-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@cirus μολύνεις και παραμολύνεις γκαζάκια εεε γκαζάκια
εδώ η toyota είναι κλικ παρακάτω από την exxon και από την chevron
https://www.drive.com.au/news/toyota-slammed-by-greenpeace-over-its-support-of-fossil-fuels/
Στην Αυστραλία η Greenpeace κατηγορεί την Toyota ότι παρασκηνιακά πιέζει για την αργή μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό όπως και για την μη λήψη μέτρων για τη μόλυνση του αέρα από τα οχήματα προωθώντας ως ''πράσινα" τα υβριδικά της που καίνε όμως ορυκτά καύσιμα...
Ωχ! Δεν διαβάζουν το φόρουμ οι Greenpeacαδες εκεί Down under;!
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σου λέω πως όταν μιλάμε για νέες τεχνολογίες και τα οφέλη τους και παράλληλα το παίζεις πιο οικολόγος από τους οικολόγους απλά για να πεις ένα επιχείρημα αντιλόγου ως συμψηφισμό σε μια έστω μέτρια υλοποίηση ( εν προκειμένω τα ηλεκτρικά στις πόλεις με φόρτιση ακομα και από λιγνίτες) τοτε η συζήτηση εξελίσεται σε συζήτηση λαϊκισμού.
Το ότι έχεις euro6D δεν σημαίνει πως όταν πατάς γκαζιες δεν θα έχεις υψηλό φορτίο και δεν θα ρυπαίνεις πολλαπλάσια, αλλά όταν όμως το πράττεις τότε δεν σκέφτεσαι την γη που επικαλείσαι στο προηγούμενο ποστ σου διότι διασκεδάζεις.
Άρα ας αφήσουμε αυτά τα αστεία επιχειρήματα κατά των νέων τεχνολογιών και ας βρούμε κάτι πιο ουσιώδες να πούμε ως αντίλογο και καταστροφολογια.
τωρα τι να σου πω?????
μεταξύ των 2 μας ασε να κρίνουν άλλοι ποιος γράφει αστεία πράγματα και ποιος ουσιώδη.
Ειλικρινά είμαι από αυτούς που δεν τους νοιάζει το τι θα πουν οι άλλοι. Είμαι λίγο σνομπ. Εγώ ξέρω πως σκέφτομαι και το τι λέω. Το αν με χλευάζει κάποιος άλλος πίσω από την πλάτη μου, δεν με ενδιαφέρει
το ότι έχω πάρει συχρονο αυτοκίνητο με λιγότερους ΄ρύπους κάτι σημαίνει. αν μπορούσα να πάρω γρηγορο ηλεκτρικό με μηδενικούς ρύπους (που δεν μπορώ λόγω χρημάτων) πάλι το ίδιο θα ρύπαινα απλά όχι από την εξάτμιση του αυτοκίνητου αλλά από ένα φουγάρο εργοστασίου.........
και η στρουθακάμηλος όταν βάζει το κεφάλι μεσα στην γη νομίζει ότι δεν την βλέπουν. το ίδιο ισχύει με τα ηλεκτρικα αν παγκοσμίως δεν παραχθει περισσότερη πράσινη ενέργεια.
εγώ σταματαω γιατι δεν μπορώ να διαβάζω βλακείες....
Τώρα τι να σου πω...., Δεν γράφω βλακείες. Αν θες το πιστεύεις, αν δεν θες εχει καλώς.
συνέχισε μόνος σου
Μόνος μου δεν εχει γοητεία.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ναι 300χιλ πεθαναν απο τα φρενα και 200χιλιαδες πεθαναν επειδη αλλαζανε λαμπες στα στοπ .
Συγνωμη αλλα τα θεωρω υπερβολες.
Ααα και 500 ατομα επειδη βαζανε υγρο στο παμπριζΕμείς φίλε μου που παλιότερες δεκαετίες κυκλοφορούσαμε με δίκυκλα στην Αθήνα με νέφη και τέτοια, σχεδόν καταδικασμένοι είμαστε.. ψάξτο λίγο γιατί δεν το είπα τυχαία..
Δεν υπήρχαν καν κανόνες κατά του αμυαντου τότε, μετά βγήκαν..
Οχι ρε δουβλι δεν το ειπα για σενα. Γενικα δεν την ειπα σε κανεναν. Απλα δεν πιστευω αυτα που γραφουν για 300χιλ θανατους μεσα σε ενα χρονο απο τη συγκεκριμενη αιτια... ΤΑ ΦΡΕΝΑ, συγνωμη αλλα το θεωρω υπερβολη.
-
Ναι 300χιλ πεθαναν απο τα φρενα και 200χιλιαδες πεθαναν επειδη αλλαζανε λαμπες στα στοπ .
Ααα και 500 ατομα επειδη βαζανε υγρο στο παμπριζΕμείς φίλε μου που παλιότερες δεκαετίες κυκλοφορούσαμε με δίκυκλα στην Αθήνα με νέφη και τέτοια, σχεδόν καταδικασμένοι είμαστε.. ψάξτο λίγο γιατί δεν το είπα τυχαία..
Οχι ρε δουβλι δεν το ειπα για σενα. Γενικα δεν την ειπα σε κανεναν. Απλα δεν πιστευω αυτα που γραφουν για 300χιλ θανατους μεσα σε ενα χρονο απο τη συγκεκριμενη αιτια... ΤΑ ΦΡΕΝΑ, συγνωμη αλλα το θεωρω υπερβολη.
Το αρχικό κείμενο δεν λέει τίποτα για τα φρένα. Το αρχικό κείμενο λέει ότι η ρύπανση του αέρα γενικά από τα σωματίδια, προκαλεί γύρω στις 300000 πρόωρους θανάτους στην Ευρώπη.
-
Και σε δεύτερο κείμενο ότι το 80% των μικροσωματίδιων που προερχονται από τα αυτοκίνητα παράγονται από τα φρένα και τα λάστιχα.
Τα μικροσωματίδια παράγονται από πολλούς παράγοντες, ένας από αυτούς είναι και τα αυτοκίνητα
-
Δυστυχώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η ανθρωπότητα αδαής.. Άμα πάμε στην τεχνολογία τροφίμων και μαγειρέματος, εκεί να δεις εκατομμύρια νεκροί και επιθετικά Αλτσχάιμερ και Πάρκινσονς..
Όταν ήμουν πιτσιρικάς για πάρα πολλά χρόνια καθάριζα ψυγεία αυτοκινήτων.. χημικά, χωρίς μάσκες γάντια ή οτιδήποτε.. σχεδόν μία δεκαετία..δεν θα πάει καλά αυτό..
-
Δυστυχώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η ανθρωπότητα αδαής.. Άμα πάμε στην τεχνολογία τροφίμων και μαγειρέματος, εκεί να δεις εκατομμύρια νεκροί και επιθετικά Αλτσχάιμερ και Πάρκινσονς..
Οχι ρε Dublin τώρα...
Τώρα έκατσα λιγο στο φόρουμ να χαλαρώσω, πίνοντας μια μπυρίτσα και τρωγωντας τα αγαπημένα μου pringles
Ασε τη διατροφή απέξω, να έχεις την ευχή μου -
Όταν ήμουν πιτσιρικάς για πάρα πολλά χρόνια καθάριζα ψυγεία αυτοκινήτων.. χημικά, χωρίς μάσκες γάντια ή οτιδήποτε.. σχεδόν μία δεκαετία..δεν θα πάει καλά αυτό..
ρε μλκ πρέπει να έχω τύψεις και στα πιτόγυρα με μπύρες που κατεβάζω!!!
γιατι το κάνεις αυτό τώρα!!!!!!!!
ασε μας στην αγνοια μας. στα υπόλοιπα γραψε ότι θες αλλά όχι για το φαι
οχι για το φαι σε παρακαλώ!!!!!!
-
Κάτι μου λέει πως μετά τις τύψεις με τις γκαζιες αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ποσταρω διάφορα links
-
Κάτι μου λέει πως μετά τις τύψεις με τις γκαζιες αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ποσταρω διάφορα links
Να εμφανιστεί ο @yem να επαναφέρει την τάξη παρακαλώ!
-
-
Το ότι έχεις euro6D δεν σημαίνει πως όταν πατάς γκαζιες δεν θα έχεις υψηλό φορτίο και δεν θα ρυπαίνεις πολλαπλάσια, αλλά όταν όμως το πράττεις τότε δεν σκέφτεσαι την γη που επικαλείσαι στο προηγούμενο ποστ σου διότι διασκεδάζεις.
Εμείς Cirus που έχουμε αγοράσει Euro6d, τα χρησιμοποιούμε για να γκαζώνουμε για διασκέδαση. Κατάλαβες; .... Εμείς δεν πάμε στη δουλειά μας ..... δεν πάμε για να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να κάνουμε τα ψώνια μας, να πηγαινοφέρνουμε τα παιδιά μας όπου πρέπει να πάνε καθημερινά. Όχι ...... μόνο διασκεδάζουμε.
Αυτοί που πήραν phev ή ηλεκτρικό είναι ΟΙ ώριμοι και ΟΙ υπεύθυνοι. Και φυσικά τα πήραν για να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το διασκεδάζουν.Κατάλαβες Cirus;
-
Είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες την συζήτηση και απαντάς σε λάθος επιχείρημα που προέρχεται ως απάντηση σε ένα άλλο επιχείρημα και ήταν ειρωνικό.
Ξανάδιαβασε τον διάλογο.
-
Άλεξ, η μελέτη αναφέρει την ετήσια καταγραφή 300.000 πρόωρων θανάτων στη Ευρώπη από τα μικροσωματίδια. Αυτοί που πεθαίνουν πάσχουν έτη μέχρι να πεθάνουν. Οι αιτίες της πάθησης τους, σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε αυτά που αναπνέουν, δηλαδή μικροσωματίδια.
Πιο ειδικά τώρα και οσον αφορά τα αυτοκίνητα και τα μικροσωματίδια η μελέτη και τα σχετικά άρθρα της Ε.Ε μας λένε πως το 80% αυτών παράγονται από τα λάστιχα και τα φρένα και το υπόλοιπο 20% από τις εξατμίσεις τους. Πλεον τα περισσότερα diesel έχουν dpf και τα βενζίνης με έμμεσο ψεκασμό παράγουν ελάχιστα όπως και τα lpg. Τα άμεσου ψεκασμού βενζίνης έχουν και αυτά πλέον gpf και λογικά στο euro7 θα έχουν όλα. Το euro7 λοιπόν πιθανόν να ασχοληθεί και με τα φρένα που παράγουν μεγάλο ποσοστό των μικροσωματιδίων που προέρχονται από τα αυτοκίνητα, χωρίς να πιέζει περισσότερο προς μια εξέλιξη στους θερμικούς κινητήρες και στις υπάρχουσες αντιρυπαντικες τεχνολογίες κατά την λειτουργία τους.
Μέσα στην μελέτη έχει και άλλους ρύπους και ποιες βλάβες προκαλούν στο ανθρώπινο σώμα. -
Πρώτος εγώ θα φάω την προβατίνα! Μην ανησυχείτε!
Τα οξέα και τον αμίαντο τα έχω έτσι μία απέχθεια..
-
Υπάρχει μελέτη που να λέει ότι η κύρια πηγή των μικροσωματιδίων είναι τα φρένα κλπ των αυτοκινήτων; Όχι δεν έχω! Έχετε εσείς;
φέρτε τη!Εγώ έχω μία για το Βόλο που λέει πως ευθύνονται τα οχήματα κατά 20%. Και προφανώς, όχι τα καινούργια οχήματα...
-
Διαβάζω για αμίαντο και δε ξέρω αν αναφερόμαστε στο ίδιο υλικό με το οποίο είναι γεμάτη η χώρα. Αν δηλαδή το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και κάπου στην αυτοκίνηση.
Αν και επιμένω αν , μιλάμε για τον γνωστό αμίαντο που χρησιμοποιείται και στο αμιαντοτσιμέντο ή ως υλικό θερμομόνωσης και χωρισμάτων , τότε οι μελέτες της Ε.Ε. θα "τρόμαζαν" ,μπροστά στην έκταση της εφαρμογής του υλικού στη χώρα μας.
Το εν λόγω υλικό λοιπόν στη χώρα υπάρχει σε πάρα πολλά σχολεία, νοσοκομεία και λοιπά κτίρια. Σε στέγες αποθηκών ( κυρίως ) αλλά και σπιτιών, σε χωρίσματα , σε καμινάδες ( σχεδόν οι περισσότερες) και .... σε σωλήνες ύδρευσης.
Για να απομακρυνθεί με ασφάλεια , το κόστος είναι τεράστιο, και οι διαδικασίες είναι πολύ αυστηρές. Φανταστείτε ότι το υλικό πακετάρετε και στέλνετε σε ελάχιστους αδειοδοτημένους χώρους που υπάρχουν στην Γερμανία και τη Νορβηγία. Υπάρχει μητρώο εταιριών ( ελάχιστες) , οι οποίες μόνο αυτές μπορούν να διαχειριστούν το υλικό στη χώρα μας ( προσωρινή αποθήκευση και εξαγωγή όπως έγραψα). Ελάχιστοι ιδιώτες το απομακρύνουν με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Αν το βρείτε κάπου πεταμένο και σε τρίμματα , μην τον πλησιάζετε καν που λέει ο λόγος. Για το γνωστό ελλενίτ γράφω.
Δε συμψηφίζω με την αυτοκίνηση , αλλά το πρόβλημά μας με τον αμίαντο στις χρήσεις που αναφέρω είναι πολύ μεγαλύτερο!
-
Τα τακάκια των φρένων είναι ελεύθερα από Αμίαντο εδώ και πολλά χρόνια, από τότε περίπου που απαγορεύτηκε το υλικό και στις υπόλοιπες χρήσεις.
Δεν μιλάμε πλέον για δηλητηρίαση αμιάντου, αλλά για αδρανή μικροσωματίδια από άλλες πηγές, που προκαλούν ανάλογη ζημιά καθώς συσσωρεύονται στο σώμα.
Προφανώς και πρέπει να σταματήσουν αυτές οι πηγές, τα παλιά και ασυντήρητα οχήματα ή αυτά που έχουν αφαιρεθεί τα φίλτρα που παράγουν αιθάλη αυτής της ποιότητας, οι παλιοί ασυντήρητοι λέβητες που λειτουργούν τόσο πολλές ώρες ανά έτος όπως και η καύση ξύλου, των οποίων οι καμινάδες βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω απ τα κεφάλια τους εκεί που κοιμούνται οι άνθρωποι, και μετά πάμε στις βιομηχανίες, όπου είναι κοινό μυστικό στη χώρα μας η τριτοκοσμική κατάσταση κι ότι βρίσκονται κολλητά σε κατοικίες και οι πρακτικές είναι απαράδεκτες (ο Βόλος κατ' εξοχήν παράδειγμα, με σκραπ λιμανιού πάνω από τις στέγες, τσιμεντάδικο με εκατομμύρια τόνους σκόνης και καύση σκουπιδιών, φωσφορικά λιπάσματα και πρώτες ύλες που ξεφορτώνονται με ανατροπή καρότσας κλπ) κι ο έλεγχος μηδαμινός. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Υπάρχει μελέτη που να λέει ότι η κύρια πηγή των μικροσωματιδίων είναι τα φρένα κλπ των αυτοκινήτων; Όχι δεν έχω! Έχετε εσείς;
φέρτε τη!Εγώ έχω μία για το Βόλο που λέει πως ευθύνονται τα οχήματα κατά 20%. Και προφανώς, όχι τα καινούργια οχήματα...
<iframe width='658.286' height='728' src='https://www.eea.europa.eu/data-and-maps/daviz/contribution-of-the-transport-sector-5/embed-chart?chart=chart_4&chartWidth=975&chartHeight=600&padding=fixed&customStyle=.googlechart_view{margin-left:0px%3B}'></iframe>
Εδώ έχει τα ποσοστά σε κάθε ένα ρύπο που προέρχονται από τις μεταφορές. Για παράδειγμα η ατμόσφαιρα έχει 20% μικροσωματίδια από τις μεταφορές και ένα σημαντικό ποσοστό αυτών είναι από τα αυτοκίνητα. Δες πόσο συμβάλουν στο nox μετά τα πλοία τα αυτοκίνητα
Emission reductions from road transport have been lower than originally anticipated over the last two decades. This is partly because transport has grown more than expected and partly because, for certain pollutants, growth in diesel vehicles (which produce higher NOx and PM emissions than petrol-fulled vehicles) has been greater than expected. Furthermore, it is widely accepted that 'real-world emissions' of NOx, particularly from diesel passenger cars and vans, generally exceed the permitted European emission (Euro) standards, which define the acceptable limits for exhaust emissions of new vehicles sold in the EU Member States.
-
Σύμφωνα με το γράφημα, γενικά το 80-90% της μόλυνσης οφείλεται σε άλλους τομείς κι όχι στις μεταφορές, το non-exaust (όπως τα φρένα) είναι το χαμηλότερο ποσοστό απ όλα, για τα μικροσωματίδια.
Άλλο ζήτημα επίσης πως με ίδιες μπάρες απεικονίζονται αιτίες απ τις οποίες θα επιβαρυνθεί η υγεία κάποιου κατά τη διάρκεια της ζωής του όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια Αζώτου, με ισχυρά δηλητήρια όπως του θείου που πας άκλαφτος... (έχω τύχει στη βιομηχανία να ανεβαίνω σε κτίριο ψηλότερο από την καμινάδα λέβητα που έκαιγε μαζούτ. Όχι ντίζελ. που είχε για έναυση και ώρα ανάγκης. Μαζούτ. ευτυχώς σύντομα έφτασε το φυσικό αέριο κι αντικαταστάθηκε).
Τα οξείδια αζώτου είναι ο μόνος ρύπος που εξαρτάται κυρίως απ τις οδικές μεταφορές, κι αυτό οφείλεται (δεν το λέει η μελέτη) στον παλαιό, προ επιβολής ουρίας στόλο φορτηγών και βαρέων μηχανημάτων.
Που όμως δυστυχώς θα συνεχίσουν να είναι έτσι και τα επόμενα χρόνια, καθώς δεν υπάρχει στην πράξη υποκατάστατο του ντίζελ γι αυτή τη χρήση. Βλέπουμε κάθε μέρα κόσμο με καινούρια euro6, με υβριδικό, με Τέσλα, με Αμί, με πατίνια, αλλά έχετε δει ποτέ να περνάει δίπλα σας ηλεκτρικό φορτηγό διανομών ή τσαπάκι;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά