-
@antonmone said in Suzuki Vitara 2015:
@n-k-9 said in Suzuki Vitara 2015:
Κάπου εκεί βγαίνει το εκθεσιακό που είδα είχε στο ταμπελάκι αναγραφόμενη 25.500 για την ακρίβεια δεν θυμάμαι αν είχε διχρωμια
Άρα 25.330 πλην τελών κυκλοφορίας.
Οπότε +1.600€ περίπου από πέρυσι τον Φεβρουάριο.
Νομίζω είχε δύο αυξήσεις από τότε. Η τελευταία ήταν +500€. Άρα το χιλιάρικο μπήκε κάπου στην άνοιξη πέρυσι.800 ευρώ σίγουρα πήρε 14 Φεβρουαριου λόγω Αγίου Βαλεντινου(το θυμάμαι γιατί παρηγγειλα την Παρασκευή 11/2) μετά από εσωτερική ενημέρωση από τον αντιπρόσωπο.Τα υπόλοιπα τα πήρε μετα
Και γιατί 11 μήνες αναμονή;
Από την αρχή σου είχαν πει για τόσο;Ήταν 8 μήνες αναμονή τηρήθηκε,η παρτίδα που ήρθε όμως ήταν χωρίς τα συστήματα bsm και rcta.Πολλοί παρέλαβαν έτσι με έκπτωση 200 ευρώ,εγώ αρνήθηκα παραλαβή ,όποτε μου έδωσαν 3μηνη παράταση αλλά ήρθε τέλος Δεκέμβρη.
Τι σημαίνουν αυτά;!
-
@dublin said in Suzuki Vitara 2015:
Κάπου εκεί βγαίνει το εκθεσιακό που είδα είχε στο ταμπελάκι αναγραφόμενη 25.500 για την ακρίβεια δεν θυμάμαι αν είχε διχρωμια
Νομίζω είχε δύο αυξήσεις από τότε. Η τελευταία ήταν +500€. Άρα το χιλιάρικο μπήκε κάπου στην άνοιξη πέρυσι.800 ευρώ σίγουρα πήρε 14 Φεβρουαριου λόγω Αγίου Βαλεντινου(το θυμάμαι γιατί παρηγγειλα την Παρασκευή 11/2) μετά από εσωτερική ενημέρωση από τον αντιπρόσωπο.Τα υπόλοιπα τα πήρε μετα
Από την αρχή σου είχαν πει για τόσο;Ήταν 8 μήνες αναμονή τηρήθηκε,η παρτίδα που ήρθε όμως ήταν χωρίς τα συστήματα bsm και rcta.Πολλοί παρέλαβαν έτσι με έκπτωση 200 ευρώ,εγώ αρνήθηκα παραλαβή ,όποτε μου έδωσαν 3μηνη παράταση αλλά ήρθε τέλος Δεκέμβρη.
Τι σημαίνουν αυτά;!
Bsm=Blind spot monitor
Rcta=Rear cross traffic alert -
Πάντως πολύ σύντομα παρέλαβες μετά την άρνηση.
Άρα λογικά δεν ήταν νέα παραγγελία, αλλά ίσως το αρχικό σου αυτοκίνητο να έγινε τράμπα με άλλου μεταγενέστερου πελάτη, ο οποίος ενδεχομένως να προτίμησε την συντομότερη παραλαβή με τίμημα τα δύο συστήματα λιγότερα. -
Άρα λογικά δεν ήταν νέα παραγγελία, αλλά ίσως το αρχικό σου αυτοκίνητο να έγινε τράμπα με άλλου μεταγενέστερου πελάτη, ο οποίος ενδεχομένως να προτίμησε την συντομότερη παραλαβή με τίμημα τα δύο συστήματα λιγότερα.Δεν αποκλειεται ,μου αρκει που ηρθε με τον εξοπλισμο που το παρηγγειλα.Ειδικα το τυφλο σημειο το θεωρω σημαντικο για Αθηνα.
-
Άρα λογικά δεν ήταν νέα παραγγελία, αλλά ίσως το αρχικό σου αυτοκίνητο να έγινε τράμπα με άλλου μεταγενέστερου πελάτη, ο οποίος ενδεχομένως να προτίμησε την συντομότερη παραλαβή με τίμημα τα δύο συστήματα λιγότερα.Δεν αποκλειεται ,μου αρκει που ηρθε με τον εξοπλισμο που το παρηγγειλα.Ειδικα το τυφλο σημειο το θεωρω σημαντικο για Αθηνα.
Να είναι απροβλημάτιστο λοιπόν και να έχεις καλές και ασφαλεις διαδρομές.
-
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Το 129 ,το full υβδριδικο δεν θα το έπαιρνα με τίποτα,θα προτιμούσα Honda η Toyota αν ήθελα κάτι σε full hybrid
Εξαιρετική επιλογή!
Νομίζω ότι στα χρήματα αυτά ήταν μονόδρομος,στο test drive που έκανα σε αυτό και στο scross χωρίς σύνοδο,όποτε δεν είχα θέμα να τα πιέσω,το vitara παρόλο που θα φανεί ίσως περίεργο ήταν καλύτερο σε όλα εκτός ίσως της ηχομόνωσης.
Σε κάθε περίπτωση το cross ειδικά με τις νέες τιμές,είναι πολύ ακριβό για την ποιότητα που έχει ,συν ότι δεν έχει σύστημα ελέγχου κατάβασης,δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο αφού είναι ίδιο μηχανικά με το vitara!Έχει Hill Hold, πάντως...
-
Ένα αρνητικό και ένα θετικό στα γρήγορα για αρχή.Η πέρλα της Suzuki είναι αποτυχία,καμμία σχέση με bmw 118 η ακόμα και το 5πορτο Corolla που έχω δει.
Από την άλλη η κατανάλωση όντως πρέπει να είναι εντυπωσιακά χαμηλή.Αθηνα -Οινοφυτα με επιστροφή και το σχετικό κόλλημα στην Μεταμόρφωση το μεσημέρι.Ταχύτητα 130 με cc και έγραψε 6,3 .
Καλή συναρμογή στην κονσόλα και στο κομμάτι που βρίσκεται ο επιλογέας και οι διακόπτες της 4κινησης,αλλά τα πλαστικά στις πόρτες είναι εισαγωγή του Βακάκη από την Κίνα!
Ο κινητήρας φαίνεται πολύ καλός για τα κυβικά του,ακόμα δεν θέλω να ξεπεράσω τις 3.000 σαλ.
Τέλος γιατί είπα ένα αλλά ξέφυγα,δεν μπορώ να καταλάβω την άκυρη μλκ που είχε και το Swift να μην μπορείς να ανεβάσεις τα παράθυρα μόλις σβήσεις το αυτοκίνητο.
Αυτά τα λίγα για σήμερα.Είσαι από τους λίγους κατόχους που λες περισσότερα αρνητικά μαζί με τα θετικά, μπράβο σου και αν δεν σου τα έχω πει, με γειά σου και καλοταξιδο!
-
Ένα αρνητικό και ένα θετικό στα γρήγορα για αρχή.Η πέρλα της Suzuki είναι αποτυχία,καμμία σχέση με bmw 118 η ακόμα και το 5πορτο Corolla που έχω δει.
Λευκή πέρλα; Ισχύει, από μακριά δύσκολα δικαιολογεί το έξτρα κόστος σε σχέση με το απλό λευκό.
Της Toyota παίζει να ήταν η καλύτερη, η προηγούμενη που δεν ασημιζε τόσο. -
@groover1972 said in Suzuki Vitara 2015:
Είσαι από τους λίγους κατόχους που λες περισσότερα αρνητικά μαζί με τα θετικά, μπράβο σου και αν δεν σου τα έχω πει, με γειά σου και καλοταξιδο!
Νομίζω τα ίδια αρνητικά τα έχουμε επισημάνει έστω και σκόρπια όλοι οι κάτοχοι εδώ και καιρό. Το μόνο καλό των σκληρών basic πλαστικών είναι ότι με την πάροδο του χρόνου οι φθορές είναι λιγότερες. Κατά τα άλλα σαφώς το εσωτερικό είναι αρκετά dated και αλλού θα βρείς καλύτερης ποιότητας υλικά (ΟΧΙ στο Duster )
-
Τέλος γιατί είπα ένα αλλά ξέφυγα,δεν μπορώ να καταλάβω την άκυρη μλκ που είχε και το Swift να μην μπορείς να ανεβάσεις τα παράθυρα μόλις σβήσεις το αυτοκίνητο.
Αυτά τα λίγα για σήμερα.Όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπορείς ούτε τους ηλεκτρικούς καθρέφτες να κλείσεις. Σπαστικό οντως. Κάποια μείωση κόστους θα είναι ο φταιχτης.
Κατά τα άλλα καλοταξιδο αν το χαρείτε -
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Αυτά τα λίγα για σήμερα.Όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπορείς ούτε τους ηλεκτρικούς καθρέφτες να κλείσεις. Σπαστικό οντως. Κάποια μείωση κόστους θα είναι ο φταιχτης.
Κατά τα άλλα καλοταξιδο αν το χαρείτεΌσο για αυτό θα πρέπει να μας πουν αν δούλεψε εν τέλει το module που έβαλαν για κλείσιμο καθρεπτών και παραθύρων (που δεν υπάρχουν ή υπάρχουν standard στα Toyota;)
-
Η λευκή πέρλα είναι φοβερή υλοποίηση στη suzuki. Το vitara το έχω σε λευκή πέρλα, και μετά από σχεδόν 8 έτη το χρώμα είναι σαν καινούργιο. Βέβαια το κερώνω μια φορά το χρόνο με αλοιφή καλή,
link textΌτι περιποιείσαι, σε περιποιείται.
-
Και αυτά τα έχω δοκιμάσει. Καλά είναι αλλά όχι όσο γκλοςς λένε. Αλλά ναι είναι καλά και ποιοτικά.
Wax on wax off, lapison
Το πιο gloss που βρήκα για ιαπωνική βαφή είναι στο σπαστικό turtle ceramic hybrid
-
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Το 129 ,το full υβδριδικο δεν θα το έπαιρνα με τίποτα,θα προτιμούσα Honda η Toyota αν ήθελα κάτι σε full hybrid
Εξαιρετική επιλογή!
Νομίζω ότι στα χρήματα αυτά ήταν μονόδρομος,στο test drive που έκανα σε αυτό και στο scross χωρίς σύνοδο,όποτε δεν είχα θέμα να τα πιέσω,το vitara παρόλο που θα φανεί ίσως περίεργο ήταν καλύτερο σε όλα εκτός ίσως της ηχομόνωσης.
Σε κάθε περίπτωση το cross ειδικά με τις νέες τιμές,είναι πολύ ακριβό για την ποιότητα που έχει ,συν ότι δεν έχει σύστημα ελέγχου κατάβασης,δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο αφού είναι ίδιο μηχανικά με το vitara!Έχει Hill Hold, πάντως...
Hill hold έχει ,hill descent control δεν έχει.
-
@antonakis said in Suzuki Vitara 2015:
Λευκή πέρλα; Ισχύει, από μακριά δύσκολα δικαιολογεί το έξτρα κόστος σε σχέση με το απλό λευκό.
Της Toyota παίζει να ήταν η καλύτερη, η προηγούμενη που δεν ασημιζε τόσο.Λευκό ναι,ακριβώς αυτή την αίσθηση έχω κι εγώ,ξεχωρίζει από κοντά και με αρκετό φως.Η Corolla που έχω δει για να μιλήσω για αυτοκίνητα νορμαλ τιμής έχει όντως ίσως την καλύτερη πέρλα.Πολύ εντυπωσιακή είναι και η bmw 118 που έχω δει,της Peugeot αρκετα καλή επισης,όπως και ένα Mazda 6 παλαιότερο με μια επιφύλαξη αν ήταν το εργοστασιακό του χρωμα.
-
@mastoras78 said in Suzuki Vitara 2015:
Είσαι από τους λίγους κατόχους που λες περισσότερα αρνητικά μαζί με τα θετικά, μπράβο σου και αν δεν σου τα έχω πει, με γειά σου και καλοταξιδο!
Νομίζω τα ίδια αρνητικά τα έχουμε επισημάνει έστω και σκόρπια όλοι οι κάτοχοι εδώ και καιρό. Το μόνο καλό των σκληρών basic πλαστικών είναι ότι με την πάροδο του χρόνου οι φθορές είναι λιγότερες. Κατά τα άλλα σαφώς το εσωτερικό είναι αρκετά dated και αλλού θα βρείς καλύτερης ποιότητας υλικά (ΟΧΙ στο Duster )
Σωστά,τα σκληρά αντέχουν περισσότερο,δεν δίνω πολύ σημασία απλά θα μπορούσαν τουλάχιστον στα πάνελ από τις πόρτες να είναι λίγο καλύτερα,δείχνουν υπερβολικά φτηνά αλλα οκ εστιάζουμε στα θετικά.Αδικούν τον εαυτό τους μάλιστα καθώς η κονσόλα και το ταμπλό έχουν καλή συναρμογή.
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Κατά τα άλλα καλοταξιδο αν το χαρείτεΕυχαριστώ Lap ,φαντάζεσαι να καιει και αυτό 4.8 οπως έχεις γράψει;;χαχαχ
Ο καθρέφτης δεν με ενοχλεί,ήταν κάτι που το ήξερα άλλωστε ,αυτό με τα παράθυρα είναι σπαστικό λίγο,το άλλο που έχω 12 χρόνια πριν και τα κλείνω όλα με το κλειδί είναι μεγάλη ευκολία!! -
@japanese1 said in Suzuki Vitara 2015:
Η λευκή πέρλα είναι φοβερή υλοποίηση στη suzuki. Το vitara το έχω σε λευκή πέρλα, και μετά από σχεδόν 8 έτη το χρώμα είναι σαν καινούργιο. Βέβαια το κερώνω μια φορά το χρόνο με αλοιφή καλή,
link textΌτι περιποιείσαι, σε περιποιείται.
Θετικό αυτό,αλλά εγώ έκρινα την βαφή σαν οπτικό αποτέλεσμα ,όχι την αντοχη της στο χρόνο.Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι μετριότατο στην καλύτερη,υλοποιήσεις άλλων εταιρειών είναι πολύ πιο εντυπωσιακές και τεχνικά αρτιότερες.Λεπτομέρεια είναι σαφώς και δεν κρίνεται ένα αυτοκίνητο από το χρωμα.
-
Αντοχή στον χρόνο δεν ξέρω, στα πετραδάκια και στις γρατσουνιές είναι χάλια. Και επειδή όλη μέρα ασχολούμαι με το να το γυαλιζω και να το προσέχω, με στεναχωρεί αρεκτα.
-
Θετικά τώρα,μου αρέσουν οι λεπτομερείες με τις άσπρες ραφές στα καθίσματα,που φαίνονται άνετα,ισως ήθελαν ελάχιστα καλύτερη πλευρική στήριξη.
Μαλακα πετάλια,φρένα προοδευτικά,ο επιλογέας μέτριος σε αίσθηση αλλα οκ.Αύριο θα κάνω ένα μικρό ταξίδι και θα επανέλθω με τα υπόλοιπα.
Suzuki Vitara 2015