@bekiaris said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
και θελω να πιστευω οτι φαινεται απο τα ποστ μου οτι δεν ειμαι fanboy, αλλα εξηγω τους τομεις που υπερεχει η τεσλα και τους λογους.
ναι φυσικά, κουβέντα κάνουμε, δεν διαφώνω, συμφωνώ σε πολλά που γράφεις για την Tesla, πολύ πιθανόν να πάω και εγώ εκεί- να ειμαι ειλικρινής ίσως κοιτάξω το μικρό Tesla 3 με την 60αρα lpf μπαταρία και να εγκαταλείψω το όνειρο για Y AWD long Range.
Και εγώ στο ίδιο δίλημμα είμαι και μπορεί να γίνει μεγαλύτερο αν μέχρι τα μισά του 2025 βγουν και άλλα ηλεκτρικά στην ελληνική αγορά.Δεν ξέρω πόσοι από εδώ μέσα έχει τύχει να οδηγήσουν το byd seal awd και το Tesla model 3 highland standard range..το byd seal σίγουρα υπερτερεί σε εμφάνιση μέσα-εξω(υποκειμενικό κριτήριο)σε απτή ποιότητα κατασκευής,σε χώρους για τους επιβάτες μέσα στην καμπίνα καθώς και σε τεχνολογία μπαταριών(τύπου blade LFP που σημαίνει μεγαλύτερο κύκλο φορτίσεων συν μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος )..επίσης εμένα οδηγικά μου φάνηκε καλύτερο από το model 3(όσα συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κάποιος με 45 λεπτά οδήγησης μέσα σε κίνηση συν το γεγονός πώς μιλάμε για δυο διαφορετικές εκδόσεις rwd το Tesla και awd το byd)στα συν η ηχομόνωση της καμπίνας του seal που μου φάνηκε καλύτερη από ότι στο model 3..
Πάμε τώρα στα θετικά του model 3 με το κυριότερο πλέον να είναι η τιμή ειδικά για την standard range(η οποία είναι πλήρης πλην του καλού ηχοσυστήματος και του alcantara στις πόρτες δεν έχει τπτ άλλο να ζηλέψει από τις άλλες μεγαλύτερες εκδόσεις..να κοστίζει σχεδόν 7.000 ευρώ φτηνότερα από το byd seal rwd..ακόμα και το Tesla model 3 rwd long range με την μεγάλη αυτονομία είναι φτηνότερο από το seal..ωστόσο θα ήθελα το long range να έχει LFP μπαταρίες..προτιμώ ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από λίγη περισσότερη αυτονομία..στα θετικά όπως έχετε πει όλοι για το model 3 το software του το οποίο είναι πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο του byd seal..οι superchargers καθώς και ο χώρος του πορτμπαγκάζ(είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο στο seal).Όσοι έχετε το Tesla model 3 standard range ποια είναι η πραγματική του αυτονομία;Τα βγάζει τα 400 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες ή μετανιώσατε που δεν δώσατε τα παραπάνω χρήματα για να πάτε στην long range rwd έκδοση;