-
Επιδότηση δεν παίρνω και δεν με ενδιαφέρει…ναναι καλά η τουότα!!
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Επιδότηση δεν παίρνω και δεν με ενδιαφέρει…ναναι καλά η τουότα!!
Μην τον πιστευετε πηρε τις μετρησεις απο σκουτερακι διχρονο κιολας και λεει πως ειναι δικες του
-
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εννοείτε ότι πληρώνεις παίρνεις. Το έχω πάθει μια φορά που έβαλα βενζίνη από φθηνό πρατήριο. Την ήπιε σαν νερό. Ενώ τώρα με 2.0ευρω το αυτοκίνητο πήρε τα πάνω του. Το ίδιο συμβαίνει με το ηλ. ρεύμα. Τώρα που παράγεται από ακριβό αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο οι λάμπες φωτίζουν περισσότερο. Έτσι ανάβοντας μόνο μια λάμπα το σπίτι φωτίζεται καλύτερα.
Πάντως και πάλι καλά να λες. Χθες έβαλα το κινητό να φορτίσει και το πρωί ήταν χαμηλότερα η μπαταρία από όταν το έβαλα για φόρτιση. Να δεις που βρήκαν τρόπο αντί να φορτίζουν οι συσκευές να μας τραβάνε ρεύμα. -
Προχθές γέμισα πάλι το 208 1.5HDi 6MT, 36 λίτρα Diesel EKO.
Έβγαλε 720 χλμ με αυτά τα λίτρα. Κατανάλωση 5 λίτρα/100 χλμ με οδήγηση σε Εθνική (ταχύτητες 110-150) και επαρχιακό δίκτυο, 2 άτομα με πράγματα και κλιματισμό όλη την ώρα.
Το ταξίδι απολαυστικό, άνετο και πολιτισμένο. Πηγαίνεις με 140 και δεν καταλαβαίνεις τίποτε.
Πλήρωσα 65 ευρώ και μου φάνηκε απίστευτη η διαφορά σε σχέση με το Ε46 316ti και το τι θα πλήρωνα για τα ίδια χιλιόμετρα. Με τον κινητήρα άστρωτο ακόμα πιστεύω θα πέσει κι άλλο, κοντά στα 4.5 λ/100χλμ.
Δεν ξέρω πόσο πιο οικονομικά μπορεί να κινηθεί κανείς σε αυτές τις ταχύτητες.
Παρεμπιπτόντως, ότι ηλεκτρικό πέτυχα στον δρόμο πήγαινε το πολύ με 120. Παραπάνω κανένα. Τα περνούσαν όλοι. Συγγνώμη παιδιά αλλά εθνική Μέγαρα, Τρίπολη Καλαμάτα κλπ με 110 δεν πας, σε παίρνει ο ύπνος..! -
Εμένα στο ψηλότερο αιρκρός πλέον μετά τα 30000 που έχει ανοίξει ο κινητήρας, το ρεζερβουάρ των 45 λίτρων, μου ανάβει λαμπάκι στα 700-750 χλμ, ανάλογα που έχει κινηθεί το αυτοκίνητο και τις ταχύτητες που έχει αναπτύξει, ουσιαστικά έχω 800-850 χλμ τυπική αυτονομία.
-
Μπορεί να ανοιξε και το ρεζερβουάρ, να πείρε σε ύψος.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μπορεί να ανοιξε και το ρεζερβουάρ, να πείρε σε ύψος.
Δεν πείρε...
Εγώ έχω πείρα... -
This post is deleted! -
Τώρα το κατάλαβα μετά δέκα ώρες. Πως μου ξέφυγε εμένα, το αστέρι της ορθογραφίας.
-
Τώρα το κατάλαβα μετά δέκα ώρες. Πως μου ξέφυγε εμένα, το αστέρι της ορθογραφίας.
Αφού έχεις αυτόματο type in. Γύρισε το στο χειροκίνητο,το χλατσοτο.
-
Χλατς χλουτς θα μπαίνουν οι τόνοι.... Δεν έχεις άδικο. Καλή ιδέα.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμένα στο ψηλότερο αιρκρός πλέον μετά τα 30000 που έχει ανοίξει ο κινητήρας, το ρεζερβουάρ των 45 λίτρων, μου ανάβει λαμπάκι στα 700-750 χλμ, ανάλογα που έχει κινηθεί το αυτοκίνητο και τις ταχύτητες που έχει αναπτύξει, ουσιαστικά έχω 800-850 χλμ τυπική αυτονομία.
Δηλαδή στα πόσα περίπου χιλιόμετρα "ανοίγει" ένας πετρελαιοκινητήρας;
Εγώ έχω 2.0 TDI στο Superb μου, με 12.500 χλμ. αυτή τη στιγμή. -
@lakisof said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ έχω 2.0 TDI στο Superb μου, με 12.500 χλμ. αυτή τη στιγμή.Εγώ είδα διαφορά στα 50000.
-
Εγώ έχω 2.0 TDI στο Superb μου, με 12.500 χλμ. αυτή τη στιγμή.Μετά τα 25-28000
-
Εγώ έχω 2.0 TDI στο Superb μου, με 12.500 χλμ. αυτή τη στιγμή.Μετά τα 25-28000
Αυτό, παρόμοια εμπειρία, αλλά μέχρι 1.6 κινητήρα. Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο τα περισσότερα κυβικά ή οτιδήποτε άλλο..
-
Lap θα σου βάλω κάτι που θα σου αρέσει ... 15000$ δώρο απο την Τoyota , επιδοτούμενο υδρογόνο
Πρώτη φορά βλέπω πως είναι ενας σταθμός υδρογόνου , τα κόλπα του ανεφοδιασμού , μόνο 4μιση λεπτά για 500χλμ εμβέλεια, ηλεκτροκίνηση χωρίς μπαταρία με fuelcell που μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρισμό και νερό , δείτε τι λεει για την διαχείριση του νερού που παράγεται πολλές λεπτομέρειες που δεν τις ήξερα .
-
Αυτός ο ήχος που κάνει όταν γεμίζει εμένα με φοβίζει. Μιλάμε για τρελή πίεση.
Από την άλλη για επίδομα 15.000 ευρώ από την τογιοτα, οκ το ξανασκεφτεσαι. Ηδονή να γεμίζεις με επίδομα
Σαν αυτοκίνητο, τι αμαξαρα είναι αυτή; Πω πω. Χαζευα τις γραμμές του.
Λέτε να πάμε σε τέτοια αυτοκίνητα;
-
Πολιτικη αποφαση ειναι, αναλογα τι φορους θα βαλουν. Γενικα το υδρογονο ειναι ακριβο & για να θεωρηθει καθαρο θα πρεπει να παραγεται απο ΑΠΕ.
-
@spiros-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πολιτικη αποφαση ειναι, αναλογα τι φορους θα βαλουν. Γενικα το υδρογονο ειναι ακριβο & για να θεωρηθει καθαρο θα πρεπει να παραγεται απο ΑΠΕ.
Σύντομα ξεκινάει κατασκευή μονάδας για υδρογόνο από ΑΠΕ στο διυλιστήριο Ελευσίνας των ΕΛΠΕ..
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά