-
@dettol said in TESLA FORUM:
@netgeo said in TESLA FORUM:
@ataim said in TESLA FORUM:
ενδιαφερον!
δωρακι παντως μην περιμενεις, σορρυ που θα σε στενοχωρησω. Μιλαμε για την εταιρεια που πας στην εκθεση, τους λες "θελω να παραγγειλω τωρα!" και σου λενε, "τραβα σπιτι σου αγορι και βαλε πιστωτικη καρτα και παραγγελια στο σαιτ"Αν εχεις χρονο παντως, πηγαινε για το χαβαλε σου και για να οδηγησεις!
Κλασσικό σπρώξιμο για να κλείσει λίγο πάνω το Q1 σε πωλήσεις.
2,000€ flat έκπτωση στο Y, ενόψει juniper.
ειναι η φλατ εκπτωση που ειχαν δωσει, πηραν πισω και τωρα την δινουν στα αυτοκινητα του στοκ
Ναι τώρα το είδα, χαχα τι μουφα:
-
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
@argyn said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Τα νούμερα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα σε όλους.
Ο καθένας βλέπει την ταχύτητα ταξιδιού όπως θέλει.
Είναι σα να πω εγώ έκαψα 5.5λτ σε ταξίδι και να μην ξεπέρασα τα 120 ποτέ , συν διόδια, συν στάσεις και να έβγαλα μωτ 70χλμ.Έχω βάλει το λινκ σε ένα android app ποιό πάνω που αν κάποιος ενδιαφέρεται να μετρήσει πραγματικά θα του απαντηθούν πολλά μα πολλά ερωτήματα - χωρίς προφίλ ταχύτητας και υψομέτρου δεν υπάρχει μέτρηση αλλά μόνον αίσθηση. Τώρα για συγκριτικές μετρήσεις, όχι για περιπουτζίδικες προσεγγίσεις, του τύπου θερμικό vs ηλεκτρικό τα πράγματα είναι ακόμα ποιό δύσκολα. Ο μόνος τρόπος είναι εφόσον το ένα από τα δύο οχήματα έχει adaptive cruise control να τρέξουν μια συγκεκριμένη διαδρομή σε κομβόι 2 φορές με κατά το δύνατόν ίδιες συνθήκες, εναλλάσοντας το ποιός προπερεύεται και με τον εκάστοτε ουραγό να έχει ενεργοποιημένο το ACC ενώ ο προπορευόμενος οδηγεί όσο γίνεται ποιό ομαλά.
εχετε αναλωθει απειρες σελιδες σε ασκησεις επι χαρτου για καταναλωσεις και ποσο καιει υπο ποιες συνθηκες. Δεν εχουν και πολλη σημασια ολα αυτα. Απο οτι βλεπετε, ολοι οι κατοχοι κανουμε ανετα τα ταξιδακια μας, ειτε σε μονοημερες ειτε σε ολιγοημερες διακοπες.
Πιο πολυ αγχωνεστε και ασχολειστε με την εμβελεια των αυτοκινητων μας οσοι δεν εχετε παρα εμεις που τα εχουμε και τα οδηγουμεΑν δεν μάθεις πληροφορίες από τους κατόχους από ποιους θα μάθεις?
Δεν ήξερα ότι σε ενοχλεί τόσο.
Βέβαια μπορεί να μη απαντάς αν δεν θέλεις. Κουβέντα γίνεται.
Καλά να είστε να τα κάνετε τα ταξίδια σας .δεν με ενοχλει, αλλα δεν θεωρω οτι βοηθαει οποιονδηποτε επιδοξο αγοραστη η κουβεντα αυτη σε τοση λεπτομερεια.
Οσο για τις πληροφοριες που (δεν) δινει ο ειδικος τυπος, μιλαμε για τα μοντελα αυτοκινητων για τα οποια εχουν γυριστει περισσοτερα βιντεο στο youtube απο οποιδηποτε αλλο αυτοκινητο. Υπαρχουν βιντεο και excel με καταναλωσεις, εμβελεια κτλπ σε καθε πιθανη συνθηκη, θερμοκρασια, ταχυτητα κτλπ. Δεν νομιζω οτι εχουμε να προσθεσουμε κατι περισσοτερο σε αυτο, οτι και να πουμε, οι κατοχοι. -
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
@argyn said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Τα νούμερα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα σε όλους.
Ο καθένας βλέπει την ταχύτητα ταξιδιού όπως θέλει.
Είναι σα να πω εγώ έκαψα 5.5λτ σε ταξίδι και να μην ξεπέρασα τα 120 ποτέ , συν διόδια, συν στάσεις και να έβγαλα μωτ 70χλμ.Έχω βάλει το λινκ σε ένα android app ποιό πάνω που αν κάποιος ενδιαφέρεται να μετρήσει πραγματικά θα του απαντηθούν πολλά μα πολλά ερωτήματα - χωρίς προφίλ ταχύτητας και υψομέτρου δεν υπάρχει μέτρηση αλλά μόνον αίσθηση. Τώρα για συγκριτικές μετρήσεις, όχι για περιπουτζίδικες προσεγγίσεις, του τύπου θερμικό vs ηλεκτρικό τα πράγματα είναι ακόμα ποιό δύσκολα. Ο μόνος τρόπος είναι εφόσον το ένα από τα δύο οχήματα έχει adaptive cruise control να τρέξουν μια συγκεκριμένη διαδρομή σε κομβόι 2 φορές με κατά το δύνατόν ίδιες συνθήκες, εναλλάσοντας το ποιός προπερεύεται και με τον εκάστοτε ουραγό να έχει ενεργοποιημένο το ACC ενώ ο προπορευόμενος οδηγεί όσο γίνεται ποιό ομαλά.
εχετε αναλωθει απειρες σελιδες σε ασκησεις επι χαρτου για καταναλωσεις και ποσο καιει υπο ποιες συνθηκες. Δεν εχουν και πολλη σημασια ολα αυτα. Απο οτι βλεπετε, ολοι οι κατοχοι κανουμε ανετα τα ταξιδακια μας, ειτε σε μονοημερες ειτε σε ολιγοημερες διακοπες.
Πιο πολυ αγχωνεστε και ασχολειστε με την εμβελεια των αυτοκινητων μας οσοι δεν εχετε παρα εμεις που τα εχουμε και τα οδηγουμεΑν δεν μάθεις πληροφορίες από τους κατόχους από ποιους θα μάθεις?
Δεν ήξερα ότι σε ενοχλεί τόσο.
Βέβαια μπορεί να μη απαντάς αν δεν θέλεις. Κουβέντα γίνεται.
Καλά να είστε να τα κάνετε τα ταξίδια σας .Αν υπάρχει καλή διάθεση είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε ότι καλοπροαίρετα με ρωτήσετε
Για την οικονομία της συζήτησης, και με αντίστοιχους ρυθμούς (ίσως ένα τικ πιο σβέλτα αλλά χωρίς καθόλου ανοίγματα) κατάβαση απο Τρίκαλα αυτή τη φορά ένα TT mk2 2.0 έδειξε περί τα 9 lt/100 km
-
Ξέρει κάποιος αν το sentry pro έχει υποστήριξη ; Έχω θέμα με την εφαρμογή μετά από αλλαγή συσκευής -λογισμικού .
Έχω στείλει 2 mail αλλά απάντηση καμία . -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Ξέρει κάποιος αν το sentry pro έχει υποστήριξη ; Έχω θέμα με την εφαρμογή μετά από αλλαγή συσκευής -λογισμικού .
Έχω στείλει 2 mail αλλά απάντηση καμία .Πόσταρε στο Tesla owners’ group στο fb. Ο developer είναι εκεί μέσα. Δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά θα το δει ή κάποιος θα τον ταγκαρει.
-
Ο δημιουργος μάλλον διαβάζει και εδώ μέσα γιατί έλαβα απάντηση στα mail που έστειλα αργά τη νύχτα .
Να πληροφορήσω ότι με την αλλαγή λειτουργικού iOS-android ΔΕΝ μεταφέρεται η αγορά συνδρομής στην υπηρεσία . Κοινώς τσουπ!στην σκάσαμε ! -
Ο δημιουργος μάλλον διαβάζει και εδώ μέσα γιατί έλαβα απάντηση στα mail που έστειλα αργά τη νύχτα .
Να πληροφορήσω ότι με την αλλαγή λειτουργικού iOS-android ΔΕΝ μεταφέρεται η αγορά συνδρομής στην υπηρεσία . Κοινώς τσουπ!στην σκάσαμε !αν το ειχες ρωτησει αυτο στο ποστ θα σου ειχα απαντησει κατευθειαν
Μονο σε cloud based εφαρμογες γινεται αυτο, δηλ να μεταφερθει η συνδρομη (πχ spotify, youtube, onedrive κτλπ) -
Να πληροφορήσω ότι με την αλλαγή λειτουργικού iOS-android ΔΕΝ μεταφέρεται η αγορά συνδρομής στην υπηρεσία . Κοινώς τσουπ!στην σκάσαμε !Αυτό ειναι κανόνας και δεν ευθυνεται ο δημιουργός αλλά τα fees που παίρνει η κάθε πλατφόρμα
-
δεν ειναι καποια ιδιαιτερη τεχνολογικη καινοτομια, ΑΛΛΑ αυτο που δυσκολευονται πολλοι (ειτε εταιρειες ειτε αγοραστες) να κατανοησουν ειναι ποσο σημαντικο τελικα ειναι το integration σε επιπεδο software και hardware. Το κακο ειναι οτι δημιουργουνται κλειστα οικοσυστηματα και customer lock-in, το καλο ειναι ομως η απλοποιηση και η ευκολια χειρισμου.
Η ιστορια της apple εχει δειξει οτι οι αγοραστες ειναι διατεθειμενοι να πληρωσουν εξτρα για αυτα ακριβως τα χαρακτηριστικα αρκει οι λυσεις που αγοραζουν να ειναι turnkey. -
Επιστροφη μετα απο βολτουλα πανω κατω την εθνικη οδο ωστε να δω τα matrix led πως συμπεριφερονται. Μια χαρα το αποτελεσμα και ενθουσιασμενος που πηρα επιτελους μια δυνατοτητα που ηθελα να εχω και στο τιγκουαν μου, αλλα τοτε που αγορασα εγω, τα VW δεν προσφεροταν με matrix φωτα. Ειχα δικιο που το ηθελα, βελτιωνει παρα πολυ την ασφαλεια σε νυχτερινο ταξιδι και μειωνει τα επιπεδα στρες του οδηγου.
Αφηστε που το πηραμε τσαμπα, απλα πατωντας ενα κουμπακι για να γινει το update -
Επιστροφη μετα απο βολτουλα πανω κατω την εθνικη οδο ωστε να δω τα matrix led πως συμπεριφερονται. Μια χαρα το αποτελεσμα και ενθουσιασμενος που πηρα επιτελους μια δυνατοτητα που ηθελα να εχω και στο τιγκουαν μου, αλλα τοτε που αγορασα εγω, τα VW δεν προσφεροταν με matrix φωτα. Ειχα δικιο που το ηθελα, βελτιωνει παρα πολυ την ασφαλεια σε νυχτερινο ταξιδι και μειωνει τα επιπεδα στρες του οδηγου.
Αφηστε που το πηραμε τσαμπα, απλα πατωντας ενα κουμπακι για να γινει το updateΤι ακριβώς είναι τα matrix led ?
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Αφηστε που το πηραμε τσαμπα, απλα πατωντας ενα κουμπακι για να γινει το updateΤι ακριβώς είναι τα matrix led ?
οι γερμανοι το εχουν σαν εξτρα εδω και χρονια. Matrix led ειναι τα φωτιστικα σωματα που αποτελουνται απο μεμονωμενες λυχνιες οι οποιες μπορουν να σβηνουν ωστε να οδηγεις με μεγαλη σκαλα, χωρις ομως να τυφλωνεις απεναντι ή προπορευομενα αυτοκινητα. Το εχεις υποψιν σου σιγουρα, απλα ισως η bmw το ονομαζει λιγο διαφορετικα
-
Ωραίο βίντεο επίδειξης της τεχνολογίας
Κάτι ουσιαστικό που θα έπρεπε να κάνουν στάνταρ για λογους ασφάλειας στο μέλλον, ο οθόνες, οι ατμοσφαιρικοι φωτισμοί και τα τζιβιτζιλικια δεν χρειάζονται
-
Παίζει να υπάρχει και 15 χρόνια αυτή η τεχνολογία,απλά στις ΗΠΑ δεν επιτρεποταν από τη νομοθεσία μεχρι πρόσφατα.
-
@kostis20 said in TESLA FORUM:
Παίζει να υπάρχει και 15 χρόνια αυτή η τεχνολογία,απλά στις ΗΠΑ δεν επιτρεποταν από τη νομοθεσία μεχρι πρόσφατα.
10 χρονια σε αυτοκινητα παραγωγης. Μαλλον audi A8 ηταν το πρωτο που τα ειχε.
Οσο για το δευτερο, ναι εχεις δικιο. Σχετικα προσφατα, προ ολιγων μηνων, πηραν αδεια απο τις αμερικανικες ρυθμιστικες αρχες και για αυτο ανεπτυξε το software η τεσλα τωρα, ενω τα φωτιστικα σωματα που να υποστηριζουν τη λειτουργια αυτη, ηδη υπηρχαν στα αυτοκινητα της. -
οι γερμανοι το εχουν σαν εξτρα εδω και χρονια. Matrix led ειναι τα φωτιστικα σωματα που αποτελουνται απο μεμονωμενες λυχνιες οι οποιες μπορουν να σβηνουν ωστε να οδηγεις με μεγαλη σκαλα, χωρις ομως να τυφλωνεις απεναντι ή προπορευομενα αυτοκινητα. Το εχεις υποψιν σου σιγουρα, απλα ισως η bmw το ονομαζει λιγο διαφορετικα
Η ΒMW νομιζω το ονομάζει laser light.
-
Οσο για το δευτερο, ναι εχεις δικιο. Σχετικα προσφατα, προ ολιγων μηνων, πηραν αδεια απο τις αμερικανικες ρυθμιστικες αρχες και για αυτο ανεπτυξε το software η τεσλα τωρα, ενω τα φωτιστικα σωματα που να υποστηριζουν τη λειτουργια αυτη, ηδη υπηρχαν στα αυτοκινητα της.Δε νομίζω μόνο 10.Σκεψου το cx30 το έχει ήδη 4 χρόνια.
-
@delorean said in TESLA FORUM:
Τα laser lights είναι άλλη τεχνολογία παραγωγής φωτός. Παράγουν πιο έντονο φως. Το matrix είναι η ύπαρξη μεμονωμένων λυχνιων (ανεξάρτητου τεχνολογίας), οι οποίες μπορούν να αναβοσβήνουν κατά το δοκουν. Προφανώς τα laser μπορούν να είναι και matrix
-
Οσο για το δευτερο, ναι εχεις δικιο. Σχετικα προσφατα, προ ολιγων μηνων, πηραν αδεια απο τις αμερικανικες ρυθμιστικες αρχες και για αυτο ανεπτυξε το software η τεσλα τωρα, ενω τα φωτιστικα σωματα που να υποστηριζουν τη λειτουργια αυτη, ηδη υπηρχαν στα αυτοκινητα της.Δε νομίζω μόνο 10.Σκεψου το cx30 το έχει ήδη 4 χρόνια.
Το trickle down γίνεται πλέον αρκετά γρήγορα
-
@delorean said in TESLA FORUM:
Τα laser lights είναι άλλη τεχνολογία παραγωγής φωτός. Παράγουν πιο έντονο φως. Το matrix είναι η ύπαρξη μεμονωμένων λυχνιων (ανεξάρτητου τεχνολογίας), οι οποίες μπορούν να αναβοσβήνουν κατά το δοκουν. Προφανώς τα laser μπορούν να είναι και matrix
Μήπως με καταδειξη κάποιου αόρατου λέιζερ γίνεται η ανίχνευση των αντικειμένων/περιοχών που πρέπει να σκιαστούν;
Γιατί δύσκολο, να φωτίζεται ο δρόμος με λέιζερ.
TESLA FORUM