-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κατσε εσυ δουλευε για 700 ευρω το μηνα να κονομαει το κεφαλαιο και κανε ο,τι σου λεει κιολας για να σωσεις και τον πλανητη δηθεν, απ'ο,τι φαινεται μεχρι εκει σου κοβει.
-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ρε παιδιά, εδώ έκανα συγκριτικό επιπέδου Mat Watson, Dimsabas.. και ασχολείστε ακόμα με αυτά;
Μας δουλεύεις τώρα όποτε οδηγώ το corsa cdti...
Εγραψα ότι είναι το τελευταίο μοντέλο.
Ααα είναι πεζώ δηλ παω πάσο αυτά είναι πρίμιουμ
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μαλλον εχεις μπερδεψει μια τυπικη διλιτρη bmw με ferrari αλλιως δεν εξηγειται να μου απευθυνεσαι λες και ειχα αγορασει κανα supercar.
Και στα δύο πληρώνεις στους κεφαλαιοκρατες υπεραξία. Και τα δύο είναι πολυτελείας οχήματα.
Παντως ενα δεκαχιλιαρο επιδοτηση δεν πηρα εγω οπως οι αντιστοιχοι ηλεκτροκινητοι, αντιθετα επιδοτω το κρατος εγω με τα τραγικα 700 ευρω τελη που πληρωνω και τις εισφορες "πολυτελειας" μεχρι πριν 5 χρονια.
Πλήρωνες εισφορές πολυτελείας διότι όλοι γύρω σου ήταν φτωχοί. Εάν όλοι μπορούσαν να αγοράσουν bmw τότε δεν θα ήταν είδος πολυτελείας. Οπότε επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Οσο παντως και να σχολιαζεις τις επιλογες των αυτοκινητων μου, το γεγονος παραμενει οτι εγω κοπτομαι για τον μεσο Ελληνα που ειναι χαμηλομισθος, με ανασφαλεια για το μελλον και βιοτικο επιπεδο που φθινει συνεχως κι εσυ μιλας σαν την Αντουανετα αναφερομενος μοναχα σε ρυπους, τεχνολογιες του μελλοντος και τετοιες παπατζες που ξαναγραφω, για εκατοστη φορα, δεν λυνουν κανενα προβλημα του μεσου πολιτη παρα μονο του φορτωνουν εξοδα (αγορες πανακριβων ηλεκτροκινητων) και εγνοιες (που θα φορτισω, πως θα φτασω μεχρι το χωριο μου κλπ κλπ) τη στιγμη που κυριολεκτικα παλευει να επιβιωσει.
Έχεις ένα άγχος να παρουσιάσεις τον εαυτό σου πως εσύ στηρίζεις τον μέσο Έλληνα. Έτσι γενικά και αόριστα! Δεν ξέρω τι σε ικανοποιεί σε αυτό. Είναι δικό σου θέμα και δεν με ενδιαφέρει προσωπικά.
Για εκατοστή λοιπόν φορά και εγώ απαντώ πως τα ηλεκτρικά σήμερα απευθύνονται σε ένα κοινό που θα πληρώσει μια υπεραξία (όπως ακριβώς έκανες και εσύ όταν πεινούσαν κάποιοι Έλληνες δίπλα σου) για να τα αποκτήσει. Καθως λοιπόν τα αγοράζουν τα κόστη εξέλιξης των τεχνολογιών θα πέφτουν και μέρος των εσόδων αυτών θα χρηματοδοτήσουν τα νέας γενιάς ηλεκτρικα. Οι τεχ ολγιες των σημερινών ακριβωτερων όταν περάσουν από την απόσβεση θα μπορέσουν να προσφέρονται πλέον σε πολύ χαμηλές τιμές μιας και το κέρδους που δυνητικά θα αποφέρουν θα μπορει να συμπιεστεί και έτσι να τα κάνει πιο εύκολα διαθέσιμα στο πλατύ κοινό. Στο ενδιάμεσο και οι μπαταρίες εξελίσσονται με σκοπό να βρεθεί μια λύση για γρήγορη φόρτιση και φθηνό κόστος κατασκευής.
Οταν λοιπον ερθεις σε επαφη με τη σημερινη ελληνικη πραγματικοτητα και δεις αντικειμενικα τα τεραστια προβληματα των ηλεκτρικων που προφανως και δεν ειναι καταλληλα για τον μεσο Ελληνα, ουτε θα ειναι το 2035 εκτος κι αν εχουν τις μισες τιμες και φορτιζουν σε 5 λεπτα σε φορτιστες που να υπαρχουν παντου και με κοστος πολυ λιγοτερο απο τη βενζινη, τοτε ελα να συνεχισουμε το διαλογο.
Γιατί τώρα τα θερμικά δεν είναι ακριβά να τα αγοράσεις; Η βενζίνη δεν είναι πανάκριβη; Πώς τα αγοράζει ο μέσος Έλληνας;
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι μονάχα η φόρτιση και αυτό λύνεται μόνο εάν έχουν κλειστή θέση πάρκινγκ. Όπως δηλαδή έχεις εσύ όπως μας είχες αναφέρει στο παρελθόν.
Υ.γ σου έχω κάνει κάποιες ερωτήσεις στο προηγούμενο ποστ. Δεν απάντησες ούτε σε μια. Προσπάθησε να απαντήσεις σε μερικές.
Γιατι εγω ειπα οτι δεν ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ τα σημερινα θερμικα ή οτι δεν ειναι η βενζινη? Απλα καλυπτουν ακομα αναγκες που τα ηλεκτρικα δεν μπορουν και δεν πληρωνει ο κοσμακης δεκαχιλιαρα στον καθε εχοντα με τα τεσλα (ή και αμι) απ'το υστερημα του. Αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα. Και προφανως και θα'πρεπε να'ναι φτηνοτερα και τα μεκ αλλα πανω απ'ολα η βενζινη που στο ελλαντα ειναι παραδοσιακα απ'τις πιο ακριβες του πλανητη. Αλλα μαλλον δικαιολογημενα κατ'εσε για να αναγκαστει οποιος εχει κανα ρημαδι 20ετιας να δωσει 30-40 χιλιαρικα για αγορα ηλεκτρικου. Τωρα αν δεν εχει να τα δωσει δεν πειραζει, ας παει με τα ποδια, σωστα ?
Κι οχι, εκτακτη εισφορα πληρωνα γιατι στο μπανανισταν αποφασισαν καποιοι πως οσοι εχουν διλιτρα, ακομα και hyundai tucsson που εκαναν καινουρια 22 χιλιαρικα, ειναι εχοντες. Αλλα απο εκει καταλαβαινει κανεις την επιχειρημοτολογια σου που εβγαλες οσους εχουν διλιτρα προνομιουχους ενω οσοι εχουν τεσλα των 50 χιλιαδων ειναι περιβαλλοντικα ευαισθητοι και φροντιζουν για το καλο την ανθρωποτητας.
-
... ενω οσοι εχουν τεσλα των 50 χιλιαδων ειναι περιβαλλοντικα ευαισθητοι και φροντιζουν για το καλο την ανθρωποτητας...
Ελα τώρα... και εσυ πενήντα σχεδόν έδωσες , μη μου πεις οτι δεν εχει πιο φαρδιές ζάντες /λάστιχα πίσω και χρωμέ περίγραμμα στα παράθυρα ... για 150 άλογα ! Τα tesla τουλάχιστον είναι και φροντίζουν για το καλό του πλανήτη !
-
... ενω οσοι εχουν τεσλα των 50 χιλιαδων ειναι περιβαλλοντικα ευαισθητοι και φροντιζουν για το καλο την ανθρωποτητας...
Ελα τώρα... και εσυ πενήντα σχεδόν έδωσες , μη μου πεις οτι δεν εχει πιο φαρδιές ζάντες /λάστιχα πίσω και χρωμέ περίγραμμα στα παράθυρα ... για 150 άλογα ! Τα tesla τουλάχιστον είναι και φροντίζουν για το καλό του πλανήτη !
Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι..
monman2 + lap = LFE! Μπράβο παιδιά, σαν μια γροθιά!
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
o lap είναι καλός και υπομονετικός , εγω όμως...
-
@dublin Και καλά δεν ασχολείσαι με εμένα, με μπλοκάρεις για να μην σου χαλάω την εμπειρία στο φόρουμ αλλά κάθε λίγο και λιγάκι για εμένα γράφεις. Σε παρακαλώ γίνε πιο σοβαρός. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου.
@driver-m δεν απήντησες στην ερώτηση μου πιο πάνω.
Σύμφωνα με μελέτες εάν δεν μετριαστεί η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει άμεσα όχι απλώς έμμεσα του φτωχούς πληθυσμούς, όπως και τους φτωχούς Έλληνες. Θα τους καταστρέψει οικονομικά και δεν θα μπορούν πολλοί ούτε να φάνε. Εσύ που μας λες πως νοιάζεσαι για αυτούς και κατηγορείς εμάς που την ψάχνουμε με τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά ως υποστηρικτές των κεφαλαιοκρατων, θα πουλήσεις την bmw σου των κάτι λιγότερο από 50Κ για να πάρεις ηλεκτρικο να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον, και έτσι να κάνεις το χρέος σου απέναντι στους φτωχούς που τους κοπτεσαι;
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
o lap είναι καλός και υπομονετικός , εγω όμως...
Προτιμώ τον δικό σου στυλ!
Τα λέμε μία και έξω και τελειώνουμε σε 2-3 ποστ και μας φεύγει και η κάψα και συνεχίζουμε και τις ζωές μας, το άλλο είναι απίστευτα και κουραστικά επίμονο.. σαν να σε έχουν κρεμασμένο από κρίκους περασμένους σε όλο σου το δέρμα και από κάτω να σε καίνε με καντήλια λαδιού για μέρες!
Καλύτερα μία μπαλωθια μία και έξω!
-
Βρε dublin 9/10 ποστς σου είναι οι πωλήσεις της stellantis, και επικαλείσαι εσύ την μονοτονία;
Δεν υπάρχει ημέρα που να μην διαφημίσεις τα έντυπα τύπου της stellantis, και κατηγορείς εμένα που προσπαθώ με τον διάλογο και με επιχειρήματα να σου πω ότι λες υπερβολές
-
Κανένα ηλεκτρικό δε θα σώσει τον πλανήτη, αρκετά δλδ με το virtue signalling της ηλεκτροκίνησης. Περίπου το 8-12% της ρύπανσης προέρχεται από τα αυτοκίνητα, και δε ρυπαίνουν όλα το ίδιο προφανώς. Καμία σχέση ένα EURO 1 με ένα EURO 6d temp. Οπότε και ηλεκτρικά να ήταν όλα από αύριο με πεντακάθαρο ρεύμα δε θα σωζόταν κανένας πλανήτης.
Ας ξεφορτωθούμε πρώτα τα παμπάλαια diesel φορτηγά, ταξί και λεωφορεία με 1 million (σαν την Paco Rabanne) χιλιόμετρα και βλέπουμε για τα καινούργια σχετικά αυτοκίνητα που οι eco-ταλιμπάν του πλανήτη τα κυνηγούν χωρίς έλεος.
-
Δεν απαντάς στο ερώτημα μου ευθέως.
Είσαι διατεθειμένος να πουλήσεις την bmw σου, να αγοράσεις φθηνό ηλεκτρικό και με τα υπόλοιπα να βάλεις ας πούμε φωτοβολταϊκά για να βοηθήσεις τον φτωχό Έλληνα να μην καταστραφεί από την κλιματική αλλαγή;
-
Το σωστό ερώτημα είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένο το ευρύ κοινό να αλλάξει τρόπο ζωής δεκαετιών, είτε λέγεται αυτοκίνηση, είτε περιορισμός αεροπορικών ταξιδιών (διακοπές και επαγγελματικά), είτε μείωση κατανάλωσης φυσικών πόρων (τρόφιμα, καταναλωτικά αγαθά, ενέργεια κ.λ.π.). Γιατί εκεί πάει το πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά προωθούνται για τις μάζες, ενώ φαίνεται μια ελίτ που διατηρεί, αν όχι αυξάνει, τα προνόμιά της, είτε αυτά λέγονται ακριβά αυτοκίνητα, είτε προσωπικά αεροπλάνα/γιώτ, είτε προκλητική υπερκατανάλωση. Επίσης είναι πρόβλημα το σύγχρονο μοντέλο που απαιτεί να χαλάνε τα πράγματα για να αγοράζονται νέα. Αλλά επειδή ούτε οι πλούσιοι θα κάνουν πίσω ούτε οι εταιρίες, πάλι οι φτωχοί θα την πληρώσουν, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.
-
Είσαι διατεθειμένος να πουλήσεις την bmw σου, να αγοράσεις φθηνό ηλεκτρικό και με τα υπόλοιπα να βάλεις ας πούμε φωτοβολταϊκά για να βοηθήσεις τον φτωχό Έλληνα να μην καταστραφεί από την κλιματική αλλαγή;
Κοιτα καλυτερα σε ποιον απευθυνεσαι , κι ασε τα ερωτηματα
-
Γιατί και επί θερμικών αυτοκινήτων οι πλούσιοι δεν είχαν πολυτέλειες και προνόμια που δεν είχαμε εμείς;
Είχα εγώ το ίδιο προνόμιο και τρόπο ζωής με έναν μεγιστάνα; Δεν το ήξερα!!!Πώς λοιπόν χρησιμοποιούμε το επιχείρημα του να αλλάξουν οι πλούσιοι ζωή και μετα εμείς. Αφού και η προηγούμενη κατάσταση είχε τις ιδιες συνθήκες. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή η λογική.
Θεωρητικά συμφωνούμε όλοι πως αυτοί πρέπει πρώτα να αλλάξουν επειδή η ζωή τους ρυπαίνει υπέρμετρα, πρακτικά είναι σοβαρό επιχείρημα; Υπάρχει περίπτωση να συμβεί; Δηλαδή θα περιμένει όλη η ανθρωπότητα ποτέ ένας μεγιστάνας θα αλλάξει συνήθειες για να πάει σε πιο οικολογική οικονομική δραστηριότητα;Δηλαδή αν τελικά δεν καταφέρουμε να περιορίσουμε την αλλαγή του κλίματος και όντως ζούμε σε δυστοπικες εποχές, με καταστροφές κάθε έτος από ακραία καιρικά φαινόμενα, θα λέμε στα τρισέγγονα μας πως δεν φταίμε εμείς. Περιμέναμε 10-100 μεγιστάνες να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ώστε να ρυπαίνουν λιγότερο και μετά εμείς θα κάναμε τις αλλαγές, για αυτό τελικά δεν κάναμε τίποτα και σας καταστρέψαμε το μέλλον. Αυτοί φταίνε.
Υπάρχει λογική σε αυτό;
Άρα, εφόσον δεν θα γίνει ποτέ αυτό, και έτσι ήταν και πριν τα ηλεκτρικά οχήματα, το βγάζουμε εκτός ως κοινό παράγοντα και βλέπουμε τι κάνουμε οι υπόλοιποι 99,9999% του πληθυσμού
-
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κοιτα καλυτερα σε ποιον απευθυνεσαι , κι ασε τα ερωτηματα
Τα έχω χαμένα.... Όλοι ίδιοι είναι.....χαχαχα
-
@polo2002 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το σωστό ερώτημα είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένο το ευρύ κοινό να αλλάξει τρόπο ζωής δεκαετιών,....
Αυτό λίγο πολύ, αν γυρίσει ο δυτικός κόζμος στο επίπεδο διαβίωσης του 1970, αρκετά θέματα θα λυθούν, αλλά δεν νομίζω πολλοί να θέλουν να το κάνουν.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@polo2002 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το σωστό ερώτημα είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένο το ευρύ κοινό να αλλάξει τρόπο ζωής δεκαετιών,....
Αυτό λίγο πολύ, αν γυρίσει ο δυτικός κόζμος στο επίπεδο διαβίωσης του 1970, αρκετά θέματα θα λυθούν, αλλά δεν νομίζω πολλοί να θέλουν να το κάνουν.
Ή να εξελιχθεί η τεχνολογία που θα παράγει ρύπους ίσους με το 1970.
Παράδειγμα. Είτε θα έχουμε σκοτάδια και θα σβήνουμε τα φώτα. Είτε θα έχουμε πολλές λάμπες λεντ ανοιχτές αλλά και φωτοβολταϊκά.
Δηλαδή με έξυπνες λύσεις έχουμε και καλύτερη ποιότητα ζωής από ότι το 1970, και μικρότερο περιβαλλοντικό κόστος
-
Είσαι πολύ αισιόδοξος. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η τεχνολογία θα εξελιχθεί τόσο γρήγορα όσο οι , συχνά πλαστές, ανάγκες του πληθυσμού που αυξάνεται.
Όσο για τους μεγιστάνες, είναι ανήθικο να ζητάς θυσίες από αυτόν που δεν έχει, και να ανέχεσαι τις υπερβολές αυτού που έχει. Το έχουμε ξαναζήσει, και έχουμε δει που οδηγεί.
Προσωπικά, με τα επιτόκια και το κόστος ζωής εκεί που είναι το μόνο ηλεκτρικό που μπορώ να πάρω είναι παιχνίδι. Θα μείνω με αυτό που έχω. Με ελάχιστη χρήση, ΜΜΜ και πεζώ 2. -
Ανήθικο είναι συμφωνώ. Πρακτικό όμως είναι;
Δηλαδή έχουμε την πολυτέλεια χρόνου ως πολιτισμός να πείσουμε 10-100-1000 ανθρώπους να αλλάξουν τις συνήθειές τους;
Όσο μπορούμε με νομοθεσίες μπορούμε, γινεται όμως να περιμένουμε να ζούνε αυτοί σαν εμάς και τότε να ξεκινήσει η οικολογική στροφή του πολιτισμού μας;
Και αν αυτοί δεν αλλάξουν τρόπο ζωής; Τι γίνεται τότε; Θα βρεθούμε σε αδιέξοδο;
Είναι σαν να είσαι μαθητης, να σου λένε να διαβάσεις για τις τελικές εξετάσεις που θα τις έχεις σίγουρα σε βάθος χρόνου και εσύ να λες εγώ θα ξεκινήσω να διαβάζω μόνο όταν οι πλούσιοι θα δίνουν και αυτοί εξετάσεις και δεν θα πηγαίνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ως τότε δεν ανοίγεις βιβλίο.
Οκ, δίκαιο. Αν τελικά δεν συμβεί αυτό που επιθυμείς, τι θα γράψεις στις εξετάσεις;
-
Και να μοιράσει τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και να ακολουθήσει τον Μωυσή στο δύσκολο ταξίδι προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά