-
@focus84 said in TESLA FORUM:
Όσοι έχετε το Tesla model 3 standard range ποια είναι η πραγματική του αυτονομία;Τα βγάζει τα 400 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες ή μετανιώσατε που δεν δώσατε τα παραπάνω χρήματα για να πάτε στην long range rwd έκδοση;
Καλημέρα. Λίγο καθυστερημένα: το έχω έναν μήνα χωρίς να το έχω φορτίσει στο 100% και άρα χωρίς calibration (δεν έχω βάλει ακόμα φορτιστή). Με αυτό ως δεδομένο, τις 2 φορές που έκανα απόσταση ~200km σε εθνική με max 120km/h, θερμοκρασία ~5°C και 3 ενήλικες επιβάτες, μου έφαγε όντως το 50% της μπαταρίας. Οπότε θεωρώ ότι σε ιδανικές συνθήκες (καιρού) ξεπερνάει τα 400km/h.
Ερώτηση για κατόχους: έχει κανένας τα πατάκια της Tesla; Αξίζουν σε σχέση με τα κινέζικα;
-
@subseven said in TESLA FORUM:
@focus84 said in TESLA FORUM:
Όσοι έχετε το Tesla model 3 standard range ποια είναι η πραγματική του αυτονομία;Τα βγάζει τα 400 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες ή μετανιώσατε που δεν δώσατε τα παραπάνω χρήματα για να πάτε στην long range rwd έκδοση;
Καλημέρα. Λίγο καθυστερημένα: το έχω έναν μήνα χωρίς να το έχω φορτίσει στο 100% και άρα χωρίς calibration (δεν έχω βάλει ακόμα φορτιστή). Με αυτό ως δεδομένο, τις 2 φορές που έκανα απόσταση ~200km σε εθνική με max 120km/h, θερμοκρασία ~5°C και 3 ενήλικες επιβάτες, μου έφαγε όντως το 50% της μπαταρίας. Οπότε θεωρώ ότι σε ιδανικές συνθήκες (καιρού) ξεπερνάει τα 400km/h.
Ερώτηση για κατόχους: έχει κανένας τα πατάκια της Tesla; Αξίζουν σε σχέση με τα κινέζικα;
Είναι ακριβούτσικα. Δες και της taptes που είχα πάρει εγώ.
-
Και ενώ είχα καταλήξει να πάρω το tiguan έρχεται αυτό
Και μπορείς να παραγγείλεις το LR tesla Y
Disruption
-
@george1977 said in TESLA FORUM:
Disruption
3 μήνες το περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρια !!
Και σορρυ, αλλά πρέπει να είσαι παρανοϊκός για να πάρεις το τιγκ (ή οτιδήποτε αντίστοιχο), αρκεί να μπορείς να φορτίσεις σπιτι. Κάνεις ταξίδια κάπου νότια ήπειρο και είχαμε δει ότι η διαδρομή βγαίνει άνετα. -
Έχουν βγεί οι τιμές για την χώρα μας;
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
μια επισκεψη στο σαιτ θα σου ελυνε την απορια
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Disruption
Και σορρυ, αλλά πρέπει να είσαι παρανοϊκός για να πάρεις το τιγκ (ή οτιδήποτε αντίστοιχο), αρκεί να μπορείς να φορτίσεις σπιτι. Κάνεις ταξίδια κάπου νότια ήπειρο και είχαμε δει ότι η διαδρομή βγαίνει άνετα.υπερβολικος γιατι εχουν περιεργιες τα τεσλα οπως γυαλινη οροφη, μικρη αποσταση απο το εδαφος, χωρις αισθητηρες, πλαστικα εσωτερικα. επισης αν δεν εχεις εταιρια δεν συμφερει και τοσο κλπ
-
46.000€ το πισωκίνητο, δηλαδή 37000 μετά την επιδότηση;
Πολύ καλή τιμή.Και η χρηματοδότηση που λέει με 355 το μήνα για 60 μήνες είναι εξαιρετική.
Συνολικό κόστος με την προκαταβολή 18300 μας κάνει 39.600 , το 70% των τόκων του δανείου το αποσβένει η επιδότηση.Μια χαρά, και μιλάμε ουσιαστικά για ένα αυτοκίνητο που τα χρήματα αγοράς του είναι σαν να τα βάζεις στην τράπεζα, προσθέτωντας την εξοικονόμηση καυσίμου και το ότι δεν παίζει με τίποτα στην χειρότερη να έχει αξία μεταπώλησης κατω από 30.000 μετά από 5-7 χρόνια.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Disruption
Και σορρυ, αλλά πρέπει να είσαι παρανοϊκός για να πάρεις το τιγκ (ή οτιδήποτε αντίστοιχο), αρκεί να μπορείς να φορτίσεις σπιτι. Κάνεις ταξίδια κάπου νότια ήπειρο και είχαμε δει ότι η διαδρομή βγαίνει άνετα.υπερβολικος γιατι εχουν περιεργιες τα τεσλα οπως γυαλινη οροφη, μικρη αποσταση απο το εδαφος, χωρις αισθητηρες, πλαστικα εσωτερικα. επισης αν δεν εχεις εταιρια δεν συμφερει και τοσο κλπ
Τα καλύτερα ηλεκτρικά είναι τα τεσλα αν μπορείς να έχεις ηλεκτρικό.
Απλα είναι μαούνες και δεν κάνουν για κάθε μέρα. -
Πολύ καλή τιμή.Και η χρηματοδότηση που λέει με 355 το μήνα για 60 μήνες είναι εξαιρετική.
Συνολικό κόστος με την προκαταβολή 18300 μας κάνει 39.600 , το 70% των τόκων του δανείου το αποσβένει η επιδότηση.Μια χαρά, και μιλάμε ουσιαστικά για ένα αυτοκίνητο που τα χρήματα αγοράς του είναι σαν να τα βάζεις στην τράπεζα, προσθέτωντας την εξοικονόμηση καυσίμου και το ότι δεν παίζει με τίποτα στην χειρότερη να έχει αξία μεταπώλησης κατω από 30.000 μετά από 5-7 χρόνια.
αν πας για Υ, μην παρεις το φτηνοτερο. Εχει αρκετα αυξημενη καταναλωση σε σχεση με το 3αρι, οποτε με την μικρη 60αρα lfp μπαταρια, θα εχεις αρκετα μικρη αυτονομια.
Κοιτα απο το LR και πανω.
Επισης, μην βαζεις στους υπολογισμους σου επιδοτησεις, οταν τα πραγματα ειναι τοσο αβεβαια. Το LR awd εχει παραδοση μαρτιο και το LR ιουνιο, οπου νομικα θα εχει τελειωσει το ΚΗ3.
Μην βασιζεις ολους σου τους υπολογισμους στην επιδοτηση. -
Μην ενθουσιάζεσαι.
Καταρχην επιδότηση υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Οτι μπήκε την εβδομάδα αυτή θα έχει ήδη εξαφανιστεί με τόσους που περίμεναν.
Μελλοντικά άγνωστο σε τι ποσοστό ποσό και προϋποθέσεις θα μείνει.
Σίγουρα θα πρέπει να συνδυαστεί με απόσυρση. Έχουν μαζευτεί πολλά χρεπια στους δρόμους.Το επιτόκιο είναι 8,1. Ακόμα υψηλό. Τουλάχιστον δεν έχει παρά μόνο 50 ευρώ έξοδα.
Το balloon που αναφέρει ως επιλογή δεν σου γράφει την τελευταία δόση.
Αξία μεταπώλησης μεγάλο ερωτηματικό.
Εγώ την υπολογίζω ανύπαρκτη σε 4-5 χρόνια.Η εξοικονόμηση καυσίμου επίσης δύσκολη εξίσωση ανάλογα τη χρήση που κάνεις, αν έχεις οικιακή φόρτιση κλπ.
Κάνε καλά τους οποίους υπολογισμούς.
Ο ευκολότερος τρόπος να την πατήσει κάποιος είναι να ενθουσιαστεί με το τεστ drive τον εξοπλισμό των τεσλα και την τιμή υπολογίζοντας την επιδότηση και να βρεθεί με μια καυτή πατάτα στα χέρια.Το μόνο που δεν έχεις υπολογίσει είναι η χρήση referral στην αγορά για έκπτωση 500 ευρώ
Αν σε ενδιαφέρει δες παρακάτω
https://ts.la/stefanos942439 -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Καταρχην επιδότηση υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Οτι μπήκε την εβδομάδα αυτή θα έχει ήδη εξαφανιστεί με τόσους που περίμεναν.
Μελλοντικά άγνωστο σε τι ποσοστό ποσό και προϋποθέσεις θα μείνει.Αξία μεταπώλησης μεγάλο ερωτηματικό.
Εγώ την υπολογίζω ανύπαρκτη σε 4-5 χρόνια.Η επιδότηση θα συνεχίσει, καλό ειναι να εινια κάποιος ψιλιασμένος, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και φόβος. Ειναι σύνθετο το θέμα. Το πιο πιθανό για το 25 να συνεχίσει το κη3 με ενέσεις, το ότι θα φαγωθούν τα χρήματα που μπήκαν, γρήγορα, ειναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα μπουν άλλα στο μέλλον, οποιος θέλει να πάρει ηλεκτρικό τώρα κατά 90% δεν έχει θέμα, και αυτό θα ισχύει για τουλάχιστον δυο μήνες ακόμα.
Ως προς την μεταπώληση, εγώ συμφωνώ απόλυτα, τα ηλεκτρικά πέφτουν σε τιμές πιο γρήγορα από τα συμβατικά, δεν έλεγα πριν λίγο καιρό για τις παράλογες τιμές του car.gr στα Tesla 3-4ετίας και πέσατε να με φάτε? μην ξεγελιόμαστε, ας νομίζει ο καθένας οτι θα πουλήσει όσο θέλει, οι τιμές σε ηλεκτρικά ξεκινούν πλέον με την αφαίρεση της επιδοτησης (οσο υπάρχει αυτή) και με μεγαλύτερη πτώση από ένα αντίστοιχο συμβατικό- λόγω ευμετάβλητης τεχνολογίας και πτώσης της μπαταρίας.
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Τα καλύτερα ηλεκτρικά είναι τα τεσλα αν μπορείς να έχεις ηλεκτρικό.
Απλα είναι μαούνες και δεν κάνουν για κάθε μέρα.πολύ γενικό, δεν υπάρχει καλύτερο ηλεκτρικό...το καλύτερο ειανι αυτό που καλύτπει τις ανάγκες σου πιο σωστά, όλα ειανι τι δίνεις και τι παίρνεις. Θα δεχόμουν το πιο efficient σε σχέση με άλλα. Τα byd έχουν lfp μπαταρία με τριπλάσιους κύκλους φόρτισης από ένα Long range 3/Y που έχει NMC. Τι να το κάνω αν ειανι πιο efficient και σε 10 χρόνια θα πρέπει να πληρώσω 15 χιλιάρικα, ενώ στο άλλο θα βγάλω 20ετία και βάλε?
-
Πού είναι όλα αυτά τα φτηνά μεταχειρισμένα Tesla να ψωνίσουμε κι εμείς οι ενδεείς;
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Πού είναι όλα αυτά τα φτηνά μεταχειρισμένα Tesla να ψωνίσουμε κι εμείς οι ενδεείς;
εδωσε ενα στο αλλο φορουμ ο Σκοτς. δεν το προλαβες;
-
με μηδεν = ανυπαρκτη τιμη μαλιστα. Πρεπει καπου να τα χαριζουν και εμεις το χανουμε.
-
πόσο τα έδινε η Hertz τα μεταχειρισμένα Tesla στην Αμερική? επειδή η Ελλάδα ειναι μία κλειστή αγορά με συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, δεν σημαίνει αυτό οτι ειναι αντιπροσωπευτική της αξίας ενός οχήματος. Και επίσης, οι τιμές που αναγράφονται σε κάθε site δεν ειναι οι τελικές που γίνονται οι συναλλαγές.
-
με μηδεν = ανυπαρκτη τιμη μαλιστα. Πρεπει καπου να τα χαριζουν και εμεις το χανουμε.
Παζάρι Σχιστό Περάματος κάθε Κυριακή;
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
πόσο τα έδινε η Hertz τα μεταχειρισμένα Tesla στην Αμερική? επειδή η Ελλάδα ειναι μία κλειστή αγορά με συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, δεν σημαίνει αυτό οτι ειναι αντιπροσωπευτική της αξίας ενός οχήματος. Και επίσης, οι τιμές που αναγράφονται σε κάθε site δεν ειναι οι τελικές που γίνονται οι συναλλαγές.
εσυ οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο, το αγοραζεις απο αμερικη ή απο ελλαδα; αντε να το κανεις εισαγωγη απο αλλη ευρωπαικη χωρα.
Οταν ερθει η ωρα να πουλησεις το αμαξι σου, που θα το πουλησεις; στην ελλαδα ή σε αλλη χωρα;
κοινως, τι σχεση εχει με την ελληνικη/ευρωπαικη δευτερογενη αγορα τι εκανε η hertz αμερικης; Μακαρι να ειμασταν εκει, να αγοραζαμε 2-3
-
εσυ οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο, το αγοραζεις απο αμερικη ή απο ελλαδα; αντε να το κανεις εισαγωγη απο αλλη ευρωπαικη χωρα.
Οταν ερθει η ωρα να πουλησεις το αμαξι σου, που θα το πουλησεις; στην ελλαδα ή σε αλλη χωρα;
- δεν έχω αγοράσει ποτέ μεταχειρισμένο μέχρι στιγμής.
- ως προς τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και τους λόγους, απάντησα ήδη.
- το πόσο θέλει να πουλήσει ο καθένας ειναι δικαιώμα του, το πόσο πουλάει ομως στο τέλος ειναι η πραγματικότητα, και μετά από πόσο καιρό, και πόσο χρόνο έχει αφιερώσει για να πουλήσει. Ενας φίλος πούλησε ένα peugeut μετά από 1 χρόνο 5.800, τα υπόλοιπα πουλιόντουσαν 4000 αντίστοιχα με το δικό του. Αυτός θεωρεί οτι βγήκε κερδισμένος. Τον θυμάμαι 3-4 φορές το μηνα να έρχεται πελάτης να πηγαινει για έλεγχο σε συνεργεία, περίπου έναν χρόνο... εγώ ούτε τον χρόνο έχω ούτε την όρεξη να κάνω αυτή την δουλεια, ο καθένας όμως το βλέπει διαφορετικά.
- το προηγούμενο αμάξι μου το πούλησα σε πολύ λογική τιμή, το πήρε ο πρωτος αγοραστής που ήρθε και επειδη ήταν και κύριος, του πλήρωσα εγώ την μεταβίβαση, απο τον χρόνο και τον κόπο που με γλίτωσε για να το δίώξω.
TESLA FORUM