-
Στα αγροτοκτηνοτροφικά που γνωρίζω.
Ένα hilux ή ένα navara , που αυτές τις μέρες δουλεύουν φουλ στις ελιές π.χ. , μπορεί να ήθελε τη μέρα κανένα 20- 30αρι πετρέλαια (ανέβα - κατέβα χωράφι , πήγαινε φορτωμένο στο τονάζ στον έμπορο που μπορεί να είναι 20+ χλμ μακριά 2 φορές τη μέρα κ.λπ.) , όσο τα έξοδα κίνησης αυξάνουν , φεύγουν από τα μηδαμινά κέρδη του παραγωγού. Παρόμοια οι κτηνοτρόφοι, ( βάλε τώρα το χειμώνα τροφές , κουβάλα κάθε μέρα το γάλα μέχρι το σημείο παραλαβής κ.λπ.). Ο έμπορος είτε γάλακτος είτε ελιάς ( εν προκειμένω) , όπως φαντάζεστε , χ@στ%κ3 , για όλα αυτά , οι τιμές στα τάρταρα.
Προχθές στο καφενείο του χωριού λοιπόν , άκουσα έντονη συζήτηση που είχα χρόνια να ακούσω, "πως το δικό μου (συγχωριανού) hilux ( το κλασσικό μονοκάμπινο που είναι γεμάτη η χώρα) με έσωσε γιατί δεν είναι τούρμπο και καίει λιγότερα και 20 χρόνια τώρα με κοροϊδεύατε και τώρα με ζηλεύετε.....
Τα παραπάνω ισχύουν για όλους όσους δουλεύουν το όχημά τους κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς ( και είναι πάρα πολλοί αυτοί) και τις περισσότερες φορές αυτό δε φαίνεται σε κανένα ΚΑΔ ( π.χ. εκπαιδευτικοί).
Το μεγάλο πρόβλημα ( και για τα δύο καύσιμα) είναι ότι ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ στις τιμές άνω των 2 ευρώ , και μας φαίνεται δώρο Θεού αν δούμε το 1,80. Το οποίο 1,80 όταν το πρωτοείδαμε στα μνημόνια, μας είχε έρθει "εγκεφαλικό".
-
Πριν καμμία εικοσαετία τότε που οι μύγες ήταν παχιές παχιές ξέρεις πόσοι με το που έβγαινε το αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία βγάζανε καταλύτη για να κερδίσουν κανένα άλογο.
Είναι θέμα ανθρώπου καθαρά και το πώς λειτουργεί. -
Έχω απορία, πως πετάνε οι παχιές μύγες. Μήπως είναι σαν τα κοτόπουλα, κομπογιαννίτικα έντομα κ' έτς;
-
https://www.autoblog.gr/2022/10/09/norvigia-meionei-simantika-ta-kinitra-gia-tin-agora-ilektrikon-kai-ta-forologei/
Ξεφουσκωνει μαλλον σιγα σιγα -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έχω απορία, πως πετάνε οι παχιές μύγες. Μήπως είναι σαν τα κοτόπουλα, κομπογιαννίτικα έντομα κ' έτς;
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά προσωπικά θα σου απαντήσω.
Το 1989 πέρασα σε σχολή το καλοκαίρι του 1990 μέσω γνωστού πήγα Μύκονο για δουλειά το Καλοκαίρι δύο μήνες όταν έκλεινε η σχολή. Το χρηματα τότε ήταν 160.000 δρχ καθαρά οκτάωρο σε μπαρ ξενοδοχείου 8 το πρωί με 4 το απόγευμα. Το βράδυ έκανα και δεύτερη δουλειά σε μπαρ μεχρι το πρωί. Τα πόδια μου για δύο μήνες γινόντουσαν σαν μελιτζάνες. Δεν ξοδεύεις τίποτε γιατί έπαιρνες τιπς πολύ καλά. Και φυσικά έκανες και καλές γνωριμίες που πολλούς τους βοήθησαν μετέπειτα. Πρώτη δουλειά σε δραχμές ακόμη σε πολυεθνική ο μισθός ήταν 300.000 μεικτά ποσοστά, παροχή αυτοκινήτου , κινητό, ταξίδια και ότι μπορείς να φανταστείς. Η συνέχεια ήταν διαφορετική βέβαια γιατί βγήκα εκτός Ελλάδας προς Ασία μεριά ( η Μύκονος που λέγαμε). Δεν ήξερα τι θα πει καθισιο. Ερχόμουν Παρασκευή στο σπίτι παντρεμένος τότε και την Κυριακή το βράδυ αεροπλάνο και δρόμο.
Τον καιρό εκείνο αν πέσει κανένα περιοδικό της εποχής (κατά προτίμηση καγκουροπεριοδικο) θα έβλεπες ότι πχ ένα 106 rallye με τα φτιαξιματα έφτανε να στοιχίζει όσο ενα εβο, ένα εβο όσο μια πόρσε κοκ.
Αυτά. -
Είχα πει για την ηλιθιότητα που έκαναν να τραβήξουν την επιδότηση και το ψέμα που χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία, και πως αν το επανέφεραν θα ήταν εντελώς ξεφτυλες.
Επειδή είναι ξεφτυλες και δεν έχουν την παραμικρή αιδώ , αφού έκαναν την οποια ζημιά στις μεταφορές και τα προϊόντα τώρα
έρχονται και επαναφέρουν ξανά μια πάγια επιδότηση στα διυλιστήρια , μια τρύπα στο νερό δηλαδή.
Τώρα η επιδότηση αυτή δεν έχει την παραμικρή αξία εκτός από την ανακούφιση λιγάκι ως προς το κέρδος των πληττομενων επιχειρήσεων όχι των τελικών τιμών για τον καταναλωτή.
Α και για να χαίρονται οι ιδιώτες ντιζελατοι. Οι περισσότεροι γέμισαν πριν 2 βδομάδες και άρχισαν τις προσευχές σε Άδωνι και Κούλη και εισακούστηκαν.Είναι απίστευτο που δεν υπάρχει ανάλογη επιδότηση στην βενζίνη που πληρώνει και περισσότερους φόρους , είναι σχεδόν σκάνδαλο.
@Lap όλα σου τα επιχειρήματα είναι απολύτως ορθά.
Ξεκίνα σταυροφορία, πρήξε τους τα ουμπαλα στους ευαίσθητους ντιζελαδες που τάχα μου καίγονται για τις μεταφορές και το κόστος των προϊόντων, όσο δεν υπάρχει ανάλογη επιδότηση της βενζίνης και του υγραερίου είναι καταφορη αδικία.
Ξεκίνα κίνημα! -
Προυσχή! #orgismenoi_venzinokinhtoi!
-
Εϊπ...Δεν αντιληφθειν!!!
@vagkirk Λάμψη και Καλημέρα Ζωή καταντησαμε. Σιγα μη κάνω και κίνημα.
Απλά θα σπάω τα νεύρα με τις υπενθυμίσεις μου στους σπαστικους όταν θα μας μιλάνε για δικαιοσύνη, ισονομία και οικολογία. Τις προάλλες είδα 1,90 την βενζίνη και είπα πως ήταν φθηνή και έβαλα.
Όταν ξαναβάλουν την επιδότηση στο 0,25 και όχι 0,15 όπως μας λένε θα μπαίνω στα πρατήρια με το βενζινοκίνητο μου και θα φωνάζω πως κερνάω όλο το μαγαζί...
-
Λαπ, οι τίμιοι οικογενειάρχες που φέτος θα κάψουν ντίζελ στον λέβητα στο υπόγειο της μεζονετας, θα πάρουν τη διπλάσια επιδότηση θέρμανσης απ τους νεόπλουτους που θα επιμείνουν στο φυσικό αέριο στο μπαλκόνι του διαμερίσματος.
-
Σωστό και αυτό. Αλλά η θέρμανση είναι ανθρωπιά, το να κάνεις εσύ φθηνότερα βόλτες με το suv σου δεν νομίζω πως είναι ανθρωπιά.
Μην πάρεις το cross hybrid, δεν θα σε επιδοτούν
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα όταν λέω κάρτα σε επαγγελματίες σημαίνει πως μόνο στο πρατήριο μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Πουθενά αλλού.
Δεν είναι απλά μια έκπτωση, είναι δημόσιο χρήμα (δηλαδή όλων. Είτε οδηγών ντίζελ, βενζίνης , υγραερίου, φ.α ,είτε πολιτών χωρίς αυτοκίνητο , είτε επαγγελματιών ή ιδιωτών κτλ). Μα ποιος σου είπε ότι δεν σε επιδοτούν οι υπόλοιποι εσένα χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο κριτήριο παρά μόνο το ότι έχεις diesel. Μπορεί δηλαδή να είσαι πολύ πλουσιότερος όλων όσων σε επιδοτούν.
Δεν ξέρω δύο τινά παίζουν. Η κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή όντως δεν μπορείτε να καταλάβετε.Το να κάνω λάθος αποκλείεται
Το Υγραέριο γιατί να είναι φθηνότερο δηλαδή;
Να πάει 1μιση ευρώ ΑΥΡΙΟ!!1!
Καλύτερα 1.80€
Έστω μέχρι την Παρασκευή...Ωνασου....
-
Ναι ρε παιδιά, αυτούς τους ξεχάσαμε.....Για να πιάσουμε θέμα συζήτησης τα gpl
-
Ναι ρε παιδιά, αυτούς τους ξεχάσαμε.....Για να πιάσουμε θέμα συζήτησης τα gpl
Χαχαχα... Πιάσε καλύτερα ένα θέμα NFL, ecdL κάτι άλλο εκτός από gpL βρε Lap...
-
Λοιπόν θα ψάξω για τα gpl και την μόλυνση....μου ξύπνησε το ενδιαφέρον
-
30 λεπτά πάνω το αέριο από αύριο.
-
Aν παντως μειωθει και παλι ο φορος στο diesel επειδη περασε τα 2 ευρω, τοτε γιατι να μη δοθει και παλι fuel pass και για τη βενζινη?
Υποψιν, τετοια καραγκιοζιλικια δεν τα θεωρω πραγματικη λυση στο προβλημα το οποιο ειναι το 70% φορολογιας στην αμολυβδη αλλα εστω και με τη λογικη του παραλογου, οπως επιδοτειται το diesel σε τετοιο βαθμο για ολους, να δοθει και fuel pass εκ νεου.
Αλλα δεν ψαχνω και ιδιαιτερη λογικη με το τσιρκο που μας κυβερνα. -
Υπόψιν πριν υπήρχε και επιδότηση στην αντλία και fuel pass στα diesel ιχ.
Στα βενζίνης μονάχα fuel pass. -
Οι διεθνεις τιμες πετρελαίου εδω και μέρες ειναι λιγο πτωτικές ή σταθερές και εδω στα διυλιστηρία συνεχώς ανεβαίνουν.... τι fuel pass και επιδότηση συζητάμε ,όλοι μας δουλεύουν
-
@haralabosg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι διεθνεις τιμες πετρελαίου εδω και μέρες ειναι λιγο πτωτικές ή σταθερές και εδω στα διυλιστηρία συνεχώς ανεβαίνουν.... τι fuel pass και επιδότηση συζητάμε ,όλοι μας δουλεύουν
Το βαρελι στα 90$ και η βενζινη στα 2€
-
@haralabosg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η ισοτιμία ευρώ-δολάριο;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά