-
Καλά δεν έγραψα μόνο αυτό, πολλά έγραψα, αν εσύ αυτό κατάλαβες ή εκεί θες να εστιάσεις οκ. Το νόημα είναι ότι η χρονική διάρκεια της εγγύησης δεν σχετίζεται απαραίτητα με την ποιότητα του αυτοκινήτου, είναι θέμα πολιτικής after sales της εκάστοτε εταιρείας και τα λεφτά που θέλει να σου πάρει για το αυτοκίνητο θα στα πάρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με μικρή ή μεγάλη εγγύηση. Και βέβαια δεν προσπαθώ να πείσω ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο, αυτό πιστεύω αυτό λέω. Ο καθένας τα λεφτά του όπου θέλει τα δίνει και ότι του αρέσει αγοράζει. Δεν περιμένει ούτε από μένα ούτε από σένα να βγει από πάνω αν έχει δίκιο ή άδικο. Εδώ απλώς απόψεις ακούγονται.
-
Κάτοχος αυτοκινήτων VW τα τελευταία 20 χρόνια.
Μιλάμε για βλάβες που μπορούν να σου τινάξουν το πορτοφόλι και το μυαλό στον αέρα.
Και πέρα από τις σοβαρές όπως πχ πιστόνι στους TSI 160HP, βλάβες στο DSG, κτλ, μετά από τα 8 πρώτα χρόνια αρχίζουν και βγάζουν το ένα πίσω από το άλλο.
Πλέον στα καινούργια έχουν ρίξει και την ποιότητα στα υλικά και στην κατασκευή. Η πλαστικούρα και η τενεκεδένια αίσθηση πάει σύννεφο.
Οι τιμές όμως ακλόνητες. Στο ύψος τους. -
Τι έβγαλε το dsg???
-
Μιλάω περισσότερο για τα DSG7.
Αρκετά θέματα με το Megatronic αλλά και άλλα που μπορεί κάποιος να βρει αν ψάξει στα forum της VW.Επίσης πάρα πολλά από αυτά τα άκουγες να κοπανάνε όταν είχες ανοιχτό παράθυρο (χωρίς κάποια άλλη παρενέργια ή δυσλειτουργία), αλλά όταν πήγαινες στην αντιπροσωπία σου έλεγε ότι όλα είναι φυσιολογικά και χωρίς κάποιο πρόβλημα.
Ακούω ότι στα τελευταίας γενιάς DSG7 έχουν διορθώσει κάποια πράγματα αλλά δεν έχω ασχοληθεί πιο αναλυτικά.Αλλά και τα χειροκίνητα κοπανάνε όταν είσαι σταματημένος με νεκρά και ρελαντί και όταν πατάς τον συμπλέκτη σταματάει ο θόρυβος. Η επίσημη απάντηση/ενημέρωση/οδηγία της VW από Γερμανία, είναι πως αν το αυτοκίνητο δεν πατηνάρει, το αγνοείς και δεν προβαίνεις σε κάποια αντικατάσταση υλικών μιας και ότι εκτός του ότι θα ξαναπαρουσιαστεί ο ήχος μετά από καμιά 30 χιλιάδες χλμ, δεν υπάρχει και πρόβλημα.
Ναι αλλά το κοπάνημα το ακούς σαν μλκας σε κάθε φανάρι. -
Αμφότερες οι πλευρές έχετε ένα δίκιο. Σίγουρα το κόστος της εγγύησης είναι υπολογισμένο μέσα στην τιμή αγοράς ή των σέρβις, αλλά επίσης η επιπλέον εγγύηση είναι σημαντική για έναν αγοραστή που σκοπεύει να κρατήσει το αυτοκίνητο 5+ χρόνια. Όταν ένα Hyundai είναι φτηνότερο από ένα VW και προσφέρει και 5 χρόνια εγγύηση, ο αγοραστής το σκέφτεται αλλιώς. Βέβαια αν θέλει να πάρει VW, αυτό θα πάρει και ας είχε και 6 μήνες εγγύηση.
-
Αμφότερες οι πλευρές έχετε ένα δίκιο. Σίγουρα το κόστος της εγγύησης είναι υπολογισμένο μέσα στην τιμή αγοράς ή των σέρβις, αλλά επίσης η επιπλέον εγγύηση είναι σημαντική για έναν αγοραστή που σκοπεύει να κρατήσει το αυτοκίνητο 5+ χρόνια. Όταν ένα Hyundai είναι φτηνότερο από ένα VW και προσφέρει και 5 χρόνια εγγύηση, ο αγοραστής το σκέφτεται αλλιώς. Βέβαια αν θέλει να πάρει VW, αυτό θα πάρει και ας είχε και 6 μήνες εγγύηση.
Σωστός. Εγώ τα κοιτάω όλα. αλλά.........
αν έχω έρωτα με κάποιο μοντέλο οποιασδήπωτε μάρκας δεν θα με εμποδίσει η εγγύση να το αποκτήσω. Το μόνο που λέω είναι ότι είναι στα αρνητικά να έχει τόσο μικρή. Αν γουστάρεις T-ROC ή οτιδήπωτε θα το πάρεις δεν θα σε σταματήσει αυτό. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο.
-
Εγώ που έχω φάει στη μάπα τις βλάβες και τα κόστη της VW, ξαφνικά μου φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό το Tuscon με την τιμή, την εγγύηση και τη φήμη αξιοπιστίας που συνοδεύει τη Hyundai, σε σχέση με το Tiguan και ας θεωρείται ποιοτικά κατώτερο σε υλικά και κατασκευή.
Άλλωστε η ψαλίδα πλέον έχει κλείσει λίγο σε σχέση με το παρελθόν.
Παλιά έλεγα: "Ποια Hyundai ρε..."
Τώρα αν μου τα έδινες και τα δύο, θα έμπαινα σίγουρα σε δίλλημα ποιο να διαλέξω. -
@katafractos17 said in VW T-Roc:
Εγώ που έχω φάει στη μάπα τις βλάβες και τα κόστη της VW, ξαφνικά μου φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό το Tuscon με την τιμή, την εγγύηση και τη φήμη αξιοπιστίας που συνοδεύει τη Hyundai, σε σχέση με το Tiguan και ας θεωρείται ποιοτικά κατώτερο σε υλικά και κατασκευή.
Άλλωστε η ψαλίδα πλέον έχει κλείσει λίγο σε σχέση με το παρελθόν.
Παλιά έλεγα: "Ποια Hyundai ρε..."
Τώρα αν μου τα έδινες και τα δύο, θα έμπαινα σίγουρα σε δίλλημα ποιο να διαλέξω.Φιλε η HYUNDAI Και η αδερφή KIA κάθε χρόνο βγαίνουν στις ποιο αξιόπιστες μάρκες. Τι να λέμε αυτό είναι ποιοτητα κατασκευής όχι τα ομορφα εσωτερικα που νομίζουμε και μας αρέσουν.
Η VW και η FORD (εχω εγώ) είναι πολύυυυυυυ ποιο κάτω σε αξιοπιστία
Ασε που τα τελευταία χρόνια η HYUNDAI έχει αρχήσει να έχει και ομορφα σχέδια και ποιο ποιοτικά υλικά μέσα και τώρα μας αποτελιώνει με τις σπορ εκδοσεις στα σπορ που βγαζει (σειρά N). Τελος με IONIC και το νεο ηλεκτρικο KIA που έβγαλε δείχνει ότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ είναι πολύ μπροστά
οπότε όποιος την σνομπάρει με βάση το παρελθόν καλά θα κάνει να αλλάξει άποψη σιγά σιγά. Εγώ νομίζω ότι θα κυριαρχήσουν σιγά σιγά οι Κορεάτες
ΥΓ και γω τα σνόμπαρα και έλεγα ποια HYUNDAI μωρε στο παρελθόν. Εχω αλλάξει εντελώς άποψη όμως. Από τις κορυφαίες την θεωρώ πια
-
Συνηγορώ από τη Γερμανική μου εμπειρία ότι ο φόβος και ο τρόμος των Γερμανών είναι οι Ασιάτες. Ειδικά σε θέματα αξιοπιστίας και τιμών. Τώρα ποιοτικά σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι Ιαπωνοκορεάτες και αν μπορούν να απειλήσουν τους Γερμανούς σε όλα τα επίπεδα θα δείξει ο χρόνος.
-
το αυτόματο DSG στο T-roc 1.5 είναι αξιόπιστο ?
υγρού ή ξηρού τύπου? -
@slowmotion said in VW T-Roc:
το αυτόματο DSG στο T-roc 1.5 είναι αξιόπιστο ?
υγρού ή ξηρού τύπου?DQ200 του μαι νοουλεντζ (ξηρού)
-
21 χρονια κατοχος vw, 2 golf (golf 4 kai golf6 tsi 160ps), ενα vw polo, κ ενα vw tiguan 1.5 tsi 150ps και εαν θελουμε να το περιλαβουμε και αυτο group vag ειναι εξαλου ενα Α6 3,2V6. Στα 21 χρονια το μονο που εχω αλλαξει ειναι μια αντλια νερου στο golf 6. Εννοειται τα σερβις γινονταν ευλαβικα και στην ωρα τους. ΟΠοτε τα περι αξιοπιστιας τα ακουω βερεσε. Η βρωμα βγηκε απο κατι πιτσιρικαδες που παιρνανε τα tsi την περιοδο 2005-2012 και νομιζαν οτι πηρανε πορσικο και τα γονατιζανε ειτε με προγραμματα, ειτε με χρηση για την οποια δεν προοριζονταν το αυτοκινητο.
-
Ανά πόσα έτη και χιλιόμετρα άλλαζες vw;
-
@fenderiarhs said in VW T-Roc:
21 χρονια κατοχος vw, 2 golf (golf 4 kai golf6 tsi 160ps), ενα vw polo, κ ενα vw tiguan 1.5 tsi 150ps και εαν θελουμε να το περιλαβουμε και αυτο group vag ειναι εξαλου ενα Α6 3,2V6. Στα 21 χρονια το μονο που εχω αλλαξει ειναι μια αντλια νερου στο golf 6. Εννοειται τα σερβις γινονταν ευλαβικα και στην ωρα τους. ΟΠοτε τα περι αξιοπιστιας τα ακουω βερεσε. Η βρωμα βγηκε απο κατι πιτσιρικαδες που παιρνανε τα tsi την περιοδο 2005-2012 και νομιζαν οτι πηρανε πορσικο και τα γονατιζανε ειτε με προγραμματα, ειτε με χρηση για την οποια δεν προοριζονταν το αυτοκινητο.
Δεν είναι τυχαίο που οι Γερμανοί καταναλωτές θεωρούν ότι τα Golf είναι μια μάρκα απο μόνα τους!
-
@fenderiarhs said in VW T-Roc:
Επειδή εγώ δεν είμαι κάνας πιτσιρικάς που νομίζει ότι πήρε πορσικό αλλά οικογενειάρχης άνθρωπος με παιδιά, σου λέω ότι αν όντως έχεις αλλάξει μόνο μία αντλία νερού, τότε είσαι η φωτεινή εξαίρεση.
Και επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις μερικά πράγματα, θα σου πω για παράδειγμα ότι η ζημιά που πάθαινε ο 160αρης TSI στα πιστόνια δεν ήταν δυνατό να προκληθεί από κακή χρήση ενός άμυαλου πιτσιρικά. Όσο και να το ζόριζες δηλαδή το αυτοκίνητο, δεν προκαλούσες πρόβλημα στα πιστόνια και τους κυλίνδρους. Το πρόβλημα ήταν κατασκευαστικό και θέμα χαρτογράφησης και αυτή είναι η επίσημη απάντηση της VW διότι εγώ το ρώτησα όταν το έπαθε το δικό μου αυτοκίνητο και ήθελα να ξέρω αν του είχε βγάλει τα μάτια ή το είχε ζορίσει η προηγούμενη ιδιοκτήτης μιας και το είχα πάρει μεταχειρισμένο.
Το αυτοκίνητο ήταν χαρτί όπως μου απάντησε λοιπόν η VW και φυσικά δεν είχε κανένα μα κανένα ζόρι από κανέναν (το οποίο παρόλα αυτά δεν έπαιζε κανενα ρόλο) και τα service του είχαν γίνει πάντα στην ώρα τους και πλήρη.
Η παραδοχή της VW πάνω στο συγκεκριμένο θέμα για παράδειγμα, είναι πλήρης ότι έχει συμβεί σε πάρα πολλούς κινητήρες και πως μετά την επισκευή αλλάζουν και τη χαρογράφηση του κινητήρα για να μην ξανασυμβεί.
Η πλάκα είναι ότι τη επόμενη ημέρα από εμένα που είχα το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία όπου το ανοίγαν για να δουν το μέγεθος της ζημιάς, σκάει ένα παλικάρι με ένα Scirocco με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, το οποίο πάθαινε για 2η φορά γιατί την πρώτη το είχε φτιάξει σε δικό του συνεργείο για να γλυτώσει χρήματα αλλά που δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να του αλλάξουν και τη χαρτογράφηση και τι χαρτογράφηση να περάσουν.Αμέτρητα βέβαια άλλα θέματα που βγάζουν όλα τα VW μετά την 6ετία 7ετία και για τα οποία αν κάνεις μια γύρα σε forum, αντιπροσωπίες και συνεργεία, θα πάρεις μια γεύση.
Καλό είναι λοιπόν να μην τα ακούς βερεσέ και να ακούς και κάποιους που πιθανόν δεν κάνουν κουβέντα καφενίου ώστε να πετάνε 5-10 π@π@ριές για εντυπωσιασμό, ώστε να ακούγονται βερεσέ.
Μόλις πριν μια εβδομάδα προστέθηκε στον κατάλογο και η αντικατάσταση της ηλεκτρονικής κλειδαριάς του χώρου αποσκευών. Αλήθεια σε πόσα αυτοκίνητα τυχαίνει να χαλάσει αυτή η κλειδαριά άραγε;
Ο πατέρας μου και η αδερφή έχουν τόσα και τόσα χρόνια Peugeot (που δεν φημίζεται ως μάρκα για καμιά τεράστια αξιοπιστία) και παρόλα αυτά δεν τους έχουν τύχει τόσα πράγματα, ούτε βρίσκονται συνέχεια στα συνεργεία παρά μόνο ως επί το πλείστον για service.
Καλά αυτοκίνητα τα VW αλλά πάνω στην 4ετία -5ετία δώστε τα.
-
Αγαπητέ Katafractos17, όσο υπερβολικό θεωρώ το φίλτατο fenderiarchs που ισχυρίζεται ότι σε 21 χρόνια του έβγαλε μια αντλία νερού, τόσο αφοριστικό θεωρώ κι εσένα που απαξιώνεις τα vw. Τα VW είναι πολύ καλά αυτοκίνητα, αλλά για κάποιο λόγο γεννούν επιθετικά συναισθήματα σε αρκετούς. Βγάζουν τις ζημιές που βγάζουν κι άλλα αυτοκίνητα στην ηλικία τους. Έχουν και κάποιες ιδιαιτερότητές όπως πολλαπλασιαστές, κλειδαριές, παράθυρα κλπ. Τίποτα το φοβερό κι όμως όλοι "τροχάνε μαχαίρια" εναντίον της VW. Έχω 15 χρόνια το Α3 και άντε να μου έχει βγάλει κάποιες μικροβλάβες της τάξης των 100-200€ κάποιες φορές.
Πράγματι η VW έβγαλε κάποια αποτυχημένα μοντέλα κινητήρων και πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες τα σπασμένα, αλλά και ποια εταιρεία δεν το έχει κάνει αυτό? Η Toyota? Όσοι γνωστοί μου έχουν Toyota κάποιων ετών με το λάδι στο πορτ-μπαγκάζ είναι. Κι ο αδελφός μου που έχει το HRV της περιβόητης για την αξιοπιστία της Honda με το λάδι στο πορτ μπαγκάζ είναι και προβλήματα στο σύστημα ψύξης του έχει βγάλει κλπ. Αναρωτιέμαι γιατί μόνο για τη VW έχουν να λένε όλοι.
Και να εκφράσω και μιά απορία μου βρε παιδιά. Τα VW βλέπω στα συνεργεία να τα φτιάχνουν οι κάτοχοι, θα ανοίξουν μια κυλινδρoκεφαλή, θα κάνουν ένα ρεκτιφιέ θα το φέρουν το αυτοκίνητο όπως πρέπει τελικά για να το κρατήσουν αρκετά χρόνια ακόμα. Τα Γιαπωνέζικα γιατί δεν πάει κανένας κάτοχος να τα επισκευάσει και είναι συνέχεια με το λάδι στο χέρι? Μιλάω πάντα για τις εμπειρίες που έχω από τους ανθρώπους του κύκλου μου και είναι αρκετοί. -
Μου έχει πει φίλος μου μηχανικός (στην BMW) για την αξιοπιστία: "δες ποιες μάρκες έχουν πολλά εξειδικευμένα συνεργεία...οπότε καταλαβαίνεις ότι για να υπάρχουν τόσα πολλά υπάρχει δουλειά". Απλά πράγματα...όλα τα άλλα είναι ιστορίες ναχαμε να λέγαμε (και ναι είχα πολλές bmw που είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα αλλά με πάρα πολλές βλάβες και στον πάτο της αξιοπιστίας).
-
Δεν θεωρώ ότι απαξιώνω τα VW και αν φαίνεται κάτι τέτοιο, δεν το κάνω ηθελημένα αλλά πιθανότατα βγαίνει λίγο η αγανάκτηση.
Άλλωστε VW έχω κι εγώ και μάλιστα για πάνω από 20 χρόνια όπως έχω αναφέρει ξανά.Εγώ θεωρώ ότι τα VW και γενικά το γκρουπ βγάζει καλά αυτοκίνητα και από οδηγικής πλευράς αλλά και τεχνολογίας και δυναμικής αν και με τις πλαστικούρες τα έχει χαλάσει λίγο τώρα τελευταία.
Όμως προσωπικά πιστεύω ότι είναι για λίγα χρόνια και μετά το αλλάζεις γιατί αλλιώς για να συνεχίζεις να έχεις τα παραπάνω καλά σημεία που ανέφερα, θα πρέπει να έχεις και να πληρώνεις. Η δική μου η εμπειρία αυτό μου έχει δείξει.
Αν θα ξανά έπαιρνα ποτέ, θα ήταν μόνο με την προϋπόθεση ότι θα το κρατούσα λίγο.Δε γίνεται μετά την 7ετια να αρχίζουν να μου βγάζουν το ένα πίσω από το άλλο και να σφυρίζω αδιάφορα λέγοντας ότι δεν τρέχει τίποτα.
Δεν ξέρω τι βγάζουν οι άλλες μάρκες αλλά το swift που είχα για πρώτο αυτοκίνητο δε έκανε κιχ όλα τα χρόνια που το είχα και μόνο με service με επιβάρυνε.Και οι BMW μου αρέσουν και ίσως να έπαιρνα, αλλά ξέρω από πολύ αξιόπιστη πηγή ότι βγάζουν και αυτές τα θέματα τους οπότε θα πρέπει να έχεις και την απαραίτητη πηγή χρημάτων να τις συντηρείς.
Άλλο είναι λοιπόν το ότι μπορεί να μας αρέσουν κάποια αυτοκίνητα και άλλο ότι απαραίτητα είναι και τα πιο αξιόπιστα. Δεν γίνεται να παραβλέπουμε κάποια πράγματα.
Εγώ πρώτος υποστηρίζω ότι το Golf είναι ο βασιλιάς στην κατηγορία του και αυτό που βάζει τα στάνταρ εδώ και τόσες δεκαετίες αλλά δεν γίνεται να μην αναφέρω και τα στραβά αφού εγώ ο ίδιος τα βιώνω τόσα χρόνια τώρα -
ας ξεκινησουμε με το οτι το τιγκουαν που ειχα μεχρι το μάιο με εξεπληξε ευχαριστα. σαν στησιμο, πατημα, σαν προιον ρε παιδακι μου.
αν παμε ομως στην ιστορια μου με τη φαου, προσωπικα αλλα και στην εταιρεια που περασαν πολλα, θα βρεθει η αιτια που πλεον δεν υπαρχει ουτε ενα του ομιλου στον στολο. ζημιες. οκ, υπηρξαν και καποια που δεν εβγαλαν, ενα ιμπιθα που ομως λογω προβληματων αρχικου σχεδιασμου επρεπε για ενα εξαμηνο να κυκλοφορει με 2 επιβατες μονο, και καποια, κυριως τα πρωτα τι ες άι, που πονεσαν πολυ. τα σασμαν μεγαλη πληγη επισης. -
Σε τελική ανάλυση αγαπητοί μου, είναι δεν είναι ζημιάρικα τα vw και τα audi είναι αυτοκινητάρες. Και για τις αυτοκινητάρες, όπως και για τις ωραίες γκόμενες θα πληρώσεις κάτι παραπάνω. Έτσι είναι η ζωή, τι να κάνουμε τώρα. Όποιος θέλει ένα απλούστερο, πιο αξιόπιστο και οικονομικότερο μεταφορικό μέσο φυσικά υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα-νοικοκυρές εκεί έξω...
VW T-Roc