-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να αποφασίσουμε πρώτα αν μιλάμε για HEV ή PHEV και μετά να σχολιάσουμε τις νεαρές κοπέλες που τα οδηγούν.
Αυτό δεν το σχολίασα για κακό,μάλλον το target group του μοντέλου προσελκύει αρκετά το γυναικείο κοινό.
-
@bassstarlet said in
Mήπως και μια δωρεάν εξοχική κατοικία;
Αν δεν έχει η εξοχική κατοικία,δωρεάν ταχυφορτιστη ηλεκτρικών αυτοκινήτων,απορρίπτεται.
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα έπρεπε να υπάρχει κίνητρο απόσυρσης για ό,τι είναι πριν από Euro 4, ακόμα και για να αγοράσεις Euro 6 μεταχειρισμένο. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του στόλου, και με προσβάσιμο κόστος για περισσότερο κόσμο.
Πρέπει να υπάρξουν οφέλη και κίνητρα,δεν γίνεται αλλιώς,βλέπω κοσμακη με σαπακια 20+ ετών,ασυντηρητα κιόλας,που απλά λένε πως δεν τους συμφέρει να τα "σκοτώσουν",πόσο μάλλον αν είναι για να τα αντικαταστήσουν με μεταχειρισμένα μοντέλα από 10ετια και άνω.
Τι συζητάμε όμως σε αυτό,αφού το αρμόδιο υπουργείο βλέπει τα αυτοκίνητα ως έναν τρόπο να μαζέψει χρήματα μέσω φορολογίας,τα ΚΤΕΟ έχουν αυξηθεί,τα λάστιχα το ίδιο(που είναι εκείνο το λάστιχα pass άραγε?),τα ανταλλακτικά επίσης,τα λάδια κλπ,τα τέλη κυκλοφορίας κοκ.
Σκέφτομαι την αγορά ενός full hybrid την επόμενη 3ετια,όμως οι επιλογές πραγματικά είναι λίγες και οι τιμές στα ύψη για ένα καλό εξοπλισμό σύγχρονο όχημα,δεν ξεπερνάω τις 10κ χλμ ανά έτος.
-
Ξαναλέω, μην το βλέπεις χρηματοοικονομικά, κερδίζεις πολύ σε ποιότητα και ευκολία κίνησης μέσα στην πόλη. Από το πρωί έχω γυρίσει όλη την Αθήνα, δες 87%-71% ev. Διαδρομή Ψυχικό-Αργυρούπολη-Παλαιό Φάληρο
τον 130 μόνο το premier (+26Κ) θα τον έχει, τα άλλα μένουν 115.
-
@ataim said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ξαναλέω, μην το βλέπεις χρηματοοικονομικά, κερδίζεις πολύ σε ποιότητα και ευκολία κίνησης μέσα στην πόλη. Από το πρωί έχω γυρίσει όλη την Αθήνα, δες 87%-71% ev. Διαδρομή Ψυχικό-Αργυρούπολη-Παλαιό Φάληρο
E καλα αν ειναι να δωσεις 20+ χιλιαρικα για να μην αλλαζεις ταχυτητες μεσα στην πολη σε σχεση μ'ενα 1400αρι 15ετιας των 4 χιλιαδων με παρομοια σχεδον ισχυ και για να γλιτωνεις κανα δυο λιτρα στα 100χλμ (στην πολη παντα) για να'χεις "ευκολια", ασ'το καλυτερα, ας δυσκολευομαι.
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
E καλα αν ειναι να δωσεις 20+ χιλιαρικα για να μην αλλαζεις ταχυτητες μεσα στην πολη σε σχεση μ'ενα 1400αρι 15ετιας των 4 χιλιαδων με παρομοια σχεδον ισχυ και για να γλιτωνεις κανα δυο λιτρα στα 100χλμ (στην πολη παντα) για να'χεις "ευκολια", ασ'το καλυτερα, ας δυσκολευομαι.
Ποιο 1400αρι 15ετιας των 4 χιλιάδων ευρώ καίει 5 λίτρα μέσα στην πόλη;
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ποιο 1400αρι 15ετιας των 4 χιλιάδων ευρώ καίει 5 λίτρα μέσα στην πόλη;
Ένα από το χωριό, δεν το ξέρεις.
-
Να μου πεις ότι δεν θα πάρεις του κουτιού και ότι θα πάρεις ελαφρώς μεταχειρισμένο το YC, να το καταλάβω.
Να μας λες για 15 ετών αυτοκίνητο έναντι ενός νέου με hybrid σύστημα και κιβώτιο, με όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας, με την υπολοιπομενη αξία του να την εισπράττεις άμα τη πώληση του κτλ είναι λάθος.Πες πολύ απλά πως είτε δεν έχεις τα χρήματα, ειτε δεν σου αρέσει.
Μέσα στην πόλη το δικό σου γράφει 8-9 και το yc 2-3 η διαφορά είναι +€12/100 χλμ.
Στα 100Κ χλμ κίνησης στην πόλη με το παλιό των 15 ετών θα είσαι στα +12Κ ευρώ.
Εάν το πουλήσεις άλλα τόσα δηλαδή 12Κ στα 100Κ χλμ θα έχεις ισοσκελισει το κόστος με το να μην αγόραζες καθόλου αυτοκίνητο.Δηλαδή στην μια περίπτωση θα κινείσαι με ένα παλαιο αυτοκίνητο με ότι συνεπάγεται αυτό σε πολλούς τομείς, πιο αργό και λιγότερο ασφαλές, με χειροκίνητο κιβώτιο και στην άλλη με ένα σύγχρονο άνετο αυτοκίνητο. Και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις πληρώσει τα ίδια μη πω παραπάνω με το παλιό λόγω τελών κυκλοφορίας, ζημιών κτλ
Καλά για ρύπανση δεν το συζητώ, σαμπως εμείς θα σώσουμε τον κόσμο. Θα το κάνει ο διπλανός μας
-
Καλά για ρύπανση δεν το συζητώ, σαμπως εμείς θα σώσουμε τον κόσμο. Θα το κάνει ο διπλανός μας
Μα αφού δεν υπάρχει η κλιματική αλλαγή..
Μα αφού μια βροχούλα έπεσε στη Θεσσαλία και το κάναν θέμα..
Ας βγάζει ντουμανι το δικό μου, εγώ το αναπνέω;
Κλασικές απαντήσεις στόκων -
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ας βγάζει ντουμανι το δικό μου, εγώ το αναπνέω;
Πως φαίνεται ότι δεν βγαίνεις με όπισθεν από την πυλωτη σου
Όταν κάνεις όπισθεν το ρουφάς όλο καθώς το αρπάζει η εισαγωγή του κλιματισμού.... χαχαχαχα
-
Το παραδέχομαι,Είμαι στόκος:
Ανατριχιάστε ελεύθερα.
-
Ποιο εχεις το lupo ή το Α2 3L ; Πρόσεχε μόνο γιατί είναι euro 4 δεν κυκλοφορούν Αθήνα -Θεσσαλονίκη
-
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εξαιρεισαι λόγω των σωστών ιαπωνικων αρχών που έχεις λάβει!
-
Βασικα...Καλημέρα σας.
Μπορει καποιος να μας πει αν το φυσικο αεριο συμφερει ακομα?
Εγω που εκανα μια προχειρη ερευνα ειδα οτι πλεον ειναι σχεδον ισ(ι)α με το πετρελαιο κινησης...
και δεν αξιζει εκτος και αν εισαι διπλα στο βενζιναδικο, και κυκλοφορεις εκει κοντα...
Υπαρχει κανενας που το δουλευει να μας επιβεβαιωσει η διαψευσει η να κανει ενα εξπλειν(explain) τελοςπαντων....??
Ευχαριστω.... -
Βασικά μάλλον οχι
-
Δε συμφέρει
-
Σίγουρα είναι σημαντικά πιο οικονομικό από το πετρέλαιο κίνησης, απορώ πώς τα έβγαλες ίσα. Το αν αξίζει είναι άλλη ιστορία. Καταρχάς αν ανέχεσαι να έχεις ένα μοτέρ στα όρια του επικίνδυνου. Μετά, έχει να κάνει πάρα πολύ με τι πρόσβαση έχεις στα πρατήρια ΦΑ και το πόσο τα χρησιμοποιούν κι οι ταρίφες. Αν είσαι ας πούμε στης Ηλιούπολης που θα θες μισάωρο για να γεμίσεις, είναι ένα δράμα. Αν όμως περνάς από το άλλο στο Κορωπί, τότε είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Είχα γράψει κάποιες σκέψεις πριν κάνα 14μηνο εδώ:
https://cartalk.gr/skoda-kamiq-1-0-g-tec/ -
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το παραδέχομαι,Είμαι στόκος:
Πλατφόρμα εκτόξευσης;
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σίγουρα είναι σημαντικά πιο οικονομικό από το πετρέλαιο κίνησης, απορώ πώς τα έβγαλες ίσα. Το αν αξίζει είναι άλλη ιστορία. Καταρχάς αν ανέχεσαι να έχεις ένα μοτέρ στα όρια του επικίνδυνου. Μετά, έχει να κάνει πάρα πολύ με τι πρόσβαση έχεις στα πρατήρια ΦΑ και το πόσο τα χρησιμοποιούν κι οι ταρίφες. Αν είσαι ας πούμε στης Ηλιούπολης που θα θες μισάωρο για να γεμίσεις, είναι ένα δράμα. Αν όμως περνάς από το άλλο στο Κορωπί, τότε είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Είχα γράψει κάποιες σκέψεις πριν κάνα 14μηνο εδώ:
https://cartalk.gr/skoda-kamiq-1-0-g-tec/Εχεις δικιο.Λαθος μου.
Το υγραεριο εννοουσα. -
Άρα η ερώτηση είναι αν συμφέρει το υγραέριο σε σχέση με το πετρέλαιο. Βασικά δεν είναι το "υγραέριο" γενικά, αλλά το ένα και μοναδικό χιλιάρι μοτέρ της Renault, που φοριέται στα 4-5 μοντέλα LPG που έρχονται στην Ελλάδα.
Ωραίο μοτεράκι είναι, ελαστικό από χαμηλά, αξιοπρεπές. Δε συνδυάζεται με αυτόματο και μπαίνει σε λίγα μοντέλα. Έχει το καλό ότι μολύνεις λιγότερο τους γύρω σου (το αναφέρω για τους ελάχιστους που νοιάζονται για τους υπόλοιπους), έχεις λειτουργία κινητήρα που θυμίζει βενζίνη (και προφανώς είναι προτιμητέα από του πετρελαίου), λιγότερο κόστος κίνησης μες στην πόλη, ίδιο στο ταξίδι με 120-130, μεγαλύτερο αν το πλακώσεις. Δεν έχεις τόσο καλή αυτονομία (κοιτάς μόνο του υγραερίου, όχι της βενζίνης) και δε θα φας το κυνηγητό που ίσως φάνε τα πετρέλαια. Δε θα βρεις όμως παντού πρατήρια. Ακόμα και μεγάλα νησιά, όπως η Κεφαλονιά, έχουν μόνο ένα κι αυτό στην άκρη του νησιού.
Αν ήμουν μεταξύ δύο Clio, θα προτιμούσα το LPG.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά