-
@williamg said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@kkostask said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Γιατί όχι? Αφού όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να γλυτώσουν από παντού βάζουν σπορέλαια μέσα.
Είναι δυνατόν να κόβουν απο εκεί ρε γμτ?
Στο δικό μου πάντως δούλεψε
τι αυτοκίνητο?
Πεζώ 208…να είσαι σε φανάρι και να μην μπαίνει με τίποτα η πρώτη για να φύγω. Μόλις έβαλα καλή βαλβολίνη η διαφορά ήταν τόσο σημαντική που νόμιζα ότι οδηγούσα Μάζντα….τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον με τόσο που έχει πέσει η ποιότητα των αυτοκινήτων.
Και αυτό (η αλλαγή βαλβολίνης) είναι κάτι που καλύπτει η εγγύηση γενικά ή απ' την τσέπη μου;
Την πληρώνεις εσύ αλλά δεν είναι και τίποτα φοβερό…γύρω στα 50-60 έδωσα.
-
"Τριγμοί. Ξεκινήσαμε ήδη απ το παράθυρο του συνοδηγού. Πήγα σε σ-κρος κ οχι βιταρα με την ελπιδα να παρω λιγο καλύτερη ποιοτητα συναρμογης αλλα μαλλον δεν μου βγηκε."
Και εγώ στην αρχή άκουγα τριγμούς από το παράθυρο του συνοδηγού. Απογοητεύτηκα αλλά από την άλλη είχα προετοιμαστεί για τέτοια φαινόμενα αστοχίας στη συναρμογή από τα Suzuki. Μετά από λίγο καιρό ανακάλυψα ότι οι τριγμοί δεν ήταν από το παράθυρο αλλά από τη μεταλλική άγραφα της ζώνης ασφαλείας του συνοδηγού, που τριβόταν πάνω στην πλαστική επένδυση της μεσαίας κολώνας, όποτε δεν επανερχόταν προσεκτικά στην κανονική της θέση.
Γενικά τα πλαστικά του s cross είναι τόσο σκληρά που οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο έρχεται σε επαφή μαζί τους (πχ κλειδιά) προκαλεί ενοχλητικούς θορύβους. -
Μια χαρά είναι τα suzuki.Και ποια δε τρίζουν στις μέρες μας.Τουλάχιστον εδώ δεν έχεις και μεγάλες προσδοκίες.
-
Για τριγμούς σε πλαστικά μέρη
Ανακαλύψτε από πού προέρχεται, τι ευθύνεται και τοποθετήστε προσεκτικά ανάμεσα στα πλαστικά το παρακάτω.
Αποτέλεσμα εντυπωσιακόhttps://kokkinoplitis.gr/αυτοκόλλητη-ταινία-τσόχας-μαύρη-37cm-x-5m_p48954.html?ref=bestprice.gr
-
εμενα παντως δεν κανει κιχ το σουξου
αν και δεν τοσκισα ακομη στο χωμα -
@kozani76 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Μια χαρά είναι τα suzuki.Και ποια δε τρίζουν στις μέρες μας.Τουλάχιστον εδώ δεν έχεις και μεγάλες προσδοκίες.
Δεν έχω εμπειρία από άλλα σύγχρονα ή σχετικά σύγχρονα μοντελα να πω την αλήθεια. Το αλλο πιο φρέσκο στην οικογένεια είναι πουντο εβο (το τελευταιο που χε βγει). Μηδεν τριγμοι. Επίσης φανταζομαι οτι πριμιουμ μαρκες δεν θα τριζουν ή αν τριζουν θα πεφτει ξυλο γιατι πριμιουμ και να τριζει δεν παει.
Αλλα εχεις δικιο στο οτι η σουζι ειναι μια τιμια, (σχετικα) φτηνη Ιαπωνικη μαρκα. Δεν ειναι Λεξους και δεν σου ειπε ποτε και το αντιθετο. Ωστοσο οσο να πεις το τριξιμο ξενερωνει λιγάκι σ ενα κατα τ άλλα προσεγμένο εσωτερικό. Δεν είναι κάτι φοβερό πάντως. Αν με πολυζαλίσει θα κάνω τις σιλικόνες που λένε και τα παιδιά από πάνω και ολα καλα.
-
@gatoz said in SUZUKI SX4 SCROSS:
εμενα παντως δεν κανει κιχ το σουξου
αν και δεν τοσκισα ακομη στο χωμαΝομίζω ότι μετά από σκισίματα στα χώματα επιβάλεται να τρίξει και λίγο. Είναι σα να το φέρεις απ το χώμα καθαρό. Πάει; Δεν παει.
-
Δεν έχω εμπειρία από άλλα σύγχρονα ή σχετικά σύγχρονα μοντελα να πω την αλήθεια. Το αλλο πιο φρέσκο στην οικογένεια είναι πουντο εβο (το τελευταιο που χε βγει). Μηδεν τριγμοι. Επίσης φανταζομαι οτι πριμιουμ μαρκες δεν θα τριζουν ή αν τριζουν θα πεφτει ξυλο γιατι πριμιουμ και να τριζει δεν παει.
Αλλα εχεις δικιο στο οτι η σουζι ειναι μια τιμια, (σχετικα) φτηνη Ιαπωνικη μαρκα. Δεν ειναι Λεξους και δεν σου ειπε ποτε και το αντιθετο. Ωστοσο οσο να πεις το τριξιμο ξενερωνει.
εμένα στο τζάμι του οδηγού ακούγεται ένας πολύ αχνος ήχος αλλά μόνο αν είναι μισό κλειστό το παράθυρο. Αν είναι τέρμα.κατω η κλειστό δεν ακούγεται καθόλου.
Όσο για το θέμα της κατανάλωσης θα δεις ότι αν πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα (εγώ ενεργοποιώ το ACC παντού πλέον) ρίχνει την κατανάλωση.
Ταξίδι κάνει πολύ καλό θα το ευχαριστηθείς. Επίσης αν χρειαστείς έξτρα χώρο αποσκευών, κατέβασε το πάτωμα του πορτμπαγκάζ, κάνει θαύματα στο βάθος.
Αυτό που θα χαρείς είναι ότι δεν χρειάζεται τίποτα έξτρα. Λάδια ξύδια κάθε χρόνο και θα το χαρείς! Καλή επιλογή και καλοτάξιδο να είναι!
-
@groover1972 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αλλα εχεις δικιο στο οτι η σουζι ειναι μια τιμια, (σχετικα) φτηνη Ιαπωνικη μαρκα. Δεν ειναι Λεξους και δεν σου ειπε ποτε και το αντιθετο. Ωστοσο οσο να πεις το τριξιμο ξενερωνει.
εμένα στο τζάμι του οδηγού ακούγεται ένας πολύ αχνος ήχος αλλά μόνο αν είναι μισό κλειστό το παράθυρο. Αν είναι τέρμα.κατω η κλειστό δεν ακούγεται καθόλου.
Όσο για το θέμα της κατανάλωσης θα δεις ότι αν πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα (εγώ ενεργοποιώ το ACC παντού πλέον) ρίχνει την κατανάλωση.
Ταξίδι κάνει πολύ καλό θα το ευχαριστηθείς. Επίσης αν χρειαστείς έξτρα χώρο αποσκευών, κατέβασε το πάτωμα του πορτμπαγκάζ, κάνει θαύματα στο βάθος.
Αυτό που θα χαρείς είναι ότι δεν χρειάζεται τίποτα έξτρα. Λάδια ξύδια κάθε χρόνο και θα το χαρείς! Καλή επιλογή και καλοτάξιδο να είναι!
Ευχαριστώ! Μην παρεξηθώ. Μ αρέσει ήδη πολύ το αμαξάκι. Απλά στα πλαίσια του "κάνε τον δημοσιογραφο ειδικού τύπου και έσυ - μπορείς" έγραψα μια εκθεσούλα με τις εντυπώσεις ως τώρα.
-
Έχει βάλει κανείς καλύματα; Σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/27900790/KALYMMATA-AYTOKINITOU-TECHNODERMA-SEIRA-P-SET-4-TEM-COVERLUX.html αλλά αναρωτιέμαι αν θα ταιριάζει και αν θα μπορέσω να το βάλω μόνος μου.
-
Έχει βάλει κανείς καλύματα; Σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/27900790/KALYMMATA-AYTOKINITOU-TECHNODERMA-SEIRA-P-SET-4-TEM-COVERLUX.html αλλά αναρωτιέμαι αν θα ταιριάζει και αν θα μπορέσω να το βάλω μόνος μου.
Mε 250 ευρώ σου τα τοποθετούν κιόλας.
-
@famas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σε ταπετσέρη πάμε για τέτοιες δουλειές ?
-
@famas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σε ταπετσέρη πάμε για τέτοιες δουλειές ?
Σε όποιον φτιάχνει καλύμματα.
-
Γιατί όχι? Αφού όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να γλυτώσουν από παντού βάζουν σπορέλαια μέσα.
τι αυτοκίνητο?
Πεζώ 208…να είσαι σε φανάρι και να μην μπαίνει με τίποτα η πρώτη για να φύγω. Μόλις έβαλα καλή βαλβολίνη η διαφορά ήταν τόσο σημαντική που νόμιζα ότι οδηγούσα Μάζντα….τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον με τόσο που έχει πέσει η ποιότητα των αυτοκινήτων.
Και αυτό (η αλλαγή βαλβολίνης) είναι κάτι που καλύπτει η εγγύηση γενικά ή απ' την τσέπη μου;
Ποιες εβαλες?
-
@alexandros-k said in SUZUKI SX4 SCROSS:
τι αυτοκίνητο?
Ποιες εβαλες?
Total…παραπάνω στοιχεία δεν θυμάμαι.
-
Όλα τα Suzuki με κινητήρες τους K14C και K14D, τα κιβώτια τους παίρνουν βαλβολίνη 75W. Η μάμα είναι αυτή:
Θέλει έλεγχο κάθε 40.000km ή 2 χρόνια.
-
Καλησπέρα αδέλφια. Τελικά μετά από σχολαστικό έλεγχο στο μπροστινό σύστημα του αυτοκινήτου και αφού δεν κατάφερα να αλλάξω δισκοπλακες ( αρνιόταν ο πωλητής ότι στραβωσαν σε μόλις 1000 χλμ ) και αφού το κόστος αλλαγής ήταν μεγάλο τις έβγαλα τις πήγα στον τορνο οι οποίες ήταν ελαφρώς και οι δυο στραβες και τις ισιωσε. Άλλαξα και τακάκια γιατί τα προηγούμενα είχαν πολύ σίδηρο μέσα ( πιθανή αιτία στραβωματος ) και τώρα φρενάρει αξιοπρεπώς. Έβαλα και 4 KAYABA μαύρα και είναι μια χαρά το αμάξι. Ευχαριστώ όλους θερμά για τις πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες. Καλό βράδυ να έχετε και προσοχή στους δρόμους
-
Όταν αγόρασα το δικό μου, πριν απο 9 χρόνια, δεν κούμπωναν με τίποτα η 3η-4η-6η. Είχα στεναχωρεθεί αρκετά, να πω την αλήθεια. Έλεγα απο μέσα μου, άλλο ένα λάθος στη ζωή μου. Με τον καιρό το σαζμάν έγινε βούτυρο και έτσι παραμένει 310,000χλμ μετά.
Δώστου λίγο χρόνο, απο το εργοστάσιο πρέπει να βγαίνουν τα σαζμάν εντελώς μα εντελώς άστρωτα.Γνώμη μου, να μην αλλάξεις βαλβολίνες σε ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.
-
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Όταν αγόρασα το δικό μου, πριν απο 9 χρόνια, δεν κούμπωναν με τίποτα η 3η-4η-6η. Είχα στεναχωρεθεί αρκετά, να πω την αλήθεια. Έλεγα απο μέσα μου, άλλο ένα λάθος στη ζωή μου. Με τον καιρό το σαζμάν έγινε βούτυρο και έτσι παραμένει 310,000χλμ μετά.
Δώστου λίγο χρόνο, απο το εργοστάσιο πρέπει να βγαίνουν τα σαζμάν εντελώς μα εντελώς άστρωτα.Γνώμη μου, να μην αλλάξεις βαλβολίνες σε ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.
Έχει ήδη βελτιωθεί θεαματικά. Όντως ήταν εντελώς άστρωτο.
Νέα δοκιμή του strong hybrid από Φαμπιάτου https://autoholix.com/2024/05/18/suzuki-s-cross-1-5-strong-hybrid-116-ps-allgrip-dokimi-test-drive-2024/
Το ρεζουμέ νομίζω είναι not bad αν δεν θές και τόση σπιρτάδα.Ψέματα. Δεν ξέρω. Με δυσκολεύει λίγο η Φαμπιάτου να καταλαβώ αν είναι ναι ή οχι. Βρίσκει καλά και τα τονίζει, σε ότι δοκιμάζει οπότε μάλλον πρέπει να δει κανείς αν τα καλά που βρήκε ταιριάζουν με τις προτεραιότητές του.Προσωπικά δεν το πολυεξετασα γιατι ξεφευγε σε τιμη ετσι κι αλλιως.
-
Α ρε Ισμήνη, που είδες 18" ζάντα δεν ξέρω, αλλά ναι, θα του πήγαιναν.
SUZUKI SX4 SCROSS