-
@lap said in TESLA FORUM:
lol πάλι με Toyota ο παγωμένος!!!!
Για εμενα μόνο BMW και Toyota (οχι τα φθηνα ομως) υπάρχουν....
Αλλιως παω με τα πόδιαΣαν το Φανη εχω καταντήσει
-
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@wantone said in TESLA FORUM:
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Στις ΗΠΑ υπαρχει μεγαλη απαξιωση στις τιμες των μεταχειρισμενων ηλεκτρικων. 25-50% κατω απο την αρχικη τιμη για αυτοκινητα 2 ετων.
Εδω, νομιζουν οτι πουλανε χρυσοσκονη.
στην αμερικη αγοραζεις καινουριο honda crv με 30k ΔΟΛΛΑΡΙΑ. Για πηγαινε στον σαρακακη να ρωτησεις ποσο κανει στην ελλαδα
Μην συγκρινετε διαφορετικες αγορες μεταξυ τους. Βλεπουμε τιμες ευρωπης και συγκρινουμε. Ουτε αμερικη, ουτε ασια
ειναι αστοχο το παραδειγμα με τα Χοντα γιατι η εταιρεια εχει περιορισμενη παρουσια στην Ευρωπη και ο Σαρακακης ειναι εισαγωγεας, επισης αυτα που αγοραζεις στην Αμερικη εχουν τους παλιους κινητηρες οχι τον υβριδικο.
δεν ειναι αστοχο διοτι αυτο που θελω να πω ειναι οτι καθε αγορα εχει τις δικες τις ιδιαιτεροτητες. Στην αμερικη δεν εχουν τον υβριδικο διοτι δεν τους ενδιαφερει το θεμα καταναλωση. Αν πεις σε αμερικανο οτι αγοραζει compact suv με 1.5 κινητηρα, θα αρχισει να το κοιταζει παραξενα και θα νομιζει οτι τον κοροιδευεις. Επισης, και στην αμερικη τα αυτοκινητα πχ honda, τα πουλανε ta dealerships και οχι η εταιρεια απευθειας, οποτε δεν υπαρχει διαφορα με τον σαρακακη.
Δεν εχει νοημα να βλεπουμε αλλες αγορες, αλλες συνθηκες, αλλα supply chains και να γκρινιαζουμε οτι εδω μας κλεβουν. Ας συγκρινουμε με τιμες ευρωπης και μετα ας γκρινιαξουμε οσο θελουμεΩχ ρε φιλε τι γραφεις τωρα. Υπαρχει μεγαλη διαφορα γιατι αυτος που πουλαει στην Αμερικη ειναι η HOnda USA δηλ οπως h BMW Hellas εδω περα και οχι τριτος εισαγωγεας οπως ειναι ο Σαρακακης. Επισης δεν ξερω για Χοντα αλλα πολλες αντιπροσωπειες στην Αμερικη ανηκουν στην ιδια την εταιρεια στις περιπτωσεις Porsche BMW Mercedes etc. και οχι σε ιδιωτες. Μπορει και στην Χοντα να ειναι το ιδιο.
Υπαρχουν παρα πολλα αμαξια με 1.5 τουρμπο στην Αμερικη ακομα και με 1.2 τουρμπο και 1.0 τουρμπο μικρα SUV και η χοντα εχει παμπολα αμαξια με τον 1.5. Απιστευτο αλλα ειναι πολυ παρελθον τα μεγαλα κυβικα στην Αμερικη εδω και πολλα χρονια.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Φιλε για εμενα τα κατά για το Model3 HL SR είναι πολλά!
Τα συζητάμε μερες και στο tesla Fans!
Μήκος (τεραστιο για την καθημερινη μετακίνηση μου)
Πλάτος (το ίδιο)
Υψος (χαμηλό για τις συνήθειες μου)
Μπαταρία (μικρή) θες LR κανονικά για να πεις οτι κανω ίδιο ταξίδι με καλό θερμικό
Sales service (τους ψάχνω μέρες)Θεωρητικά και ψυχολογικά ειναι όλα αυτά. Στην πράξη μια χαρά ειναι και η διαφορά αυτονομίας μικρή. Όλα τα άλλα θέμα συνήθειας, ήτοι 21 ημέρες.
Σε αλλες περιπτωσεις δυστυχως, όχι σε εμενα!
Και τωρα που χρησιμοποιώ ξανα τη Χ1 για το γραφείο εχω θέμα με τον όγκο της.... ημουν καλυτερα με τo ΥC στον τομέα αυτό...
Δεν με ενοχλεί τόσο η διαφορά στην κατανάλωση.... -
Το after sales της Tesla είναι λίγο γτπ.
Τα πάντα γίνονται μέσω του app το οποίο φαντάζει «ξένο « στην αρχή αλλά υπάρχει (τουλάχιστον στην δίκη μου περίπτωση ) πρόβλημα συνεννόησης για απλές διαδικασίες . -
είναι τόσα ακόμα τα ντεσου και όσο το ψάχνω αντικειμενικά και αν διαβασεις πίσω από τους διθυραμβους των κατοχων βλέπω θέματα.
Μόνο η άνγωστη αξία μεταπώλησης είναι και εαν το κρατήσει πολύ το κόστος της μπαταρίας. Αλλιως, εαν έχεις τε λεφτά, ειναι η πιο λογική επιλογή στα αυτά τα χρήματα....πιο φτηνά από όλα τα B Suv!!!
Πλάτος (το ίδιο)
Μπαταρία (μικρή) θες LR κανονικά για να πεις οτι κανω ίδιο ταξίδι με καλό θερμικό
Sales service (τους ψάχνω μέρες)Κοίταγα το ΣΚ και την ix1 20 που αν και πιο ακριβή τη φτιαχνω όπως θέλω και η BMW εχει καλύτερα πακετά χρηματοδοτικά
Ομως όλα δειχνουν οτι θα μεινω με τη Χ1 μου εκτός αν πιασω τα λεφτα που ζητάω οποτε τότε λογικά θα μείνω χωρις αμάξι για αγνωστο πόσο και θα παρακαλώ το Μοτυ να μου βρει κανα chr !!! lollllll
Επειδη ξερω οτι δεν ρωτας κακοπροαιρετα, πες τι προβλημα πιστευεις οτι κρυβονται;
Το θεμα των διαστασεων ειναι γνωστο, δεν ειναι "προβλημα".
Αν ψαχνεις πωλητη να κατσεις να συζητησεις με τις ωρες και να σε κερασουν καφεδακι, οχι δεν υπαρχει. Ειναι τραγικοι στο θεμα πωλησεων. Το εχουμε συζητησει παρα πολλες φορες αυτο στα γκρουπακια των τεσλα. Ειναι στην καλυτερη ανοργανωτοι και στην χειροτεροι αναιδεις αι αδιαφοροι.Απο προσωπικη εμπειρια και απο οτι εχω ακουσει απο αλλους ομως, μπορω να σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ οτι τα παιδια στο σερβις ειναι ΑΨΟΓΑ.
Η αξια μεταπωλησης ειναι οντως θεμα αγνωστο και θα εξηγησω τον λογο. Μια παραμετρος ειναι η αβεβαιοτητα του κοσμου απεναντι στα ηλεκτρικα. Το δευτερο ειναι οτι λογω των φορολογικων κινητρων, η αξια τους ειναι χαμηλη. Τα εχω γραψει, οτι αν παρει καποιος ενα ηλεκτρικο αξιας 50-55k, με φοροαπαλλαγες και επιδοτηση, το κοστος του ειναι περιπου 30k. Μετα απο 5-6 χρονια δηλαδη, μπορει ανετα να το πουλησει ενα 20-25αρικο και να ειναι ευχαριστημενος. Αν δει αυτην τη διαφορα ενας εξωτερικος παρατηρητης θα φρικαρει και θα κραζει για τεραστια απομειωση. Αυτος που πουλαει ομως θα ειναι ευχαριστημενος, επομενως ποια ειναι η αληθεια;
YΓ: την ix1 ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΝΟΙΑ. Παρε ΟΤΙ θες ή μεινε με την Χ1. Να παρεις το ix1 ομως ως κυριο αυτοκινητο ξεχασε το. Δεν θα φτανεις ουτε χαλκιδα. Αν θες ηλεκτρικο οικογενειακο bmw, βλεπεις ειτε το iX (οχι το iX3) ειτε απο i4 και πανω.
-
το ιΧ ειναι 150 χιλ νομιζω οντως φοβερο αμαξι αλλα θα προτιμουσα το θερμικο οχι το ηλεκτρικο
ιΧ1 30 ωραιο φαινεται, δεν ξερω απο τιμες αυτο το προτιμω απο το θερμικο
-
Σαν το Φανη εχω καταντήσει
Τυχερός εισαι....χαχαχα!! οι επιλογές δημιουργούν προβλήματα. κάποτε που αγόραζα μόνο bmw είχα την ησυχία μου, ούτε ψάξιμο, ούτε να διαβάζω τεστ ουτε τίποτα. πήγαινα Σπανό, έβελεπα τι έχει με τα διαθέσιμα λεφτά μου και ψώνιζα...απλέ εποχές, χωρίς άγχος!!
-
το ιΧ ειναι 150 χιλ νομιζω οντως φοβερο αμαξι αλλα θα προτιμουσα το θερμικο οχι το ηλεκτρικο
δεν υπαρχει θερμικο iX και ναι, η τιμη ειναι υψηλη, δνε ξερω αν ειναι 150 χιλιαρικα, αλλα σιγουρα δεν ειναι επιπεδου τεσλα.
ix1 θα αγοραζα μονο ως αυτοκινητο πολης, αλλα το θεωρω μεγαλο για αμαξι πολης.
-
είναι τόσα ακόμα τα ντεσου και όσο το ψάχνω αντικειμενικά και αν διαβασεις πίσω από τους διθυραμβους των κατοχων βλέπω θέματα.
Μόνο η άνγωστη αξία μεταπώλησης είναι και εαν το κρατήσει πολύ το κόστος της μπαταρίας. Αλλιως, εαν έχεις τε λεφτά, ειναι η πιο λογική επιλογή στα αυτά τα χρήματα....πιο φτηνά από όλα τα B Suv!!!
Πλάτος (το ίδιο)
Sales service (τους ψάχνω μέρες)Κοίταγα το ΣΚ και την ix1 20 που αν και πιο ακριβή τη φτιαχνω όπως θέλω και η BMW εχει καλύτερα πακετά χρηματοδοτικά
Ομως όλα δειχνουν οτι θα μεινω με τη Χ1 μου εκτός αν πιασω τα λεφτα που ζητάω οποτε τότε λογικά θα μείνω χωρις αμάξι για αγνωστο πόσο και θα παρακαλώ το Μοτυ να μου βρει κανα chr !!! lollllll
Επειδη ξερω οτι δεν ρωτας κακοπροαιρετα, πες τι προβλημα πιστευεις οτι κρυβονται;
Αν ψαχνεις πωλητη να κατσεις να συζητησεις με τις ωρες και να σε κερασουν καφεδακι, οχι δεν υπαρχει. Ειναι τραγικοι στο θεμα πωλησεων. Το εχουμε συζητησει παρα πολλες φορες αυτο στα γκρουπακια των τεσλα. Ειναι στην καλυτερη ανοργανωτοι και στην χειροτεροι αναιδεις αι αδιαφοροι.Απο προσωπικη εμπειρια και απο οτι εχω ακουσει απο αλλους ομως, μπορω να σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ οτι τα παιδια στο σερβις ειναι ΑΨΟΓΑ.
Η αξια μεταπωλησης ειναι οντως θεμα αγνωστο και θα εξηγησω τον λογο. Μια παραμετρος ειναι η αβεβαιοτητα του κοσμου απεναντι στα ηλεκτρικα. Το δευτερο ειναι οτι λογω των φορολογικων κινητρων, η αξια τους ειναι χαμηλη. Τα εχω γραψει, οτι αν παρει καποιος ενα ηλεκτρικο αξιας 50-55k, με φοροαπαλλαγες και επιδοτηση, το κοστος του ειναι περιπου 30k. Μετα απο 5-6 χρονια δηλαδη, μπορει ανετα να το πουλησει ενα 20-25αρικο και να ειναι ευχαριστημενος. Αν δει αυτην τη διαφορα ενας εξωτερικος παρατηρητης θα φρικαρει και θα κραζει για τεραστια απομειωση. Αυτος που πουλαει ομως θα ειναι ευχαριστημενος, επομενως ποια ειναι η αληθεια;
YΓ: την ix1 ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΝΟΙΑ. Παρε ΟΤΙ θες ή μεινε με την Χ1. Να παρεις το ix1 ομως ως κυριο αυτοκινητο ξεχασε το. Δεν θα φτανεις ουτε χαλκιδα. Αν θες ηλεκτρικο οικογενειακο bmw, βλεπεις ειτε το iX (οχι το iX3) ειτε απο i4 και πανω.
Δεν απαντάνε εγκαίρως, το τηλεφωνικό κέντρο δεν σε συνδέει, απαντανε generic ..
Λεφτά θα δώσεις....
Για μτχ μετά από 3 χρόνια θα ήμουν ΟΚ να το έδινα 30 αν μου κόστιζε 35.... θα τα επιανα όμως;Την ix1 τη φτιάχνω οπως θελω, μου κανουν μεγάλη εκπτωση, μου δανείζουν ατοκα το ποσό της επιδότησης και εχουν επιτόκιο 5,9
Συγκρίνοντας την με το Υ δειχνει πληρεστερο πακέτο, αλλά πάσχει και αυτό στην μπαταρία ! -
δεν υπαρχει θερμικο iX και ναι, η τιμη ειναι υψηλη, δνε ξερω αν ειναι 150 χιλιαρικα, αλλα σιγουρα δεν ειναι επιπεδου τεσλα.
Εκτός του ότι ειναι ΠΑΝΑΣΧΗΜΟ, απλά δεν βλέπεται, ξεκινάει από €91.000 η μικρή έκδοση. Με λίγο εξοπλισμό πάει €100.000 και αυτό με την μεγαλύτερη μπαταρία είναι στα 115-120.000, δλδ τιμές Taycan.
-
φυσικα και υπαρχει ειναι υβριδικο, μια βολτα πηγαινε στον Σφακιανακη και θα το δεις, επαθα την πλακα μου απο κοντα ειναι τερας.
-
Πλάτος (το ίδιο)
Δεν απαντάνε εγκαίρως, το τηλεφωνικό κέντρο δεν σε συνδέει, απαντανε generic ..
Λεφτά θα δώσεις....
Για μτχ μετά από 3 χρόνια θα ήμουν ΟΚ να το έδινα 30 αν μου κόστιζε 35.... θα τα επιανα όμως;Την ix1 τη φτιάχνω οπως θελω, μου κανουν μεγάλη εκπτωση, μου δανείζουν ατοκα το ποσό της επιδότησης και εχουν επιτόκιο 5,9
Συγκρίνοντας την με το Υ δειχνει πληρεστερο πακέτο, αλλά πάσχει και αυτό στην μπαταρία !ιΧ1 30 μ σπορτ με καλα εξτρα και το μπλε φρενα ποσο σου βγαινει;
-
Εκτός του ότι ειναι ΠΑΝΑΣΧΗΜΟ, απλά δεν βλέπεται, ξεκινάει από €91.000 η μικρή έκδοση. Με λίγο εξοπλισμό πάει €100.000 και αυτό με την μεγαλύτερη μπαταρία είναι στα 115-120.000, δλδ τιμές Taycan.
εμενα μου αρεσει πολυ αλλα μιλαμε πολυ πανω απο 100 χιλ αμαξι
-
φυσικα και υπαρχει ειναι υβριδικο, μια βολτα πηγαινε στον Σφακιανακη και θα το δεις, επαθα την πλακα μου απο κοντα ειναι τερας.
φυσικα και ΔΕΝ υπαρχει iX θερμικο/phev. Το μπερδευεις με το XM
-
Nαι το ιδιο αμαξι δεν ειναι οπως λεμε Χ1 και ι Χ1?
-
Nαι το ιδιο αμαξι δεν ειναι οπως λεμε Χ1 και ι Χ1?
απο οσο γνωριζω, οχι. Η ix σχεδιαστηκε απο την αρχη πανω σε αποκλειστικα ηλεκτρικη πλατφορμα
-
και εγω αυτο νομιζα, και ημουν στον Σφακιανακη και ειδα το ΧΜ και δεν το πιστευα οτι υπαρχει ΙΧ θερμικο. Τελικα φαινεται οτι η εταιρεια βγαζει τα παντα και θερμικα και ηλεκτρικα.
αν δεις πως κατασκευαζοντε η μονη της ελαχιστη διαφορα ειναι οτι οι ηλεκτρικες εκδοσεις εχουν ελαφρα διαφορετικο πατωμα ωστε να δενει η μπαταρια. κατα τα αλλα τα αμαξωματα ειναι ακριβως τα ιδια.
-
Μλκιας after sales συνέχεια …….
Η εταιρεία μου είπε ότι έχει διαθέσιμο προς πώληση τον φορτιστή αλλά και την επιδαπέδια βάση του και μου εστειλε και το δελτίο παραγγελίας με τα στοιχεία μου αλλά και τα στοιχεία του οχήματος και μου έγραψαν ότι η παραγγελία μου είναι σε αναμονή .
Στέλνω λοιπόν κάποιον φίλο φίλου που υποχρεώθηκα και στους δυο για να πάει να παραλάβει το wallbox της tesla για λογαριασμό μου και να μου τον στείλει ….πριτς.
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον άνθρωπο που υποχρεώθηκα και μου είπε ότι με είχαν ειδοποιήσει ότι ΔΕΝ έχουν τα αξεσουάρ και τα περιμένουν ….. -
@argyn said in TESLA FORUM:
Homologation Documents Reveal Additional Tesla Model 3 Performance Specifications
The battery pack will use LG 5L NMC cells for the Giga Shanghai production, with a total capacity of 79 kWh and a power limit of 415 kW. On the other hand, the US-made Model 3 Performance will rely on Panasonic 3L NCA cells, with a total capacity of 82 kWh and a power limit of 435 kW
Ενδιαφέρουσα επίσης η εδώ τεχνική συζήτηση https://twitter.com/eivissacopter
Εμφανισιακά ελαφρώς σκατά πλην όμως αναβαθμισμένο παντού εκτός χημείας μπαταριών. Υποθέτω θα το συμμαζέψουν στην επικείμενη επίσημη παρουσίαση.
NMC/NCA πακέτα μπαταριών του <2020 το >2024 με παλιά χημεία, άρα οι επίδοξοι αγοραστές και έχοντες στο μυαλό ορίζοντα 4ετίας, που λιγουρευόμασταν LFP ξεχνάμε την διατήρηση υψηλής μεταπωλητικής αξίας σε βάθος χρόνου.
Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ?
TESLA FORUM