-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Ρε σεις.
Δεν υπάρχει φόρουμ για λογιστές;
Εδώ θα ξεχαρμανιασετε;
Εγώ δεν είμαι λογιστής καρντιά μου, ένας ταπεινός απόφοιτος Γενικού παρακαλώ λυκείου είμαι
-
@gtsartsal said in TESLA FORUM:
Πόσο κοστίζει το καλώδιο φόρτισης σε ένα τεσλα?
Μπορεί ο καθένας να το βγάλει και να το κλέψει?
Όχι.
Κλειδώνει επάνω στο αυτοκίνητο.
Πρέπει να δώσει εντολή ο οδηγός για να ξεκλειδώσει η θυρα φόρτισης. -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Ρε σεις.
Δεν υπάρχει φόρουμ για λογιστές;
Εδώ θα ξεχαρμανιασετε;
Εγώ δεν είμαι λογιστής καρντιά μου, ένας ταπεινός απόφοιτος Γενικού παρακαλώ λυκείου είμαι
Ναι αλλά κουράσατε και είστε οφτοπικ!
-
https://shop.tesla.com/category/charging
Να το βγάλει όσο φορτίζει όχι.
Αν έχει εμπειρία στις απαλλοτριώσεις χαλκού όμως...
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
Υπάρχει τέτοιος κόσμος με τέτοια εμπειρία;
Βέβαια πρακτικά αν πάει να το κόψει την ώρα που φορτίζει, καθώς το βισμα δεν βγαίνει χωρίς εντολή του κατόχου, μάλλον θα τον ακούσουμε την άλλη μέρα στα δελτία...
αλλα το θεμα της δολιοφθορας παραμενει γιατι και να προσπαθησει να σου αφαιρεσει το βισμα απο το αμαξι πχ με ενα κατσαβιδι θα προκαλέσει σοβαρή φθορά στο κουμπωμα που ουτε που ξέρω σε τι κοστος μπορει να ανέρθει η ζημια ... -
να προσθεσω απλα οτι το κλειδωμα του καλωδιου φορτισης ειναι κατι που υπαρχει σε ολα τα ηλεκτρικα αυτοκινητα, απλα η καθε εταιρεια το κανει με διαφορετικο τροπο. Συνηθως απαξ και το αμαξι ειναι κλειδωμενο, εχει κλειδωσει και το καλωδιο.
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Βέβαια πρακτικά αν πάει να το κόψει την ώρα που φορτίζει, καθώς το βισμα δεν βγαίνει χωρίς εντολή του κατόχου, μάλλον θα τον ακούσουμε την άλλη μέρα στα δελτία...
αλλα το θεμα της δολιοφθορας παραμενει γιατι και να προσπαθησει να σου αφαιρεσει το βισμα απο το αμαξι πχ με ενα κατσαβιδι θα προκαλέσει σοβαρή φθορά στο κουμπωμα που ουτε που ξέρω σε τι κοστος μπορει να ανέρθει η ζημια ...Γι'αυτό κάνεις μια καλή ασφάλιση με βανδαλισμό και λοιπές καλύψεις.
-
αλλα το θεμα της δολιοφθορας παραμενει γιατι και να προσπαθησει να σου αφαιρεσει το βισμα απο το αμαξι πχ με ενα κατσαβιδι θα προκαλέσει σοβαρή φθορά στο κουμπωμα που ουτε που ξέρω σε τι κοστος μπορει να ανέρθει η ζημια ...Γι'αυτό κάνεις μια καλή ασφάλιση με βανδαλισμό και λοιπές καλύψεις.
ρε συ κανεις μια καλη καλυψη και ανεβάζεις και άλλο το έτσι και αλλιως βαρυ ασφαλιστήριο του οχηματος. ΟΚ
Εσυ θα μένεις για πόσο καιρο χωρις δυνατότητα φόρτισης αν σου εχουν τσακίσει την υποδοχή της φόρτισης με το κατσαβιδι προσπαθώντας να βγάλουν το καλώδιο?
το καλό είναι ότι με ενεργοποιημενο το σύστημα καμερών θα βγει ενα ωρα βιντεάκι για να χαζεύει η ασφάλεια και να γελάει με το τζανκι...
ο σοβαρος κλέφτης δεν θα πλησιάσει γιατι θα εχει ακουσει για τις καμερες (ή αν ειναι πολυ σοβαρος απλα θα στο παρει ολοκληρο...).
Ο γυφτάκος , το τζανκι , και καμια αλητοπαρέα σουρωμένων πιτσιρικάδων όμως είναι επιφοβοι... -
Τον ίδιο φόβο έχεις και με ένα θερμικό αυτοκίνητο αν σου κλέψουν τον καταλύτη.
Πόσο καιρό θα μείνει ακινητοποιημένο και τι κόστος θα έχει η αποκατάσταση; -
απλα ενα χοντρο μαυρο εναεριο καλωδιο προκαλει ως ξενο φρουτο τα ματια καποιων σε μια πυλωτη ...
και επισης αν το ανταλλακτικο πρέπει να ερθει απο την σαγκάη πχ είσαι δύσκολα....
καποιος κάτοχος εχει ρωτησει ή έχει μάθει τι χρόνους έχουν πχ φανάρια προφυλακτήρες κλπ και σε τι κοστολόγια αν χρειαστούν αλλαγή?
απο αναρτηση πίσω το 3 ή το Υ πως τα πάει κοπάνει σε λακούβες? -
και οι ωραίες ζάντες προκαλούν και μπορεις να το βρεις σε τούβλα
νταξει αν είναι σε ιδιωτικό πάρκινγκ νομιζω υπερβάλουμε.
Αλλά ακόμα και εκεί αρκεί να βάλεις μία κάμερα και δεν θα πλησιάζει κανένας που είναι πολύ ευκολο σε ιδιωτικό χώρο
-
καλα εννοειται δεν μιλαμε για κλειστα παρκινγκ ή θεσεις σε μια μονοκατοικεια...μιλάμε για την κλασικη ανοικτη πυλωτη με την συρομενη πορτα που βλέπεις τα παντα μεσα ...
-
Να θυμίσω ότι περίμενα 2 μήνες για ανταλλακτικά της φαουβε......
Οπότε μην νομίζεις ότι εξυπηρετούνται πιο γρήγορα οι παραδοσιακοί κατασκευαστές . -
καλα και εγω οταν ειχα μαζντα και χρειαστηκα το παρμπριζ από βελγιο ήρθε μετά από 2 μηνες...απλα εδω μην περιμένεις κανα εξάμηνο λεω...
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση, πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ είναι ξέφραγα αμπέλια. π.χ. για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο σε πολλές πολυκατοικίες (όπως και σε αυτή που μένω) δεν υπάρχουν γκαραζόπορτες, ούτε καν περίφραξη με κάγκελα, ούτε εξώπορτα στο πεζοδρόμιο.
Στην πολυκατοικία που μένω στην πυλωτή όλο το 24ωρο βολτάρουν άγνωστοι και σουλατσάρουν διάφοροι που απλά μπαίνουν στην πυλωτή και γυροφέρνουν. Κάπως έτσι κάθε τρεις και λίγο κλέβουν αυτοκίνητα, δίκυκλα, σπάνε, κλπ...κλπ...
Μεγάλο ρίσκο να μπει ηλεκτρικό σε τέτοια πυλωτή.
-
καλα και εγω οταν ειχα μαζντα και χρειαστηκα το παρμπριζ από βελγιο ήρθε μετά από 2 μηνες...απλα εδω μην περιμένεις κανα εξάμηνο λεω...
σε 6 μηνες ερχεται ολοκληρο αυτοκινητο
-
Από κουβέντες με φίλους νομίζω ότι το μέλλον της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται μόνο στα αυτοκίνητα πόλης. Όταν βγει στην αγορά προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης όσοι έχουμε δυνατότητα φόρτισης θα πουλήσουμε τα θερμικά. Αντιθέτως σε επίπεδο οικογενειακού αυτοκινήτου έχω σοβαρές επιφυλάξεις και νομίζω ότι θα ωριμάσει σαν αγορά σε αρκετά χρόνια. Μέχρι να βγει ηλεκτρικό προσιτό αυτοκίνητο πόλης θα βλέπουμε τα tesla Y,3 κλπ. ως αυτοκίνητα πόλης, δεδομένου ότι σπανίως βγαίνουν εθνική και επαρχιακό δίκτυο. Παρεμπιπτόντως, στις γιορτές σε διαδρομές από ορεινή Ευρυτανία (Κρίκελο) και Φθιώτιδα (Παύλιανη κλπ) μέχρι Μετέωρα και Ελάτη που κινήθηκα είδα μόνο ένα ηλεκτρικό, ένα vw id4 και μάλιστα στο Κρίκελο (1.100 υψόμετρο).
-
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
Από κουβέντες με φίλους νομίζω ότι το μέλλον της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται μόνο στα αυτοκίνητα πόλης. Όταν βγει στην αγορά προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης όσοι έχουμε δυνατότητα φόρτισης θα πουλήσουμε τα θερμικά. Αντιθέτως σε επίπεδο οικογενειακού αυτοκινήτου έχω σοβαρές επιφυλάξεις και νομίζω ότι θα ωριμάσει σαν αγορά σε αρκετά χρόνια. Μέχρι να βγει ηλεκτρικό προσιτό αυτοκίνητο πόλης θα βλέπουμε τα tesla Y,3 κλπ. ως αυτοκίνητα πόλης, δεδομένου ότι σπανίως βγαίνουν εθνική και επαρχιακό δίκτυο. Παρεμπιπτόντως, στις γιορτές σε διαδρομές από ορεινή Ευρυτανία (Κρίκελο) και Φθιώτιδα (Παύλιανη κλπ) μέχρι Μετέωρα και Ελάτη που κινήθηκα είδα μόνο ένα ηλεκτρικό, ένα vw id4 και μάλιστα στο Κρίκελο (1.100 υψόμετρο).
το ποσοστο ηλεκτρικων στο συνολο του στολου, εκτιμαται στο 0.2-0.25%, οποτε ειναι παρα πολυ λογικο να μην βλεπεις συχνα στο δρομο
-
@storm said in TESLA FORUM:
@cirus said in TESLA FORUM:
Για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση, πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ είναι ξέφραγα αμπέλια. π.χ. για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο σε πολλές πολυκατοικίες (όπως και σε αυτή που μένω) δεν υπάρχουν γκαραζόπορτες, ούτε καν περίφραξη με κάγκελα, ούτε εξώπορτα στο πεζοδρόμιο.
Στην πολυκατοικία που μένω στην πυλωτή όλο το 24ωρο βολτάρουν άγνωστοι και σουλατσάρουν διάφοροι που απλά μπαίνουν στην πυλωτή και γυροφέρνουν. Κάπως έτσι κάθε τρεις και λίγο κλέβουν αυτοκίνητα, δίκυκλα, σπάνε, κλπ...κλπ...
Μεγάλο ρίσκο να μπει ηλεκτρικό σε τέτοια πυλωτή.
σε τετοια πυλωτη, ουτε ποδηλατο κλειδωμενο με αλυσιδα δεν θα αφηνα. Και ναι, εχεις δικιο, υπαρχουν αρκετες πυλωτες που ειναι ετσι.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
το ποσοστο ηλεκτρικων στο συνολο του στολου, εκτιμαται στο 0.2-0.25%, οποτε ειναι παρα πολυ λογικο να μην βλεπεις συχνα στο δρομο
Στα νότια που μένω είναι πάρα πολλά τα ηλεκτρικά ωστόσο στις διακοπές υποθέτω ότι επιλέγουν τα θερμικά για λόγους διευκόλυνσης....
TESLA FORUM