-
Μπήκαμε πάλι σε μια οικονομική κρίση που κυρίως οφείλεται στο καπιταλιστικό σύστημα , η πανδημία και ο πόλεμος είναι μόνο η αφορμή για να βγάλουν τα σπασμένα οι μεγάλοι και να ξαναμοιράσουν λίγο την τράπουλα. Βρήκαν όλοι την ευκαιρία με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των πολιτών. Πλέον είναι ξεκάθαρο , δεν δικαιολογείται αυτή η αύξηση των τιμών ούτε απο την ζητήση ούτε απο τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Τέλος πάντων , στα δικά μας νομίζω πως για όσους έχουν αυτοκίνητο δεκαετίας + πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου να κατευθυνθούν άμεσα προς μια κορεάτική αντιπροσωπεία , ίσως και στην Toyota αν ανακοινώσει τιμές για τα νέα corolla και corolla cross. Μετά η αγορά νέου αυτοκινήτου θα καταστεί απιαστο όνειρο και μόνο Hyundai και ΚΙΑ αυτή την στιγμή προσφέρουν κατα την άποψη μου αξιόλογα VFM αυτοκίνητα.
Θες μικρο ; i20 μέχρι 18κ
Θες ΒSUV ; Κοna και ίσως Stonic μέχρι 22-23κ
Θες μεσαίο; i30 και i30 sportback μέχρι 25-26κ τούμπανα Nline και αυτόματα νομίζω.
Θες πάτημα , ποιότητα Golf σε συσκευασία του πιο όμορφου crossover της αγοράς ; Xceed απο 25 μέχρι 28κ
Θες μεγάλο οικογενειακό SUV; Tuscon μέχρι 33-35κ -
Εχει κανεις αναρωτηθεί τι θα γινει με τις τιμες πετρελαιου κινησης μετα την 1/10 που κανονικα θα πρεπει να αφαιρεθουν τα 0,15€ της επιδότησης...? Θα δουμε το πετρέλαιο 0,10€ ακριβότερο απο την 95...?
-
Όχι, δεν έχω αναρωτηθεί τι θα γίνει. Στο κάτω-κάτω τι λύση έχω, να αλλάξω αυτοκίνητο;
Αυτό που μάλλον θα γίνει είναι μία ακόμα αύξηση στα μεταφορικά και μετά και σε όλα τα προϊόντα. Ακόμα κι αν μειωθεί η τιμή του πετρελαίου.
Νομίζω όμως ότι και χωρίς την επιδότηση η τιμή θα ήταν η ίδια. Γιατί συνήθως όποτε ανακοινώνεται επιδότηση, μείωση ΦΠΑ, κλπ αυξάνεται η τιμή για να "φάει" τη διαφορά.
Από την άλλη σκέφτομαι πώς τα διυλιστήρια δεν μπορούν να φτιάξουν περισσότερη βενζίνη και λιγότερο ντήζελ. Τα κλάσματα της διύλισης εξαρτώνται από την ποιότητα του αργού, οπότε αναγκαστικά θα παράγουν όλα τα προϊόντα σε συγκεκριμένες σχετικές ποσότητες.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lakisof said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλά τα λέτε τώρα, κατόπιν εορτής βέβαια. Υποθέτετε τι θα είχε γίνει αν .........
Τι θα λέτε του χρόνου τέτοια εποχή όμως θέλω να δω, με την καθοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου κι όλων των υπολοίπων. Να δούμε πόσο θα στοιχίζει το Hyundai και το κάθε hyundai ......Τουλάχιστον θα υπάρχουν κάποιοι κανόνες, δεν θα φτιάχνουμε euro 0 επειδή δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι καλύτερο στους πολίτες μας. Έστω και euro6 πιστεύω είναι αρκετά καλά για να παραμείνουν χαλαρά μέχρι το 2030 για καινούργια. Ίσως επιτέλους θα πρέπει να βγάλει πιο ρεαλιστικούς στόχους η Ε.Ε και να μην προσπαθεί να σώσει μόνη της τον πλανήτη.
Οι τιμές είπαμε, θα αυξάνονται συνεχώς, και η ιδιοκτησία όπως την ξέραμε θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον.
Αν είναι έτσι, καλά θα είναι. Μη δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε τα euro 0 φοβάμαι, γιατί θα μας πέφτουν πανάκριβα.
Για την Ε.Ε τώρα ..... Αυτή η Κομισιόν είναι η χειρότερη ever. Κανένας στόχος της δεν είναι ρεαλιστικός και καμιά απόφασή της (ειδικά αυτές που αφορούν στο θέμα της Ουκρανίας) δεν είναι σωστή. Και σιγά μην προσπαθεί να σώσει μόνη της τον πλανήτη. Γι' αυτό έχει χαράξει αυτήν την πορεία νομίζετε ακόμη; Ή για την κονόμα; -
Καλά τα λέτε τώρα, κατόπιν εορτής βέβαια. Υποθέτετε τι θα είχε γίνει αν .........
Τι θα λέτε του χρόνου τέτοια εποχή όμως θέλω να δω, με την καθοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου κι όλων των υπολοίπων. Να δούμε πόσο θα στοιχίζει το Hyundai και το κάθε hyundai ......Τουλάχιστον θα υπάρχουν κάποιοι κανόνες, δεν θα φτιάχνουμε euro 0 επειδή δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι καλύτερο στους πολίτες μας. Έστω και euro6 πιστεύω είναι αρκετά καλά για να παραμείνουν χαλαρά μέχρι το 2030 για καινούργια. Ίσως επιτέλους θα πρέπει να βγάλει πιο ρεαλιστικούς στόχους η Ε.Ε και να μην προσπαθεί να σώσει μόνη της τον πλανήτη.
Οι τιμές είπαμε, θα αυξάνονται συνεχώς, και η ιδιοκτησία όπως την ξέραμε θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον.
Αν είναι έτσι, καλά θα είναι. Μη δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε τα euro 0 φοβάμαι, γιατί θα μας πέφτουν πανάκριβα.
Για την Ε.Ε τώρα ..... Αυτή η Κομισιόν είναι η χειρότερη ever. Κανένας στόχος της δεν είναι ρεαλιστικός και καμιά απόφασή της (ειδικά αυτές που αφορούν στο θέμα της Ουκρανίας) δεν είναι σωστή. Και σιγά μην προσπαθεί να σώσει μόνη της τον πλανήτη. Γι' αυτό έχει χαράξει αυτήν την πορεία νομίζετε ακόμη; Ή για την κονόμα;Κοίτα, υπάρχει μία γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα, όσον αφορά τα αυτοκίνητα όμως, νομίζω ότι πυροβολεί τα πόδια της, αφού τα standard που θέτουν για την Ευρώπη δεν τα φθάνει ο υπόλοιπος κόσμος ούτε σε 30 χρόνια..
Όπως λέτε και εσείς δίνουν την αγορά στους Ασιάτες..
-
Για την Ε.Ε τώρα ..... Αυτή η Κομισιόν είναι η χειρότερη ever. Κανένας στόχος της δεν είναι ρεαλιστικός και καμιά απόφασή της (ειδικά αυτές που αφορούν στο θέμα της Ουκρανίας) δεν είναι σωστή. Και σιγά μην προσπαθεί να σώσει μόνη της τον πλανήτη. Γι' αυτό έχει χαράξει αυτήν την πορεία νομίζετε ακόμη; Ή για την κονόμα;Κοίτα, υπάρχει μία γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα, όσον αφορά τα αυτοκίνητα όμως, νομίζω ότι πυροβολεί τα πόδια της, αφού τα standard που θέτουν για την Ευρώπη δεν τα φθάνει ο υπόλοιπος κόσμος ούτε σε 30 χρόνια..
Όπως λέτε και εσείς δίνουν την αγορά στους Ασιάτες..
Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό.
Να σημειώσω ότι πριν λίγο που έγραφα το σχόλιό μου, δεν είχα διαβάσει το σχόλιο του vagkirk, με το οποίο επίσης συμφωνώ. Μιλάω για την πρώτη παράγραφό του και ειδικά για τη φράση <<Βρήκαν όλοι την ευκαιρία με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των πολιτών>>. -
Δεν είδατε τι έγινε με τις ηλεκτρικές συσκευές? Μόλις ακούστηκε ότι θα δοθεί επιδότηση όλες οι εταιρείες ανέβασαν 30-40% τις τιμές τους.
Επειδή πρέπει να αλλάξω ψυγείο είχα σταμπάρει 3 και από 650 τα πήγαν 900+. -
Οπότε να περιμένουμε επιδότηση στα αυτοκίνητα;
-
Επιδότηση σε θερμικά ξεχάστε το. Θα έλπιζα περισσότερο σε μια αναπροσαρμογή του ΤΤ, ώστε να συμβαδίζει με τις νέες τιμές των αυτοκινήτων και να φθηνύνουν κάπως. Αυτό πάλι δίκοπο μαχαίρι είναι.
Αν θυμάστε είχε ξαναγίνει αναπροσαρμογή στα ΤΤ πριν λίγα χρόνια και έσπευσαν οι εισαγωγικές να αυξήσουν τις τιμές και την έφαγαν.
Δυστυχώς στην Ελληνική μονοπωλιακή αγορά είναι από τη Σκύλα (κράτος) στη Χάρυβδη (εισαγωγικές). Ποιός θα μας πάρει πρώτος τα λεφτά. -
Πάλι για αουντι μιλάς;
-
@andya3 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Επιδότηση σε θερμικά ξεχάστε το. Θα έλπιζα περισσότερο σε μια αναπροσαρμογή του ΤΤ, ώστε να συμβαδίζει με τις νέες τιμές των αυτοκινήτων και να φθηνύνουν κάπως. Αυτό πάλι δίκοπο μαχαίρι είναι.
Αν θυμάστε είχε ξαναγίνει αναπροσαρμογή στα ΤΤ πριν λίγα χρόνια και έσπευσαν οι εισαγωγικές να αυξήσουν τις τιμές και την έφαγαν.
Δυστυχώς στην Ελληνική μονοπωλιακή αγορά είναι από τη Σκύλα (κράτος) στη Χάρυβδη (εισαγωγικές). Ποιός θα μας πάρει πρώτος τα λεφτά.Ακριβώς. Ήταν τον Ιούλιο του 2020, που έκανα παραγγελία το δικό μου. Ήταν να κάνω παραγγελία από Ιανουάριο και περίμενα να αποφασίσουν τι θα γίνει με τα ΤΤ.
-
Μην είστε και τόσο απαισιόδοξοι, το 2009 ένα αυτόματο τετρακίνητο terios είχε 25500 €
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ananeomeno-daihatsu-terios-apo-18-165-eyro/η βενζίνη ήταν στο 1,10€ το λίτρο
https://www.tovima.gr/2009/06/30/archive/kata-28-69-ayksithike-i-timi-tis-benzinis-to-2009-kataggelei-to-elkeka/αλλά το μικρό Daihatsu έκαιγε 8 λίτρα στις τότε τυποποιημένες δοκιμές 10 για πλάκα στην πραγματικότητα !
Σήμερα κάτι αντίστοιχο πχ ενα vitara strong hybrid εχει 1000-1500 € παραπάνω (αλλά και έτη φωτός παραπάνω εξοπλισμό )και καίει 6.6 λίτρα σε δοκιμή drive δηλ σε φυσιολογικές συνθήκες τα μισά από το παλιό terios σε λίτρα καυσίμου και σε χρήμα τα ίδια .
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-vitara-15-strong-hybrid-allgripΚαλά είμαστε μην παραπονιέστε τζάμπα .
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλά είμαστε μην παραπονιέστε τζάμπα .
Του χρόνου τέτοια εποχή πως θα είμαστε είναι το θέμα.
-
Μην είστε και τόσο απαισιόδοξοι, το 2009 ένα αυτόματο τετρακίνητο terios είχε 25500 €
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ananeomeno-daihatsu-terios-apo-18-165-eyro/η βενζίνη ήταν στο 1,10€ το λίτρο
https://www.tovima.gr/2009/06/30/archive/kata-28-69-ayksithike-i-timi-tis-benzinis-to-2009-kataggelei-to-elkeka/αλλά το μικρό Daihatsu έκαιγε 8 λίτρα στις τότε τυποποιημένες δοκιμές 10 για πλάκα στην πραγματικότητα !
Σήμερα κάτι αντίστοιχο πχ ενα vitara strong hybrid εχει 1000-1500 € παραπάνω (αλλά και έτη φωτός παραπάνω εξοπλισμό )και καίει 6.6 λίτρα σε δοκιμή drive δηλ σε φυσιολογικές συνθήκες τα μισά από το παλιό terios σε λίτρα καυσίμου και σε χρήμα τα ίδια .
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-vitara-15-strong-hybrid-allgripΚαλά είμαστε μην παραπονιέστε τζάμπα .
Ακριβώς στα φθηνά δεν αλλάζει και πολύ η εικόνα ενώ στη μεσαία κατηγορία τιμής…απλά δεν υπάρχει τέτοια κατηγορία πλέον αφού όλα είναι ακριβά.
Αν θέλει κανείς «παντεσπάνι» (γερμανική ποιότητα με γερμανική αξιοπιστία όμως) υπάρχει και το vag group (κυρίως vw) με σχετικά normal τιμές. -
Διαβασα ενα αρθρο Γαλλια 10λεπτα εκπτωση στα καυσιμα και εκπτωση η TOTAL αλλα 20 λεπτα... Στα καυσιμα LAP
-
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μπήκαμε πάλι σε μια οικονομική κρίση που κυρίως οφείλεται στο καπιταλιστικό σύστημα , η πανδημία και ο πόλεμος είναι μόνο η αφορμή για να βγάλουν τα σπασμένα οι μεγάλοι και να ξαναμοιράσουν λίγο την τράπουλα. Βρήκαν όλοι την ευκαιρία με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των πολιτών. Πλέον είναι ξεκάθαρο , δεν δικαιολογείται αυτή η αύξηση των τιμών ούτε απο την ζητήση ούτε απο τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Τέλος πάντων , στα δικά μας νομίζω πως για όσους έχουν αυτοκίνητο δεκαετίας + πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου να κατευθυνθούν άμεσα προς μια κορεάτική αντιπροσωπεία , ίσως και στην Toyota αν ανακοινώσει τιμές για τα νέα corolla και corolla cross. Μετά η αγορά νέου αυτοκινήτου θα καταστεί απιαστο όνειρο και μόνο Hyundai και ΚΙΑ αυτή την στιγμή προσφέρουν κατα την άποψη μου αξιόλογα VFM αυτοκίνητα.
Θες μικρο ; i20 μέχρι 18κ
Θες ΒSUV ; Κοna και ίσως Stonic μέχρι 22-23κ
Θες μεσαίο; i30 και i30 sportback μέχρι 25-26κ τούμπανα Nline και αυτόματα νομίζω.
Θες πάτημα , ποιότητα Golf σε συσκευασία του πιο όμορφου crossover της αγοράς ; Xceed απο 25 μέχρι 28κ
Θες μεγάλο οικογενειακό SUV; Tuscon μέχρι 33-35κOποιος εχει καλοδιατηρημενο αυτοκινητο 10ετιας και βαλε που του εχει βγει αξιοπιστο δεν εχει κανενα λογο ν'ασχοληθει εν ετει 2022 με καινουρια μικρομεσαια βενζινοκινητα και να φεσωθει 20+ χιλιαρικα για να εχει αμαξι σαν αυτο που ειχε με κανα λιτρο χαμηλοτερη καταναλωση (αντε 2) και μια οθονη εξτρα να κανει τα παντα απο εκει.
Δεν μιλαμε φυσικα αν καποιος εχει αμαξι του 90 με 500.000 χλμ το οποιο παει και δεν παει κι αναγκαστικα θα χρειαστει κατι πιο συγχρονο.
Αλλα κι αυτος καλυτερα να δωσει 5 χιλιαρικα να παρεινενα καλομεταχειρισμενο του 2008 παρα 20 για να παρει ενα αντιστοιχο καινουριο.Ο μονος λογος ν'αλλαξει καποιος που εχει ηδη αμαξι 10-20 ετων καλοδιατηρημενο ειναι για να παει σε ηλεκτρικο ή υβριδικο αλλα και γι'αυτα νωρις ειναι ακομα αφου στο μελλον θα εχουν μεγαλυτερη αυτονομια, περισσοτερους σταθμους φορτισης κλπ κλπ.
Οοοτε σε γενικες γραμμες οποιος εχει αμαξι χοντρικα απ'το 2000 και μετα με λιγοτερο απο 300.000 χλμ το μονο που εχει να κανει ειναι να συντηρει σωστα το αυτοκινητο του και να μην ασχολειται με τα πανακριβα και κατα κανονα εντελως υπερτιμημενα καινουρια.
Μιλαμε παντα με βαση το οικονομικο κριτηριο. Αν καποιος ειναι λεφτας προφανως παει παιρνει μια καινουρια 911 ή Μ4 και τελειωνει το πανηγυρι. Αλλα δεν μιλαμε γι'αυτους προφανως.Στην ορωτη σου παραγραφο σχετικα με τις καπιταλιστικες ψευτοκρισεις με βρισκεις απολυτα συμφωνο.
-
To 2008 ενα πεζω 207 1400αρι ειχε 13.500 ευρω.
Τωρα ενα αντιστοιχο i20 1000αρι με ιδια αλογα εχει 19.000 ευρω το οποιο αντε να καιει 1,5 λιτρο λιγοτερο. 50% περισσοτερα χρηματα κοστος αγορας δηλαδη.
Και η βενζινη τοτε ειχε οπως λες 1 ευρω ενω τωρα 2.Το πανακριβο τεριος ειναι η εξαιρεση. Ο κανονας ειναι οτι εκει που παλαιοτερα ηθελες 13-14 χιλιαρικα για μικρομεσαιο και 20 χιλιαρικα για σενταν (mondeo, insignia κλπ) τωρα θες χοντρικα 50% περισσοτερα. Με μισθους ισως και λιγοτερους απο τοτε και κοστος ζωης διπλασιο σχεδον.
Αυτη ειναι η σημερινη ελληνικη πραγματικοτητα και ειναι τραγικη, οσο και να προσπαθουμε να χρυσωσουμε το χαπι. -
@driver-m
θα σου πω το δικό μου παράδειγμα και κρίνεΠουλάω το δικό μου Toyota iQ , μοντέλο 2009 140.000 χλμ , σε πάρα πολύ καλή κατάσταση άνετα βγάζει άλλα τόσα με απλή συντήρηση .
Τώρα αυτή τι στιγμή έχω πολύ καλές προσφορές στα 6000-6500 € , τι θα πάρω σε 4-5 χρόνια που θα έχει φορτωθεί και με επιπλέον χλμ ;Τέλος πάντων παρήγγειλα πέρσι το Yaris cross hybrid θα μου βγει 21000€ με αυτά που θέλω να του κάνω (φιμέ) σε κάνα δυο μήνες παραλαμβάνω.
Το καινούργιο θα είναι άνετα 2 λίτρα κάτω από το παλιό σε μέση κατανάλωση , € 4000 στα 100.000 χλμ με σημερινές τιμές αμόλυβδης.
ΤΚ το καινούργιο δεν έχει ,το παλιό 120 € το χρόνο ισοφαρίζουν τα παραπάνω έξοδα στα σέρβις και την ασφάλεια του καινούργιου .
6000 (πώληση iQ)+4000 (οικονομία στα καύσιμα ) = 10000€
Τα 11000 € άνετα θα τα πιάσει στην μεταπώληση στα 6-7 χρόνια με περίπου 100.000 χλμ , ελληνικό , ενός ιδιοκτήτη και με άλλα 4-5 χρόνια εγγύηση μπαταρίας .
Ασε που πλέον το cross κάνει 2 χιλιάρικα παραπάνω αλλά μπορεί τότε να έχουν φτηνύνει πάλι το iq πάντως αποκλείεται να πάρει 2000 σε ένα χρόνο να χάσει μπορεί ...Στην ουσία δηλ διασφαλίζω την αγοραστική αξία των χρημάτων μου και θα έχω ένα κεφάλαιο μετά απο 6-7 χρόνια που θα μου δώσει την δυνατότητα να ξαναγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο .
Δεν ξέρω αν κάνω κάποιο λάθος αλλά και να κάνω τουλάχιστον μέχρι τότε θα έχω ένα καινούργιο οικονομικό αυτοκίνητο του 2022 της πιο δημοφιλούς κατηγορίας (ΒSUV) με αυτόματο σασμάν και όλα τα καλούδια υποβοήθησης οδήγησης . Βέβαια ποντάρω και στο όνομα Toyota , ΣΙΓΟΥΡΙΑ!
-
Μια χαρά το σκεπτικό σου φίλε monman και φυσικά εφικτό όταν μιλάμε για Τογιότα που εξασφαλίζουν μεταπώληση.
Και εγώ που είμαι φαν του leasing, Toyota μόνο αγορά. -
@driver-m
θα σου πω το δικό μου παράδειγμα και κρίνεΠουλάω το δικό μου Toyota iQ , μοντέλο 2009 140.000 χλμ , σε πάρα πολύ καλή κατάσταση άνετα βγάζει άλλα τόσα με απλή συντήρηση .
Τώρα αυτή τι στιγμή έχω πολύ καλές προσφορές στα 6000-6500 € , τι θα πάρω σε 4-5 χρόνια που θα έχει φορτωθεί και με επιπλέον χλμ ;Τέλος πάντων παρήγγειλα πέρσι το Yaris cross hybrid θα μου βγει 21000€ με αυτά που θέλω να του κάνω (φιμέ) σε κάνα δυο μήνες παραλαμβάνω.
Το καινούργιο θα είναι άνετα 2 λίτρα κάτω από το παλιό σε μέση κατανάλωση , € 4000 στα 100.000 χλμ με σημερινές τιμές αμόλυβδης.
ΤΚ το καινούργιο δεν έχει ,το παλιό 120 € το χρόνο ισοφαρίζουν τα παραπάνω έξοδα στα σέρβις και την ασφάλεια του καινούργιου .
6000 (πώληση iQ)+4000 (οικονομία στα καύσιμα ) = 10000€
Τα 11000 € άνετα θα τα πιάσει στην μεταπώληση στα 6-7 χρόνια με περίπου 100.000 χλμ , ελληνικό , ενός ιδιοκτήτη και με άλλα 4-5 χρόνια εγγύηση μπαταρίας .
Ασε που πλέον το cross κάνει 2 χιλιάρικα παραπάνω αλλά μπορεί τότε να έχουν φτηνύνει πάλι το iq πάντως αποκλείεται να πάρει 2000 σε ένα χρόνο να χάσει μπορεί ...Στην ουσία δηλ διασφαλίζω την αγοραστική αξία των χρημάτων μου και θα έχω ένα κεφάλαιο μετά απο 6-7 χρόνια που θα μου δώσει την δυνατότητα να ξαναγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο .
Δεν ξέρω αν κάνω κάποιο λάθος αλλά και να κάνω τουλάχιστον μέχρι τότε θα έχω ένα καινούργιο οικονομικό αυτοκίνητο του 2022 της πιο δημοφιλούς κατηγορίας (ΒSUV) με αυτόματο σασμάν και όλα τα καλούδια υποβοήθησης οδήγησης . Βέβαια ποντάρω και στο όνομα Toyota , ΣΙΓΟΥΡΙΑ!
Κατανοω το σκεπτικο σου.
Και σε 4-5 χρονια να πουλουσες το iq σου παντως 4 χιλιαρικα θα τα επιανες καθως μετα την πρωτη δεκαετια η απαξιωση ειναι απειροελαχιστη.
Εγω εκανα σκεψεις να πουλησω το 207 μου πριν μια 5ετια κι επιανε δεν επιανε 6 χιλιαρικα. Τωρα πιστεψε με 4500 το πουλαω για πλακα αν θελω.
Καταλαβαινω την αναγκη να εχεις καινουριο αυτοκινητο απλα εγω προσωπικα αλλαζω μονο αν προκειται ν'ανεβω κατηγορια ή επιπεδο εταιρειας. Να πουλησω το 207 μου και να δωσω αλλα 15 χιλιαρικα να αγορασω το αντιστοιχο 208 που περα απ'την καταναλωση δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα με το δικο μου (οπως και το δικο μου δεν ειχε απ'το 206) που να δικαιολογει τα τετραπλασια χρηματα που πρεπει να δωσω, δεν το σκεφτομαι ουτε κατα διανοια. Μενω λοιπον εκει που ειμαι κι αν το αμαξι γινει πλεον ασυμφορο λογω ζημιων ή ξερω γω γινει 25 ετων, οπου το χασμα με τα συγχρονα αυτοκινητα θα ειναι τεραστιο, τοτε θα το'στελνα αποσυρση και θα πηγαινα σε νεα αγορα αλλα καινουριο δεν θα αγοραζα οπως εκανα τωρα και με τα 2 μου αυτοκινητα και δεν μπορω να πω οτι αξιζε τον κοπο τελικα.
Το ιδανικο vfm ειναι ενα καλο μεταχειρισμενο 7 ετιας με κατω απο 100.000 χλμ. Εκει εχω καταληξει. Θελει ψαξιμο φυσικα κι ενεχει ρισκο αλλα και παλι ειναι μακραν πιο συμφερον απ'την αγορα καινουριουαυτοκινητου που στην 5ετια εχει χασει πανω απ'τη μιση αξια του.Παντως και το σκεπτικο σου εχει λογικη.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά