-
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει
Χωρίς τα θεωρητικά ο κόσμος θα ήταν ζούγκλα με υποδομές.
Γενικα οι θεωρητικοί σας βλέπουν σαν εργάτες πολυτελείας και εσείς θεωρείτε εαυτόν ανώτωτερους. Αυτό δεν είναι σημερινό, ίσχυε και ισχύει αιώνες τώρα.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει
Χωρίς τα θεωρητικά ο κόσμος θα ήταν ζούγκλα με υποδομές.
Γενικα οι θεωρητικοί σας βλέπουν σαν εργάτες πολυτελείας και εσείς θεωρείτε εαυτόν ανώτωτερους. Αυτό δεν είναι σημερινό, ίσχυε και ισχύει αιώνες τώρα.
Άσχετο με την τεκμηρίωση του τιμολογίου εργασιών
-
Ναι άσχετο. Αλλά και σχετικό
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
2000 ευρώ μου ζητάνε για να μου βάλουν φορτιστή σπίτι.
εννοείς μαζί με τον Φορτιστή προφανώς. Ένας τοπ φορτιστής έχει €975+ΦΠΑ. Μετά ειναι θέμα εγκατάστασης, ανάλογα με τις προδιαγραφές του σπιτιού. Όπως είπα έχω ει με €50 έχω δει και με €500, που το σπίτι ήταν παλιό και ήθελε πολύ δουλειά. Εμένα π.χ. θέλει €200 για σωστή εγκατάσταση.
Βρε συ Φανη ωρες ωρες με τρελαίνεις με όσα γραφεις.
535 ευρώ τελική έχει ο φορτιστης τεσλα.
Άρα για την εργασία και τα υπόλοιπα υλικά μου ζητάνε 1300-1400 ευρώ.
Πολλά λεφτά και λένε ολοι πάνω κάτω το ίδιο γιατί προφανώς παίζει καρτέλ.Καρτέλ, μας κοροϊδεύουν όλοι, όλοι είναι εχθροί !
Ανέβασες το τιμολόγιο στο φβ σε δυο γκρουπ, οι μισοί σε έκραξαν για το ύφος σου και οι άλλοι μισοί σου είπαν ότι οι τιμές είναι σωστές και εσυ επιμένεις να γράφεις χαζομάρες για κάτι που δεν έχει την παραμικρή ιδέα.
Στα τεχνικά επαγγέλματα, ένα και ένα κάνει δυο για
αυτό η σύμπνοια τιμολογίων. Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει!Πάλι μπούρδες λες. Μια ανώνυμη προσφορά ανέβηκε ως έρευνα αγορας σε φορα σχετικών από έναν ασχετο που δεν δέχεται να πάει σαν πρόβατο. Ειδικά όταν η πρώτη εταιρεία ήθελε και 50 ευρώ για την αυτοψία (που ούτε το καλωδιο του ρεύματος από που ανεβαίνει δεν βρήκε)
Τα μέτρα άλλωστε ήταν πολλά και γι αυτό ο επόμενος μέτρησε 10 λιγότερα. Σε 5Χ6 καλωδιο είναι κοστος.
Όσον αγορά τις απαντησεις οι μισοί κλασσικοι τύποι που βαριούνται να ψάξουν έκριναν ότι οι τιμές των υλικών ήταν μαλλον οκ και οι άλλοι μισοί με κατέκλυσαν με προσωπικά μηνύματα με άλλες προτάσεις. Ποιοι να έχουν δίκιο ;Έτσι έψαξα και για δεύτερο αλλά η προσφορά στα ίδια επίπεδα (αυτος τουλαχιστον με πιο γάτο ηλεκτρολόγο και χωρίς χρέωση αυτοψίας).
Όταν δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί αυτή είναι η ταρίφα, ο καταναλωτής τι θα κάνει ;
Το μόνο που διαφοροποιεί την εγκατάσταση μου από την πλειοψηφία είναι ότι απαιτεί πολλά μέτρα καλωδιο που αυξάνει το κόστος υλικών. Το καλωδιο όμως περνιέται πάνω σε σχαρακι πανεύκολα. Δεν θέλει άλλη εργασία στερέωσης, οδευσης κλπ.
Άρα σε επίπεδο εργατικών υπάρχει ταρίφα.Βρήκαν τη μοδα των ηλεκτρικών οι μπαγλαμάδες και χρεώνουν ότι τους καυλωσει και το παίζουν και busy ….
-
Στην προσφορά δεν υπάρχει μια βασική ανάλυση για τα υλικά, εργασία, φπα ;
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
2000 ευρώ μου ζητάνε για να μου βάλουν φορτιστή σπίτι.
εννοείς μαζί με τον Φορτιστή προφανώς. Ένας τοπ φορτιστής έχει €975+ΦΠΑ. Μετά ειναι θέμα εγκατάστασης, ανάλογα με τις προδιαγραφές του σπιτιού. Όπως είπα έχω ει με €50 έχω δει και με €500, που το σπίτι ήταν παλιό και ήθελε πολύ δουλειά. Εμένα π.χ. θέλει €200 για σωστή εγκατάσταση.
Βρε συ Φανη ωρες ωρες με τρελαίνεις με όσα γραφεις.
535 ευρώ τελική έχει ο φορτιστης τεσλα.
Άρα για την εργασία και τα υπόλοιπα υλικά μου ζητάνε 1300-1400 ευρώ.
Πολλά λεφτά και λένε ολοι πάνω κάτω το ίδιο γιατί προφανώς παίζει καρτέλ.Καρτέλ, μας κοροϊδεύουν όλοι, όλοι είναι εχθροί !
Ανέβασες το τιμολόγιο στο φβ σε δυο γκρουπ, οι μισοί σε έκραξαν για το ύφος σου και οι άλλοι μισοί σου είπαν ότι οι τιμές είναι σωστές και εσυ επιμένεις να γράφεις χαζομάρες για κάτι που δεν έχει την παραμικρή ιδέα.
Στα τεχνικά επαγγέλματα, ένα και ένα κάνει δυο για
αυτό η σύμπνοια τιμολογίων. Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει!Πάλι μπούρδες λες. Μια ανώνυμη προσφορά ανέβηκε ως έρευνα αγορας σε φορα σχετικών από έναν ασχετο που δεν δέχεται να πάει σαν πρόβατο. Ειδικά όταν η πρώτη εταιρεία ήθελε και 50 ευρώ για την αυτοψία (που ούτε το καλωδιο του ρεύματος από που ανεβαίνει δεν βρήκε)
Τα μέτρα άλλωστε ήταν πολλά και γι αυτό ο επόμενος μέτρησε 10 λιγότερα. Σε 5Χ6 καλωδιο είναι κοστος.
Όσον αγορά τις απαντησεις οι μισοί κλασσικοι τύποι που βαριούνται να ψάξουν έκριναν ότι οι τιμές των υλικών ήταν μαλλον οκ και οι άλλοι μισοί με κατέκλυσαν με προσωπικά μηνύματα με άλλες προτάσεις. Ποιοι να έχουν δίκιο ;Έτσι έψαξα και για δεύτερο αλλά η προσφορά στα ίδια επίπεδα (αυτος τουλαχιστον με πιο γάτο ηλεκτρολόγο και χωρίς χρέωση αυτοψίας).
Όταν δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί αυτή είναι η ταρίφα, ο καταναλωτής τι θα κάνει ;
Το μόνο που διαφοροποιεί την εγκατάσταση μου από την πλειοψηφία είναι ότι απαιτεί πολλά μέτρα καλωδιο που αυξάνει το κόστος υλικών. Το καλωδιο όμως περνιέται πάνω σε σχαρακι πανεύκολα. Δεν θέλει άλλη εργασία στερέωσης, οδευσης κλπ.
Άρα σε επίπεδο εργατικών υπάρχει ταρίφα.Βρήκαν τη μοδα των ηλεκτρικών οι μπαγλαμάδες και χρεώνουν ότι τους καυλωσει και το παίζουν και busy ….
Δεν ήθελαν 50 € για αυτοψία, ήθελαν 50 € για να έρθουν στο χώρο σου για προμετρήσεις και σύνταξη οικονομικής προσφοράς με δεδομένο ότι ΔΕΝ θα προχωρούσες μαζί τους στην υλοποίηση της εργολαβίας, γιατί αν προχωρούσες το ποσό των προ μετρήσεων ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ απο το συνολικό τίμημα.
Σε ένα κόσμος όμορφο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο δεν θα υπήρχε το αλισβερίσι της αρχικής χρέωσης. Έλα όμως που σε ένα ηθικό κόσμο θα απασχολούσες ένα επαγγελματία όταν σκόπευες να αγοράσεις και όχι όταν ήθελες να παίξεις το πουλί σου
@iceman7 said in TESLA FORUM:
> Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Και πέραν του κόστους σε χρήμα έχεις και κόστος σε χρόνο που δεν αποτιμάται εύκολα.Ξέρεις παγωμένε, δεν είναι μόνο ο δικός σου χρόνος πολύτιμος, είναι και του ηλεκτρολόγου ο οποίος έχει να πληρώσει προσωπικό, εφκα, λογιστή, καύσιμα για τις προμετρήσεις κλπ. Μην υποτιμάς τόσο κατάφορα την εργασία του επειδή είναι τεχνίτης-χειρωνάκτης.
Όπως και να έχει, και επειδή μπορείς εσύ να έχεις όρεξη για παιχνίδια, θα ενημερώσω για τη σημερινή σου δημοσίευση, όπως και για τις δημοσιεύσεις σου στο FB (έχω κρατήσει αρχείο!) τον Άρη , να ξέρει βρε αδερφέ σε πόση εκτίμηση έχεις τη δουλειά του !
-
-
Δε λέω, υπάρχουν και οι μερακλήδες, αλλά όταν δώσεις 50€ σε επαγγελματία, δεν υποτίθεται θα στο παίξει τουλάχιστον, κι ότι μόνος σου είναι δωρεάν;
-
ηταν αδικος ο iceman προς τον επαγγελματια και του το ειχα πει τοτε, για τους λογους ακριβους που ανεφερε ο monster. Οταν εψαχνα για φωτοβολταικο οι ανθρωποι με τους οποιους τελικα συνεργαστηκα, στο πρωτο τηλεφωνημα μου ειχαν ζητησει 150ευρω για την μελετη και την συνταξη προσφορας.
Δεν το θεωρω αδικο να γινεται κατι τετοιο, διοτι απο τη μερια τους μπορουν να ξεσκαρταρουν τη "σαβουρα", δηλ ανθρωπους που δεν σκεφτονται σοβαρα να ασχοληθουν με το εκαστοτε project -
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
Δεν ήθελαν 50 € για αυτοψία, ήθελαν 50 € για να έρθουν στο χώρο σου για προμετρήσεις και σύνταξη οικονομικής προσφοράς με δεδομένο ότι ΔΕΝ θα προχωρούσες μαζί τους στην υλοποίηση της εργολαβίας, γιατί αν προχωρούσες το ποσό των προ μετρήσεων ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ απο το συνολικό τίμημα.
Σε ένα κόσμος όμορφο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο δεν θα υπήρχε το αλισβερίσι της αρχικής χρέωσης. Έλα όμως που σε ένα ηθικό κόσμο θα απασχολούσες ένα επαγγελματία όταν σκόπευες να αγοράσεις και όχι όταν ήθελες να παίξεις το πουλί σου
Ξέρεις παγωμένε, δεν είναι μόνο ο δικός σου χρόνος πολύτιμος, είναι και του ηλεκτρολόγου ο οποίος έχει να πληρώσει προσωπικό, εφκα, λογιστή, καύσιμα για τις προμετρήσεις κλπ. Μην υποτιμάς τόσο κατάφορα την εργασία του επειδή είναι τεχνίτης-χειρωνάκτης.
Όπως και να έχει, και επειδή μπορείς εσύ να έχεις όρεξη για παιχνίδια, θα ενημερώσω για τη σημερινή σου δημοσίευση, όπως και για τις δημοσιεύσεις σου στο FB (έχω κρατήσει αρχείο!) τον Άρη , να ξέρει βρε αδερφέ σε πόση εκτίμηση έχεις τη δουλειά του !
Κανενός δουλειά δεν υποτιμώ.
Το να μπεις στο σπίτι του αλλου να του δώσεις μια προσφορά για εργασία σου δεν θα έπρεπε να χρεώνεται.
Εγώ ως νομικος, τόσοι συνάδελφοι και δεκάδες άλλοι μάστορες έτσι κάνουν.
Αφού διάλεξε να χρεώσει, θα πρέπει να αναφερθεί, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός δεν χρεώνει.
Δεν είναι κάτι κακό.Από εκεί και περα φαίνεται - όπως και σε άλλα πράγματα που είναι της μόδας ή έχουν ζήτηση - ότι δεν λειτουργεί οπως θα έπρεπε ο ανταγωνισμός.
Δικη μου εκτίμηση αυτή αλλά στην επι ένα μήνα αναζητηση μου μιλησα με πολλους, έμαθα πολλά, είδα σχετικότητα και ασχετοσύνη, τουπέ και ύφος καθως και ακριβά υλικά.
Η επιλογή μου να μην βάλω τίποτα είναι πια συνειδητή.Τώρα από εκεί και περα πήγαινε και στον Παπα της Ρώμης. Αν και ανάθεμα αν έχεις καταλάβει τι διαβαζεις και πως αξιολογείς τα γραφόμενα.
Αν είσαι του χώρου και θίγεσαι, λυπάμαι! -
Εννοείται πως δεν χρεώνεις για μια εύκολη εκτίμηση.
Έαν χρειαστεί να κάνεις μελέτη έστω και μικρή τότε να χρεώσεις ένα 30αρι το πολύ.Ειδάλλως το να ζητούν να πληρωθούν άμα τη εμφανίσει και κατάθεση προσφοράς, μιλάμε για μεγα ΠΑΠΑΡΕΣ.
ΠΑ ΠΑ ΡΕΣ
Και εγώ δεν χρεώνω για να κάνω μια συζήτηση με κάποιον πελάτη στην εργασία μου. Εαν μου ζητήσει μελέτη κανονικά θα χρέωνα αλλά εγώ επειδή είμαι ένα τίποτα και πάλι δεν χρεώνω. Έχω φάει πόρτες και εχω χάσει εργατοώρες έτσι. Αλλά εντάξει. Μη το παραχεσουμε, ούτε μεγάλογιατροί να ήταν οι τύποι που η εργατοώρες τους σώζουν ανθρώπους.
Ζούμε εποχές με τα συστήματα υγραερίου. Όλοι οι τεχνητές έγιναν ακριβοί.
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ηταν αδικος ο iceman προς τον επαγγελματια και του το ειχα πει τοτε, για τους λογους ακριβους που ανεφερε ο monster. Οταν εψαχνα για φωτοβολταικο οι ανθρωποι με τους οποιους τελικα συνεργαστηκα, στο πρωτο τηλεφωνημα μου ειχαν ζητησει 150ευρω για την μελετη και την συνταξη προσφορας.
Δεν το θεωρω αδικο να γινεται κατι τετοιο, διοτι απο τη μερια τους μπορουν να ξεσκαρταρουν τη "σαβουρα", δηλ ανθρωπους που δεν σκεφτονται σοβαρα να ασχοληθουν με το εκαστοτε projectΉμουν «άδικος» προς τον καθένα που χρεώνει την αυτοψία, πρακτική με την οποία διαφωνώ και δεν είναι της αγοράς.
Δεν ήμουν άδικος προς κάποιον συγκεκριμένα γιατί δεν κατονομάστηκε κανένας συγκεκριμένα.Από εκεί και περα ως λήπτης υπηρεσιών έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάζω την αγορά και το πως αυτή λειτουργεί. Μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό. Καταναλωτική συνείδηση λέγεται.
Τώρα όσον αφορά το ξεσκαρτάρισμα που θεμιτό είναι να τον νοιάζει θα μπορούσε να βρει τρόπο να τσεκαρει το πραγματικό του ενδιαφέροντος. Μπορώ να του προτείνω τρόπο ασφαλή νομικά.Περα από το θέμα της χρέωσης της αυτοψίας και αφου έχω πάρει και άλλες προσφορες μπορώ να έχω πλέον παρατηρήσεις και επι τεχνικών θεμάτων, τιμολογήσεων, υλικών κλπ.
Κάποια από αυτά που δεν τα βλέπει κάποιος σωστά στην αυτοψία μπορεί να επηρεάσουν και τα υλικά και άρα το κόστος.
Γι αυτό θέλει μελέτη, ψάξιμο, διάβασμα κλπ.
Κοστίζει σε χρόνο αυτό αλλά τελικά αν δεν ενημερωθείς αυτό που τυχόν κερδίζεις σε χρόνο μπορεί να το πληρώσεις σε παραπάνω χρήμα. -
Έαν χρειαστεί να κάνεις μελέτη έστω και μικρή τότε να χρεώσεις ένα 30αρι το πολύ.Ειδάλλως το να πληρώσεις άμα τη εμφανίσει μιλάμε για μεγα ΠΑΠΑΡΕΣ.
ΠΑ ΠΑ ΡΕΣ
Και εγώ δεν χρεώνω για να κάνω μια συζήτηση με κάποιον πελάτη στην εργασία μου. Εαν μου ζητήσει μελέτη κανονικά θα χρέωνα αλλά εγώ επειδή είμαι ένα τίποτα και πάλι δεν χρεώνω. Έχω φάει πόρτες και εχω χάσει εργατοώρες έτσι. Αλλά εντάξει. Μη το παραχεσουμε, ούτε μεγάλογιατροί να ήταν οι τύποι
ωπα ρε σεις, ο καθενας εχει δικαιωμα να αξιολογησει τον χρονο του οπως γουσταρει. Αν κοψει δελτιο παροχης υπηρεσιων/αποδειξη/τιμολογιο ή οτιδηποτε, ΟΤΙ θελει μπορει να ζητησει. Για να δωσει εκτιμηση (για το συγκεκριμενο πραγμα που συζηταμε) πρεπει να ερθει, να δει τον χωρο, να υπολογισει τι υλικα χρειαζεται και ποσες ωρες θα χρειαστει. Δεν ειναι αντε, 40 μετρα καλωδιο πηραμε απο τον καυκα, το πεταμε και τελος.
-
Δεν το θεωρω αδικο να γινεται κατι τετοιο, διοτι απο τη μερια τους μπορουν να ξεσκαρταρουν τη "σαβουρα", δηλ ανθρωπους που δεν σκεφτονται σοβαρα να ασχοληθουν με το εκαστοτε projectΉμουν «άδικος» προς τον καθένα που χρεώνει την αυτοψία, πρακτική με την οποία διαφωνώ και δεν είναι της αγοράς.
Δεν ήμουν άδικος προς κάποιον συγκεκριμένα γιατί δεν κατονομάστηκε κανένας συγκεκριμένα.Από εκεί και περα ως λήπτης υπηρεσιών έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάζω την αγορά και το πως αυτή λειτουργεί. Μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό. Καταναλωτική συνείδηση λέγεται.
Τώρα όσον αφορά το ξεσκαρτάρισμα που θεμιτό είναι να τον νοιάζει θα μπορούσε να βρει τρόπο να τσεκαρει το πραγματικό του ενδιαφέροντος. Μπορώ να του προτείνω τρόπο ασφαλή νομικά.Περα από το θέμα της χρέωσης της αυτοψίας και αφου έχω πάρει και άλλες προσφορες μπορώ να έχω πλέον παρατηρήσεις και επι τεχνικών θεμάτων, τιμολογήσεων, υλικών κλπ.
Κάποια από αυτά που δεν τα βλέπει κάποιος σωστά στην αυτοψία μπορεί να επηρεάσουν και τα υλικά και άρα το κόστος.
Κοστίζει σε χρόνο αυτό αλλά τελικά αν δεν ενημερωθείς αυτό που τυχόν κερδίζεις σε χρόνο μπορεί να το πληρώσεις σε παραπάνω χρήμα.τεσλα ποτε θα παραγγειλεις δεν μας ειπες τελικα;
-
Έαν χρειαστεί να κάνεις μελέτη έστω και μικρή τότε να χρεώσεις ένα 30αρι το πολύ.Ειδάλλως το να πληρώσεις άμα τη εμφανίσει μιλάμε για μεγα ΠΑΠΑΡΕΣ.
ΠΑ ΠΑ ΡΕΣ
Και εγώ δεν χρεώνω για να κάνω μια συζήτηση με κάποιον πελάτη στην εργασία μου. Εαν μου ζητήσει μελέτη κανονικά θα χρέωνα αλλά εγώ επειδή είμαι ένα τίποτα και πάλι δεν χρεώνω. Έχω φάει πόρτες και εχω χάσει εργατοώρες έτσι. Αλλά εντάξει. Μη το παραχεσουμε, ούτε μεγάλογιατροί να ήταν οι τύποι
ωπα ρε σεις, ο καθενας εχει δικαιωμα να αξιολογησει τον χρονο του οπως γουσταρει. Αν κοψει δελτιο παροχης υπηρεσιων/αποδειξη/τιμολογιο ή οτιδηποτε, ΟΤΙ θελει μπορει να ζητησει. Για να δωσει εκτιμηση (για το συγκεκριμενο πραγμα που συζηταμε) πρεπει να ερθει, να δει τον χωρο, να υπολογισει τι υλικα χρειαζεται και ποσες ωρες θα χρειαστει. Δεν ειναι αντε, 40 μετρα καλωδιο πηραμε απο τον καυκα, το πεταμε και τελος.
Να κανει ότι θέλει. Αλλά να ειδοποιεί ότι θα χρεώσει άμα τη εμφανίσει να μην τον καλέσουμε.
Και το καλύτερο είναι όταν θα τον ρωτήσω στον τηλέφωνο γιατί να πληρώσω για μια εκτίμηση εργασίας, μιλάμε για μια επιτόπια τεχνική εργασία (δεν μιλώ για κάποια μελέτη, ή νομική ανάλυση και εξέταση εγγράφων, ή κάποια τέλος πάντων πρόχειρη μελέτη) δηλαδή για μια οπτική και τοπική αξιολόγηση και μου απαντήσει...."γιατί ο χρόνος μου είναι πολύτιμος" θα θελήσω να μου πει προς τα πού κάθετε για να ξέρω προς τα πού να μουτζωσω.
-
Κοστίζει σε χρόνο αυτό αλλά τελικά αν δεν ενημερωθείς αυτό που τυχόν κερδίζεις σε χρόνο μπορεί να το πληρώσεις σε παραπάνω χρήμα.τεσλα ποτε θα παραγγειλεις δεν μας ειπες τελικα;
Με τον κόσμο που βλέπω να ασχολείται (εσυ είσαι φωτεινή εξαίρεση) μαλλον ποτε!
-
Σε μια «σφικτή» αγορά η αυτοψία θα ήταν τα έξοδα διαφήμισης όπου ο εγκαταστατης θα διαφήμιζε τη δουλειά του. Μια ενδιάμεση κατάσταση όταν πάει καλά η αγορά είναι να χρεώσεις την αυτοψία γιατί έτσι και να την αφαιρέσεις από το κοστος κατασκευής αν σου αναθέσουν τη δουλειά. Το επόμενο είναι να αρπάξεις το 50αρι για την αυτοψία χωρίς επιστροφή και τέλος και το πλέον απαράδεκτο να μην ενημερώσεις εκ των προτέρων τον πελάτη για το κοστος της αυτοψίας και να το απαιτήσεις. Αυτά γίνονται όταν το χρήμα ρέει και πληρώνουν όσο όσο οτιδήποτε.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μια ενδιάμεση κατάσταση όταν πάει καλά η αγορά είναι να χρεώσεις την αυτοψία γιατί έτσι και να την αφαιρέσεις από το κοστος κατασκευής αν σου αναθέσουν τη δουλειά.
Έστω....
Αλλά όπως λες στον επαγγελματία η διαφήμιση από ευχαριστημένους πελάτες είναι το 50% της επιτυχίας του.
-
λοιπον
εχω εταιρεια και μια απο τις δουλειες της που απασχολει αρκετο προσωπικο και γενικοτερα πορους ειναι το να δινει προσφορες μετα απο μελετη των αναγκων του πελατη. συνηθως παιρνει μια ή δυο ημερες για τη συγγραφη της.
ειναι ντιπ για ντιπ αντιεπαγγελματικο να το χρεωνεις.
προφανως στην τελικη τιμη που δινεις εχεις συμπεριλαβει και αυτες τις υπηρεσιες-κοστος της εταιρειας σου, αλλα ειναι φέαρ να το κανεις εαν και μονο συμφωνησει ο πελατης στην προσφορα.η χρεωση γινεται απο τους τυπους που το κανουν επειδη μπορουν λογω ζητησης και μονο. πανω στη κριση ητανε στα παρακαλια και στις εκπτωσεις. ειναι εντελως αντιεπαγγελματικο να συμβαινει και δειχνει κακους εως και κακιστους επαγγελματιες και σφοδρα ανοργανωτους.
τωρα οσοι θιγονται γιατι οι συντεχνιες αφου, η αγορα θα δωσει τη λυση και οι πριζες θα μπουν απο οσους μεινουν. -
ΠΑ ΠΑ ΡΕΣ
Να κανει ότι θέλει. Αλλά να ειδοποιεί ότι θα χρεώσει άμα τη εμφανίσει να μην τον καλέσουμε.
Και το καλύτερο είναι όταν θα τον ρωτήσω στον τηλέφωνο γιατί να πληρώσω για μια εκτίμηση εργασίας, μιλάμε για μια επιτόπια τεχνική εργασία (δεν μιλώ για κάποια μελέτη, ή νομική ανάλυση και εξέταση εγγράφων, ή κάποια τέλος πάντων πρόχειρη μελέτη) δηλαδή για μια οπτική και τοπική αξιολόγηση και μου απαντήσει...."γιατί ο χρόνος μου είναι πολύτιμος" θα θελήσω να μου πει προς τα πού κάθετε για να ξέρω προς τα πού να μουτζωσω.
δεν νομιζω οτι εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο του ice και του ειπε το 50αρικο σου ή θα κανω βαθουλωμα στο αμαξι σου
Ισως καπου χαθηκε στη μεταφραση τα περι 50αρικου για αυτοψια και προεκυψαν γκρινιες.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά