-
Κάτι αναφέρθηκε πριν, δεν έχει ημιάκαμπτο πίσω το Renegade?
-
@piliourits said in Jeep Renegade 2015:
Φυσικά και όχι (όπως και το 500Χ που ειναι ξαδερφάκια), ανεξάρτητη ανάρτηση έχει.
-
@fanis75 said in Jeep Renegade 2015:
@piliourits said in Jeep Renegade 2015:
Φυσικά και όχι (όπως και το 500Χ που ειναι ξαδερφάκια), ανεξάρτητη ανάρτηση έχει.
Καλό αυτό και σπάνιο...
τα δύο ελαττώματα που βρήκα στο δικό μου σιτροέν, είναι ο ημιάκαμπτος και τα μεσαία φώτα. Αλλά από τιμή κινητήρα κιβώτιο κι εξοπλισμό, ήταν πολύ καλύτερο απ' ότι μπορούσα να διαλέξω.
Αλλιώς πολύ συμπαθητικά και τα ξαδερφάκια, για όποιον δεν κοιτούσε #vitara_monoπάντως αυτό το καινούριο φαίνεται να ξεπερνά το ψευτουβριδικό και να είναι μια αξιοπρεπής πρόταση, εκεί που φτάσαν οι τιμές... προφανώς όμως, δεν μπορεί να κόψει πωλήσεις απ' το ΤΟΥΟΤΑ (και προσεχώς απ το φουλ υβριδικό Vitara) εκτός κι αν κάποιος είναι τόσο fasionista...
-
Στην Ιταλία λένε πως το υβριδικό σύστημα της Jeep (Rene/Compass) είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ mild και full,όπως περίπου της Subaru.
-
@panormus772 said in Jeep Renegade 2015:
Στην Ιταλία λένε πως το υβριδικό σύστημα της Jeep (Rene/Compass) είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ mild και full,όπως περίπου της Subaru.
Έτσι είναι, γιατί αποδίδει 20hp, όταν τα "κλασσικά" mHEV αποδίδουν περί τους 5hp και τα υβριδικά πάνω από 50hp (αν και της Σούζι είναι 30).
-
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης του ηλεκτροκινητήρα.
Πάνω στον στρόφαλο με ιμάντα π.χ. Suzuki Swift, περιμετρικά πάνω στον στρόφαλο αλλά πριν τον συμπλέκτη (Mercedes) , πριν το κιβώτιο αλλά μετά τον συμπλέκτη, μετά το κιβώτιο (ένα από αυτά είναι το Jeep και της Subaru), με τα δύο τελευταία να μπορούν να λειτουργήσουν για λίγο με σβηστό τον κινητήρα αφού είναι μετά τον συμπλέκτη αλλά όλα αυτά είναι 12-24-48 V με 1 ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια και χαμηλή ισχύ/ροπή. Όλα αυτά θεωρούντα mild με διάφορα επίπεδα δυνατοτήτων. -
@super-t said in Jeep Renegade 2015:
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης του ηλεκτροκινητήρα.
Πάνω στον στρόφαλο με ιμάντα π.χ. Suzuki Swift, περιμετρικά πάνω στον στρόφαλο αλλά πριν τον συμπλέκτη (Mercedes) , πριν το κιβώτιο αλλά μετά τον συμπλέκτη, μετά το κιβώτιο (ένα από αυτά είναι το Jeep και της Subaru), με τα δύο τελευταία να μπορούν να λειτουργήσουν για λίγο με σβηστό τον κινητήρα αφού είναι μετά τον συμπλέκτη αλλά όλα αυτά είναι 12-24-48 V με 1 ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια και χαμηλή ισχύ/ροπή. Όλα αυτά θεωρούντα mild με διάφορα επίπεδα δυνατοτήτων.ωραία πληροφορία, αλλά πολύ φοβάμαι δεν θα καταφέρουμε να ξέρουμε πως είναι όλα και περιπλέκεται πολύ ρο πράγμα για όποιον ενδιαφέρεται τί υπάρχει κάτω απ το καπώ.
-
Εντωμεταξυ αυτό με τον ιμάντα θα θέλει κάποια στιγμή αλλαγή αυτού...σωστά;
Ελπίζω να είναι εύκολη η αλλαγή του.
-
Καλησπέρα, πριν 3 χρόνια περίπου αγόρασα το jeep renegade 1,6 diesel limited edition. Μένω Μυτιλήνη όπου δεν έχει εξουσιοδοτημένο service της jeep . Έκανα τα service που ήταν πάνω στην εγγύηση σε ένα συνεργαζόμενο συνεργείο εδώ στο νησι και τώρα που αλλάξα συνεργείο μου είπαν πως λείπει η ποδια που προστατεύει τη μηχανή κτλ. Η απάντηση από το εδώ συνεργείο που έκανα τα service της εγγύησης και από ένα εξουσιοδοτημένο που επικοινώνησα στην Αθήνα ήταν πως δεν έχουν τα renegade πόδια παρά μόνο τα compass. Παρόλα αυτά ο δικός μου μηχανικός επιμένει πως και υπάρχουν οι υποδοχές για τη πόδια και πως φαίνεται να είχε και να έχει βγει. Μπορεί κάποιος που να έχει renegade να μου πει αν το δικό του εχει πόδια η οχι;;;
Ευχάριστω -
@sonia_afent said in Jeep Renegade 2015:
Καλησπέρα, πριν 3 χρόνια περίπου αγόρασα το jeep renegade 1,6 diesel limited edition. Μένω Μυτιλήνη όπου δεν έχει εξουσιοδοτημένο service της jeep . Έκανα τα service που ήταν πάνω στην εγγύηση σε ένα συνεργαζόμενο συνεργείο εδώ στο νησι και τώρα που αλλάξα συνεργείο μου είπαν πως λείπει η ποδια που προστατεύει τη μηχανή κτλ. Η απάντηση από το εδώ συνεργείο που έκανα τα service της εγγύησης και από ένα εξουσιοδοτημένο που επικοινώνησα στην Αθήνα ήταν πως δεν έχουν τα renegade πόδια παρά μόνο τα compass. Παρόλα αυτά ο δικός μου μηχανικός επιμένει πως και υπάρχουν οι υποδοχές για τη πόδια και πως φαίνεται να είχε και να έχει βγει. Μπορεί κάποιος που να έχει renegade να μου πει αν το δικό του εχει πόδια η οχι;;;
ΕυχάριστωΑρκετούς μήνες μετά αλλά μόλις το είδα. Έχω το ίδιο σε longitude του 2020. Όχι δεν έχει ποδιά κανένα Renegade facelift (μετά το 2018-2019) πλην του Trailhawk αν δεν κάνω λάθος. Παλιότερα δηλαδή τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας είχαν αλλά την κατήργησαν για λόγους οικονομίας μαζί με τις χειρολαβές πίσω και κάποια άλλα πράγματα. Ο δικός σου μηχανικός έχει μείνει προφανώς πίσω σε ενημέρωση. Στο facelift βέβαια έχουν προστεθεί άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως νέο uconnect με τηλεματική, διζωνικός κλιματισμός ακόμα και στις εκδόσεις που δεν είχαν και κάποια άλλα.
-
Καηλησπέρα στην Ομάδα !
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ειναι κάποιος κάτοχος Jeep Renegade Trailhawk ,και γενικότερα αν εχει προβεί κάποιος να σηκώσει με κάποιο lifting kit η με συνδυασμό αμορτισέρ και ελατηρίων , καθώς επίσης αν εχει βάλει 16’’ ζάντα με 225 75 r16 ελαστικά .
Και ολα αυτα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τους θόλους .
Ειμαι κάτοχος ενός Trailhawk μοντέλο του 2015 2.0 Diesel .
Βέβαια αυτες οι μετατροπές θα μπορούσαν να γίνουν και σε μη Trailhawk νομιζω .
Οπότε οποίες συμβουλές και προτάσεις ειναι αποδέκτες .
Σας Ευχαριστώ . -
Το έχεις καιρό το trailhawk Petros?
-
@mastoras78 said in Jeep Renegade 2015:
Το έχεις καιρό το trailhawk Petros?
Οχι πολυ ειμαι δεύτερο χέρι .
-
Χθες το χάζευα και έχει κάποια lift kit αμερικάνικα. Αλλά και το αμάξι εκεί είναι διαφορετικό..
Θα τα βάλω αργότερα να τα δεις. Ίσως ταιριάζουν και στο δικό σου.
Αν θες γράψε εντυπώσεις από το αυτοκίνητο
edit : αυτά βρίσκω
https://www.amazon.com/TeraFlex-1351200-Renegade-Lift-Pack/dp/B0765B6P3Z#customerReviews
https://teraflex.com/2017/09/27/teraflex-gives-the-jeep-renegade-bu-an-altitude-adjustment/
-
Καλημέρα σε όλους.
Επειδή κοντοζυγώνει η ώρα που θα χρειαστεί δίσκος/πλατό ξέρει κάποιος καλό συνεργείο για το Renegade? Μέχρι τώρα το πηγαίνω στην AutoOne από όπου το είχα αγοράσει αλλά η προσφορά που μου έκαναν φτάνει τα 1300€ με Mopar και 650 με συμβατά.
Οπότε σκέφτομαι να πάρω καμιά προσφορά πριν τα σκάσω...
-
Οποιοδήποτε γενικό συνεργείο μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Είναι ρουτίνας.
Για την ιστορία πριν μια βδομάδας ο κουμπάρος μου έκανε την ίδια ακριβώς δουλειά με 500€ (δίσκος συν ανω αντλία) σε Renegade 1.6d. Τον είχα κατευθύνει εγώ για τα ανταλλακτικά και τα πήγε στο μάστορα μόνο να τα περάσει .
-
@stefan147 said in Jeep Renegade 2015:
Για την ιστορία πριν μια βδομάδας ο κουμπάρος μου έκανε την ίδια ακριβώς δουλειά με 500€ (δίσκος συν ανω αντλία) σε Renegade 1.6d. Τον είχα κατευθύνει εγώ για τα ανταλλακτικά και τα πήγε στο μάστορα μόνο να τα περάσει .
Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο μυαλό μου το είχα για το Renegade λίγο πιο εξεζητημένο και για αυτό σκεφτόμουν το συνεργείο θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρει από Jeep.
-
@theoapo said in Jeep Renegade 2015:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο μυαλό μου το είχα για το Renegade λίγο πιο εξεζητημένο και για αυτό σκεφτόμουν το συνεργείο θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρει από Jeep.
Απολύτως τίποτα το εξεζητημένο. Ίδιο αμάξι είναι με άλλα του Ομίλου. Alfa Giulietta, Fiat 500X κτλ. Ίδια μηχανικά μέρη μέχρι βίδας.
Με ένα σετ Valeo ή Sachs συν την αντλία (από 250 μέχρι 300€) και κάνα 150αρι με 200€ εργασία, γίνεται η δουλειά.
-
Παρε προσφορες απο μερικους κ επελεξε.
Για μενα μην πας με τα ανταλλακτικα στα χερια. -
σε οποιοδηποτε φιατ συνεργειο αν μπεις το κανουν
και κατω απο τα 500 που λεει ο στεφαν
εχεις ενα φιατ με σηματακι αμερικανικοΑρΕς
καλη ωρα και τα ντηζελ σουζ οταν αλλαζουν ιμαντα στη φιατ μηχανη, ή 700 στη σουζ θα σπρωξουν ή 250 σε συνεργειο φιατ....
Jeep Renegade 2015