-
@andya3 said in Nissan Juke 2019:
@alex-mix said in Nissan Juke 2019:
@andya3 said in Nissan Juke 2019:
Αγαπητέ @alex-mix προσωπικά δε δίνω ιδιαίτερη βάση στις έρευνες αξιοπιστίας που ρωτάνε κατόχους. Η μόνη πληροφορία που θεωρώ αξιόπιστη από τέτοιου είδους έρευνες, είναι αν εμφανίζεται κάποια συστηματική και επαναλαμβανόμενη βλάβη σε κάποιο αυτοκίνητο. Παρ' όλα αυτά βάζω την παρακάτω έρευνα που δεν είναι καθόλου κολακευτική για το Juke.
Βασικά μην της δώσεις ιδιαίτερη σημασία, γιατί εμφανίζει τα γερμανικά αυτοκίνητα πιο αξιόπιστα από τα Ιαπωνικά, κάτι που αποκλείεται να ισχύει σύμφωνα με τους ειδήμονες του forum...
https://www.whatcar.com/news/reliability-survey-most-reliable-small-suvs/n26154
Reliability of small SUVs aged up to five years old
Rank Make and model Score
1 Mini Countryman (2017-2024) 99.7%
2 Audi Q2 (2016-present) 99.5%
3 Hyundai Kona hybrid (2017-2023) 99.0%
4 Dacia Duster (2018-present) 98.8%
5 Hyundai Kona petrol (2017-2023) 98.7%
6 Volkswagen T-Roc (2018-present) 98.4%
7 Volkswagen T-Cross (2019-present) 98.0%
8 Suzuki Vitara (2015-present) 97.7%
9 Honda HR-V (2015-2022) 97.1%
10 Toyota C-HR (2016-2023) 96.8%
11 Skoda Karoq petrol (2017-present) 96.7%
12 Honda HR-V (2021-present) 95.9%
13 Renault Captur (2019-present) 94.7%
14 Volkswagen Taigo (2021-present) 94.7%
15 Seat Ateca (2016-present) 94.4%
16 Mazda CX-30 (2020-present) 93.4%
17 Toyota Yaris Cross (2021-present) 93.1%
18 Skoda Kamiq (2019-present) 92.7%
19 Ford Puma (2019-present) 92.0%
20 Seat Arona (2018-present) 89.2%
21 Skoda Karoq diesel (2017-present) 87.6%
22 MG ZS petrol (2017-2024) 81.1%
23 Nissan Juke (2019-present) 50.0%Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν εχει πουθενα peugeot 2008 ή ειναι τοσο καλο ή ειναι οπως λεμε εμεις οι Αρτινοι για τον μπζιακο
Καλή παρατήρηση. Ούτε Citroen υπάρχει, ούτε Opel, μόνο κάτι λίγο απο Renault. Γενικά Stellantis καθόλου. Τους σνομπάρουν οι Άγγλοι τους Γάλλο-Ιταλούς ούτε να τους βλέπουν στις λίστες τους δεν θέλουν
Γνωστό αυτό. Μεγάλο μίσος και προέρχεται από το γεγονός ότι αυτοί έχασαν την δική τους αυτοκινητοβιομηχανία.
-
Χαιρετώ την ομάδα!
Με την ευκαιρία, ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με το υβριδικό Juke μου. Έχουμε πλέον φτάσει τα 19.000 χλμ και πρόσφατα έκανα ένα ταξίδι με τη λειτουργία Sport μόνιμα ενεργοποιημένη. Η μπαταρία δεν τελείωσε ποτέ, καθώς ο θερμικός κινητήρας ανέβαζε στροφές με τρόπο που τη διατηρούσε συνεχώς φορτισμένη. Στην ανηφόρα μετά τη Στυλίδα, με σταθερή ταχύτητα 140 χλμ/ώρα, το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τον θερμικό κινητήρα χωρίς να φορτίζει την μπαταρία, αλλά παρόλα αυτά κρατούσε την ταχύτητα άνετα, με τη μπαταρία να παραμένει στα 5/8 ή και λίγο παραπάνω.
Το γκάζι γενικά είναι άφθονο, και το αυτοκίνητο είναι αρκετά γρήγορο σε αυτή τη λειτουργία. Σε ένα σημείο, ένα Yaris Cross Hybrid στα διόδια έμεινε αρκετά πίσω. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη εξοικείωση με τη λειτουργία του multimode κιβωτίου. Δεν του ταιριάζουν τα απότομα γκαζώματα, γιατί τότε μπερδεύεται λίγο με τα κατεβάσματα, αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις.
Από πλευράς θορύβου, δεν θα το έλεγα αθόρυβο, καθώς κάνει κάποιους περίεργους ήχους κατά τη μετάβαση από την ηλεκτρική στην θερμική λειτουργία – κάτι σαν “κρακ-κρακ” – αλλά η αντιπροσωπεία το θεωρεί φυσιολογικό.
Η ανάρτηση συμπεριφέρεται εξαιρετικά, κρατώντας το αυτοκίνητο σταθερό και ισορροπημένο. Πιστεύω πως το Juke αδικήθηκε με την αρχική τιμή του στα 30+ χιλιάρικα.
Όσον αφορά την κατανάλωση, με μέση ωριαία ταχύτητα 108 χλμ/ώρα και μία ώρα μέσα στην Αθήνα (από ΣΕΦ μέχρι Βαρυμπόμπη), έφτασε τα 6.8 λ/100 χλμ. Σε άλλες συνθήκες, με Normal mode, κινούμαι γύρω στα 5.8 λ/100 χλμ. Θεωρώ όμως ότι το ένα λίτρο παραπάνω αξίζει απόλυτα, γιατί το ευχαριστήθηκα! Επιπλέον, δεν είχα το άγχος της μπαταρίας, κάτι που τελικά είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά ουσιαστικό.
Αυτα
️
-
@zaxosm said in Nissan Juke 2019:
Χαιρετώ την ομάδα!
Με την ευκαιρία, ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με το υβριδικό Juke μου. Έχουμε πλέον φτάσει τα 19.000 χλμ και πρόσφατα έκανα ένα ταξίδι με τη λειτουργία Sport μόνιμα ενεργοποιημένη. Η μπαταρία δεν τελείωσε ποτέ, καθώς ο θερμικός κινητήρας ανέβαζε στροφές με τρόπο που τη διατηρούσε συνεχώς φορτισμένη. Στην ανηφόρα μετά τη Στυλίδα, με σταθερή ταχύτητα 140 χλμ/ώρα, το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τον θερμικό κινητήρα χωρίς να φορτίζει την μπαταρία, αλλά παρόλα αυτά κρατούσε την ταχύτητα άνετα, με τη μπαταρία να παραμένει στα 5/8 ή και λίγο παραπάνω.
Το γκάζι γενικά είναι άφθονο, και το αυτοκίνητο είναι αρκετά γρήγορο σε αυτή τη λειτουργία. Σε ένα σημείο, ένα Yaris Cross Hybrid στα διόδια έμεινε αρκετά πίσω. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη εξοικείωση με τη λειτουργία του multimode κιβωτίου. Δεν του ταιριάζουν τα απότομα γκαζώματα, γιατί τότε μπερδεύεται λίγο με τα κατεβάσματα, αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις.
Από πλευράς θορύβου, δεν θα το έλεγα αθόρυβο, καθώς κάνει κάποιους περίεργους ήχους κατά τη μετάβαση από την ηλεκτρική στην θερμική λειτουργία – κάτι σαν “κρακ-κρακ” – αλλά η αντιπροσωπεία το θεωρεί φυσιολογικό.
Η ανάρτηση συμπεριφέρεται εξαιρετικά, κρατώντας το αυτοκίνητο σταθερό και ισορροπημένο. Πιστεύω πως το Juke αδικήθηκε με την αρχική τιμή του στα 30+ χιλιάρικα.
Όσον αφορά την κατανάλωση, με μέση ωριαία ταχύτητα 108 χλμ/ώρα και μία ώρα μέσα στην Αθήνα (από ΣΕΦ μέχρι Βαρυμπόμπη), έφτασε τα 6.8 λ/100 χλμ. Σε άλλες συνθήκες, με Normal mode, κινούμαι γύρω στα 5.8 λ/100 χλμ. Θεωρώ όμως ότι το ένα λίτρο παραπάνω αξίζει απόλυτα, γιατί το ευχαριστήθηκα! Επιπλέον, δεν είχα το άγχος της μπαταρίας, κάτι που τελικά είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά ουσιαστικό.
Αυτα
️
μια χαρα , τιμιο αμαξι
-
-
ωραιο αμαξακι .
Τι βρισκω να εχει πλεονεκτημα σε σχεση με τον ανταγωνισμο σε αυτα τα χρηματα για να το προτιμησει κάποιος? Κατι να υπερεχει?
Πολυ ομορφο εσωτερικο θα ελεγα, μαρεσει πάρα πολύ μεσαΣε ολους τους αλλους τομεις δεν βρισκω κάτι που ακομα και αν δεν είναι κακο το juke να υπερεχει εναντι του ανταγωνισμου
Αν εχει 8,6 κατανάλωση πάντως οπως γραφεις Δημητρη αστα, βραστα.... κλαφτα.
και δεν είναι και φτηνο
οταν πατωσει με το καλό και βαλει μια γενναια εκπτωση 3000-4000 ευρω θα γινει μια καλουτσικη επιλογη. Μεχρι τότε απατο
-
Το εσωτερικο ειναι πολυ “macho”. Αισθανεσαι δεμενος και μεσα στο αμαξι παροτι suv. Σε αυτα τα χρηματα δεν καταλαβαινω γιατι να μην επιλεξει το υβριδικο καποιος που νομιζω εχει πλεον περι τα 24000€.
Οπως εχω πει πλεον ταξιδευω με sport μονο γιατι το ζηταει το juke, και με αυτη τη τη λειτουργια στα 130-150 που κινουμαι γραφω απο 6.2 εως και 6.8l/100.
Αυτο με τη ζωνη πισω ισχυει απολυτα. Οσοι καθονται πισω με λιγο περισσοτερα κιλα δυσκολευονται πολυ να τη κουμπωσουν.
Ομως περα απο αυτο κανουν πολυ καλυτερο ταξιδι απο το t cross που ειχα πριν συμφωνα με τα λεγομενα τους. Κατα τα αλλα ναι τριτος δε χωραει με τιποτα μονο παιδι μικρο πολυ μικρο.
-
@dimsabas said in Nissan Juke 2019:
Πολύ υψηλή κατανάλωση, πραγματικά πολύ υψηλή..!
Εμφανισιακά είναι ωραίο και νεανικό, εμένα από τα B-SUV μου αρέσει περισσότερο απ' όλα μαζί με το Puma, αλλά το χαντακώνουν ελαφρώς με επιλογές σε εξοπλισμό και τιμή. Θα μπορούσε σίγουρα να κάνει πολύ καλύτερες πωλήσεις, αλλά λογικά τους ενδιαφέρει να σπρώχνουν Qashqai. -
24000 έχει το αυτόματο acenta και
25500 το αυτόματο n-connecta που είναι και η ιδανική έκδοση.
Στα 29700 οι εκδόσεις n-design και tekna είναι πανάκριβες, αλλά έχουν πολύ εξοπλισμό για b SUV. -
Θα διαφωνήσω σε ότι αφορά τους χώρους. Θεωρώ πως με εξαίρεση το πλάτος, είναι αντίστοιχοι με του QQ J11. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο αποσκευών με τα 430lt.
Το μόνο αρνητικό για τους πίσω επιβάτες είναι η κλειστοφοβική αίσθηση που δίνει λόγω μικρών παραθύρων, μονοκόμματων μπροστά καθισμάτων και μαύρης οροφής (αυτό δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις εκδόσεις).
Οι ζώνες ασφαλείας είναι χαντακωμένες για όλους! Για τους πίσω αγόρασα από το aliexpress κάτι πλαστικά σιλικόνης που σφίγγουν γύρω από την ζώνη ώστε να μην χώνεται μέσα στο κάθισμα.Τέλος, μου φαίνεται πολύ υψηλή η κατανάλωση που αναφέρεις. Στο χειροκίνητο δικό μου (με κίνηση κυρίως εκτός πόλης) είναι στα 6lt/100Km. Αλλά ακόμη και στο spritmonitor η μέση κατανάλωση είναι στα 6.5lt/100Km που την θεωρώ και πιο αντιπροσωπευτική. Στην πόλη πράγματι ανεβαίνει αρκετά (σε εμένα για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί και το start/stop), αλλά σε ταξίδι που είχα κάνει φουλ φορτωμένο για Λευκάδα, είχε κάψει 5.4lt/100Km.
-
Τωρα εγω αν και 100+ κιλα εχω τοσο ελαφρυ ποδι δε ξερω.Εγω οταν το εκανα τεστ ειχα κοντα στα 6 κατι αν θυμαμαι καλα
-
@alex-mix said in Nissan Juke 2019:
Τωρα εγω αν και 100+ κιλα εχω τοσο ελαφρυ ποδι δε ξερω.Εγω οταν το εκανα τεστ ειχα κοντα στα 6 κατι αν θυμαμαι καλα
Στην ιδια κατηγορια κιλων ειμαστε, το κακο με μενα οτι τα 50+ μαζευτηκαν στο δεξι ποδι.
-
@axel12p said in Nissan Juke 2019:
Θα διαφωνήσω σε ότι αφορά τους χώρους. Θεωρώ πως με εξαίρεση το πλάτος, είναι αντίστοιχοι με του QQ J11. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο αποσκευών με τα 430lt.
Το μόνο αρνητικό για τους πίσω επιβάτες είναι η κλειστοφοβική αίσθηση που δίνει λόγω μικρών παραθύρων, μονοκόμματων μπροστά καθισμάτων και μαύρης οροφής (αυτό δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις εκδόσεις).
Οι ζώνες ασφαλείας είναι χαντακωμένες για όλους! Για τους πίσω αγόρασα από το aliexpress κάτι πλαστικά σιλικόνης που σφίγγουν γύρω από την ζώνη ώστε να μην χώνεται μέσα στο κάθισμα.Τέλος, μου φαίνεται πολύ υψηλή η κατανάλωση που αναφέρεις. Στο χειροκίνητο δικό μου (με κίνηση κυρίως εκτός πόλης) είναι στα 6lt/100Km. Αλλά ακόμη και στο spritmonitor η μέση κατανάλωση είναι στα 6.5lt/100Km που την θεωρώ και πιο αντιπροσωπευτική. Στην πόλη πράγματι ανεβαίνει αρκετά (σε εμένα για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί και το start/stop), αλλά σε ταξίδι που είχα κάνει φουλ φορτωμένο για Λευκάδα, είχε κάψει 5.4lt/100Km.
Η κατανάλωση εξαρτάται από το προφίλ των μετακινήσεων και από το πόσο βαρύ πόδι έχει ο οδηγός.
Η κατανάλωση που αναφέρει ο @dimsabas έχει, κυρίως, αξία συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα που έχει δοκιμάσει, αφού αφορά τις μετακινήσεις του και τον τρόπο οδήγησης του. Δλδ δεν είναι απόλυτο ότι όλοι θα κάψουμε με το Juke, όσο ο @dimsabas, αλλά περισσότερο ότι πχ.το Juke καίει 1.5 λίτρο παραπάνω από το bayon.
Τουλάχιστον έτσι το λαμβάνω υπόψη εγώ.Προσωπικά θα είχα σίγουρα πάνω από 6,5 λίτρα με Juke , λαμβάνοντας υπόψη ότι είχα 6.5 με το πολύ ελαφρύτερο baleno (112 άλογα). Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να κάψει κάποιος 6-6.5 λίτρα, απλώς θα έκαιγε το πολύ 5 με το baleno.
-
Το θέμα όμως είναι και το πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το 8 ή 8.6 που αναφέρεται για το αυτόματο.
Το Spritmonitor βγάζει το χειροκίνητο Juke στα 6.5lt/100Km, το Puma στα 6.2 και το T-Cross στα 6.0lt/100Km. Δε θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές ώστε να καθορίσει την επιλογή κάποιου.
-
Το θέμα όμως είναι και το πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το 8 ή 8.6 που αναφέρεται για το αυτόματο.
Το Spritmonitor βγάζει το χειροκίνητο Juke στα 6.5lt/100Km, το Puma στα 6.2 και το T-Cross στα 6.0lt/100Km. Δε θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές ώστε να καθορίσει την επιλογή κάποιου.
Το Hyundai Bayon το βλέπω 5,76 στο sprit,
6,5 το μέτρησε ο @dimsabas,
5,5 το δίνει η εταιρεία.Το Juke dct το δίνει 6 η εταιρεία και το μέτρησε 8
Στο sprit βρήκα μέσο όρο 7,01 για dct
Δεν είναι και κάποια τεράστια διαφορά, λογικό είναι να καίει λίγο περισσότερο από το Bayon, λόγω έλλειψης ηλεκτρικής υποβοήθησης .Δλδ βλέπουμε ότι οι μετρήσεις του είναι 1 λίτρο πάνω από spritmonitor
Ps. Το baleno βλέπω στο sprit 5,66 μέσο όρο
-
Ο dim έγραψε ότι είναι οδηγό κεντρικό και όποιος το διαλέξει αυτό είναι το ατού του όχι η κατανάλωση . Αλλά αν συγκριθεί με το puma θεωρώ ότι είναι υποδεέστερο οπότε δεν βρίσκω λόγο εκτός του όμορφου εσωτερικού να ασχοληθεί κανένας. Εκτός αν ρίξουν την τιμή σημαντικά . Τότε ναι θα είναι μια αξιόλογη επιλογή.
Είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο παντού. Δεν είναι κακο αλλά δεν έχει πλην του εσωτερικού να επιδείξει κάποιον άλλο τομέα που είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του σε αυτή την τιμή
-
Επιλέγω να μην έρχομαι σε "αντιπαράθεση" με κατόχους. Γιατί το παίρνουν προσωπικά και προσπαθούν να υπεραμυνθούν της επιλογής τους. Δεν τους κακίζω, άλλωστε αν δεν το θεωρούσαν κορυφαία αγορά, δεν θα έδιναν στο συγκεκριμένο όχημα τα ωραία τους λεφτουδάκια.
Στο παρελθόν μάλιστα, κάποιος κάτοχος από εδώ μέσα "ξέφυγε" με χοντρούς χαρακτηρισμούς, όταν του έθιξαν το Αστέρι. Δυσάρεστες καταστάσεις, για κάποιον που αφιλοκερδώς προσπαθεί να παράξει κάτι όμορφο και χρήσιμο, αντί να αναμασήσει Δελτία Τύπου και να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Σίγουρα θα είχα λιγότερη μανούρα και θα έπαιρνα περισσότερα αυτοκίνητα αν είχα επιλέξει την εύκολη οδό.
Αφού ευχηθώ ολόψυχα σε όλους τους κατόχους Juke να απολαμβάνουν τα μοντέλα τους, θα αναφέρω κάποια πράγματα για να φωτίσω το πώς γίνονται οι δοκιμές (και μόνον).
Αναφορικά με τους χώρους: Είμαι 1.90+, πάνω από 110 κιλά. Ρυθμίζω το κάθισμα του οδηγού στα μέτρα μου και κάθομαι πίσω μου. "Ε, και περιμένεις να χωρέσεις;" Ναι, ας πούμε στο Bayon χωρούσα καλά. Προφανώς κάθε μοντέλο κρίνεται με τα δεδομένα της κατηγορίας του.
Όσο για την κατανάλωση, προφανώς η αξία της είναι συγκριτική κι όχι απόλυτη. Που και πάλι δεν διανύω ακριβώς τις ίδιες διαδρομές, με τις ίδιες συνθήκες. Εκεί που τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα, είναι στη μέτρηση με 120. Αν έχω καιρό και πάω καμιά εκδρομούλα, θα μετρήσω στο κομμάτι Αθήνα-Χαλκίδα. Ή Ελευσίνα-Κόρινθος. Αν όχι, θα κάνω ένα πέρασμα την Αττική Οδό βράδυ, χωρίς κίνηση. Και πάλι, οι παραπάνω διαδρομές διαφέρουν στα υψομετρικά.
Γενικά, οδηγώ πιο οικονομικά από τους συναδέλφους μου. Και γιατί δεν τρέχω ιδιαίτερα και γιατί έτσι είναι το στιλ μου, απαλό και προνοητικό. Στο Juke μάλιστα, υπάρχει φωτογραφία από τη μέση κατανάλωση που είχε όταν το παρέλαβα. 9.7 λίτρα στα 250 χλμ.
-
@cirus said in Nissan Juke 2019:
Ο dim έγραψε ότι είναι οδηγό κεντρικό και όποιος το διαλέξει αυτό είναι το ατού του όχι η κατανάλωση . Αλλά αν συγκριθεί με το puma θεωρώ ότι είναι υποδεέστερο οπότε δεν βρίσκω λόγο εκτός του όμορφου εσωτερικού να ασχοληθεί κανένας. Εκτός αν ρίξουν την τιμή σημαντικά . Τότε ναι θα είναι μια αξιόλογη επιλογή.
Είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο παντού. Δεν είναι κακο αλλά δεν έχει πλην του εσωτερικού να επιδείξει κάποιον άλλο τομέα που είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του σε αυτή την τιμή
πηγαινε δες πως καταντησε το πουμα...
-
@gatoz said in Nissan Juke 2019:
@cirus said in Nissan Juke 2019:
πηγαινε δες πως καταντησε το πουμα...
κοιτα το facelift στο εσωτερικο χειροτερευσε αρκετα δεν αντιλέγω ουτε διαφωνω. Το τιμονι ειδικα είναι πλεον σε εμφανιση σαν να οδηγας transit εν αντιθεση με του προηγουμενου που ηταν πανεμορφο. Δεν μπορω να υπερασπιστω τις κακες επιλογες της FORD, θελω να ειμαι αντικειμενικος, ειναι ασχημο μεσα
Η οδηγικη συμπεριφορά ομως είναι ολοιδια με πριν. Το ιδιο αμαξι είναι με αλλαγες ΜΟΝΟ εσωτερικα. Εξωτερικα εχει αλλαξει μονο το σημα μπροστα και ο προφυλακτηρας, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. μηχανικα καμια διαφορά επίσης.
και μιας και είμαστε στο νήμα του JUKE θεωρω οτι το συγκεκριμενο είναι πολύ ομορφοτερο μέσα και από το τωρινο puma αλλα ακόμα και από το προηγούμενο. Μαρεσε παρα πολύ. Ειναι ομως αυτο αρκετο να το προτιμησει κάποιος? Ξεκαθαρα οχι κατα την ταπεινη μου πάντα άποψη
Λέω ξεκαθαρα οτι αν επαιρνα BSUV το puma δεν θα ήταν μεσα στις επιλογες μου μάλλον. Πρώτον και σημαντικότερον γιατι δεν υπάρχει πλεον ο κινητηρας 1.5 200hp που εχω και δευτερον γιατι μεσα δεν μαρεσει πλέον καθόλου εν αντιθεση με εξωτερικα που μαρεσει πολυ. Ουτε το juke θα ήταν.
-
ξεχνας και τη μαλακια με τα αυτια του αυτοματου....
βασικοτατη και μεγιστη παπαρια -
@gatoz said in Nissan Juke 2019:
ξεχνας και τη μαλακια με τα αυτια του αυτοματου....
βασικοτατη και μεγιστη παπαριαδεν την ξεχναω απλά δεν θα επαιρνα το αυτοματο οποτε δεν με χαλάει πολύ και γιαυτο δεν το ανεφερα. Ισχυει πάντως και αυτο
Nissan Juke 2019