-
@dimsabas για σένα. Για να γίνω κι εγώ αρθρογράφος για μια φορά στηυ ζωή μου
-
-
Προσλαμβάνεσαι!
-
-
Για να γίνω κι εγώ αρθρογράφος για μια φορά στηυ ζωή μου
Εμ με το "στηυ" δεν γίνεσαι!!! Χαχα
Πολύ ωραίο πάντως. Μ αρέσει. Σοβαρό αλλά και μοντέρνο ταυτόχρονα
Σοβαρό, μοντέρνο, πρακτικό και πλήρως εργονομικό. Ενώ το Golf είναι μόνο σοβαρό. Και το Q2 αρκετά πιο στενόχωρο και λίγο "παπουδίστικο" μέσα.
Οπότε η επιλογή του T-Roc μου ήρθε με απόλυτη φυσικότητα, χωρίς να προβληματιστώ καθόλου...
-
Σοβαρό, μοντέρνο, πρακτικό και πλήρως εργονομικό. Ενώ το Golf είναι μόνο σοβαρό. Και το Q2 αρκετά πιο στενόχωρο και λίγο "παπουδίστικο" μέσα.
Φίλε andya3 καλορίζικο και καλοτάξιδο το Troc.
Μια ερώτηση, έχω εδώ και 2 εβδομάδες ένα Taigo χιλιάρη αυτόματο στο σπίτι, δεν είναι δικό μου, είναι της ξαδέρφης μου που λείπει στο εξωτερικό.
Η ερώτηση είναι για το AC, δεν βγάζει παγωμένο αέρα, απλά κρύο σε ότι συνθήκες και να είναι παρκαρισμένο.
Εάν ανοίξεις το καπό, τα σωληνάκια είναι επαρκώς παγωμένα και καυτά, αλλά εσωτερικά μέτρια κατάσταση.
Η ροή του αέρα είναι πολύ καλή από τους αεραγωγούς, το αυτοκίνητο έχει μόνο 6.000km.
Δεν κατεβάζει στο εσωτερικό την θερμοκρασία όπως θά έπρεπε, ακόμα και στο min να το έχεις.Στους καύσωνες του Ιουλίου το είχε πάει στο συνεργείο η ξαδέρφη μου, αλλά τα βρήκαν όλα ok λέγοντας ότι έτσι δουλεύει.
Αν δεν σου κάνει κόπο ενημέρωσε για την λειτουργία στο Troc, πόσο αποτελεσματικός είναι ο κλιματισμός, γιατί το έτσι δουλεύει, δεν μου ακούγεται πολύ τεκμηριωμένη απάντηση.
-
Μια ερώτηση, έχω εδώ και 2 εβδομάδες ένα Taigo χιλιάρη αυτόματο στο σπίτι, δεν είναι δικό μου, είναι της ξαδέρφης μου που λείπει στο εξωτερικό.
Η ερώτηση είναι για το AC, δεν βγάζει παγωμένο αέρα, απλά κρύο σε ότι συνθήκες και να είναι παρκαρισμένο.
Εάν ανοίξεις το καπό, τα σωληνάκια είναι επαρκώς παγωμένα και καυτά, αλλά εσωτερικά μέτρια κατάσταση.
Η ροή του αέρα είναι πολύ καλή από τους αεραγωγούς, το αυτοκίνητο έχει μόνο 6.000km.
Δεν κατεβάζει στο εσωτερικό την θερμοκρασία όπως θά έπρεπε, ακόμα και στο min να το έχεις.Στους καύσωνες του Ιουλίου το είχε πάει στο συνεργείο η ξαδέρφη μου, αλλά τα βρήκαν όλα ok λέγοντας ότι έτσι δουλεύει.
Αν δεν σου κάνει κόπο ενημέρωσε για την λειτουργία στο Troc, πόσο αποτελεσματικός είναι ο κλιματισμός, γιατί το έτσι δουλεύει, δεν μου ακούγεται πολύ τεκμηριωμένη απάντηση.
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Έχει αυτόματο κλιματισμό ή απλό a/c?
Αν έχει κλιματισμό, κατέβασε τη θερμοκρασία στο κατώτερο σημείο, μέχρι να βγάλει την ένδειξη low. Τότε ο αέρας από τους αεραγωγούς πρέπει να είναι full παγωμένος, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό το test κάνουν και τα συνεργεία.Στο δικό μου το έχω ρυθμισμένο στους 23 και γίνεται πάγος το αυτοκίνητο. Κάποιες φορές γκρινιάζει η γυναίκα μου ότι κρυώνει και ανεβάζω και τη θερμοκρασία, παρ' ότι διζωνικός.
-
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Αν έχει κλιματισμό, κατέβασε τη θερμοκρασία στο κατώτερο σημείο, μέχρι να βγάλει την ένδειξη low. Τότε ο αέρας από τους αεραγωγούς πρέπει να είναι full παγωμένος, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό το test κάνουν και τα συνεργεία.Στο δικό μου το έχω ρυθμισμένο στους 23 και γίνεται πάγος το αυτοκίνητο. Κάποιες φορές γκρινιάζει η γυναίκα μου ότι κρυώνει και ανεβάζω και τη θερμοκρασία, παρ' ότι διζωνικός.
Έχει τον αυτόματο.
Από τους αεραγωγούς βγάζει σε σκιερό περιβάλλον, 10-11 βαθμούς τον αέρα με την ρύθμιση στο min και το βεντιλατέρ στο max.Σε εξωτερική θερμοκρασία 35c θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά να κατέβει στο εσωτερικό στους 25-26 βαθμούς με την ρύθμιση στο max.
Ελπίζω να την εξυπηρετήσουν, γιατί και σε μένα δεν φαίνεται φυσιολογικό.
-
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Έχει τον αυτόματο.
Από τους αεραγωγούς βγάζει σε σκιερό περιβάλλον, 10-11 βαθμούς τον αέρα με την ρύθμιση στο min και το βεντιλατέρ στο max.Σε εξωτερική θερμοκρασία 35c θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά να κατέβει στο εσωτερικό στους 25-26 βαθμούς με την ρύθμιση στο max.
Θερμοκρασία εξόδου αέρα 10c είναι οκ.
Καλό θα είναι να πατάει και το κουμπί ανσκυκλοφορίας του αέρα εντός του αυτοκινήτου.
Αν τραβάει συνέχεια απ' το εξωτερικό περιβάλλον με 35c και προσπαθεί να τον κατεβάσει στους 25c. Και θ' αργήσει να ψύξει την καμπίνα και τσάμπα βενζίνη καίει. -
Σε εξωτερική θερμοκρασία 35c θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά να κατέβει στο εσωτερικό στους 25-26 βαθμούς με την ρύθμιση στο max.
Αν έχεις αφήσει το αυτοκίνητο στον ήλιο το ac πρέπει να ψύξει τον αέρα αλλά και όλα τα πλαστικά τα οποία έχουν θερμανθεί, επίσης το ίδιο ισχύει αν κινείσαι και σε χτυπάει ο ήλιος, τι περιμένεις να κάνει το ac? δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Τέλος όταν χτυπάει έξω 40άρια το ac έχει αισθητή πτώση απόδοσης λόγω συνθηκών, είναι φυσιολογικό λοιπόν. Αυτό που θα πρότεινα είναι τουλάχιστον στην αρχή να κινείσαι για λίγο με ανοιχτά παράθυρα.
-
Σε εξωτερική θερμοκρασία 35c θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά να κατέβει στο εσωτερικό στους 25-26 βαθμούς με την ρύθμιση στο max.
Αν έχεις αφήσει το αυτοκίνητο στον ήλιο το ac πρέπει να ψύξει τον αέρα αλλά και όλα τα πλαστικά τα οποία έχουν θερμανθεί, επίσης το ίδιο ισχύει αν κινείσαι και σε χτυπάει ο ήλιος, τι περιμένεις να κάνει το ac? δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Τέλος όταν χτυπάει έξω 40άρια το ac έχει αισθητή πτώση απόδοσης λόγω συνθηκών, είναι φυσιολογικό λοιπόν. Αυτό που θα πρότεινα είναι τουλάχιστον στην αρχή να κινείσαι για λίγο με ανοιχτά παράθυρα.
Συμφωνώ.
Είναι από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει ο οδηγός.
Η υπερβολική ζέστη που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κάνει τα πλαστικά μέρη να αναδύουν επικίνδυνες για την υγεία οσμές. -
Πώς ταξιδεύετε με 110 ρε παιδιά στην εθνική?
Παίρνετε τίποτα χάπια πριν ξεκινήσετε?
Εγώ ούτε με 130 δεν μπορώ να πάω.
Κάνω 2-3 μέρες τώρα 100 χλμ από το χωριό σε μια παραλία της Πρέβεζας σε μια ώρα πάνω κάτω κ είμαι στο 6.7. ACC στα 140.
Στο γυρνά στο 7.5.
Αλλά μιλάμε από την ώρα που ξεκινάω μέχρι που θα σβήσω στο πάρκινγκ.Θεωρώ για να δεις κάτω από 6 πρέπει να σερνεσαι στον δρόμο λες κ είσαι σε safe mode.
Χαχαχα κλαίω
Τα παιδιά είναι γεννημένα για Tesla
Και εγω εκεί είμαι γύρω στο 7 με 7,5/100.... -
Πώς ταξιδεύετε με 110 ρε παιδιά στην εθνική?
Παίρνετε τίποτα χάπια πριν ξεκινήσετε?
Εγώ ούτε με 130 δεν μπορώ να πάω.
Κάνω 2-3 μέρες τώρα 100 χλμ από το χωριό σε μια παραλία της Πρέβεζας σε μια ώρα πάνω κάτω κ είμαι στο 6.7. ACC στα 140.
Στο γυρνά στο 7.5.
Αλλά μιλάμε από την ώρα που ξεκινάω μέχρι που θα σβήσω στο πάρκινγκ.Θεωρώ για να δεις κάτω από 6 πρέπει να σερνεσαι στον δρόμο λες κ είσαι σε safe mode.
δεν εχεις αδικο, εχεις καλομάθει απο το 1000αρι,130-150 ειναι μια καλη ταχυτητα, με παραπάνω εισαι στη τσιτα... τα 110 μονο με ΚΤΕΛ
-
Καλά οποίος μπορεί κ το κάνει μαγκιά του.
Εγώ κάθε φορά έλεγα θα πάω μέχρι 130-140 κ δαγκώνομουν κ ανέβαζα.
Χθες γύριζα από Ιωάννινα κ μέχρι Αντίρριο το είχα στα 150 γιατί δεν τελειώνε ο δρόμος. Άντε λέω μην κάψουμε κ πολύ μέχρι 7.5.
Τώρα τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς με 100-110 στην εθνική? Όλα οικονομικά θα είναι. -
Αν για κάποιο λόγο βιάζεσαι να φτάσεις στον προορισμό σου. Ή είσαι ανυπόμονος χατακτήρας. Ή απλώς σ' αρέσει να πηγαίνεις γρήγορα με το αυτοκίνητο.
Θα πας και 130, 140, 150 ή όσο βαστάνε τα κότσια σου και το αυτοκίνητό σου.
Αν πηγαίνεις εκδρομούλα με την οικογένεια. Θα πιάσεις μεσαία λωρίδα, θα βάλεις 110 στο acc. Και θα απολαύσεις το ταξίδι, συζητώντας με τους συνεπιβάτες σου και χαζεύοντας το τοπίο.
Όλα σχετικά είναι.
-
Αν πηγαίνεις εκδρομούλα με την οικογένεια. Θα πιάσεις μεσαία λωρίδα, θα βάλεις 110 στο acc. Και θα απολαύσεις το ταξίδι, συζητώντας με τους συνεπιβάτες σου και χαζεύοντας το τοπίο.
Αυτά καλό είναι να μην λέγονται σε αυτοκινητικό φόρουμ. Η δουλειά του οδηγού δεν είναι να πιάνει κουβεντούλα και να χαζεύει τι τοπίο, αλλά να είναι 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο!!! Και μετά απορούμε γιατί σκοτωνόμαστε...
Προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο έναν καλό οδηγό που πηγαίνει σβέλτα, παρά έναν Sunday driver που νομίζει ότι το αυτοκίνητο είναι σαλόνι για να συνομιλήσει με τους συνεπιβάτες του...
-
Αυτά καλό είναι να μην λέγονται σε αυτοκινητικό φόρουμ. Η δουλειά του οδηγού δεν είναι να πιάνει κουβεντούλα και να χαζεύει τι τοπίο, αλλά να είναι 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο!!! Και μετά απορούμε γιατί σκοτωνόμαστε...
Προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο έναν καλό οδηγό που πηγαίνει σβέλτα, παρά έναν Sunday driver που νομίζει ότι το αυτοκίνητο είναι σαλόνι για να συνομιλήσει με τους συνεπιβάτες του...
Κατ΄αρχάς δεν ξέρεις αν ο οδηγός που πηγαίνει σβέλτα είναι καλός ή όχι. Ή αν ο ίδιος νομίζει ότι είναι καλός, αλλά στην πρώτη στραβή στο δρόμο, αποδεικνύεται ότι ήταν λίγος.
Όπως και δεν ξέρεις σε τι σωματική και πνευματική κατάσταση είναι και πόσο κινδυνεύουν οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου και οι οικογένειές τους από τη "σβελτοσύνη του".
Το μόνο που μπορεί υγιώς να υποθέσει κάποιος, είναι ότι όποιος τρέχει πάνω από τα όρια ταχύτητας, έχει αυξημένες πιθανότητες να φέρει τον εαυτό του και τους άλλους σε δύσκολη θέση. Ειδικά στις Ελληνικές ΕΟ, που τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή.
Αντίστοιχα δεν ξέρεις τις ικανότητες και την αντίληψη του οδηγού που πηγαίνει πιο αργά και ταυτόχρονα το έχει ρίξει και λίγο στο "σορολόπι".
Αν και σε τι βαθμό ελέγχει το αυτοκίνητό του και το δρόμο υπό αυτές τις συνθήκες. Και αν πράγματι επιτρέπει στον εαυτό του να αποσπαστεί τόσο πολύ η πρσοχή του που να θέσει σε κίνδυνο την ίδια του την οικογένεια.Βασικά κινείσαι με απλές υποθέσεις, που τις μετατρέπεις μόνος σου σε δεδομένα για να σου "βγει" η άποψή σου.
-
Ο καλός οδηγός που ξέρει που μπορεί να πάει λίγο πιο σβέλτα (όχι αυτοκτονικά προφανώς) και που έχει 100% την προσοχή του στον δρόμο είναι εντελώς συνειδητοποιημένος. Αυτός που το έχει ρίξει στο σορολόπ, απλά δεν θα έχει τον χρόνο αντίδρασης γιατί θα είναι αργά όταν θα καταλάβει τον κίνδυνο, επειδή μιλούσε με την γυναίκα ή το παιδί του, ή κοιτούσε την θάλασσα.
Θυμάμαι στην Αγγλία πριν 20+ χρόνια ότι σε μια ώρα στο Λονδίνο αυξήθηκαν τρομακτικά τα ατυχήματα γιατί μετά από περίπου 1 μήνα βροχής έβγαλε ήλιο και οι οδηγοί κοιτούσαν τον ουρανό!!! Εκείνη η λιακάδα στοίχισε κούκος-αηδόνι στις ασφαλιστικές...
-
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά δε συμφωνώ με τον τρόπο που το έθεσες. Συγκρίνοντας δύο άκρα, τον "πολύ καλό οδηγό" που δε μασάει να τρέχει γρήγορα. Και το "μάπα οδηγό", που δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης και το ρίχνει στο σορολόπι, αντί να προσέχει στο τιμόνι,
Ο καλός και προσεκτικός οδηγός, που έχει την κατάλληλη νοημοσύνη, κουλτούρα και εκπαίδευση. Παραμένει πάντα καλός και προσεκτικός οδηγός.
Είτε κάποια στιγμή υπερβεί το όριο ταχύτητας, είτε το ρίξει στο σορολόπι. Δεν περνάει ποτέ τα όριά του και δεν επιτρέπει να αποσπαστεί η προσοχή του σε βαθμό που να γίνει επικίνδυνος για την οικογένειά του και τους συνανθρώπους του. -
Καινουρια αυτοκινητα με 2 χιλιαδες συστηματα αν δεν μπορει καποιος να ταξιδεψει με 130...δεν παμε πουθενα.
Δηλαδη με τα αμαξια περασμενων δεκαετιων ποσο ταξιδευατε? 80?
Πλεον με τα συγχρονα αυτοκινητα τα 130 ειναι πολυ νορμαλ.
Εχουν βελτιωθει παντου (φρενα/αναρτησεις κ την αυτονομη οδηγησδη πλεον για καποιους).Ο κουλος κ με 80 μπορει να τρακαρει κ να κανει μακελειο.
(Παντα μιλαμε για ΕΟ που πλεον ειναι σε πολυ καλα επιπεδα ανα την επικρατεια)
VW T-Roc