-
@dettol said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Έχεις δώσει 50-60 k € για αυτοκίνητο που αν δεν ήταν ηλεκτρικό θα είχε 70- 80 k € και σε ενοχλεί η μηνιαία συνδρομή η οποία ισούται με 4 καφέδες στο χέρι το μήνα ;
Απο κανένα κάτοχο δεν έχω ακούσει ανάλογη γκρίνια, τουναντίον. Στα φόρουμ μπαίνεις κατα κανόνα για να γκρινιάξεις
Στο owners την είδα τη συζήτηση! Έχει αρχίσει ξαι τπυς προβληματίζει.
Ειμαι Ηράκλειο Κρήτης και έχω δει 2 σίγουρα Μ3 και 2-3 Υ
Φορτιστές πάντως σε σούπερ μάρκετ δεν είδα.
Που να φορτίζουν άραγε ;
Την ψάχνουν την Κρήτη πάντως στην αντιπροσωπεία. Τις προαλλες που τους έψαχνα ειχαν κατέβει όλοι Κρήτη με διαφορα μοντέλα για τεστς.Από περιέργεια, για ποιον λόγο γυροφέρνεις στην αντιπροσωπεία; Παραγγελία ακύρωσες, χρήματα σου επέστρεψαν, τι άλλο συζητάτε;
Αυτό που περιγράφω ως προαλλες ήταν πριν βάλω την παραγγελία και πριν ακυρώσω. Δεν πάνε αλλωστε 15-20 ημερες …
-
Έχεις δώσει 50-60 k € για αυτοκίνητο που αν δεν ήταν ηλεκτρικό θα είχε 70- 80 k € και σε ενοχλεί η μηνιαία συνδρομή η οποία ισούται με 4 καφέδες στο χέρι το μήνα ;
Απο κανένα κάτοχο δεν έχω ακούσει ανάλογη γκρίνια, τουναντίον. Στα φόρουμ μπαίνεις κατα κανόνα για να γκρινιάξεις
Που να φορτίζουν άραγε ;
Την ψάχνουν την Κρήτη πάντως στην αντιπροσωπεία. Τις προαλλες που τους έψαχνα ειχαν κατέβει όλοι Κρήτη με διαφορα μοντέλα για τεστς.Από περιέργεια, για ποιον λόγο γυροφέρνεις στην αντιπροσωπεία; Παραγγελία ακύρωσες, χρήματα σου επέστρεψαν, τι άλλο συζητάτε;
Αυτό που περιγράφω ως προαλλες ήταν πριν βάλω την παραγγελία και πριν ακυρώσω. Δεν πάνε αλλωστε 15-20 ημερες …
Είσαι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης ;
-
Που να φορτίζουν άραγε ;
Είσαι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης ;
Ασχετο!
Είπα ότι τώρα το σκ είμαι Κρήτη και είδα τεσλα και εδώ…
Και έτσι θυμήθηκα για το ταξίδι των παιδιών της αντιπροσωπείας. -
Στο 2.30, αναφέρει ότι το Lucid Air (αμάξι των 8,93" στο 400άρι) χάνει 3% σε κάθε πέρασμα.
-
Για τους λάτρεις των καταναλώσεων .
-
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Το πας ταπα όμως !
Σε τετοιες ταχύτητες είναι στιβαρό ;
Πως το νοιωθεις ;
Θόρυβος ; -
Τέτοιες νυχτερινές βγάζει το αηφον;
Μάπα το καρπούζι, δηλαδή το μήλο...Ποσοστό μπαταρία πόσο έπεσε στα πόσα χλμ με τι μέση ωριαία;
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Μάπα το καρπούζι, δηλαδή το μήλο...Ποσοστό μπαταρία πόσο έπεσε στα πόσα χλμ με τι μέση ωριαία;
Η φωτογραφίες είναι από xiaomi.
Το μόνο που του δίνω (το φονι) είναι οι φωτογραφική ,στα υπόλοιπα ειναι ακατανόητα δύσχρηστο.
Από golden hall με μπαταρία 80% και ταχύτητα κατ’ελαχιστη 140 έφτασε στην Αταλάντη για φόρτιση με 32%. Αλλά «ξύλο» με 5 άτομα και μπαγκάζια φουλ. -
Το πας ταπα όμως !
Σε τετοιες ταχύτητες είναι στιβαρό ;
Πως το νοιωθεις ;
Θόρυβος ;Το αμάξι είναι βράχος .
5ατομα με φουλ μπαγαζια και δεν χαζολογαει πουθενά .
Το’ όψιν ότι μιλάω για το m3p με 20ρες ,για την ανάρτηση δεν γνωρίζω αν έχει διαφορά με το lr.
Ο θόρυβος από τον αέρα γίνεται αισθητός από τα ~ 150 και πάνω . Τα led matrix δουλεύουν άψογα εκτός 2 περιπτώσεων που μπερδεύτηκε το σύστημα από έντονες αντανακλάσεις που έλαβε από πινακίδα σήμανσης και εκεί «έσβησε» το ανάλογο πεδίο . -
Επιτέλους μετρήσεις για το πρό 2024 Model 3 Performance !!!
Τι σημαίνουν όσα μας έγραψε ο @teo-mak (μούτσας γκράθιας αρχηγέ για τον κόπο) !?
Κινούμενος φορτωμένος και με καλό καιρό με μέση ωριαία 131χαω στην διαδρομή από GoldenHall μέχρι 5 χλμ πριν από τα ΣΕΑ_Αταλάντης έκαψε περίπου 292Wh/km άρα βάση αυτού του υπολογισμού και της ωφέλιμης θεωρητικής χωρητικότητας των 75.0 kWh έχουμε μια SoC 100%>>0% αυτονομία της τάξης των 256χλμ
ΑΡΑ Χωρίς σχολαστικισμούς (ποια είναι η πραγματική απώλεια χωρητικότητας της μπαταρίας του οχήματος λόγω γήρανσης? Το βαρύ φορτίο με σταθερή υψηλή ταχύτητα ή τα σπρίντ στις εξόδους των διοδίων και οι παιχνιδιάρικες τέρμα γκάζι ρεπρίζ σε δρόμο με κίνηση επιβαρύνουν περισσότερο την κατανάλωση? Τι πιέσεις είχαν τα λάστιχα? Η χρήση του AC σε άλλες λιγότερο ήπιες καιρικές συνθήκες πόσο θα επιβάρυνε την κατανάλωση? κτλ κτλ κτλ) έχουμε χονδρικά κατανάλωση ισοδύναμη 2 πλήρων φορτίσεων SoC 0%>100% για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@argyn said in TESLA FORUM:
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Εννοείς ότι ο τύπος που θα σκάσει μια 50αρού για να αγοράσει ένα sports sedan όπως το M3P δεν ενδιαφέρεται για την αυτονομία του αυτοκινήτου που αγοράζει όταν το οδηγεί με τον τρόπο για τον οποίο ακριβώς το αγόρασε και ο κατασκευαστής του διαφημίζει?
Εγώ πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρεται, γιατί το αγοράζει ως παιχνίδι και όχι ως μεταφορικό μέσω. Εαν το θέλει για μεταφορικό μέσω, θα αγοράσει το SR ή το LR.
Όπως ο αγοραστής μιας Mustang δεν ενδιαφέρεται πόσο καίει ο V8, γιατί την αγοράζει για παιχνίδι.
Η το τελείως αντίθετο : για αυτό ακριβώς ενδιαφέρεται για το πόσο κρατάει η μπαταρία αυτού που αγόρασε αφού χωρίς επαρκή διάρκεια δεν υπάρχει παιχνίδι και χαρά άρα καταργείται αυτός καθαυτός ο αρχικός λόγος αγοράς του.
Δεν είμαι ηλεκτρόφιλος, αλλά νομίζω έχεις φάει κόλλημα. Μια χαρά αρκεί η αυτονομία του Performance για να πας Αθήνα-Σούνιο και πίσω μαλλιοκούβαρα (που προφανώς δεν το συνιστώ από άποψη ασφαλείας). Το πρόβλημα είναι στα ταξίδια, όχι στα περιαστικά παιχνίδια.
Παρά τις ιδεολογικές μας διαφωνίες και επειδή νομίζω ότι τρέχει και στις δικες σου φλέβες βενζινη (για να μην πω Ε85), μια και ανέφερες το Σούνιο, για να μην υπάρχει παρεξήγηση:
Μερικά φιλικά πατήματα στο "δικαστήριο" της κερατέας (θυμίζω 1300+ ανηφορικά μέτρα εφιάλτης από φανάρι μέχρι γέφυρα με κλίση περίπου +2.5% και άθλιο οδόστρωμα κατά περιόδους) αρκούν για να εξαφανίσουν το 20% της μπαταρίας. Δεν μιλάω καν για τους αναβασιάρηδες που αρέσκονται σε βραδυνά κυνηγητά στην ανηφορική Πεντέλη μετά από στησίματα στην "κρυφή" ή σε νυχτερινές αναβάσεις της Πάρνηθας μετά από ανοίγματα και μετρήσεις στην αλεπουδιάρικη κατηφορική "Αιγαλέου".
Αυτός είναι ο λόγος που γράφω για ένα ρεαλιστικό 150χλμ αυτονομίας για SoC 90%>10% σε φιλικού ύφους μη ανταγωνιστικό περιβάλλον (και που ήδη είναι οριακό από πλευράς συμπεριφοράς μπαταρίας σε χαμηλά επίπεδα φόρτισης).
-
Bασικά σημαίνει και κάτι άλλο για το εν λόγω ταξίδι. ΕπειδήΣ η Αταλάντη είναι στα 150χλμ. από Αθήνα, αν ξεκινήσεις γεμάτος και ξαναφορτίσεις εκεί, απλά δεν θα φτάσεις Θεσνίκη με αυτό το ρυθμό γιατί θα έχεις άλλα 355 χλμ να κάνεις.
Άρα πρέπει να 'κόψεις' στο β΄σκέλος.
Αν οι σούπερτσάρτζερζς ΄μπαίνανε στη Στυλίδα, ή και λίγο πιο πάνω, θα την μίσιαζαν την απόσταση και θα έβγαινε ανετότερα το ταξίδι με αυτό το γκάζι.
Για πτώση απόδοσης μπαταρίας βάλτε -10% στα 150.000 χλμ.
Για ερκοντίσιο βάλτε 1-1,5kwh/100χλμ. , ανάλογα τις συνθήκες. -
@realzeus said in TESLA FORUM:
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Εννοείς ότι ο τύπος που θα σκάσει μια 50αρού για να αγοράσει ένα sports sedan όπως το M3P δεν ενδιαφέρεται για την αυτονομία του αυτοκινήτου που αγοράζει όταν το οδηγεί με τον τρόπο για τον οποίο ακριβώς το αγόρασε και ο κατασκευαστής του διαφημίζει?
Εγώ πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρεται, γιατί το αγοράζει ως παιχνίδι και όχι ως μεταφορικό μέσω. Εαν το θέλει για μεταφορικό μέσω, θα αγοράσει το SR ή το LR.
Όπως ο αγοραστής μιας Mustang δεν ενδιαφέρεται πόσο καίει ο V8, γιατί την αγοράζει για παιχνίδι.
Η το τελείως αντίθετο : για αυτό ακριβώς ενδιαφέρεται για το πόσο κρατάει η μπαταρία αυτού που αγόρασε αφού χωρίς επαρκή διάρκεια δεν υπάρχει παιχνίδι και χαρά άρα καταργείται αυτός καθαυτός ο αρχικός λόγος αγοράς του.
Δεν είμαι ηλεκτρόφιλος, αλλά νομίζω έχεις φάει κόλλημα. Μια χαρά αρκεί η αυτονομία του Performance για να πας Αθήνα-Σούνιο και πίσω μαλλιοκούβαρα (που προφανώς δεν το συνιστώ από άποψη ασφαλείας). Το πρόβλημα είναι στα ταξίδια, όχι στα περιαστικά παιχνίδια.
Παρά τις ιδεολογικές μας διαφωνίες και επειδή νομίζω ότι τρέχει και στις δικες σου φλέβες βενζινη (για να μην πω Ε85), μια και ανέφερες το Σούνιο, για να μην υπάρχει παρεξήγηση:
Μερικά φιλικά πατήματα στο "δικαστήριο" της κερατέας (θυμίζω 1300+ ανηφορικά μέτρα εφιάλτης από φανάρι μέχρι γέφυρα με κλίση περίπου +2.5% και άθλιο οδόστρωμα κατά περιόδους) αρκούν για να εξαφανίσουν το 20% της μπαταρίας. Δεν μιλάω καν για τους αναβασιάρηδες που αρέσκονται σε βραδυνά κυνηγητά στην ανηφορική Πεντέλη μετά από στησίματα στην "κρυφή" ή σε νυχτερινές αναβάσεις της Πάρνηθας μετά από ανοίγματα και μετρήσεις στην αλεπουδιάρικη κατηφορική "Αιγαλέου".
Αυτός είναι ο λόγος που γράφω για ένα ρεαλιστικό 150χλμ αυτονομίας για SoC 90%>10% σε φιλικού ύφους μην ανταγωνιστικό περιβάλλον (και που ήδη είναι οριακό από πλευράς συμπεριφοράς μπαταρίας σε χαμηλά επίπεδα φόρτισης).
Σε τι καθόμουν και απαντούσα με σοβαρότητα τόσο καιρό ?
-
@dstou said in TESLA FORUM:
Bασικά σημαίνει και κάτι άλλο για το εν λόγω ταξίδι. ΕπειδήΣ η Αταλάντη είναι στα 150χλμ. από Αθήνα, αν ξεκινήσεις γεμάτος και ξαναφορτίσεις εκεί, απλά δεν θα φτάσεις Θεσνίκη με αυτό το ρυθμό γιατί θα έχεις άλλα 355 χλμ να κάνεις.
Αν οι σούπερτσάρτζερζς ΄μπαίνανε στη Στυλίδα, ή και λίγο πιο πάνω, θα την μίσιαζαν την απόσταση και θα έβγαινε ανετότερα το ταξίδι με αυτό το γκάζι.
Για ερκοντίσιο βάλτε 1-1,5kwh/100χλμ. , ανάλογα τις συνθήκες.Έχει και Λαμία φορτιστές
-
Αυτό βοηθάει.
-
Eξαρτάται κατά πολύ από την χρήση του οχήματος, την παλαιότητα του, τον τρόπο φόρτισης του και τις περιβαλλοντικές συνθήκες λειτουργίας του διαχρονικά.
Γενικά πάντως μπορούμε να ορίσουμε ως φυσιολογικά κάποια νούμερα βάσει της εγγύησης που δίνει η τέσλα, δηλαδή μέγιστη αναμενόμενη απώλεια χωρητικότητας μέχρι 30% στην οκταετία ή τα 160 χιλιάδες χλμ για το Model 3.
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Η φωτογραφίες είναι από xiaomi.
Το μόνο που του δίνω (το φονι) είναι οι φωτογραφική ,στα υπόλοιπα ειναι ακατανόητα δύσχρηστο.
Από golden hall με μπαταρία 80% και ταχύτητα κατ’ελαχιστη 140 έφτασε στην Αταλάντη για φόρτιση με 32%. Αλλά «ξύλο» με 5 άτομα και μπαγκάζια φουλ.Άσχετο.
Έχω χρόνια να δουλέψω εμπορικό λειτουργικό (leica, dji, ios, android κλπ) και να μου φανεί δύσχρηστο. -
Eξαρτάται κατά πολύ από την χρήση του οχήματος, την παλαιότητα του, τον τρόπο φόρτισης του και τις περιβαλλοντικές συνθήκες λειτουργίας του διαχρονικά.
Γενικά πάντως μπορούμε να ορίσουμε ως φυσιολογικά κάποια νούμερα βάσει της εγγύησης που δίνει η τέσλα, δηλαδή μέγιστη αναμενόμενη απώλεια χωρητικότητας μέχρι 30% στην οκταετία ή τα 160 χιλιάδες χλμ για το Model 3.
Με την ίδια λογική μπορούμε να ορίσουμε ως φυσιολογικά κάποια νούμερα βάσει της εγγύησης που δίνει η bmw.
Μέγιστη αναμενόμενη περίοδο λειτουργίας κινητήρα-μειωτήρα τα 2 έτη ή 24 μήνες.
Μέγιστη αναμενόμενη περίοδος καλή ποιότητας βαφής τα 3 έτη
Μέγιστη προστασία έναντι οξείδωσης τα 12 χρόνια, μετά βράστακλπ κλπ κλπ
-
Για ερκοντίσιο βάλτε 1-1,5kwh/100χλμ. , ανάλογα τις συνθήκες.Στην παθε έχει φορτιστές
Σείριο
Σχηματαρι
Αταλάντη (sc)
Λαμία
Αλμυρό
Λάρισα
Λάρισα (sc)
Ευαγγελισμό
ΚορινοΑκόμα και με 250kmh να πηγαίνεις, Θεσσαλονίκη θα φτάσεις
TESLA FORUM