-
Σε αυτά που περιγράφεις δε θέλω να οδηγώ καθόλου προσωπικά εκτός και αν είναι ανάγκη για δουλειά ή οτιδήποτε τέτοιο, ούτε θερμικό, ούτε ηλεκτρικό, ούτε αυτόματο, ούτε χειροκίνητο ούτε τίποτα. Συμφωνώ οτι είναι μαρτύριο αλλά μαρτύριο ήταν και πριν 5-10 χρόνια και τότε πουλούσαν και κάνα αμαξάκι για τον ενθουσιώδη οδηγό, τώρα τα ψάχνουμε με το κυάλι.
Αν είναι να πάω Παγκράτι πάντως (συμπτωματικά μένει κοντινό μου πρόσωπο και έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια τα χάλια), κανονίζουμε αλλού γιατί απλά δεν υπάρχει πάρκινγκ ΠΟΥΘΕΝΑ. Καρέας επίσης μαρτύριο, αν δεν έχεις φόρα ή έχεις παλιό αυτοκίνητο χωρίς hill-hold απλά ιδρώνεις. -
@diego1960 said in Peugeot 3008 2016:
@dimsabas said in Peugeot 3008 2016:
Πάντως, τα άρθρα που αφορούν την Toyota χτυπάνε πολύ υψηλά νούμερα. Πληροφορία εκ των έσω. Η ελληνική αγορά κινείται στον ρυθμό της.
Σημάδια απενταρίας και μιζέριας είναι αυτά. "Να παρουμε ένα αμαξάκι να μην καίει για να μην πετάμε λεφτά σε βενζίνες! Να είναι Ιαπωνέζικο να μη χαλάει!". Καμία καύλα, λευκές συσκευές με ρόδες για να πας τα παιδιά στο φροντιστήριο. Ένα βήμα πριν τσεκάρεις τον προστάτη και τα τριγλυκερίδια.
Είναι σημάδι λογικής εξέλιξης της αγοράς.
Και να ψωνίζεις με σύνεση. Αν στα 21κ που πήρα το Scross οι επιλογές σε αυτά τα χρήματα υπήρχαν αυτοκίνητα που δεν έδιναν ούτε τα μισά που είχε το αυτοκίνητο γιατί να πάρω αυτό που μου άρεσε πιό πολύ από αυτό που έδινε τα περισσότερα (και δεν σπάει δεν χαλάει);
Αν θέλεις εσύ να βάλεις σε όλους τους άλλους ταμπέλες το πως ψώνισαν και πως είναι οικονομικά, θα σου πρότεινα να το κάνεις κάπου αλλού.
-
To πως είναι οικονομικά οι Έλληνες είναι σημάδι κατάντιας της πρώην χώρας νυν προτεκτοράτου που θεωρεί οτι για κάποιο λόγο ανήκει στις "ισχυρές του πλανήτη", στην "Ευρωπαική συμμαχία" και διάφορες τέτοιες ανοησίες όταν οι μισοί και βάλε κάτοικοι βγάζουν με το ζόρι το μήνα και κάνουν περικοπές από παντού.
Η "σύνεση" στην αγορά αυτοκινήτου (και όχι μόνο) είναι επίσης σημάδι φτώχειας όταν παλιά έβγαιναν αυτοκίνητα για γούστα όπως πχ. Honda S2000 και κανένας δε σκεφτόταν καταναλώσεις, αν θα έχουν μεταπωλητική αξία και διάφορες τέτοιες βλακείες γιατί απλά δεν υπήρχε τέτοια απενταρία και μιζέρια. Βλέπαμε εταιρείες σαν τη FIAT να βγάζουν ωραία σπορ μοντελάκια, την Άλφα Ρομέο κτλ ενώ τώρα με ένα αμάξι που θα πάρει κάποιος (επειδή δε βγαίνουν τα κουκιά ακόμα και με 2 εργαζόμενους) προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο πχ. και αυτόματο και SUV και υβριδικό και σπορτίφ και drive modes και χώρο για παιδικά καθισματάκια και να μην έχει τέλη διάφορα άλλα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους όλα τουρλουμπούκι σε ένα πακέτο.
Από εκεί και πέρα σαφέστατα μπορώ να γράφω οτι τα τωρινά Toyota εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τα θεωρώ ντεκαβλέ παππουδιέρες και αν δε σου αρέσει φυσικά μπορείς να με μπλοκάρεις.
-
Χωρίς πλάκα αυτός ο άνθρωπος και να είσαι καλά σε οδηγεί στην κατάθλιψη.
Σταμάτα, πες κάτι καλό για το μέλλον για την προοπτική.... μπα σε καλό σου.
-
Προφανώς υπάρχει χάσμα γενεών, λογικα diego19 είσαι κοντά στα 30...
Στην ηλικία σου μόλις είχα δώσει το mr2 και είχα πάρει το focus, μετά το golf και πλέον το cc. Στα 46 (με οικογένεια πλέον) έψαχνα αυτοκίνητο που θα έχει την απαραίτητη ενεργητική ασφάλεια (0-100 σε 7,8), θα είναι εντός της εποχής (υβριδικό + ηλεκτρονικά μπλιμλπίκια, οθόνη, ψηφιακά όργανα), θα καταναλώνει όσο ένα μίνι (υβριδικό), διότι πέραν του οικονομικού είναι αστείο το 2023 να αγοράζει κάποιος αυτοκίνητο με κατανάλωση εντός πόλης 9λ. ή και παραπάνω, έχει πανοραμική (για τα παιδιά, τη λατρεύουν) και κόστος συντήρησης φυσιολογικό (δεν δουλεύουμε για να συντηρούμε αυτοκίνητα έστω και αν αυτά είναι bmw).
Αυτά τα προσφέρει σε καλό πακέτο στο μέσο όρο μόνο η toyota τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Ποτέ δεν είχα το σύνδρομο του premium σήματος - σαλονιού στα αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι είχα την οικονομική δυνατότητα, προφανώς είχα άλλες προτεραιότητες, ταξίδια (πλέον και με την οικογένεια) από Ασία μέχρι Αφρική.
Τα πάντα είναι προτεραιότητες και σταθμίσεις τι είναι πιο σημαντικό για τον καθένα (άλλος σαλόνι, άλλος mercedes βασική έκδοση και κινητήρα και ας σέρνεται, άλλος σχέδιο και ας έχει κινητήρα 15 ετών)
Υποσημείωση: μιλάμε για ιδιόκτητα αυτοκίνητα και όχι για leasing εταιρικό κλπ -
Honda S2000 και κανένας δε σκεφτόταν καταναλώσεις
Ναι γιατί η βενζίνη είναι 0.60, όχι 2€. Παγκόσμια έχει αυξηθεί η βενζίνη και για αυτό παγκόσμια (εκτός Εμιράτων) ο κόσμος κοιτάει την κατανάλωση ενώ παλιά δεν μας απασχολούσε. Είναι πιο αισθητό στα σκάφη που καίνει πάρα πάρα πολύ (τα 40-50λτ την ώρα είναι για πλάκα!) και βλέπουμε που οδηγείται η αγορά.
-
34 είμαι χωρίς παιδιά (ούτε σκοπεύω να αποκτήσω) οποτε καταλαβαίνω τη διαφορά στις λογικές αλλα ρε γμτ, πλέον ΔΕΝ υπάρχει και επιλογή για όσους δε θέλουν με το ζόρι να πάρουν κάποιο αυτοκίνητο απλά για μετακίνηση με χαμηλή κατανάλωση κτλ. Δεν υπάρχουν MR2 για παράδειγμα, που είναι αυτοκίνητο των ονείρων μου!
Παλιά υπήρχε τεράστια κατηγορία για παράδειγμα στα προσιτά hot hatch, πλέον έμεινε μόνο το i20N. Υπήρχαν roadster, τώρα πλέον μόνο το MX-5. Για εμένα αυτό είναι πολύ πολύ άσχημο. Δε θέλω με το ζόρι SUV ή ηλεκτρικά ή υβριδικά.
Καλά κάνεις πάντως, μάγκας και ωραίος και τα τρως σε ταξίδια με την οικογένεια και ειδικά εξωτερικό! Σε αυτό συμφωνώ, αυτές οι αναμνήσεις θα μείνουν, οχι οι ρόδες στα παιδιά και εφόσον διάλεξες να κάνεις καλά έκανες και άλλαξες προτεραιότητες. Επισης καλά κάνεις και δεν εχεις το (κόμπλεξ θα το πω εγώ του νεοέλληνα) του premium σήματος, οπως κάτι θλιβερές A-Class που βλέπω A160 χειροκίνητες, εντελώς γυμνές με οθονίτσες μικρότερες από κινητού απλά και μόνο για να πουλήσει μούρη ο κάτοχος οτι έχει "κλειδί" ενώ μπορούσε να πάρει μια χαρά αμαξάκι φορτωμένο με καλούδια απλά χωρίς το πρεστίζ πχ. Ford ή Peugeot.
Ρε Φάνη το ξέρω οτι έχει αυξηθεί η βενζίνη και ειδικά στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα είναι η φτώχεια μας, οι μισθοί μας που δεν ακολουθούν τα κόστη. Για τους χ/ψ λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές, κανονικά για να έχουμε μια υποφερτή ποιότητα ζωής θα επρεπε ο κατώτερος μισθός να είναι χιλιάρικο καθαρό όχι πιο κάτω που και πάλι μόνος ΔΕ ζεις εκτός και αν τσοντάρει κάνα-δυο κατοστάρικα η οικογένεια για το νοίκι ή φαγητά κτλ. Αν λοιπόν η χώρα πήγαινε όπως έπρεπε (που όλοι βλέπουμε τα χάλια), δε θα μας ένοιαζε αν πάει 20-30 ευρώ παραπάνω το γέμισμα. Να καταλάβω την επιλογή των συστημάτων ασφαλείας και το να θέλει κάποιος οθόνες ή ηλιοροφές κτλ, το θέμα της κατανάλωσης όμως είναι για μένα ένα άσχημο σημάδι των καιρών. Τα μισά τοπικ εδω μέσα ασχολούνται με το αν καίει ένα λίτρο παραπάνω ή όχι, δε διαβάζουμε ποτε πια για αναρτήσεις, στήσιμο κτλ.
-
Εσένα έπρεπε να σε είχαμε στο φόρουμ και στο κλαμπ του TFRC...αλλά μάλλον τότε ήσουν πολύ μικρός σε ηλικία.
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2005&month=3&issue=349&cat=0-100-0&number=10491Άλλες εποχές...
-
Παρόλα αυτά χλευάζεις όσους δεν ασπάζονται τον τρόπο σκέψης σου και βγάζουν πάνω από 1000 ευρώ όπως λες.
-
Μr2 το παιχνίδι που δεν συγχωρούσε λάθη.. πολύ ελαφρύ και για αυτό ο κινητήρας ήταν πανίσχυρος για το σασί του (κεντρομήχανο) λιγότερο από 1000 κιλά, πισωκίνητο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις στροφές (όσοι το οδήγησαν χωρίς αντίστοιχη εμπειρία και από φόβο άφηναν το γκάζι στη στροφή με δυσκολία μαζευόταν η ουρά).
τα off topic θα διαγράφονται από εδώ και στο εξής. Mod
-
@nmsm2 said in Peugeot 3008 2016:
Προφανώς υπάρχει χάσμα γενεών, λογικα diego19 είσαι κοντά στα 30...
Στην ηλικία σου μόλις είχα δώσει το mr2 και είχα πάρει το focus, μετά το golf και πλέον το cc. Στα 46 (με οικογένεια πλέον) έψαχνα αυτοκίνητο που θα έχει την απαραίτητη ενεργητική ασφάλεια (0-100 σε 7,8), θα είναι εντός της εποχής (υβριδικό + ηλεκτρονικά μπλιμλπίκια, οθόνη, ψηφιακά όργανα), θα καταναλώνει όσο ένα μίνι (υβριδικό), διότι πέραν του οικονομικού είναι αστείο το 2023 να αγοράζει κάποιος αυτοκίνητο με κατανάλωση εντός πόλης 9λ. ή και παραπάνω, έχει πανοραμική (για τα παιδιά, τη λατρεύουν) και κόστος συντήρησης φυσιολογικό (δεν δουλεύουμε για να συντηρούμε αυτοκίνητα έστω και αν αυτά είναι bmw).
Αυτά τα προσφέρει σε καλό πακέτο στο μέσο όρο μόνο η toyota τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Ποτέ δεν είχα το σύνδρομο του premium σήματος - σαλονιού στα αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι είχα την οικονομική δυνατότητα, προφανώς είχα άλλες προτεραιότητες, ταξίδια (πλέον και με την οικογένεια) από Ασία μέχρι Αφρική.
Τα πάντα είναι προτεραιότητες και σταθμίσεις τι είναι πιο σημαντικό για τον καθένα (άλλος σαλόνι, άλλος mercedes βασική έκδοση και κινητήρα και ας σέρνεται, άλλος σχέδιο και ας έχει κινητήρα 15 ετών)
Υποσημείωση: μιλάμε για ιδιόκτητα αυτοκίνητα και όχι για leasing εταιρικό κλπSorry, αλλά με ενδιαφέρει πολύ η σύνδεση νοήματος της υποσημείωσης σε σχέση με το υπόλοιπο post.
-
To πως είναι οικονομικά οι Έλληνες είναι σημάδι κατάντιας της πρώην χώρας νυν προτεκτοράτου που θεωρεί οτι για κάποιο λόγο ανήκει στις "ισχυρές του πλανήτη", στην "Ευρωπαική συμμαχία" και διάφορες τέτοιες ανοησίες όταν οι μισοί και βάλε κάτοικοι βγάζουν με το ζόρι το μήνα και κάνουν περικοπές από παντού.
Η "σύνεση" στην αγορά αυτοκινήτου (και όχι μόνο) είναι επίσης σημάδι φτώχειας όταν παλιά έβγαιναν αυτοκίνητα για γούστα όπως πχ. Honda S2000 και κανένας δε σκεφτόταν καταναλώσεις, αν θα έχουν μεταπωλητική αξία και διάφορες τέτοιες βλακείες γιατί απλά δεν υπήρχε τέτοια απενταρία και μιζέρια. Βλέπαμε εταιρείες σαν τη FIAT να βγάζουν ωραία σπορ μοντελάκια, την Άλφα Ρομέο κτλ ενώ τώρα με ένα αμάξι που θα πάρει κάποιος (επειδή δε βγαίνουν τα κουκιά ακόμα και με 2 εργαζόμενους) προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο πχ. και αυτόματο και SUV και υβριδικό και σπορτίφ και drive modes και χώρο για παιδικά καθισματάκια και να μην έχει τέλη διάφορα άλλα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους όλα τουρλουμπούκι σε ένα πακέτο.
Από εκεί και πέρα σαφέστατα μπορώ να γράφω οτι τα τωρινά Toyota εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τα θεωρώ ντεκαβλέ παππουδιέρες και αν δε σου αρέσει φυσικά μπορείς να με μπλοκάρεις.
μα γιατί να σε μπλοκάρω, δεν το έχω κάνει σε κανέναν αυτό, παρολες τις ανοησίες που έχουν πει. Προτιμώ να το συζητήσω.
αυτό που αναφέρεις (ΟΛΟ αυτό) δεν έχει σχέση με τη σύνεση στην αγορά ή με το αν ο Έλληνας ανήκει στη δύση ή όχι ούτε αν έχει αγοραστική δύναμη ( αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση διότι δεν είχε ποτέ). αυτό που λες λοιπόν είναι γιατί οι εταιρίες έχουν σταματήσει να βγάζουν αυτοκίνητα για να βγάζεις εσύ το γούστο σου στο τιμόνι. Ε, λοιπόν ξεπέρασε το, grow the fuck up και παίξε με ντεκαβλε αυτοκινητάκια ή αφού έχεις εσύ τεράστια οικονομική δύναμη πάρε ένα καυλωτικο παλιό αυτοκίνητο, πλήρωνε τεράστια ανούσια τέλη κυκλοφορίας, βάζε πανάκριβη βενζίνη και γκάζωνε μακριά από εμένα.
αν θέλεις και μπορείς μπλόκαρε εμένα που λέω αλήθειες.
-
Εντελώς offtopic αλλά εσύ αν ήσουν μια αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα θα έβγαζες κάτι που δεν πρόκειται να σου έφερνε κέρδος;
-
@groover1972 said in Peugeot 3008 2016:
μα γιατί να σε μπλοκάρω, δεν το έχω κάνει σε κανέναν αυτό, παρολες τις ανοησίες που έχουν πει. Προτιμώ να το συζητήσω.
αυτό που αναφέρεις (ΟΛΟ αυτό) δεν έχει σχέση με τη σύνεση στην αγορά ή με το αν ο Έλληνας ανήκει στη δύση ή όχι ούτε αν έχει αγοραστική δύναμη ( αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση διότι δεν είχε ποτέ). αυτό που λες λοιπόν είναι γιατί οι εταιρίες έχουν σταματήσει να βγάζουν αυτοκίνητα για να βγάζεις εσύ το γούστο σου στο τιμόνι. Ε, λοιπόν ξεπέρασε το, grow the fuck up και παίξε με ντεκαβλε αυτοκινητάκια ή αφού έχεις εσύ τεράστια οικονομική δύναμη πάρε ένα καυλωτικο παλιό αυτοκίνητο, πλήρωνε τεράστια ανούσια τέλη κυκλοφορίας, βάζε πανάκριβη βενζίνη και γκάζωνε μακριά από εμένα.
Toyota Yaris
-
@hountalas said in Peugeot 3008 2016:
@groover1972 said in Peugeot 3008 2016:
Toyota Yaris
δεν το έπιασα. Αν εννοείς ότι έχω Yaris, κάνεις λάθος.
Αν εννοείς κάτι άλλο, δεν βγάζεις νόημα και θα πρέπει να το αναλύσεις.
-
Για άλλο πράγμα μπήκα στο φόρουμ, αλλά διαολιζομαι και αν δεν το πω θα σκάσω. 9 μέρες 800 km παρά τα τρελά ωράρια γραφείο. Αυτό το πράγμα είναι σατανάς και ο κόσμος στο δρόμο ανυποψιαστος στο 99%. Με βλέπω να τρέχω να σώσω το γάμο μου στο τέλος
-
καλημέρα , πως βρίσκουμε τους χρόνους των service ; καθε ποτέ λάδια κτλ ;; (δεν υπαρχει επίσημο service στη Σάμο )
-
@super-t said in Peugeot 3008 2016:
Εντελώς offtopic αλλά εσύ αν ήσουν μια αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα θα έβγαζες κάτι που δεν πρόκειται να σου έφερνε κέρδος;
Θα ζούσε με το κέρδος άλλων.
Άλλαξαν οι εποχές. Γίνονται έρευνες μάρκετινγκ και οι κατασκευαστές καταλήγουν σε προτάσεις που εξυπηρετούν τους πελάτες τους.
-
@sv8iik said in Peugeot 3008 2016:
καλημέρα , πως βρίσκουμε τους χρόνους των service ; καθε ποτέ λάδια κτλ ;; (δεν υπαρχει επίσημο service στη Σάμο )
Λένε κάθε χρόνο, ή κάθε 30000 χλμ.
Αλλά καλύτερα αν κάνεις πολλά χλμ, τα λάδια να τα αλλάζεις κάθε 15000.
-
ξέρουμε κάποιο πλάνο ; δηλαδή ποτε χρειάζεται να κάνω αλλαγή , σε διάφορα αλλα εκτός λαδια ; εχω στείλει κ μαι στη Peugeot και μου λενε να παω σε επίσημο συνεργείο , αφού τους εχω πει οτι δεν υπάρχει στη Σάμο
Peugeot 3008 2016