-
Περί πλευρικών αισθητήρων και αναδιπλούμενων καθρεφτών.
Σε κάθετο της Συγγρού, διπλής κατεύθυνσης, έρχεται αντίθετα ένα ibiza. Δεξιά κι αριστερά παρκαρισμένα και ο δρόμος στενός. Χωράμε άραγε να περάσουμε?
Διπλώνω τους καθρέφτες μου κι αυτός τους δικούς του. Χωρίς καθρέφτες όμως, δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο μπορώ να "κολλήσω" στα παρκαρισμένα στο πλάι. Πλησίασα μέχρι να κοκκινίσει ο πλευρικός αισθητήρας και ν΄αρχίσει να φωνάζει να μην πλευρίσω άλλο.
Πήγαμε σιγά-σιγά και περάσαμε ίσα-ίσα. Οι καθρέφτες μου μάλιστα πέρασαν πάνω απ' τους δικούς του, λόγω διαφοράς ύψους. Και να μην τους αναδίπλωνα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το έμαθα κι αυτό το πλεονέκτημα των SUV
Θα μπορούσαμε με καλή πίστη και πολύ προσοχή να περάσουμε και χωρίς όλα αυτά τα βοηθητικά συστήματα. Μήπως τα είχα και παλιότερα?
Δεν παύουν όμως να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη και να μειώνουν και το άγχος που έχεις σε τέτοιες περιπτώσεις.Εμ αυτά είναι σωστά βοηθήματα για πόλη. Όχι τα acc που βαζει φασόν η Τογιότα σε αμαξάκια πόλης.
-
Σε κάθετο της Συγγρού, διπλής κατεύθυνσης, έρχεται αντίθετα ένα ibiza. Δεξιά κι αριστερά παρκαρισμένα και ο δρόμος στενός. Χωράμε άραγε να περάσουμε?
Διπλώνω τους καθρέφτες μου κι αυτός τους δικούς του. Χωρίς καθρέφτες όμως, δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο μπορώ να "κολλήσω" στα παρκαρισμένα στο πλάι. Πλησίασα μέχρι να κοκκινίσει ο πλευρικός αισθητήρας και ν΄αρχίσει να φωνάζει να μην πλευρίσω άλλο.
Πήγαμε σιγά-σιγά και περάσαμε ίσα-ίσα. Οι καθρέφτες μου μάλιστα πέρασαν πάνω απ' τους δικούς του, λόγω διαφοράς ύψους. Και να μην τους αναδίπλωνα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το έμαθα κι αυτό το πλεονέκτημα των SUV
Θα μπορούσαμε με καλή πίστη και πολύ προσοχή να περάσουμε και χωρίς όλα αυτά τα βοηθητικά συστήματα. Μήπως τα είχα και παλιότερα?
Δεν παύουν όμως να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη και να μειώνουν και το άγχος που έχεις σε τέτοιες περιπτώσεις.Ολο το παραπάνω δείχνει γιατί δεν μου αρέσαν οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες που είχα σε παλιά αυτοκίνητα .
Σε παρόμοια κατάσταση ανοίγεις παράθυρο στο YC κλείνεις τον αριστερό μόνο με το χέρι , εύκολο αυτόματο αμάξι είναι πάει και χωρίς χέρια
δεν χάνεις την ψύξη γιατί έχει inverter κλιμα χωρίς ιμάντες και λοιπά προϊστορικά
βλέπεις απο τον δεξί πόσο δεξιά να πας
και να σπάσεις κανένα οι απλοί είναι πιο φθηνοί απο τους ηλεκτρικά ανακλινόμενουςσεβόμενος τον @andya3 δεν γράφω για καταναλώσεις όπως και αυτός δεν γράφει στο νήμα του YC για ποιότητες κατασκευής , μόνο για καθρέπτες μίλησα ...
-
-
Δεν παύουν όμως να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη και να μειώνουν και το άγχος που έχεις σε τέτοιες περιπτώσεις.Ολο το παραπάνω δείχνει γιατί δεν μου αρέσαν οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες που είχα σε παλιά αυτοκίνητα .
Σε παρόμοια κατάσταση ανοίγεις παράθυρο στο YC κλείνεις τον αριστερό μόνο με το χέρι , εύκολο αυτόματο αμάξι είναι πάει και χωρίς χέρια
δεν χάνεις την ψύξη γιατί έχει inverter κλιμα χωρίς ιμάντες και λοιπά προϊστορικά
βλέπεις απο τον δεξί πόσο δεξιά να πας
και να σπάσεις κανένα οι απλοί είναι πιο φθηνοί απο τους ηλεκτρικά ανακλινόμενουςσεβόμενος τον @andya3 δεν γράφω για καταναλώσεις όπως και αυτός δεν γράφει στο νήμα του YC για ποιότητες κατασκευής , μόνο για καθρέπτες μίλησα ...
Δώσε βάση my-man πόσα στάδια οδηγικής εξέλιξης χάνει κάποιος που δίνει βάση μόνο στη χαμηλή κατανάλωση της Toyota-ρας!
Όπως σωστά είπες στο YC, όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα 10ετίας, 20ετίας, 30ετίας που δεν έχουν αναδιπλούμενους καθρέφτες, πρέπει να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου στην κυριολεξία!
Χεράκι έξω και κλείσε καθρέφτη. Σε τελική ανάλυση, τα χέρια τι τα έχουμε, μόνο για να πατάμε το κουμπάκι να αναδιπλώνουν οι καθρέφτες? Ας τα εξασκούμε και λίγο...Παρέλειψα επίσης να αναφέρω, ότι όταν με πλησίασε το ibiza και πριν φτάσει δίπλα μου. Kατάλαβα από τον πλευρικό αισθητήρα πόσο κοντά είμασταν και αν χωρούσε να περάσει. Αν γινόταν κόκκινη η ένδειξη, θα ήταν επικίνδυνη η κατάσταση.
Βεβαίως όλα αυτά, αναδιπλούμενοι καθρέφτες, πλευρικοί αισθητήρες κ.α. δεν βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης, οπότε το βρίσκω απόλυτα φυσικό να μη συγκινούν έναν οδηγό Toyota!
-
Δώσε βάση my-man πόσα στάδια οδηγικής εξέλιξης χάνει κάποιος που δίνει βάση μόνο στη χαμηλή κατανάλωση της Toyota-ρας!
Όπως σωστά είπες στο YC, όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα 10ετίας, 20ετίας, 30ετίας που δεν έχουν αναδιπλούμενους καθρέφτες,
Μια χαρά έχουν αναδιπλόυμενους αρκεί να επιλέξεις την σωστή έκδοση. Ο φίλος Δημήτρης μάλιστα έχει και αισθητήρες παντού και blis και πολλά άλλα και 4κίνηση κερασάκι στην τούρτα.
ΥΓ: Εμένα που είναι Καφρόλα μεγαλύτερο σέγκμεντ, έχει ηλεκτρ. αναδιπλούμενους και κόστισε πιο λίγα από του παγωμένου....χαχαχα!
-
Παρ'όλο που είμαστε στο νήμα του T-Roc. Και που δεν έχω και προσωπική άποψη για το YC.
Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο, ένα αυτοκίνητο που το αγοράζει κάποιος για κίνηση στην πόλη, αφού εκεί εμφανίζεται κυρίως το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης. Να μην έχει τα βασικά συστήματα που κάνουν εύκολη την οδηγική ζωή στην πόλη. Αναδιπλούμενοι καθρέφτες, αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ.
Και καλά εμένα π.χ. που οδηγώ κάποιες 10ετίες, δεν με πολυνοιάζει. Τα βρήκα στο T-Roc και τα χαίρομαι. Θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτά, όπως πιθανόν και ο @monman2.
Δεν επιτρέπεται όμως το 2023, με την τεχνολογία σε αφθονία, να πουλάς έτσι "γυμνά" τα αυτοκίνητα κυρίως σε νέους οδηγούς. Τουλάχιστον ας τα είχαν εξτρά, να τα πληρώσει όποιος τα θέλει και να βγάζει και φράγκα η Toyota-ρα. Θα συμφωνήσω με τον @iceman7 ότι είναι έλλειψη σεβασμού προς τον πελάτη.
-
-
Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο, ένα αυτοκίνητο που το αγοράζει κάποιος για κίνηση στην πόλη, αφού εκεί εμφανίζεται κυρίως το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης. Να μην έχει τα βασικά συστήματα που κάνουν εύκολη την οδηγική ζωή στην πόλη. Αναδιπλούμενοι καθρέφτες, αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ.
Τουλάχιστον ας τα είχαν εξτρά, να τα πληρώσει όποιος τα θέλει και να βγάζει και φράγκα η Toyota-ρα. Θα συμφωνήσω με τον @iceman7 ότι είναι έλλειψη σεβασμού προς τον πελάτη.-
Συμφωνώ 100%!! Είναι βλακείας της εισαγωγικής, γιατί δεν ασχολούνται αφού πουλάει και έτσι.
-
Μπορείς να τα βάλεις έξτρα (όχι όμως όπως στα Γερμανικά που έχουν το απόλυτο customization και είναι απλά αλλού!!)....απλά ξεφεύγει η τιμή.
Αυτά και τέλος το οφ τοπικ και ζητώ συγνώμη!
-
-
Να μην έχει τα βασικά συστήματα που κάνουν εύκολη την οδηγική ζωή στην πόλη
Μιλάς για το αυτόματο κιβώτιο;
Το δικό σου είχε έξτρα εξοπλισμό και χειροκίνητο κιβώτιο.
Μόνο την κάμερα έβαλα έξτρα και κάτι ψιλούρες, οσφυική στήριξη κλπ. Όλα τα υπόλοιπα τα έχει στάνταρντ το T-Roc από τη βασική έκδοση. Και ότι άλλο σύστημα θες, μπαίνει σαν εξτρά με λογική επιβάρυνση.
Το αυτόματο κιβώτιο είναι άλλη ιστορία. Στα λεφτά του δικού μου, μπορούσε κάποιος να πάρει το T-Cross ή το Taigo με dsg. Είναι θέμα επιλογής του καθενός. -
Ναι αλλά στα λεφτά του yaris cross όχι.
Και μιλάς για dsg. Για ρώτα λίγο πράγματα για αυτό και την χρήση στην πόλη.
Ποια έκδοση έχει standard περιφερικούς αισθητήρες;
-
-
Αυτόματο παρκάρισμα. Τι λες ρε συ;
-
Αυτόματο παρκάρισμα. Τι λες ρε συ;
Δεν ξέρω τι είναι. Μου είπαν στην Karenta ότι παρκάρει μόνο του και στρίβει και το τιμόνι. Ο οδηγός πατάει μόνο γκάζι και φρένο σύμφωνα με τις οδηγίες του αυτοκινήτου. Αν έχεις αυτόματο κιβώτιο, δεν κάνεις τίποτα!
Αποκτώ καινούργιες εμπειρίες στην οδήγηση με το T-Roc, χα,χα,χα!Σε καμιά 10ριά χρόνια ξεχάστε τη την οδήγηση, όλα θα γίνονται μόνα τους, σαν τα αεροπλάνα θα γίνουν τ' αυτοκίνητα.
-
Δεν ξέρω τι είναι. Μου είπαν στην Karenta ότι παρκάρει μόνο του και στρίβει και το τιμόνι. Ο οδηγός πατάει μόνο γκάζι και φρένο σύμφωνα με τις οδηγίες του αυτοκινήτου. Αν έχεις αυτόματο κιβώτιο, δεν κάνεις τίποτα!
Το είχα στο Κούγκα το 2017 και είναι όπως το λές, εσύ ελέγχεις το γκάζι-φρένο-συμπλέκτη. Στο αυτόματο ελέγχεις το D/R και φυσικά το γκάζι/φρένο. Σε κάποια (δεν ξέρω για το Τροκ) ελέγχεις μόνο το φρένο ή και τίποτα (π.χ. Τέσλα, bmw). To έχουν και όλα τα Τογιότα με αισθητήρες, αλλά ειναι οι ακριβές εκδόσεις με τις βλακείες που κάνουν.
-
Το είχα στο Κούγκα το 2017 και είναι όπως το λές, εσύ ελέγχεις το γκάζι-φρένο-συμπλέκτη. Στο αυτόματο ελέγχεις το D/R και φυσικά το γκάζι/φρένο. Σε κάποια (δεν ξέρω για το Τροκ) ελέγχεις μόνο το φρένο ή και τίποτα (π.χ. Τέσλα, bmw). To έχουν και όλα τα Τογιότα με αισθητήρες, αλλά ειναι οι ακριβές εκδόσεις με τις βλακείες που κάνουν.
Το έχω στο C-HR μου και είναι πολύ καλό.
Δεν μπορούν να μπουν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα σε όλες τις εκδόσεις. Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις... -
Τα μισά (από τα καινούργια) αμάξια που βλέπω στους δρόμους είναι το t-roc και το 3008. Ημαρτον πια έχω βαρεθεί να τα βλέπω
-
Είναι πολλά τα ηλεκτρονικά συστήματα πια. Τα είχα συζητήσει στην αντιπροσωπεία, όταν πήρα το αυτοκίνητο και δεν το πίστευα τι έχουν φτιάξει. To καλό με το T-Roc είναι ότι έχει τη βάση για όλα και ότι θες το βάζεις εξτρά.
Μπορείς να βάλεις extra το travel assist, που μαζί με το acc και το active lane assist που έχει ήδη το αυτοκίνητο, φτιάχνεις πραγματικό αυτόματο πιλότο. Πάει μόνο του το αυτοκίνητο στην Εθνική και στρίβει και το τιμόνι, εφόσον μπορεί να αναγνωρίσει λωρίδες.
Μπορείς να βάλεις extra navigation και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και να ρυθμίζει μόνο του την ταχύτητα να μην περνάει τα επιτρεπόμενα όρια.
Αν έχεις dsg, αγοράζεις extra το stop & go, που μαζί με το acc είναι αυτόματος πιλότος για την πόλη.
Λεφτά να έχεις να χαλάς και όρεξη να δοκιμάζεις συστήματα και στα παίρνουν τα φράγκα οι Γερμανοί χωρίς να καταλάβεις τι έγινε, χα,χα,χα.
Όλα αυτά σε κάποια χρόνια θα είναι standard σε όλα τα αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι θα παίρνουν δίπλωμα οδήγησης με εκπαίδευση στο χειρισμό των συστημάτων, όχι στο ίδιο το αυτοκίνητο.
Θα γίνουν κοσμογονικές αλλαγές στην αυτοκίνηση. Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά, είναι και όλοι αυτοί οι αυτοματισμοί αυτόνομης οδήγησης που έχουν βγάλει. -
-
Είναι πολλά τα ηλεκτρονικά συστήματα πια. Τα είχα συζητήσει στην αντιπροσωπεία, όταν πήρα το αυτοκίνητο και δεν το πίστευα τι έχουν φτιάξει. To καλό με το T-Roc είναι ότι έχει τη βάση για όλα και ότι θες το βάζεις εξτρά.
Μπορείς να βάλεις extra το travel assist, που μαζί με το acc και το active lane assist που έχει ήδη το αυτοκίνητο, φτιάχνεις πραγματικό αυτόματο πιλότο. Πάει μόνο του το αυτοκίνητο στην Εθνική και στρίβει και το τιμόνι, εφόσον μπορεί να αναγνωρίσει λωρίδες.
Μπορείς να βάλεις extra navigation και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και να ρυθμίζει μόνο του την ταχύτητα να μην περνάει τα επιτρεπόμενα όρια.
Αν έχεις dsg, αγοράζεις extra το stop & go, που μαζί με το acc είναι αυτόματος πιλότος για την πόλη.
Λεφτά να έχεις να χαλάς και όρεξη να δοκιμάζεις συστήματα και στα παίρνουν τα φράγκα οι Γερμανοί χωρίς να καταλάβεις τι έγινε, χα,χα,χα.
Όλα αυτά σε κάποια χρόνια θα είναι standard σε όλα τα αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι θα παίρνουν δίπλωμα οδήγησης με εκπαίδευση στο χειρισμό των συστημάτων, όχι στο ίδιο το αυτοκίνητο.
Θα γίνουν κοσμογονικές αλλαγές στην αυτοκίνηση. Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά, είναι και όλοι αυτοί οι αυτοματισμοί αυτόνομης οδήγησης που έχουν βγάλει.με το συμπάθιο, αυτοκίνητο ήθελες να αγοράσεις ή taxi με οδηγό?
-
VW T-Roc