-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ δεν έχω καταλάβει σε ποιους απευθύνονται;
Συζητήσεις κοντά 2 ώρες πόσοι μπορούν να παρακολουθήσουν;Όσοι γουστάρουν πολύ ένα αντικείμενο…. οι οποίοι θα ξέρουν ήδη όλες αυτές τις πληροφορίες
-
Μπα υπάρχουν και άλλοι που ποστάρουν μεγάλα βίντεο, απλά δεν τους παίρνει να κάνουν αλλιώς, γιατί παραμονεύει η ιντέλιτζενς στην γωνία...
-
Να κάνω μια ερώτηση στο αγαπητό φόρουμ μιας και είδα το βίντεο του Γιάννη Στέφου.
Οδηγώ mild hybrid όπως φαίνεται και στην υπογραφή μου, στους χαλαρούς δρόμους της Κορινθίας και κάνω και ταξίδια. Επειδή δε θέλω να ταλαιπωρώ το αμάξι με μικρές αποστάσεις δε το κινώ καθημερινά και μπορεί να μείνει σε ακινησία 4 με 5 μέρες. Όταν κινείται όμως κάνει 40 - 50 χλμ σε ανοιχτό δρόμο.
Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα για την μπαταρία των 48v; Θα πρέπει να το κινώ συχνότερα;
-
@georgemit said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να κάνω μια ερώτηση στο αγαπητό φόρουμ μιας και είδα το βίντεο του Γιάννη Στέφου.
Οδηγώ mild hybrid όπως φαίνεται και στην υπογραφή μου, στους χαλαρούς δρόμους της Κορινθίας και κάνω και ταξίδια. Επειδή δε θέλω να ταλαιπωρώ το αμάξι με μικρές αποστάσεις δε το κινώ καθημερινά και μπορεί να μείνει σε ακινησία 4 με 5 μέρες. Όταν κινείται όμως κάνει 40 - 50 χλμ σε ανοιχτό δρόμο.
Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα για την μπαταρία των 48v; Θα πρέπει να το κινώ συχνότερα;
Ναι να το κάνεις γιατί δεν θέλεις να μάθεις πόσο χρεώνουν την λίθου 48V ...
-
Καλό θα ήταν να κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα...
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ναι να το κάνεις γιατί δεν θέλεις να μάθεις πόσο χρεώνουν την λίθου 48V ...
Με σημερινές τιμές έχει 1.000 - 1.200 στη hyundai. Βέβαια σε μια δεκαετία (το λιγότερο πιστεύω) που θα χρειαστεί αλλαγή οι τιμές θα έχουν πέσει και ακόμα και σήμερα την επισκευάζουν με 300 - 350€ σύμφωνα με το βίντεο.
-
Ετσι το θέμα είναι πως στις αντιπροσωπείες αλλάζουν και την ηλεκτρονική μονάδα της μπαταρίας ως πακέτο. Ενώ στην πράξη θέλει απλά να αλλάξεις τα κελιά της. Τα οποία ειναι πολύ φθηνά.
Έχω πει πως για το swift έχω βρει μεταχειρισμένες μπαταρίες 12v ολοκκηρες με την ηλεκτρονική μονάδα με 50-100 ευρώ.
Για τις 48v για παραδειγμα
Γενικα τα mild hybrid είναι η χρυσή τομή για πολλές περιπτώσεις.
Δείτε το νέο swift με μέση κατανάλωση στα 3,5 λίτρα/100 χλμ με μια μπαταρία η οποία είναι πάμφθηνη να την αλλάξεις. Αλλά ακόμα και αν χαλάσει το αυτοκινητο κινείται κανονικά, δεν σε αφήνει πουθενά.
-
Άλλη ερώτηση, αν κάποιος αφήσει την 48v χαλασμένη, πού επηρεάζει το υπόλοιπο αυτοκίνητο πέρα από την επιπλέον ισχύ που θα έδινε η 48άρα;
Δε λειτουργεί δλδ σαν απλό θερμικό;
Στο βίντεο του Στέφου ο φίλος είπε ότι θα σου αποφορτίζει και την 12v επειδή δίνει η μία στην άλλη. Κάτι τέτοιο νόμιζα ότι δεν ισχύει αφού αν μείνεις πχ από την 12v η 48v δε της δίνει τίποτα. -
Το σύστημα παίρνει ταυτόχρονα και από τις δυο Οποτε έχει 12v συν 48v
Ισχύει, καλο είναι να μην την αφήσεις χαλασμένη αλλά γενικότερα δεν θα σε αφήσει. Θα κινηθείς κανονικά ως θερμικό. Μπορείς να την αλλάξεις με μια μεταχειρησμενη όπως έγραψα πιο πάνω εάν δεν θες να πληρώσεις πολλά.
-
Καλά όταν έρθει η ώρα βλέπουμε, σίγουρα δε θα την αφήσω χαλασμένη, θα την επισκευάσω ή θα βάλω κάποια φθηνότερη.
Παραδοξο: Στα hyundai με εγγύηση αυτοκινήτου 5 χρόνια, η μπαταρία 48v έχει επίσης 5, ενώ στα ΚΙΑ που έχουν 7 χρόνια, δίνουν μόλις 2 στη 48αρα.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ δεν έχω καταλάβει σε ποιους απευθύνονται;
Συζητήσεις κοντά 2 ώρες πόσοι μπορούν να παρακολουθήσουν;Εγω την παρακολούθησα φιλε ..ορεξη να έχεις, οι απορίες λύνονται ακούγοντας ανθρώπους με εξειδίκευση και δεν έκανε και προμο στα ηλεκτρικά αυτός, το μόνο κακο τον διέκοπτε συχνά ο δημοσιογράφος. Πρεπει να ψάξει κανείς, ωραία είναι να πεις να πάρω υβριδικο αλλα να ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις, τί εξοδα μπορεί να σου βγάλει στη συνέχεια.. εγω έτσι όπως τα είδα με mild-hybrid είσαι πιο σίγουρος για μικρά κόστη, hybrid εξοικονόμηση καυσίμου αλλά να έχεις και την καβατζα για το μέλλον, φυσικά κάποιοι όπως αυτός ο τύπος θα προσφέρουν λυσεις με εξειδικευμενα συνεργεία.. lpg μικρή γκάμα έτσι κι αλλιώς.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δείτε το νέο swift με μέση κατανάλωση στα 3,5 λίτρα/100 χλμ με μια μπαταρία η οποία είναι πάμφθηνη να την αλλάξεις. Αλλά ακόμα και αν χαλάσει το αυτοκινητο κινείται κανονικά, δεν σε αφήνει πουθενά.
Που την κάνει αυτή την κατανάλωση; Σε κατηφόρα; Ουτε με το Yaris Hybrid δεν εχω βγαλει 100 χιλιομετρα με 3,5 λιτρα εντός πόλης και με επιλεγμένο το Eco
-
Μιλάω για μέση κατανάλωση. Έχουμε τρεις δοκιμές που το επιβεβαιώνουν με τεστ από αντλία σε αντλια. Επίσης και κάποια πουλάκια αναφέρουν παρόμοια νούμερα.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μιλάω για μέση κατανάλωση. Έχουμε τρεις δοκιμές που το επιβεβαιώνουν με τεστ από αντλία σε αντλια. Επίσης και κάποια πουλάκια αναφέρουν παρόμοια νούμερα.
Για να βγεί μέση κατανάλωση 3,5lt αν σε διαδρομή εντός πόλης γράψει 5,5 (δύσκολο να πέσει πιο κάτω με 12βολτη μπαταρία που δεν μπορει να προσφέρει αμιγη ηλεκτροκινηση για καποια σημαντική απόσταση) αυτό σημαίνει ότι σε ανοιχτό δρόμο τα πέσει στο 1,5 -2lt. Εντελώς χλωμό.
-
Ή ότι η διασπορά των μετρήσεων ανα σενάριο μετακίνησης είναι πολύ μικρότερη!
Σου λέω τρεις δοκιμές με μέτρηση αντλίας και ιδιοκτήτης το επιβεβαιώνει!
Μπες στο τοπικό του και δες τα βίντεο!
-
Στο eco έχει και πετάλια να το κινείς για να μην καίει...
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είμαι αθλητικός τυπος. Θα του βάλω ανεμογεννήτρια
Πάντως αν το νέο mild hybrid Σουίφτ ισοφαρίζει σε κατανάλωση το μολις 100 κιλά βαρυτερο 48v full hybrid γιαρις που κινείται 50% με ηλεκτρισμό, είναι αξιοθαύμαστο. Προσωπικά αμφιβάλω
-
@dimgeo said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είμαι αθλητικός τυπος. Θα του βάλω ανεμογεννήτρια
Πάντως αν το νέο mild hybrid Σουίφτ ισοφαρίζει σε κατανάλωση το μολις 100 κιλά βαρυτερο 48v full hybrid γιαρις που κινείται 50% με ηλεκτρισμό, είναι αξιοθαύμαστο. Προσωπικά αμφιβάλω
Σε όλα έξω έπεσες!
Το Yaris είναι 177V όχι 48V
Και ζυγίζει 150 κιλά, τουλάχιστον, περισσότερο.
Και από ότι φαίνεται....Ναι τόσο καταναλώνει!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά