-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άλλο το υβριδικό άλλο το ηλεκτρικό
E και το υβριδικο ειναι κατι ενδιαμεσο που και παλι δεν εχει τελη κλπ κι εχει μιση καταναλωση σχεδον απο ενα κανονικο βενζινοκινητο οποτε πληρωνει αναλογικα και πολυ λιγοτερους φορους. Δεν βλεπω καμια τιμωρια.
Κι εν τελει, ο περισσοτερος κοσμος που εχει μικρα καθημερινα αυτοκινητα δεν το κανει απο βιτσιο αλλα γιατι δεν εχει να αγορασει καινουρια, ηλεκτρικα ή υβριδικα. Εμ πληρωνει τη βενζινη στην τριτη ακριβοτερη τιμη της Ευρωπης ενω εχει τους δευτερους χαμηλοτερους μισθους, εμ πληρωνει τελη κυκλοφοριας στο Θεο, τι αλλο πρεπει να γινει δηλαδη? Μην καταντησουμε Αντουανετες με το θεμα των ρυπων λες και ξαφνικα λυθηκαν οι βασικες πηγες ρυπανσης (εργοστασια κλπ) και το προβλημα μας ειναι τα euro 4-5. Μου θυμιζει το καλαμακι η ολη συζητηση που καποιοι χιπστεραδες με νοητικο ζητημα νομιζουν οτι αν πινουν τον καφε με μακαρονι σωζουν το περιβαλλον. Και παραλληλα ειναι θιασωτες καποιων ζαπλουτων που τα εργοστασια τους εχουν διαλυσει κυριολεκτικα τον πλανητη οπως και οι δυο υπερδυναμεις του πλανητη γενικα, η Κινα και οι ΗΠΑ που ουτε συμφωνια του Κυοτο αναγνωριζουν ουτε τιποτα.
Και καθομαστε εμεις εδω που σαν λαος δεν εχουμε πλεον καλα καλα να φαμε και ψαχνουμε ξυλα για τις σομπες εν ετει 2022 και το προβλημα μας ειναι τα "ρυπογονα" αυτοκινητα τα οποια ξαναλεω εχουν ξεσκιστει στη φορολογια και ειναι λυση αναγκης κατα κανονα, οχι επιλογη. -
Δεν είναι έτσι, διαφωνώ.
Ένα υβριδικό έχει κατά μ.ο περίπου ίδια κατανάλωση σε λίτρα καυσίμου με ένα diesel.
Στην πόλη σαφώς λιγότερο λόγω του συστήματος του, είναι γνωστό αυτό.
Συνεπώς, όταν με την επιδότηση το ένα καύσιμο φορολογείται αν δεν κάνω λάθος με 24% και το άλλο με 70% στο λίτρο είναι σαν να οδηγείς τον αγοραστή να πάρει Diesel και να τιμωρεις αυτόν που επένδυσε σε μια καθαρότερη μορφή μετακίνησης
Και όλα αυτά γιατι θέλεις να μειώσεις το μεταφορικό κόστος των ειδών πρώτης ανάγκης.Αυτό το τόσο απλό λέω.
Άρα, είτε θα μειώσεις τον φόρο σε όλους στο ίδιο επίπεδο, πράγμα απίθανο γιατί είναι μεγάλα τα έσοδα από τους φόρους καυσίμων, είτε θα επιδοτεις μονάχα τους επαγγελματίες και με υψηλότερες επιδοτήσεις μιας και θα έχεις ευχέρεια μεγαλύτερου διαθέσιμου κονδυλίου.
Πραγματικά απορώ που βρίσκετε το παράλογο
-
Δεν είναι έτσι, διαφωνώ.
Πραγματικά απορώ που βρίσκετε το παράλογο
εχουν μαζουτια και θελουν να πληρωνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ λιγοτερα
-
Άρα λοιπόν πες ότι έπρεπε να δοθεί επιδότηση μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς , αν και εδώ διαφωνώ γιατί αν πρωταρχικός σου στόχος ήταν το οικολογικό του θέματος, ας έβαζαν κριτήριο ρύπων των βενζινοκίνητων και στο pass, αλλά πες ο.κ. Και πως διασφαλίζεις στον ΚΑΔ , ότι η μετακίνηση δεν έγινε και για μη επαγγελματικό σκοπό;
Ένας αγρότης λοιπόν δεν είναι παραγωγικό το έξοδο του πετρελαίου για το αγροτικό του; Υπάρχει κάποια διασφάλιση για το πόσο πετρέλαιο θα χρησιμοποιείται για να πηγαίνει στα χωράφια και πόσο για το καφενείο;
Πόσοι ακόμη ΚΑΔ θα έπρεπε να μπουν βάση του σκεπτικού της επαγγελματικής χρήσης; Από όλη τη μαστορική μέχρι και τους μηχανικούς , τους αγρότες και πόσοι ακόμα έχουν δικαίωμα χρήσης επαγγελματικού οχήματος. Εκτός αν εννοείς ότι θα γίνει επιλογή σε επαγγέλματα.
Μύλος..... μια χαρά τα λέει ο συμφορουμίτης με το παράδειγμα Μπεϊζάνη , σε λίγο θα είμαστε και ριγμένοι εμείς που έχουμε και τράτες.
-
Πολύ απλά με κάρτα η οποία θα περνάει στο πρατήριο και θα έχεις άμεσα μείωση στην αντλία ως επαγγελματίας. Και αν περισσεύουν και 0,5 ευρώ/λίτρο, καμία αντίρρηση.
Συνήθως τα οχήματα που είναι παραγωγικά για τον κάθε επαγγελμα είναι φορτηγά, τρακτέρ κτλ Συνεπώς μικρό το κακό αν κάποιος εκμεταλλευτεί την επιδότηση και πάει με το φορτηγό του και το τρακτέρ του βόλτες στην παραλιακή.
Δεν είναι παραγωγικά τα leasing diesel πολυτελείας.Αν και πάλι θέλετε να έχουμε υψηλότερη απόδοση στο μέτρο επιδότησης, βάζουμε και ένα ανώτατο όριο λίτρων που θα επιδοτούνται κάθε μήνα και που θα πουν οι κλάδοι μετά από διαβούλευση πως ξοδεύουν κατά μ.ο κάθε μήνα.
Υ.γ οι αγρότες έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες από τους άλλους κλάδους. Χρειάζονται αφορολογητο πετρέλαιο όπως λένε.
-
Εδώ οι άλλοι πήραν το fuell pass και πήγαν να το παίξουν στο στοίχημα μήπως και το αυγατισουν. Πάλι τα ίδια θα έχουμε.
Κατά ευθείαν στην αντλία έκπτωση και τέλος.
Σελίδες επί σελίδων για μια έκπτωση. Σιγά μην καθίσω να ασχοληθώ. Τουλάχιστον τώρα δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν να μου λέει εγώ σε επιδοτω. Φαντάσου να ήμουν και δημόσιος υπάλληλος και εκτός το εγώ σε επιδοτω να είχα και το εγώ σε πληρώνω. -
Μα όταν λέω κάρτα σε επαγγελματίες σημαίνει πως μόνο στο πρατήριο μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Πουθενά αλλού.
Δεν είναι απλά μια έκπτωση, είναι δημόσιο χρήμα (δηλαδή όλων. Είτε οδηγών ντίζελ, βενζίνης , υγραερίου, φ.α ,είτε πολιτών χωρίς αυτοκίνητο , είτε επαγγελματιών ή ιδιωτών κτλ). Μα ποιος σου είπε ότι δεν σε επιδοτούν οι υπόλοιποι εσένα χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο κριτήριο παρά μόνο το ότι έχεις diesel. Μπορεί δηλαδή να είσαι πολύ πλουσιότερος όλων όσων σε επιδοτούν.
Δεν ξέρω δύο τινά παίζουν. Η κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή όντως δεν μπορείτε να καταλάβετε.Το να κάνω λάθος αποκλείεται
-
@racefun1971 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ οι άλλοι πήραν το fuell pass και πήγαν να το παίξουν στο στοίχημα μήπως και το αυγατισουν. Πάλι τα ίδια θα έχουμε.
Κατά ευθείαν στην αντλία έκπτωση και τέλος.
Σελίδες επί σελίδων για μια έκπτωση. Σιγά μην καθίσω να ασχοληθώ. Τουλάχιστον τώρα δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν να μου λέει εγώ σε επιδοτω. Φαντάσου να ήμουν και δημόσιος υπάλληλος και εκτός το εγώ σε επιδοτω να είχα και το εγώ σε πληρώνω.Εγραψες
-
Μα όταν λέω κάρτα σε επαγγελματίες σημαίνει πως μόνο στο πρατήριο μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Πουθενά αλλού.
Δεν είναι απλά μια έκπτωση, είναι δημόσιο χρήμα (δηλαδή όλων. Είτε οδηγών ντίζελ, βενζίνης , υγραερίου, φ.α ,είτε πολιτών χωρίς αυτοκίνητο , είτε επαγγελματιών ή ιδιωτών κτλ). Μα ποιος σου είπε ότι δεν σε επιδοτούν οι υπόλοιποι εσένα χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο κριτήριο παρά μόνο το ότι έχεις diesel. Μπορεί δηλαδή να είσαι πολύ πλουσιότερος όλων όσων σε επιδοτούν.
Δεν ξέρω δύο τινά παίζουν. Η κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή όντως δεν μπορείτε να καταλάβετε.Το να κάνω λάθος αποκλείεται
Το Υγραέριο γιατί να είναι φθηνότερο δηλαδή;
Να πάει 1μιση ευρώ ΑΥΡΙΟ!!1!
Καλύτερα 1.80€
Έστω μέχρι την Παρασκευή... -
Ανέβηκε κι αυτό, σε ένα από τα φθηνά βενζινάδικα εδώ στην Κορινθία σήμερα το είδα στα 0,99 από 0,93€. Βενζίνη 1,95€ και ντίζελ 2,07€.
Μέχρι τώρα ήταν κάτω από τη μισή τιμή της βενζίνης. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το Υγραέριο γιατί να είναι φθηνότερο δηλαδή;
Να πάει 1μιση ευρώ ΑΥΡΙΟ!!1!
Καλύτερα 1.80€
Έστω μέχρι την Παρασκευή...Το υγραέριο είναι πιο οικολογικό καύσιμο απο το diesel, ειναι και φθηνό στην παραγωγή του.
Είμαστε από τις λίγες χώρες τηε Ευρώπης που έχουμε σε ευμένεια το diesel κίνησης (δηλαδή με μεγάλη διαφορά στην φορολογική του επιβάρυνση συγκριτικά με τη βενζίνη) και εσύ ψάχνεις διάφορους λόγους για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, επειδή έχεις αγοράσει diesel.Εξακολουθείς να πληρώνεις λιγότερο φόρο από όλους ανά λίτρο.
Για παράδειγμα, στο νέο δακτύλιο τα εργοστασιακά σύστημα υγραεριου έχουν ελεύθερο εισόδου, τα νέα diesel όχι, παρά μόνο όσα δεν περνούν τα όρια των Co2.
Δηλαδή και ο νομοθέτης αναγνωρίζει την καθαρότερη καύση του υγραερίου -
Βέβαια αν πάρει πολύ η τιμή του diesel τότε θα χρειαστεί να δοθεί και υψηλότερη επιδότηση…γιατι θα είναι πολύ αδικημένοι οι ντιζεληδες
-
This post is deleted! -
Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πόσα πολλά Mirai taxi βλέπω στο Παρίσι αυτές τις μέρες. Δηλαδή σε σχέση με το "κανένα" που είχα δει στη ζωή μου!
Δεν ήξερα ότι έχει μπει εμπορικά τόσο αξιόλογα..
Άντε, μήπως πάρουμε και εμείς κάνα Toyota..
Νομίζω πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος του thread..
-
Εντωμεταξυ αυτό λένε βγάζει μόνο νερό από πίσω. Το νερό υποτίθεται είναι άοσμο δεν....mirai
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πόσα πολλά Mirai taxi βλέπω στο Παρίσι αυτές τις μέρες. Δηλαδή σε σχέση με το "κανένα" που είχα δει στη ζωή μου!
Δεν ήξερα ότι έχει μπει εμπορικά τόσο αξιόλογα..
Άντε, μήπως πάρουμε και εμείς κάνα Toyota..
Νομίζω πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος του thread..
Τα πρώτα που έπρεπε να έχουν υποχρεωτικά αλλάξει στην Αθήνα είναι τα ταξί, κάνουν τη μισή ατμοσφαιρική ρύπανση στο κέντρο. Προχτές Κηφισίας ήταν στη δεξιά λωρίδα 12 ταξί το ένα πίσω από το αλλο, νόμιζα ότι είχαν καμία απεργία... Άλλο μιραι, και άλλο κακομιραι
-
Το mirai κοστίζει το νέο μοντέλο περί τα 80.000. Βρίσκεις και μεταχειρο το παλιό με κάνα 30.000αρι. Το θέμα είναι ότι θέλει πρατήρια τα οποία κοστίζουν αρκετά. Πάντως έχουν αρχίσει και άλλοι να βγάζουν αντίστοιχα μοντέλα. Έχει η Χιουνται και νομίζω και η χοντα. Η Μερτσέντες έβγαλε πρόσφατα. Στο Uk που κοίταζα είχε περισυ κάπου 11 πρατήρια και τώρα κάπου 15. Έχει ενδιαφέρον πάντως και προσωπικά προτιμώ κάποια τέτοια λύση από αμιγώς ηλεκτρικό. Φουλαρεις σε κάνα 5λεπτο με αυτονομία περίπου 500χλμ. Να δούμε.
-
Ευκαιρία, ίσως και μοναδική, να μπεις ντούμπλιν μέσα σε ένα μιράι για μια κούρσα. Για να δεις πως είναι μέσα, πως λειτουργεί, αν ακούγεται, κ.α.
Πόσα θα σου πάρει; 10; 15;ευρώ;. Σιγά τα ωά. Που θα το ξαναβρεις. -
Εμείς φυσικό αέριο γεια σας τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά Κίνα Ινδία θα το ρουφήξουν όλο το ρωσικό αέριο. Μέχρι και η Toyota το πέταξε το μοντελακι (έστω και μέσω baleno).
link text -
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ευκαιρία, ίσως και μοναδική, να μπεις ντούμπλιν μέσα σε ένα μιράι για μια κούρσα. Για να δεις πως είναι μέσα, πως λειτουργεί, αν ακούγεται, κ.α.
Πόσα θα σου πάρει; 10; 15;ευρώ;. Σιγά τα ωά. Που θα το ξαναβρεις.Έπρεπε να του έχω δώσει δύο αυτοκόλλητα να ξεπετάψει ένα αρθράκι.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά