-
Όχι, δεν έχει συσχέτιση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Θα φας το πρόστιμο ή ότι είναι, αλλά υπεύθυνος για ένα ατύχημα είναι αυτός που έχει υπαιτιότητα, δεν παίζει ρόλο τίποτα άλλο.
Ακόμη και δίπλωμα να μην έχεις, αν έχει φταίξει ο άλλος έχει φταίξει, και σε γράφουν για έλλειψη διπλώματος που γίνεται σε άλλο άσχετο δικαστήριο (πας βγάζεις στο μεταξύ και σε αφήνουν).
Τώρα, αν ΔΕΝ έχεις δίπλωμα, και προκαλείς και ατύχημα, εκεί εντάξει..τα Euro είναι τελείως άσχετα και ούτε καν τόσο σοβαρό όπως να μην έχεις καθόλου δίπλωμα ή καθόλου ασφάλεια, που έχω βρεθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις και τα έχω δει και είχαμε και στην οικογένεια ασύλληπτο καταστροφικό ατύχημα από μεθυσμένο/ανασφάλιστο.
Δηλαδή αν είσαι παράνομος μετανάστης στον Καναδά, και δεν έπρεπε να είσαι εκεί αφού δεν έχεις καν visa, μπορούν να σε πλακώσουν στο ξύλο χωρίς επιπτώσεις; Ή να ισχυριστούν στο δικαστήριο ότι δεν έπρεπε να είσαι εκεί, οπότε καλώς τις έφαγες;! Δεν δουλεύει έτσι το σύστημα.
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι ασφαλιστικές θα μπορούσαν να ΜΗΝ σε ασφαλίζουν αν τους πας Euro 4 με διεύθυνση κατοικίας στο λεκανοπέδιο. Ή να καταγγείλουν τη συμβαση για ψευδή δήλωση αν ανακαλύψουν ότι στην πράξη ζεις στο λεκανοπέδιο και έχεις δηλώσει κατοικία στην επαρχία.
Αλλά να μην σε καλύψουν σε ατύχημα, δεν στέκει. Αν ίσχυε αυτό δεν θα σε κάλυπταν ούτε αν παραβίαζες το στοπ.μια χαρα ΔΕΝ σε καλυπτουν
εχω συναδελφο που καταστραφηκε
απο αυτον ακριβως το λογο και σοβαρο τραυματισμο
ενω ο ιδιος δεν 'εφταιγε' βασει κοκ, ομως τα δικαστηρια δικαιωσαν τον αλλον επειδη ειχε παραβιαση απαγορευση κυκλοφοριας -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι ασφαλιστικές θα μπορούσαν να ΜΗΝ σε ασφαλίζουν αν τους πας Euro 4 με διεύθυνση κατοικίας στο λεκανοπέδιο. Ή να καταγγείλουν τη συμβαση για ψευδή δήλωση αν ανακαλύψουν ότι στην πράξη ζεις στο λεκανοπέδιο και έχεις δηλώσει κατοικία στην επαρχία.
Αλλά να μην σε καλύψουν σε ατύχημα, δεν στέκει. Αν ίσχυε αυτό δεν θα σε κάλυπταν ούτε αν παραβίαζες το στοπ.μια χαρα ΔΕΝ σε καλυπτουν
ενω ο ιδιος δεν 'εφταιγε' βασει κοκ, ομως τα δικαστηρια δικαιωσαν τον αλλον επειδη ειχε παραβιαση απαγορευση κυκλοφοριαςΠαραβίαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, εννοείς στην χούντα;! Μήπως ήταν αριστερός;!
Ωραία, να βρούμε ποιος έχει κάνει μια παρόμοια τέτοια κατάσταση να περνάμε από Πάνω τους να γελάμε ενώ τους λιώνουμε τα μυαλά στην άσφαλτο..ή όπου δεις πιτσιρίκι που πασιφανεστατα δεν έχει δίπλωμα, από πάνω τους παιδιά..
Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δηλαδή αν έχω euro 4 και ο άλλος περάσει με κόκκινο και με σκοτώσει, στο δικαστήριο θα βγει ο άλλος με δίκιο και θα του πληρώσω και αποζημίωση;!
Και δίπλωμα να μην έχω, αν φταίει θα με πληρώσει, και θα με γράψουν για δίπλωμα, αυτό εννοείται, αλλά είναι άλλο πράγμα..το σημαντικότερο από όλα είναι να μην είναι ανασφάλιστο το όχημα, και φυσικά να μην ευθύνεσαι εσύ.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ενω ο ιδιος δεν 'εφταιγε' βασει κοκ, ομως τα δικαστηρια δικαιωσαν τον αλλον επειδη ειχε παραβιαση απαγορευση κυκλοφοριαςΠαραβίαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, εννοείς στην χούντα;! Μήπως ήταν αριστερός;!
Ωραία, να βρούμε ποιος έχει κάνει μια παρόμοια τέτοια κατάσταση να περνάμε από Πάνω τους να γελάμε ενώ τους λιώνουμε τα μυαλά στην άσφαλτο..ή όπου δεις πιτσιρίκι που πασιφανεστατα δεν έχει δίπλωμα, από πάνω τους παιδιά..
Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δηλαδή αν έχω euro 4 και ο άλλος περάσει με κόκκινο και με σκοτώσει, στο δικαστήριο θα βγει ο άλλος με δίκιο και θα του πληρώσω και αποζημίωση;!
Και δίπλωμα να μην έχω, αν φταίει θα με πληρώσει, και θα με γράψουν για δίπλωμα, αυτό εννοείται, αλλά είναι άλλο πράγμα..το σημαντικότερο από όλα είναι να μην είναι ανασφάλιστο το όχημα, και φυσικά να μην ευθύνεσαι εσύ.
εισαι εντελως λαθος
ναι, αν ο αλλος περασει με κοκκινο αυτος θα πληρωσει προστιμο αλλα εσυ τις ζημιες.
ολα τα αλλα ειναι γιατι ισως εσυ ο ιδιος εχεις καποιο γιουρο 4 -
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
εισαι εντελως λαθος
ναι, αν ο αλλος περασει με κοκκινο αυτος θα πληρωσει προστιμο αλλα εσυ τις ζημιες.
ολα τα αλλα ειναι γιατι ισως εσυ ο ιδιος εχεις καποιο γιουρο 4Παραβλέπω την ανοησία για το euro4, παλιά τα πειράγματά σου είχαν πλάκα τουλάχιστον.
Για το θέμα μας, δεν είμαι δικηγόρος, και μιλώ από κάποιες έμπειρες που έχω ζήσει.
Από όσο ξέρω ο νόμος σε προστατεύει. Αν δεν έχει ένας πιτσιρικάς δίπλωμα και περάσεις από πάνω του χωρίς λόγο με το 3008 θα σε πληρώσει νομίζεις; Τι σχέση έχει το Euro και το οτιδήποτε αν προκάλεσες ατύχημα τραυματισες ή σκότωσες κάποιον; Επειδή έχει παπί του 1984 και δεν έχει δίπλωμα, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στον δρόμο χωρίς επιπτώσεις;
Εγώ αυτά ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά, πάω Σύνταγμα με το Euro -4, μην το πείτε πουθενά..
-
Κάνεις λάθος.... φυσικά. Όπως σε τόσα άλλα.
Το ότι απαντούσες στις συζητήσεις περί ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως επιχείρημα και επίκληση αυθεντίας πώς είσαι οικολόγος και δη οργανωμένος στα νιάτα σου, και πως δεν χρειάζεται να σου αναφέρουμε τα περί αστικής ρύπανσης έρχονται σε τέλεια εναρμόνιση με το ότι κυκλοφορείς με diesel euro4 στο κέντρο της πόλης.
Είσαι εκπληκτικός τύπος.
-
Εγώ σε όλα αυτά έχω την εξής απορία. Έστω κάτοικος χωριού της Κρήτης ο οποίος θέλει να πάει με το euro 4 του στη Λαμία π Χ. . ο νόμος δεν έχει καμία μα καμία πρόβλεψη. Απλά δε μπορεί να πάει....
Έστω ένας χωρικός από την επαρχία της Καρδίτσας, ο οποίος πρέπει να πάει το παιδί του για εξετάσεις στο Παίδων π.χ. , δεν μπορεί, απαγορεύεται.....
Κοινώς επειδή το κράτος δε μπορεί να εξασφαλίσει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος είναι σωστός κατά βάση, απλά απαγορεύει τα πάντα. Ούτε διέλευση ούτε ολιγοωρη επίσκεψη. Τελείως παράλογο και άδικο....και όχι δεν έχω Euro 4.
-
Το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί εδώ:
https://forum.4troxoi.gr/topic/90721/node-90721/4
Άρα, προσέχεις τι λέει η άδεια και τα ψιλά γράμματα της ασφαλιστικής. -
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ σε όλα αυτά έχω την εξής απορία. Έστω κάτοικος χωριού της Κρήτης ο οποίος θέλει να πάει με το euro 4 του στη Λαμία π Χ. . ο νόμος δεν έχει καμία μα καμία πρόβλεψη. Απλά δε μπορεί να πάει....
Έστω ένας χωρικός από την επαρχία της Καρδίτσας, ο οποίος πρέπει να πάει το παιδί του για εξετάσεις στο Παίδων π.χ. , δεν μπορεί, απαγορεύεται.....
Κοινώς επειδή το κράτος δε μπορεί να εξασφαλίσει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος είναι σωστός κατά βάση, απλά απαγορεύει τα πάντα. Ούτε διέλευση ούτε ολιγοωρη επίσκεψη. Τελείως παράλογο και άδικο....και όχι δεν έχω Euro 4.
Προβλέπεται η διελευση στον νομο και οι δρομοι που επιτρεπεται η κυκλοφορια. Περιλαμβανεται και το λιμανι.
-
Το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί εδώ:
https://forum.4troxoi.gr/topic/90721/node-90721/4
Άρα, προσέχεις τι λέει η άδεια και τα ψιλά γράμματα της ασφαλιστικής.Μιλάει για συγκεκριμένη κατηγορία οχήματος και συγκεκριμένη ασφαλιστική και πολύ συγκεκριμένη υπόθεση!
Τελικά αποζημιώθηκε βέβαια, οπότε σημαίνει ότι η ασφαλιστική, παρότι το είχε βάλει στους όρους της 8 χρόνια νωρίτερα μετά από ανάλογα περιστατικά (αν έχω καταλάβει καλά) σίγουρα φοβήθηκε ότι δεν είχε νομικό έρεισμα σε περίπτωση δίκης, αλλιώς τσάμπα τους έχει τους νομικούς και δεν θα δίσταζε να το πάει μέχρι τέλους.
-
Πήλιου, βλέπω μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσεις Tesla στον χώρο σου. Βόλο δε μένεις;
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πήλιου, βλέπω μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσεις Tesla στον χώρο σου. Βόλο δε μένεις;
Για λέγε, για λέγε...
-
Θα μας τον χαλάσεις και αυτόν! Έναν τον είχαμε!
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για λέγε, για λέγε...
Έχει μείνει ένα και ψάχνει μπαλαντεζα.
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για λέγε, για λέγε...
Έχει μείνει ένα και ψάχνει μπαλαντεζα.
Χαχα!
-
Εν τω μεταξύ Πασχαλινή εκδρομούλα
Επιστροφή πιο γρήγορη βράδυ και με βροχή...
-
Επιστροφη απο το Α και για εμενα μεχρι το σπιτι μου (135 χλμ σε 1 ωρα και 55 λεπτα) με το βενζινοκινητο. Μεση καταναλωση 6,2 . Μεση ταχυτητα δικη μου 70 χλμ/ ωρα. Πολυ καλη καταναλωση μα με την καμια επιπεδου ντιζελ. Σε σχεση με του Κριου 0,4 λιτρα παραπανω στα 100 χλμ μα και με 100αρα βενζινη. Συνεπως καποια ευρωπουλα παραπανω για μια απλη διαδρομη. Ντιζελ λοιπον αν μιλησουμε για οικονομια#μονο.
-
-
Τα ηλεκτρικά ήταν το 13% των 3.22 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στο Q1 23;
Τα ντίζελ δεν μας είπαν πόσα!Πάντως κι εγώ αν πάρω ηλεκτρικό, για Υ Λονγκ ρεηντζ με βλέπω... μαζεύω τα 60 χιλιάρικα σιγά σιγά.
Αυτό έχει κι απόσταση απ το έδαφος μεγαλύτερη; -
Ναι είναι ψηλό, δεν θα σκοντάφτει σε καλώδια.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά