-
@panormus772 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@ataim said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ακόμα και τα full hybrid πρέπει να τα διαχωρίζουμε σε δύο αρκετά διαφορετικές τεχνολογίες μετάδοσης, αυτά που έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που βοηθούν τον θερμικό και αυτά με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.
Τα πρώτα έχουν μικρό κέρδος, ενδεικτικά το kona είναι πολύ αργό και ελάχιστα πιο οικονομικό από το απλό, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά πιο ακριβό.επειδη δεν το εχω υποψιν μου αυτο. Ποια full hybrids (οχι phev ομως) εχουν δυο ηλεκτροκινητηρες;
Toyota, Renault(Nissan), Honda.
συγνωμη που θα ξαναρωτησω αλλα ποια full hybrid (οχι phev, το τονιζω αυτο) εχουν δυο ηλεκτρικα μοτερ;
το rav4 phev εχει, αλλα ειναι phev.
-
συγνωμη που θα ξαναρωτησω αλλα ποια full hybrid (οχι phev, το τονιζω αυτο) εχουν δυο ηλεκτρικα μοτερ;
Απάντησα: Τα Τογιότα, απλά το 2ο μοτέρ δεν κινεί τους τροχούς.
-
Νομίζω πως όλα έχουν 2 ηλεκτροκινητηρες, η σύνδεση με τον θερμικό και τα σενάρια λειτουργίας αλλάζουν.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Νομίζω πως όλα έχουν 2 ηλεκτροκινητηρες, η σύνδεση με τον θερμικό και τα σενάρια λειτουργίας αλλάζουν.
Δεν έχουν όλα, εξ' όσων γνωρίζω. Όλα τα Στελάντις π.χ. ένα ηλεκτρομοτέρ έχουν. Νομίζω και τα Κορεάτικα ένα έχουν.
-
Πέρα από τα Τοyota και τα Renault (Clio,Captur,Αrkana,Austral)/ Nissan (Juke) έχουν δυο ηλεκτρικά μοτέρ,απλά όπως στην Toyota, μόνο το ένα συμμετέχει στην κίνηση των τροχών.
Για την Ηοnda νομίζω πως κι εκεί ισχύει,αλλά θα το ψάξω λίγο καλύτερα. -
@panormus772 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πέρα από τα Τοyota και τα Renault (Clio,Captur,Αrkana,Austral)/ Nissan (Juke) έχουν δυο ηλεκτρικά μοτέρ,απλά όπως στην Toyota, μόνο το ένα συμμετέχει στην κίνηση των τροχών.
Για την Ηοnda νομίζω πως κι εκεί ισχύει,αλλά θα το ψάξω λίγο καλύτερα.Y.Γ. Ισχύει και για τα Ηonda full hybrid
https://hondanews.eu/eu/el/cars/media/pressreleases/340006/hr-vs-ehev-technology-delivers-optimal-blend-of-efficiency-and-performance
" The system consists of two compact, powerful electric motors that work alongside an Atkinson-cycle 1.5-litre DOHC i-VTEC petrol engine, a lithium-ion battery and an innovative fixed-gear transmission coupled to an intelligent power control unit." -
Dual motor έχουν κατά σειρά παρουσιάσει οι Toyota/Lexus, GM, Honda, Nissan, με ονόματα όπως immd, ehev, epower, hsd, κλπ. Τα Toyota/GM τα συνδυάζουν και με πλανητικά κιβώτια.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
επειδη δεν το εχω υποψιν μου αυτο. Ποια full hybrids (οχι phev ομως) εχουν δυο ηλεκτροκινητηρες;
Tα Τογιότα, για αυτό έλεγα στον γάτο οτι δουλεύουν τλεέιως διαφορετικά και δεν μένουν ποτέ χωρίς ηλεκτρική ισχύ αφού η απώλεια φόρτισης είναι υπολογισμένη στην συνολική απόδοση. Για παράδειγμα το δικό μου έχει 122 ίππους μέγιστη ισχύ, αλλά εαν αθροίσεις την ιπποδύναμη θερμικού και ηλεκτρικού, είναι 170 άλογα (και εαν βάλει και το 2ο μοτέρ που όμως δεν κινεί τους τροχούς, τότε είναι 220 άλογα!).
Οι υπολογισμοί σου, μπάζουν
To λάθος που κάνεις είναι οτι αθροίζεις την ονομαστική μέγιστη ισχύ των ηλεκτροκινητήρων για τους οποίους παροχή δίνουν ο θερμικός και η μπαταρία. Ακόμα και δυνατότητα για 500 άλογα αν έχει ο ηλεκτροκινητήρας χρειάζεται αντίστοιχη τροφοδοσία για να τα αποδώσει.Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι το εξής από τα 100 του θερμικού τα μισά περίπου φτάνουν στους τροχούς με μηχανικό τρόπο, και τα άλλα μισά πάνε στον MG1. Αυτός μαζί με καμία 20αριά από την μπαταρία τροφοδοτεί τον ΜG2. Σύνολο στους τροχούς 50 με μηχανική ροή + 50 με ηλεκτρική + 20 από μπαταρία σύνολο 120.
-
@ataim said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι υπολογισμοί σου, μπάζουν
Καθόλου! Για αυτό είπα 122 άλογα και δεν τα άθροισα, όπως κάνουν σε πολλά phev και μένουν χωρίς ρεύμα και γίνεται αυτό που λέει ο γάτος. Στα τογιότα η μέγιστη ισχύς είναι πάντα παρούσα, αφού έχουν υπολογιστεί όλες οι απώλειες.
Για αυτό έχει τόσα άλογα, όλα του ηλεκτρικού (72) και τα μισά περίπου (50) από το θερμικό.
-
Δηλαδή αν ο οδηγός είναι στο καράβι, κανένα πρόβλημα.
-
https://www.tanea.gr/2023/12/29/greece/pnigikame-sta-mikrosomatidia-online/
Δώστε Τέσλα στο λαό!
Κι από 5 τόνους ξύλα... -
Χαμός γίνεται. Από τη μια είναι κακό για την υγεία και όσους έχουν θέματα με το αναπνευστικό από την άλλη κάποιες περιοχές βάζουν καλά ξύλα και μυρίζει ωραία
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χαμός γίνεται. Από τη μια είναι κακό για την υγεία και όσους έχουν θέματα με το αναπνευστικό από την άλλη κάποιες περιοχές βάζουν καλά ξύλα και μυρίζει ωραία
Και πληρώνω εγώ με το ντίζελ μου το φόρο για να καίει ο άλλος τζάκι!
Σκανδαλώδης διάκριση...
Να εξισωθει η φορολογία τώρα! -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σκανδαλώδης διάκριση...
Να εξισωθει η φορολογία τώρα!Και εσύ βρομιζεις τον τόπο.
-
Σκανδαλώδης διάκριση...
Κάτσε ρε φίλε.
Εγώ γιατί πληρώνω φυσικό αέριο;
Κι αυτοί που δεν έχουν αέριο γιατί πληρώνουν 1400€ τον τόνο πετρέλαιο και τα ξύλα που είναι θάνατος για την ατμόσφαιρα που αναπνέουμε να μη φορολογουνται όπως τα άλλα καύσιμα; -
Σκανδαλώδης διάκριση...
Κάτσε ρε φίλε.
Εγώ γιατί πληρώνω φυσικό αέριο;
Κι αυτοί που δεν έχουν αέριο γιατί πληρώνουν 1400€ τον τόνο πετρέλαιο και τα ξύλα που είναι θάνατος για την ατμόσφαιρα που αναπνέουμε να μη φορολογουνται όπως τα άλλα καύσιμα;Σωστά!
-
Σαν σαχλαμάρα ξένου περιοδικού το ανεβάζω, που υποτίθεται κάνει μετρήσεις κατανάλωσης, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά τα συνήθη ΤΟΥΟΤΑ και αυτοκίνητα με τον hdi, ενώ τα βενζινοκινητα καίνε κάτι παραπάνω από 4λτ
-
Σαν σαχλαμάρα ξένου περιοδικού το ανεβάζω, που υποτίθεται κάνει μετρήσεις κατανάλωσης, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά τα συνήθη ΤΟΥΟΤΑ και αυτοκίνητα με τον hdi, ενώ τα βενζινοκινητα καίνε κάτι παραπάνω από 4λτ
Από εδώ το κλέψανε... έχει και hybrid μέσα...
https://it.motor1.com/reviews/213238/le-auto-che-consumano-meno-la-classifica-del-roma-forli/
Κλέβεις πού κλέβεις... βάλε ένα λινκ τουλάχιστον.
-
Δεν εχει τα συνήθη γιατί δίνουν τιμές για τα πρόσφατα μοντέλα που δοκίμασαν το 2023 .
Για να τα δείς όλα πας στην λίστα
CLASSIFICA ASSOLUTA στο σύνδεσμο του georgekn
εκει οταν παραλήψεις τα phev hybrid diesel θα δείς προς ικανοποίηση του @lap το suzuki celerio σαν το πιο οικονομικό συμβατικό βενζινοκίνητο -
Tα είχα ανεβάσει κι εγώ παλαιότερα.
Μια χαρά αυτοκινητιστικό site είναι το ιταλικό Μotor1,εν αντιθέσει με διάφορα ελληνικά site του "ειδικού τύπου"... Η διαδρομή είναι συγκεκριμένη,με τον ίδιο οδηγό και με όσο πιο όμοιες συνθήκες γίνεται.Δεν λέει πάντα κάτι σαν απόλυτη τιμή,αλλά η διαφορά στην κατανάλωση ανάμεσα στα συγκρινόμενα,είναι αρκετά ενδεικτική.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά