-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μαυραγορίτης εποχές 1940.
Εσένα αν θυμάμαι καλά σου απάντησα δωρεάν στα δεκάδες ερωτήματα που μου έθεσες στα προσωπικά μηνύματα. Όχι ;
Ναι ρε σε πειράζω, ξέχασα να σχολιάσω την φωτογραφία του γάτου και μόλις έγραψες το θυμήθηκα.
Έχω να πω δημοσίως πως όχι μόνο έκατσες και μου απάντησες σε χαζές ερωτήσεις μου αλλά και ότι μου έδωσες σημασία ενώ ήταν αργά το βράδυ και είχες δύσκολες εργασίες.
Το λέω έντιμα και σταρατα πως με ηρέμησες από το άγχος μου σε διάφορα τεχνικά θέματα.
Από εμένα έχεις δημόσιο RESPECT.
ε ναι ρε
φωνασκει μονο - ψυχουλα ειναι - φορτιζει σπιτι τουΧαχαχα. Ναι του το είπα ότι τον συμπαθώ αν και μου την δίνει στα νεύρα
-
Ε να χρεώνουμε και στο φορουμ τότε. Εγώ ειδικά που με ψάχνουν συχνα στο νημα περι ατυχημάτων.
Τελωσπαντων εγώ το σταματάω γιατί και σε λάθος θέμα επικεντρώθηκε η συζήτηση, ητοι στη χρέωση του 50ρικου per se, και συζήτηση με περισσότερες λεπτομερειες δεν μπορεί να γίνει όταν μέλη του φορουμ που δεν τους ξέρω και δεν με ξέρουν καν, με απειλούν….
Το συγκεκριμένο μέλος προσωπικά θα το κάνω block και τέρμα. Άλλωστε όλο προσβολές και απειλές είναι τελευταία.
Όσοι γνωριζόμαστε ευχαρίστως να σας πω λεπτομέρειες από κοντά για τη μοδα της «εγκατάστασης οικιακής φόρτισης». -
Μη φτάνετε στα άκρα... Δεν υπάρχει λόγος.
Ξεκαθαρίζουμε.
Εάν ζητά χρέωση μόνο και μόνο για να κάνει επίσκεψη, να τον δούμε πόσο όμορφος είναι και να δει τις προοπτικές της δουλειάς, είναι λάθος.
Εάν κάνει μελέτη είναι κάπως δεκτό να πληρωθεί έστω και στην τελική αποπληρωμή. (Εγώ αυτό το βρίσκω λογικό).
-
Καλά τα λέει το τέρας.
Υπάρχουν πολλοί τζαμπατζήδες.
Να δείτε πόσοι έρχονται και θέλουν σχέδια για ένα σπίτι και όταν τους φωνάζουμε να τα δουν μόνο στην οθόνη, όχι να τους τα δώσουμε βέβαια, τσαντίζονται.Γιατί σου λέει θα πάρουμε τζάμπα σχέδια και μετά ψάχνουμε τον φτηνότερο να μας κάνει το ωραιότερο.
Στα Η/Μ που είναι μπάχαλο, επίσης μία σοβαρή εταιρεία θα πρέπει να κάνει προμελέτη και να δώσει προσφορά.
Αν την κάνει τζάμπα, τότε ο λήπτης της προσφοράς, πάει αλλού και παζαρεύει την δουλειά σου.
Για αυτό σας είπε το τέρας, ας έχετε μηχανικό που θα βγάλει σχέδια για το πως θα γίνει η δουλειά, ο οποίος βέβαια θα πρέπει να πληρωθεί και τότε μπορείτε να βρείτε τζάμπα προσφορές.
Ξαναλέω όμως, ότι τέτοιες δουλειές που περνάνε από κοινόχρηστα ή κοινόκτητα, που φαίνονται στις όψεις του κτιρίου, θέλουν συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών και αυτό είναι σημαντικό θέμα.
-
Δηλαδή ζητούν τα σχέδια με όλες τις λεπτομέρειες;;; Το κανονικό το σχέδιο;
-
Γιατί υπάρχει μισό σχέδιο ?
Αμα κάνεις την αρχιτεκτονική λύση, που πλέον γίνεται σε λογισμικά ΒΙΜ, είναι έτοιμα όλα.
-
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εσένα αν θυμάμαι καλά σου απάντησα δωρεάν στα δεκάδες ερωτήματα που μου έθεσες στα προσωπικά μηνύματα. Όχι ;
Ναι ρε σε πειράζω, ξέχασα να σχολιάσω την φωτογραφία του γάτου και μόλις έγραψες το θυμήθηκα.
Έχω να πω δημοσίως πως όχι μόνο έκατσες και μου απάντησες σε χαζές ερωτήσεις μου αλλά και ότι μου έδωσες σημασία ενώ ήταν αργά το βράδυ και είχες δύσκολες εργασίες.
Το λέω έντιμα και σταρατα πως με ηρέμησες από το άγχος μου σε διάφορα τεχνικά θέματα.
Αυτό λαπ θα το έκανα για τον καθένα που θα μου το ζητούσε ευγενικά όπως εσυ. Στον κλάδο τον δικο μου, δεν έχει πολλά κουστούμια και σεμπαγκο, είμαστε με βραδύκαυστες στολές χειμώνα καλοκαίρι, αρβύλα και ζωσμένοι με κάθε είδους ανιχνευτών. Εκει, και το ΕΜΠ να έχεις βγάλει στο τέλος τέλος την Καλλιόπη θα καθαρίζεις. Το πρώτο που μαθαίνεις είναι να εκτιμάς όλες τις δουλειές, ειδικά τις τεχνικές και τις βαριά χειρωνακτικές, άνθρωποι είναι και αυτοί, του ίδιου θεού και αυτοί σε ένα σπίτι θέλουν να γυρίσουν. Το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι ότι και δυο φράγκα παραπάνω να βγάλεις δεν σε αφήνουν να ξεχάσεις, ειδικά αν έχεις κάνει φτωχός, απο που ξεκίνησες και ποσό εύκολα μπορείς να ξαναγίνεις. Για αυτό να με συγχωρατε αλλά έχω μια ευαισθησία παραπάνω για τα μαστορια και τους λοιπούς χειρώνακτες και βγάζω φλύκταινες όταν λοιδορούνται, έστω και με το γάντι.
-
Καρχιοι, αν ερχόταν η Sydney sweeney με καλώδια τυλιγμένα στα μεμε της να κάνει αυτοψία , όχι 50αρικα θα δίνατε αλλά αλλά χαρτιά διαζυγίων και μωβ χαρτονομίσματα. Αλλά έρχεται το τίμιο το λαϊκό παιδι με την αρβύλα και το κοντομάνικο και εσεις κράζετε «ο μαι γκοντ τι θράσος να ζητήσει χρήματα!»
-
This post is deleted! -
Μια φορά πριν την κρίση, ήρθε σε μια οικοδομή, ένα μ...ι τρικούβερτο με μίνι και δήλωσε μεσίτρια...
Και ανεβήκαμε μαζί τους 5 ορόφους του κτιρίου...
Είχε και μαστόρους γύρω...
Ευτυχώς δεν είχαμε ατυχήματα...
Εφυγε γρήγορα με ένα πονηρό χαμόγελο και δεν ξανάρθε...
Μάλλον στοίχημα για πλάκα θα ήταν μεταξύ κοριτσιών...
-
Εγω δεν καταλαβα αν τα 50 ε τα πληρωσε ή του τα ζητησαν και αρνηθηκε?
-
Εδώ που τα λέμε, αν δώσεις κανένα 35.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου τα 50ευρω της αυτοψίας μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα να τα συζητάς…
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καρχιοι, αν ερχόταν η Sydney sweeney με καλώδια τυλιγμένα στα μεμε της να κάνει αυτοψία , όχι 50αρικα θα δίνατε αλλά αλλά χαρτιά διαζυγίων και μωβ χαρτονομίσματα. Αλλά έρχεται το τίμιο το λαϊκό παιδι με την αρβύλα και το κοντομάνικο και εσεις κράζετε «ο μαι γκοντ τι θράσος να ζητήσει χρήματα!»
Ντρέπομαι που το λέω αλλά την γκουκλαρα τη νεαρά, δεν την ήξερα
-
Ντρέπομαι που το λέω αλλά την γκουκλαρα τη νεαρά, δεν την ήξερα
Έτσι είναι η ζωή. Δίνεις δωρεάν tips στον lap και η ζωή σε ανταποδίδει γνωρίζοντας σου την διδα sweeney. Η μαγεία του pay it forward
-
Αυτό λαπ θα το έκανα για τον καθένα που θα μου το ζητούσε ευγενικά όπως εσυ. Στον κλάδο τον δικο μου, δεν έχει πολλά κουστούμια και σεμπαγκο, είμαστε με βραδύκαυστες στολές χειμώνα καλοκαίρι, αρβύλα και ζωσμένοι με κάθε είδους ανιχνευτών. Εκει, και το ΕΜΠ να έχεις βγάλει στο τέλος τέλος την Καλλιόπη θα καθαρίζεις. Το πρώτο που μαθαίνεις είναι να εκτιμάς όλες τις δουλειές, ειδικά τις τεχνικές και τις βαριά χειρωνακτικές, άνθρωποι είναι και αυτοί, του ίδιου θεού και αυτοί σε ένα σπίτι θέλουν να γυρίσουν. Το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι ότι και δυο φράγκα παραπάνω να βγάλεις δεν σε αφήνουν να ξεχάσεις, ειδικά αν έχεις κάνει φτωχός, απο που ξεκίνησες και ποσό εύκολα μπορείς να ξαναγίνεις. Για αυτό να με συγχωρατε αλλά έχω μια ευαισθησία παραπάνω για τα μαστορια και τους λοιπούς χειρώνακτες και βγάζω φλύκταινες όταν λοιδορούνται, έστω και με το γάντι.
Κανείς δεν λοιδορεί τους εργαζομένους και δη τους τεχνίτες.
Προσωπικά πάντοτε ότι μου ζητάνε τους δίνω και λίγο παραπάνω ιδιαίτερα αν τους βλέπω να πιέζονται. Δεν τους το λέω από την αρχή αλλά τους πληρώνω παραπάνω στο τέλος.Παράδειγμα είχα βαφέα τις προάλλες 60 ετών και έτρεχε στα σκαλιά. Και του έκανα παρατήρηση πως δεν θέλω να πάθει και τίποτα. Εδώ δεν τρέχω εγώ θα τρέχει αυτός 60 ετών άνθρωπος ;;;
Και αν δεν προλάβει ας έρθει την επόμενη ημέρα και ας πληρώσω και δεύτερο μεροκάματο. Τον έδιωξα να πάει να ξεκουραστει όταν τον είδα να κουραζεται. Και ήρθε την επόμενη. Η επιλογή του 60 χρόνου ήταν επιτηδευμένη. Είχε μέρες να εργαστεί.Φυσικά και είμαι υπέρ των κανόνων ασφάλειας στην εργασία τους και του καλού περιβάλλοντος. Πολλές φορές με βλέπουν μαλακό και χαλαρώνουν.
Εγώ κρίνω τους επαγγελματίες που φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές. Όπως περιέγραψα την περίπτωση του να χρεώνει μονάχα για τη επίσκεψη. Αυτό καταδεικνύει μια συμπεριφορά αρπαχτης κατ εμέ. Εάν κάνει μελέτη θα δεχτώ να τον πληρώσω.
Σε γραφιαδες το έκανα σε φίλο μηχανικό που μου έδειχνε κάτι οικόπεδα και τον κυνηγούσα να τον πληρώσω. Μονάχα για τον χρόνο του. Αλλά ο άνθρωπος είχε κάνει μια σχετική βασική τοπογραφική μελέτη. Σε άλλο μηχανικό που έκανα συζήτηση στο γραφείο του για κάποια θέματα δεν με χρέωσε επειδή δεν έκανε κάποια μελέτη όπως είπε.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως και εσείς οι τεχνίτες βγάζετε κάποια απωθημέναΠροσωπικά δεν φορώ καλά ρούχα, δεν είμαι φαν των ακριβών ρούχων ούτε των παπουτσιών και παρόλαυτα δεν είμαι και τεχνίτης.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ που τα λέμε, αν δώσεις κανένα 35.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου τα 50ευρω της αυτοψίας μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα να τα συζητάς…
Μα εκεί πατανε, πήρες ηλεκτρικό άρα έχεις.
Σας έχουνε ψωνίσει όπως και τους άλλους με τα φωτοβολταϊκά με τις επιδοτησεις.Μου θυμίζει ένα γνωστό που έφερε υδραυλικό σπίτι για να αλλάξει μια μπαταρία κουζίνας, και του πήρε 150€ εργασία για 10 λεπτά. Δε ρώτησε από πριν τιμή, είδε ο άλλος σπιταρωνα τον ψώνισε και τον έγδαρε...
-
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα εκεί πατανε, πήρες ηλεκτρικό άρα έχεις.
Σας έχουνε ψωνίσει όπως και τους άλλους με τα φωτοβολταϊκά με τις επιδοτησεις.Μου θυμίζει ένα γνωστό που έφερε υδραυλικό σπίτι για να αλλάξει μια μπαταρία κουζίνας, και του πήρε 150€ εργασία για 10 λεπτά. Δε ρώτησε από πριν τιμή, είδε ο άλλος σπιταρωνα τον ψώνισε και τον έγδαρε...
Αυτό παίζει πολύ στους μάστορες, η πλειονότητα θέλει να δει τη δουλειά για να κόψει τι σπίτι έχεις και πόσα λεφτά έχεις προκειμένου να τιμολογήσει αναλόγως. Στις περισσότερες περιπτώσεις μια φωτό και μέτρηση του ιδιοκτήτη αρκεί αλλά πρέπει να προηγηθεί το screening του μάστορα ο οποίος μπορεί στο τέλος να σου πετάξει τιμή ανά τ.μ. ή τρεχόμετρο...
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ηταν αδικος ο iceman προς τον επαγγελματια και του το ειχα πει τοτε, για τους λογους ακριβους που ανεφερε ο monster. Οταν εψαχνα για φωτοβολταικο οι ανθρωποι με τους οποιους τελικα συνεργαστηκα, στο πρωτο τηλεφωνημα μου ειχαν ζητησει 150ευρω για την μελετη και την συνταξη προσφορας.
Δεν το θεωρω αδικο να γινεται κατι τετοιο, διοτι απο τη μερια τους μπορουν να ξεσκαρταρουν τη "σαβουρα", δηλ ανθρωπους που δεν σκεφτονται σοβαρα να ασχοληθουν με το εκαστοτε projectΉμουν «άδικος» προς τον καθένα που χρεώνει την αυτοψία, πρακτική με την οποία διαφωνώ και δεν είναι της αγοράς.
Δεν ήμουν άδικος προς κάποιον συγκεκριμένα γιατί δεν κατονομάστηκε κανένας συγκεκριμένα.Από εκεί και περα ως λήπτης υπηρεσιών έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάζω την αγορά και το πως αυτή λειτουργεί. Μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό. Καταναλωτική συνείδηση λέγεται.
Τώρα όσον αφορά το ξεσκαρτάρισμα που θεμιτό είναι να τον νοιάζει θα μπορούσε να βρει τρόπο να τσεκαρει το πραγματικό του ενδιαφέροντος. Μπορώ να του προτείνω τρόπο ασφαλή νομικά.Περα από το θέμα της χρέωσης της αυτοψίας και αφου έχω πάρει και άλλες προσφορες μπορώ να έχω πλέον παρατηρήσεις και επι τεχνικών θεμάτων, τιμολογήσεων, υλικών κλπ.
Κάποια από αυτά που δεν τα βλέπει κάποιος σωστά στην αυτοψία μπορεί να επηρεάσουν και τα υλικά και άρα το κόστος.
Γι αυτό θέλει μελέτη, ψάξιμο, διάβασμα κλπ.
Κοστίζει σε χρόνο αυτό αλλά τελικά αν δεν ενημερωθείς αυτό που τυχόν κερδίζεις σε χρόνο μπορεί να το πληρώσεις σε παραπάνω χρήμα.Αν ο τεχνικος που θα ερθει στο σπιτι του καθενα για να κανει εκτιμηση κοστους και να δωσει προσφορα δεν παρει χρηματα, τα οποια αφαιρουνται αν παρει την δουλεια, το κοστος θα ηταν ακομα μεγαλυτερο.
Γιατι καποιος πρεπει να του πληρωσει τα καυσιμα, το τρεξιμο, τον χρονο που θελει για να κανει αυτοψιες.
Οποτε αν παει σε 5 δουλειες και παρει την μια, αυτη θα πληρωσει και τα σπασμενα των αλλων.Οπως πας σε δικηγορο για συμβουλες οι οποιες ειναι δωρεαν στην αρχη αλλα αν πας μαζι του θα πληρωσεις απο 150-240€ την ωρα και θα περιλαμβανουν και το γραψιμο των νομικων εγγραφων. Κοινως κατω απο 10-12 ωρες δεν θα χρεωθεις κι αν εχει και διαστηριο η φαση.......
-
Επίσης άλλο είναι να πας στον χώρο κάποιου και άλλο να έρθει στο γραφείο σου στο μαγαζί σου για να πάρει μία προσφορά, με συγκεκριμένα στοιχεία που ήδη έχει ο υποψήφιος πελάτης.
Οπότε αλλιώς είναι να δώσεις μία προσφορά στο γραφείο/μαγαζί σου που θα κάτσει ο πελάτης 10-20-30 λεπτά και αλλιώς να ξεκινήσεις από 2 ώρες αυτοψία, από την ώρα που θα φύγεις από την έδρα σου, μέχρι να επιστρέψεις σε αυτή.
-
@panick-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν ο τεχνικος που θα ερθει στο σπιτι του καθενα για να κανει εκτιμηση κοστους και να δωσει προσφορα δεν παρει χρηματα, τα οποια αφαιρουνται αν παρει την δουλεια, το κοστος θα ηταν ακομα μεγαλυτερο.
Αν μιλάς για απλή εκτίμηση κόστους χωρίς μελέτη κτλ τότε αυτό ονομάζεται ρίσκο. Εάν θέλει να του πληρώνουμε το ρίσκο του να είναι ε.ε άρα στην ουσία να του μηδενίζουμε το ρίσκο του, τότε να πάει αλλού.
Εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω λογικό και προσωπικά θα του έβαζα ένα αστεράκι ενός τέτοιου επαγγελματία. Μάλλον πρέπει να γίνει μια βάση δεδομένων και για αυτούς. Να αξιολογούνται καθημερινά.
Να δεις πως μετά καλό είναι και το ρίσκο
Τι λέτε ρε παιδιά;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά