-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ουτε καμια ποιοτητα κυλισης ανωτερη απο αλλα suv που εχω μπει αισθανθηκα.
Με ποια τι συγκρίνεις;
Με formentor και 3008. Kαι τα 2 μου φανηκαν ανωτερα παντου, σαν συνεπιβατης παντα, απ'το chr.
Όχι ιδιαίτερα με το 3008, το chr είναι ανώτερο οδηγικά και στο ίδιο επίπεδο η ποιότητα κύλισης του. Το 3008 έχει άλλες χαρες όπως για παράδειγμα μια μονοδιάστατη αίσθηση του ότι και αν κάνεις θα έχει πρόσφυση, αλλά δεν ισχύει φυσικά. Το ξέρω πολύ καλά το όχημα. Με το seat, ακόμα δεν έχω άποψη. Το έχω δει από κοντά το formentor αλλά μόνο στατικά και έχει ένα εσωτερικό το οποίο είτε θα σου αρέσει είτε θα το μισήσεις διότι είναι κλειστοφοβικο σαν απλό hatchback. Εδώ το 3008, χωροταξικά είναι ανώτερο
-
Ενταξει αλλο lexus αλλο toyota ομως. Ειναι περιπου σαν να συγκρινουμε την audi με τη skoda.
Ααα ... οδηγέ-m όλα κι όλα. Μη μου προσβάλεις το αυτοκινητάκι μου, θα χεστώμεν .....
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
https://www.gocar.gr/news/feed/41175,Oikogeneiako_plug_in_326_ippoi.html
Τι να μας πει η ΤΟΥΟΤΑ.
Δεν καίει τίποτα και δεν ξεπερνά τα 50 χιλιάρικα...Πωπω οικογενειακή αυτοκινηταρα!
To xdrive σημαίνει 4κινηση έτσι;
326 άλογα από 1.5 με μπαταρίες, δεν το ήξερα αυτό το κινητήριο σύνολο από την BMW! Και 80 χλμ αμιγώς ηλεκτρικά εντός πόλης είναι αρκετά για το 90% των οδηγών.Ε ρε και να έμπαινε αυτό στον άσσο λέει , με 33-35 κ με καμία προσφορά!
-
Είπαμε το άμεσο μέλλον ειναι τα phev. Όλοι εκεί επενδύουν.
-
@vagkirk said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs
326 άλογα από 1.5 με μπαταρίες, δεν το ήξερα αυτό το κινητήριο σύνολο από την BMW! Και 80 χλμ αμιγώς ηλεκτρικά εντός πόλης είναι αρκετά για το 90% των οδηγών.
Μαλλον παρομοιο ή το ιδιο που εμπαινε και στην i8 ειναι
-
Το λόμπι αυτοκινήτων κέρδισε. Λιγότερο αυστηρό το πρότυπο Euro 7. Σχεδόν ίδιο με το Euro 6
https://www.autoblog.gr/2022/10/22/to-lobi-aftokiniton-kerdise-ligotero-afstira-ta-protypa-euro-7/
-
Μικρή ανάσα ζωής για τα θερμικά ιχ.Παρόλα αυτά, το 2035 παραμένει ακλόνητο.
-
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το λόμπι αυτοκινήτων κέρδισε. Λιγότερο αυστηρό το πρότυπο Euro 7. Σχεδόν ίδιο με το Euro 6
https://www.autoblog.gr/2022/10/22/to-lobi-aftokiniton-kerdise-ligotero-afstira-ta-protypa-euro-7/
Χα! Περιβάλλον, βιώσιμη ανάπτυξη και λοιπά σχετικά, μάϊ ας. Μαζούτ που τους χρειάζεται…
-
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μικρή ανάσα ζωής για τα θερμικά ιχ.Παρόλα αυτά, το 2035 παραμένει ακλόνητο.
Βασικά αυτό λέει και η ΕΕ. Αφού από το 2035 θα πρέπει να είναι όλα τα καινούργια ηλεκτρικά, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να γίνουν ιδιαίτερα αυστηρότερα τα όρια και να χώσουν χρήμα οι εταιρίες που δεν πρόκειται να το αποσβέσουν + όλα όσα γίνονται τώρα με την ενέργεια και τα οικονομικά προβλήματα.
Τα πετρέλαια στα αυτοκίνητα θα πάνε στα όρια της βενζίνης για τα NOx τουλάχιστον. Αυτό είναι το πιο σίγουρο μέχρι σήμερα.
-
Πάλι καλά επικράτησε η λογική και δεν κατέστρεψαν οικονομικά την Ευρώπη μία ώρα νωρίτερα.. ποιός θα ανέπτυσσε τόσο καινοτόμες τεχνολογίες και μηχανές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και για μόνο 5-6 χρόνια πωλήσεων;! Ήταν μία τρέλα..
..εν το μεταξύ ο υπόλοιπος πλανήτης είναι τουλάχιστον μία δεκαετία έως 40 χρόνια πίσω σε αυτά τα θέματα από την Ευρώπη..
-
Το 2035 δεν θα υπάρχει ΕΕ ... και θα υπάρχει Euro 6 ή 7 ... οποιοδήποτε άλλο;
-
Το 1000αρι κανένα πλεονεκτηματα. Χάλι μαύρο.
Το 1,5 όμως είναι αποκάλυψη ως vfm. Με 16500 ευρώ παίρνειςΜιλάμε για το απλό, όχι το κρος ε;
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ τεστ ντραηβ σημαίνει μια βόλτα 5 λεπτών γύρω απ την αντιπροσωπεία, ΑΝ υπάρχει η μάρκα στην πόλη μας, ΑΝ υπάρχει αυτοκίνητο δοκιμής, ΑΝ μπορεί (και δεν βαριέται) ο πωλητής συνοδηγός (κάποιες φορές παλαιότερα ήταν συνοδηγός ο αγοραστής...)
Ειλικρινά, χωρίς πλάκα, αν κάποιος σας έχει γνωριμίες για να επηρεάσει τον θεσσαλο έμπορο να μπαηπασαρει "ΔΕΚΟτζηδες" πωλητές και να μας-μου διαθέσει το τεστ ντραηβ για 1 ώρα,Τα ίδια ισχύουν παντού με μια λίγο πιο μπακαλίστικη λογική στην επαρχία.
Είχα πάει σε μια σουζούκι και μου λέει λείπει ο πωλητής αλλά ρώτα ότι θέλεις. Εννοείται δεν είχε ιδέα για το παραμικρό!
Μετά μου λέει με τι ασχολείσαι; Λέω εγώ το πολύ γενικό "υπολογιστές" και μου λέει δεν βλέπεις μία το μέιλ μου που κάτι έχει;
Αν του έλεγα μάγειρας θα μου έλεγε λογικά, δεν μου κάνεις κανένα παστίστιο; -
έχει λογική...
Σαν φαντάρος μου έχει ζητήσει ο Λοχαγός να κουρέψω το άγημα, επειδή η αδερφή μου είχε κομμωτήριο.
Πάλι καλά που δεν είχε Οδοντιατρείο...
γιατί στο τέλος ΤΟ ΕΚΑΝΑ!
με μηχανή χειροκίνητη...όχι, θα τους άφηνα να παρελάσουν στη Μυτιλήνη σαν να παίζαν σε βιντεοκασέτα..
-
Έχω πουλήσει αυτοκινήτο έτσι. Δεν ήταν ο πωλητής ευκαιρος και έπεσε πάνω μου ένας που είχε απορίες. Εγώ είχα πάει απλά να το δω. Βασικά άλλο κοιτούσα εγώ, τέσπα 40 λεπτά του έκανα ανάλυση κάθε μέρος του αυτοκινήτου και του ανταγωνισμού. Το έκλεισε μόλις ήρθε ο πωλητής
-
Έχω πουλήσει αυτοκινήτο έτσι. Δεν ήταν ο πωλητής ευκαιρος και έπεσε πάνω μου ένας που είχε απορίες. Εγώ είχα πάει απλά να το δω. Βασικά άλλο κοιτούσα εγώ, τέσπα 40 λεπτά του έκανα ανάλυση κάθε μέρος του αυτοκινήτου και του ανταγωνισμού. Το έκλεισε μόλις ήρθε ο πωλητής
Suzuki ή Dacia?
-
Το αφήνω να πλανάται... χαχαχα..
Ήταν πολύ δεκτικός ο άνθρωπος στο να πιάσει συζήτηση και βρήκα ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτοκίνητα. Και έκανα ανάλυση πλατφόρμας, ανταγωνισμού, συστήματα ασφαλείας, αναρτήσεις κτλ ... Νόμιζε ότι δουλεύω εκεί αλλά εγώ πήγα να δω ένα άλλο...χαχαχα.
Και άλλη φορά μου είπαν αν θέλω να γίνω πωλητής όταν δεν είχα δουλειά αλλά εγώ είπα ότι αν δεν μου αρέσει δεν το πουλάω....
-
Bad Business lapy son
-
Για αυτό και εγω δεν ασχολούμαι, ο κόσμος των αυτοκινήτων είναι ωραίος αλλά όταν πρέπει να πουλήσεις κάτι που δεν το πιστεύεις σε στεναχωρεί κατά βάθος.. Αριγκατο master yem
-
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως τα μικροσωματίδια των φρένων σύμφωνα με έρευνα προκάλεσαν το πρόωρο θάνατο 300+ Χιλ ανθρώπων στην Ευρώπη για το 2019 . Το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Βάλτε μέσα και πόσα εκατομμύρια (αυθαίρετα το φαντάζομαι) από αυτούς απέκτησαν πρόβλημα χωρις να κατέληξαν....
Τα μικροσωματίδια που εκπέμπουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι παλια diesel, φρένα κτλ είναι φοβερός και ύπουλος εχθρός για την υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.
Τι ποσοστό καρκίνου έχουν, όσοι επισκευάζουν φρένα;
Δεν θα έπρεπε να έχουν πεθάνει όλοι; -
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως τα μικροσωματίδια των φρένων σύμφωνα με έρευνα προκάλεσαν το πρόωρο θάνατο 300+ Χιλ ανθρώπων στην Ευρώπη για το 2019 . Το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Βάλτε μέσα και πόσα εκατομμύρια (αυθαίρετα το φαντάζομαι) από αυτούς απέκτησαν πρόβλημα χωρις να κατέληξαν....
Τα μικροσωματίδια που εκπέμπουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι παλια diesel, φρένα κτλ είναι φοβερός και ύπουλος εχθρός για την υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.
Τι ποσοστό καρκίνου έχουν, όσοι επισκευάζουν φρένα;
Δεν θα έπρεπε να έχουν πεθάνει όλοι;Βρες συνταξιούχους μηχανικούς αλλά και φρεναδες, ζήτα τους να βγάλουν την μάσκα οξυγόνου για να τα πείτε.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά