχεται. Και για να το εισάγεις τρως ένα καπέλο να βγάλει και αυτός που το φέρνει. Αν ερχόταν επίσημα θα ήταν μικρότερη η τιμή. Δεν ξέρω πόσο αλλά σίγουρα μικρότερη.
-
-
@katafractos17 said in VW T-Roc:
Φυσικά και εισάγεται....γιατι να μην εισάγεται?
Τιμή αυτού: €50.150.Και το διαμορφώνεις κανονικά στον Configurator.
Αλήθεια το φέρνουν δηλαδή επίσημα?
-
Επίσημα δεν έρχεται.
@katafractos17 said in VW T-Roc:
Και το διαμορφώνεις κανονικά στον Configurator.
Αλήθεια το φέρνουν δηλαδή επίσημα?
-
ΟΛΑ μπορείς να τα εισάγεις αλίμονο. Επίσημα δεν έρχεται. Και για να το εισάγεις τρως ένα καπέλο να βγάλει και αυτός που το φέρνει. Αν ερχόταν επίσημα θα ήταν μικρότερη η τιμή. Δεν ξέρω πόσο αλλά σίγουρα μικρότερη.
Για επίσημα μιλάω...είναι κανονικά στον τιμοκατάλογο της Καρέντα!
Δεν μιλάω για παρα-εισαγωγές και καπέλα...έλεος! Και όχι δεν μπορείς να τα εισάγεις όλα εαν δεν έχουν έγκριση τύπου για Ελλάδα.
-
Για επίσημα μιλάω...είναι κανονικά στον τιμοκατάλογο της Καρέντα!
Δεν μιλάω για παρα-εισαγωγές και καπέλα...έλεος! Και όχι δεν μπορείς να τα εισάγεις όλα εαν δεν έχουν έγκριση τύπου για Ελλάδα.
καλα ρε αφεντικο μη βαρας !!!!!!
ενταξει το δέχομαι τα ξέρεις καλύτερα. Νομιζα ότι δεν έρχεται γιατι δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ κανεναν να το έχει φέρει στην Ελλάδα. Μπορει βεβαια και να υπάρχει αφού έρχεται επίσημα
Οπότε υπάρχει ένας λόγος αν θες το ΠΟΙΟ γρήγορο (στην ευθεια ) BSUV να πάρεις το TROC έχει τον ποιο δυνατο κινητήρα από όλα
-
Αγαπητέ cirus θα προσθέσω κάποιο σχόλιο για το θέμα του Kamiq που το εξυμνείς, γιατί πράγματι ήταν από τα πρώτα υποψήφια που πέρασαν από το μυαλό μου, σε συνδυασμό με την τιμή του. Συμφωνώ ότι είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Εμφανισιακά δεν μου αρέσει, μου μοιάζει σαν μικρό sw παρά σαν SUV, αλλά προφανώς αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τα γούστα και την αισθητική του καθενός. Αν διαμορφώσεις ένα Kamiq στη μεσαία έκδοσή του ώστε να έχει τον ίδιο εξοπλισμό με τη μεσαία έκδοση του T-ROC (advance π.χ. με τον1.0tsi χειροκίνητο) θα διαπιστώσεις ότι η διαφορά στην τιμή τους κυμαίνεται από 1-1.5K. Δεν είναι αμελητέα αλλά δεν κάνει και τη διαφορά. Δεν γνωρίζω τα στατιστικά πωλήσεων και αν κόβει το kamiq από το T-ROC, αν όμως ισχύει αυτό μπορώ με σιγουριά να υποθέσω ότι θα αφορά αυτούς που δεν είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα χρήματα του T-ROC και παίρνουν το Kamiq με το βασικό του εξοπλισμό, που όντως έχει σημαντική οικονομική διαφορά από το T-ROC.
-
Αγαπητέ cirus θα προσθέσω κάποιο σχόλιο για το θέμα του Kamiq που το εξυμνείς, γιατί πράγματι ήταν από τα πρώτα υποψήφια που πέρασαν από το μυαλό μου, σε συνδυασμό με την τιμή του. Συμφωνώ ότι είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Εμφανισιακά δεν μου αρέσει, μου μοιάζει σαν μικρό sw παρά σαν SUV, αλλά προφανώς αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τα γούστα και την αισθητική του καθενός. Αν διαμορφώσεις ένα Kamiq στη μεσαία έκδοσή του ώστε να έχει τον ίδιο εξοπλισμό με τη μεσαία έκδοση του T-ROC (advance π.χ. με τον1.0tsi χειροκίνητο) θα διαπιστώσεις ότι η διαφορά στην τιμή τους κυμαίνεται από 1-1.5K. Δεν είναι αμελητέα αλλά δεν κάνει και τη διαφορά. Δεν γνωρίζω τα στατιστικά πωλήσεων και αν κόβει το kamiq από το T-ROC, αν όμως ισχύει αυτό μπορώ με σιγουριά να υποθέσω ότι θα αφορά αυτούς που δεν είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα χρήματα του T-ROC και παίρνουν το Kamiq με το βασικό του εξοπλισμό, που όντως έχει σημαντική οικονομική διαφορά από το T-ROC.
Προχωρώντας λίγο πιο κεί...το Kamiq εμφανίστηκε στην αγορά λίγους μήνες αφ ότου παρέλαβα το t roc. Δεν μου άρεσε εμφανισιακά επειδή μου θύμιζε περισσότερο ενα "σηκωμένο" rapid παρά κάτι απο σουβ...αλλά αυτο ειναι καθαρά υποκειμενικό. Έβαλα λοιπον στο configurator τον εξοπλισμό του t roc exp. και το αποτέλεσμα ήταν μια τιμή σαφώς πάνω απο τα 26.500ευρώ που έδωσα εγω...και μάλιστα ο πλοηγός μαμάς της skoda ανέβαζε πολυ περισσότερο την τιμή του. Και σκέφτηκα τότε ότι σιγά μην άφηναν τους Τσέχους να κανιβαλίσουν το προιόν του γκαουλάιτερ...
-
ν στα χρήματα του T-ROC και παίρνουν το Kamiq με το βασικό του εξοπλισμό, που όντως έχει σημαντική οικονομική διαφορά από το T-ROC.
Φιλε μου 1-1,5 Κ είναι μεγάλη διαφορά για ένα αυτοκίνητο την στιγμή ειδικά που το ποιο ακριβό από τα 2 νομίζω δεν την δικαιολογεί καθολου την διαφορά. Αν την δικαιολογούσε δεν θα ήμουν αρνητικός. Η αν έβαζε μεγάλη εκπτωση πάλι δεν θα έγραφα τα ίδια. Ετσι όπως είναι η τωρινη κατάσταση θεωρώ λάθος την τιμολόγιση του γιαυτο και λέω ότι δεν αξίζει. Αν είχε 2Κ κάτω σε τιμή να είσαι σιγουρος δεν θα έλεγα τα ίδια.
Κανένα από τα 2 δεν μου αρέσει εμφανισιακά απλά δεν κρίνω με το δικό μου γούστο. απλά συζητάμε για υποτιθέμενο αγοραστη
εγω puma θα έπαιρνα (εννοω το 1000ρι) αν ενδιαφερόμουν για κάτι σε BSUV ή 2008. Ακομα και να μου άρεσε το TROC με 2 χρόνια εγγυηση δεν.... με τίποτα όμως.... όταν οι άλλοι δινουν από 5 μέχρι 8 χρόνια
αν δεν πουλούσαν καλά λογω της χαμηλής εγγυησης μια χαρα θα την μεγαλώναν αλλά αφού τα ψωνίζουν ......................... θα συνεχίζουν να δινουν 2
ΥΓ Αγαπάω Skoda και VAG αλλά μόνο μεταχειρισμένα. Καινούργιο τόσα χρήματα και 2 χρόνια εγγυηση για μένα είναι απαράδεκτο. κριμα.....
-
Επεκτείνοντας λίγο το σκεπτικό του μάστορα, πάντα , μα πάντα ένα VW , σε οποιαδήποτε κατηγορία θα είναι overall - προσέξτε O-VER-ALL , taking everything into account , taken as a whole , in all , ως συνολική βαθμολογία , κατά μέσο όρο - η κορυφαία επιλογή.
Ξεχάστε τα προβλήματα των DSG και των tsi και άλλα ηλίθια θεματακια που το 95% των αγοραστών δεν τα γνωρίζουν και αναρωτηθείτε αν υπήρχε περίπτωση ποτέ να επιλέξει κάποιος ένα focus ή astra ή ceed αντί για ένα golf , ή ένα kuga ή ένα Sportage ή ένα QQ αντί για ένα Tiguan ή passat η ένα polo σε σχέση με τους αντίστοιχους ανταγωνιστές πάρα το μικρό καπέλο τιμής.
Δείτε το σαν προϊόν συνολικά και ως εικόνα - αξία που έχει στον καταναλωτή και όχι στην μικρή και ασήμαντη αγορά της Ελλάδας.
Μόνο η Peugeot παίζει τα τελευταία χρόνια σωστή μπάλα απέναντι τους με την αλλαγή φιλοσοφίας που έκανε και τράβηξε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν εμφανισιακά από τον συντηρητισμό που εκπέμπουν οι Γερμανοί.
Και στα του troc όταν βγήκε παρά τα χάλια πλαστικά με 1.5 150 άλογα και φουλ εξοπλισμό στα 25.000 ήταν κορυφαίο -ακόμη και αν τότε τα 25κ φαίνονταν κάπως τώρα...φαντάζουν ευκαιρία - ενώ και σήμερα παραμένει συντηρητικά όμορφο, έχει πάρα πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά , άνεση , καλούς χώρους σε καλές διαστάσεις , τα απαραίτητα γδουπ και γκαπ που ψαρώνουν τους αδαείς και ένα σηματακι που μέτρα σε κάποιους. Με τις τιμές που πλέον έρχεται ο ανταγωνισμός νομίζω πως επαναπροσδιορίζει την θέση του ως επιλογή.
Άρα...#vitara_mono_allios_vw_troc_ στην κατηγορία των B . -
Σεβαστή η άποψή σου vagkirk και έχεις δίκιο ως ένα βαθμό. Προσωπικά διαφωνώ 100%, δεν βλέπω τα VW όχι απλά κουρυφαία αλλά ούτε καν στην λίστα επιλογών μου! Τα θεωρώ μέτραι αυτοκίνητα και κάτω του μέσου όρου. Οι λόοι επιλογής γνωστοί και όχι της παρούσης.
ΥΓ: Το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο ήταν Golf...το πάλε ποτέ 1995...ένα Golf MkII Gti 16v.
-
Και στα του troc όταν βγήκε παρά τα χάλια πλαστικά με 1.5 150 άλογα και φουλ εξοπλισμό στα 25.000 ήταν κορυφαίο -ακόμη και αν τότε τα 25κ φαίνονταν κάπως τώρα...φαντάζουν ευκαιρία
Μπήκα στο διαμορφωτή να το το τσεκάρω σε τιμές. Δεν ξέρω αν παίζει κάποια έκπτωση στις αντιπροσωπείες αλλά ένα Advance 1.5 tsi DSG στα 26Κ χωρίς χρώμα ή άλλο έξτρα δε μου φάνηκε και τόσο vfm να πώ την αλήθεια. Η Εxperience στα 27κ+ καλοπατημένα επίσης.
Αν όμως έφτανα σε αυτό το επίπεδο τιμής για κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας σίγουρα θα το σκεφτόμουν πολύ σε σύγκριση με το T Roc
VW T-Roc