-
Τώρα που το πες, παρατήρησα σε φωτογραφίες ευρωπαϊκά ηλεκτρικά να έχουν τη πρίζα απ τη μεριά του οδηγού, ώστε παρκαρισμένα νόμιμα στη πλευρά του δρόμου, να είναι χύμα το καλώδιο απ τον φορτιστή στην άσφαλτο και το φις προς τον δρόμο... ποιο τζιμανι (δεν) το σκέφτηκε ;
-
Τα ίδια τζιμάνια που σκέφτηκαν να βάλουν την πρίζα στην μέση του εμπρός μέρους, ώστε μια ψιλοτράκα να σου κοστίζει και φορτιστή πέρα από τον προφυλακτήρα!
-
Ωχ ωχ ωχ!!
Δεν έπαιζα καλύτερα Λόττο ή λαχείο, προφήτης και φτωχός....δεν λέει.
-
"Όταν ολοκληρωθεί η λειτουργία του, το SCF θα χρηματοδοτηθεί από τον πλειστηριασμό δικαιωμάτων ETS II ύψους έως και 65 δισεκατομμυρίων ευρώ –δηλαδή από τους πόρους που θα συγκεντρωθούν από τη φορολόγηση των πετρελαιοκίνητων, των καυστήρων πετρελαίου κλπ- με επιπλέον 25% να καλύπτεται από εθνικούς πόρους (συνολικού ύψους 86,7 δισεκατομμυρίων ευρώ)."
Αναλυτές μου, μαστουρωμενοι οικολόγοι dieseloλατρεις.... Για εμάς θα δουλεύετε....
-
Ντιζελολάτρες βιες Ντιζελοκλάστες η κατάσταση...
Ποιοι είστε εσείς αφεντικό;
-
Το γραφω εδω αν πρεπει να μπει σλλου οκ.
Ενα χρονο τωρα με το xceed βαζω μονο απο 2 πρατηρια το "καλο" το diesel(δεν θυμαμαι ονομασιες).
Προχθες καθομουν με ενα φιλο που εχει το tuscon το προηγουμενο σε diesel και μου λεει βαλε ελιν crystal diesel,εγω απ οταν εβαλα ειδα για 1η φορα καταναλωση κοντα στα 6 απο 7 και.
Μπαρουφες λεω απο μεσα μου.
Προχθες λοιπον λεω να δοκιμασω,βαζω και βλεπω στα 1α 160χλμ απ οταν εβαλα με το δρομολογιο Αρτα Ιωαννινα μεσα εχω καταναλωση απο 5.8 στα 5.4.
Μπορει να ειναι και συμπτωση ή λογου ζεστης. -
λογω ζεστης
-
@spiros-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
λογω ζεστης
Και γω αυτο πιστευω.
-
Η ζέστη αγαπητέ…και εγώ έπεσα από τα 5,5 στα 5 με 5,1…
-
Η ζέστη. Επειδή αργούν να ζεσταθούν οι ντίζελ κινητήρες, τον χειμώνα καίνε 0,7-1 λίτρο περισσότερο.
-
Και φθηνότερο και λιγότερο....τα σημειώνω εγώ αυτά.
-
Επίσης τα diesel στο κρύο κάνουν πιο συχνές αναγεννήσεις στο DPF...
Έχω δεί και μέχρι καί 100 χιλιόμετρα νωρίτερα σε σχέση με άνοιξη καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να ανεβάζει την κατανάλωση λίγο ακόμη. -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και φθηνότερο και λιγότερο....τα σημειώνω εγώ αυτά.
Πάρε ντίζελ να σωθείς!
-
Εγώ παλι να πω τι διαπιστώνω..
Η βενζίνη είναι ακριβή το χειμώνα, αλλά τώρα που καλοκαιριαζει..... Και ΠΑΛΙ ακριβή είναι.... Υποπτεύομαι πως όταν θα πιάσουν οι ζέστες θα παραμείνει ακριβή και μετά το φθινόπωρο που θα πέσει κάπως η θερμοκρασία λογικά θα είναι και ΠΑΛΙ ακριβή. Μετά εντάξει ....χειμώνας έρχεται....λογικό να είναι ακριβή
-
Πάνω που είχαν χαρεί κι οι υβριδικοι και κακοφαινόταν στους ντιζελάτους η σχεδόν εξίσωση, έφτασε η διαφορά τιμής βενζινης-ντιζελ, μεγαλύτερη απ ότι πριν την αύξηση φόρου.
Η μετακίνηση με φυσικό αέριο έφτασε κοντά στο κόστος ντίζελ ενώ κάπου εκεί παίζει και το πετρογκάζ.
Το ρεύμα που κάποτε λέγαμε από τζαμπα ως 3€ τα 100χλμ, σε ταχυφορτιστη είναι σχεδόν ακριβότερο από ντίζελ και σπίτι τα διπλά από πριν...
Γενικά, ότι μένει κάτω από 10€ στα 100χλμ, θεωρείται οικονομικό σήμερα κι οι διαφορές κόστους χιλιομέτρου ανάμεσα σε αέρια ρεύμα Υβρίδια και ντίζελ, είναι μικρές και με τις αντίστοιχες αδυναμίες για το καθένα.
Μένουν τα βενζινοκίνητα να ξεκινούν απ τα 13€ στα 100χλμ... -
8,9 ευρώ/100 χλμ το υπέρτατο ιαπωνικο και με βενζίνη.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πάνω που είχαν χαρεί κι οι υβριδικοί ...
Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά οι υβριδικοί παραμένουν χαρούμενοι (3.8×1.68=6.35 < 5×1.38=6.9), συν το αυτόματο, πάντα στον αστικό ιστό. Το μόνο πλην, είναι οτι εχω αυξήσει το τσιγάρο (γιατί δεν έχω τι να κάνω τα χέρια μου ) Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου
-
8,9 ευρώ/100 χλμ το υπέρτατο ιαπωνικο και με βενζίνη.
Άστα ρε φίλε, κάθε βράδυ που παρκάρω χαζεύω το Jimmy ενός γείτονα. Σου λέω έρωτας με τη πρώτη ματιά... Απ'τη μια η γυναίκα σου (yaris) και από την άλλη αυτό το απίστευτο κουκλί (και μετά σου λένε γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια).
Άσχετο, απλά ήθελα να το μοιραστώ με έναν suzukoχτυπημένο.. -
Εγώ παλι να πω τι διαπιστώνω..
Η βενζίνη είναι ακριβή το χειμώνα, αλλά τώρα που καλοκαιριαζει..... Και ΠΑΛΙ ακριβή είναι.... Υποπτεύομαι πως όταν θα πιάσουν οι ζέστες θα παραμείνει ακριβή και μετά το φθινόπωρο που θα πέσει κάπως η θερμοκρασία λογικά θα είναι και ΠΑΛΙ ακριβή. Μετά εντάξει ....χειμώνας έρχεται....λογικό να είναι ακριβή
Εδώ πριν την έξοδο του Πάσχα, χωρίς να έχει ανέβει η τιμή του πετρελαίου σοβαρά ανέβηκαν εμφανώς οι τιμές βενζίνης και ντίζελ. Μετά την Κυριακή του Θωμά άρχισαν να πέφτουν πάλι. Καρτέλ είναι, τίποτε λιγότερο. Δυστυχώς δεν έχουν τον έλεγχο για αισχροκέρδεια που θα έπρεπε. Εδώ ο άλλος είχε 22 χρόνια βενζινάδικο χωρίς άδεια
https://www.ethnos.gr/Economy/article/245037/prathriobenzinhsleitoyrgoysedixosadeiagia22xroniatidhlosestoopenoidiokththsΤώρα βλέπω ντίζελ με 1.45 πάντως και το καλό με 1.60. όνειρο. Άμα μειωθεί ποτέ και ο ΕΦΚ ίσως ξαναδούμε κάτι κοντά στο 1 ευρώ.
-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πάνω που είχαν χαρεί κι οι υβριδικοί ...
Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά οι υβριδικοί παραμένουν χαρούμενοι (3.8×1.68=6.35 < 5×1.38=6.9), συν το αυτόματο, πάντα στον αστικό ιστό. Το μόνο πλην, είναι οτι εχω αυξήσει το τσιγάρο (γιατί δεν έχω τι να κάνω τα χέρια μου ) Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου
Μα γιατί «να μου το χαλάσεις», το ιδανικό θα ήταν δίλιτρα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ, δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός και δεν θα χρειαζόμασταν ντίζελ (τουλάχιστον όσοι δεν σέρνουμε βάρκες και τροχόσπιτα).
Παίζουμε στα δεκαδικά ψηφία και το όφελος ντίζελ/full hybrid αλλάζει ανάλογα το μίγμα χιλιομέτρων, τα έχουμε πει, αλλά στο τέλος περίπου τα ίδια βγαίνουν σαν ετήσιος μέσος όρος €/χιλιόμετρο.
Κι εγώ για αυτόματα ντίζελ λέω κι εννοείται στην πόλη ανώτερο το υβριδικό που υστερεί λίγο στον αυτοκινητόδρομο.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά