-
-
Είχα την εντύπωση ότι ο πόλεμος είναι της χαμας. Τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν εδώ...
Άρα το ρεσαλτο ήταν της χαμας μεν, αλλά ο πόλεμος τώρα είναι των παλαιστινιων(!). Οι οποιοι δεν εχουν σχέση με το ρεσαλτο και την χαμας... Μιλάμε για υψηλά νοήματα, δεν τα πολυπιανω ως κατ εξοχήν μη σκεπτόμενος άνθρωπος.https://www.imerodromos.gr/kke-kamia-emplokh-ths-elladas-sto-makeleio-leuteria-sthn-palaistinh/
"Νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστινη".
-
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πήγε να διοργανώσει ένα μουσικό φεστιβάλ λένε για την ειρήνη. Τα ορκς την αποκεφάλισαν τελικά. Κρίμα το νέο κορίτσι.
Ξέρω ότι είναι λάθος αυτό που κάνω , που παω να μπλέξω εδώ μέσα , γυρευε τι συμπέρασμα θα βγάλει ο καθένας ...
Αλλά...
"βρέθηκε ένα οστό από τη βάση του κρανίου" λέει το ρεπορτάζ, δεν λέει πουθενά για αποκεφαλισμό.
Παρόμοια ψέματα είχαν αφήσει να διαρευσουν χωρίς καμία στήριξη για αποκεφαλισμένα παιδάκια
Οπότε όλα καλά. Ευτυχώς!
-
Πήγε να διοργανώσει ένα μουσικό φεστιβάλ λένε για την ειρήνη. Τα ορκς την αποκεφάλισαν τελικά. Κρίμα το νέο κορίτσι.
Ξέρω ότι είναι λάθος αυτό που κάνω , που παω να μπλέξω εδώ μέσα , γυρευε τι συμπέρασμα θα βγάλει ο καθένας ...
Αλλά...
"βρέθηκε ένα οστό από τη βάση του κρανίου" λέει το ρεπορτάζ, δεν λέει πουθενά για αποκεφαλισμό.
Παρόμοια ψέματα είχαν αφήσει να διαρευσουν χωρίς καμία στήριξη για αποκεφαλισμένα παιδάκια
Οπότε όλα καλά. Ευτυχώς!
Δεν είναι όλα καλά, προς αποκατάσταση της αλήθειας το έγραψα γιατί η προπαγάνδα στον πόλεμο και από τις δύο πλευρές σκοτώνει πρώτα από όλα την αλήθεια και φανατιζει την κοινή γνώμη.
-
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είχα την εντύπωση ότι ο πόλεμος είναι της χαμας. Τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν εδώ...
Άρα το ρεσαλτο ήταν της χαμας μεν, αλλά ο πόλεμος τώρα είναι των παλαιστινιων(!). Οι οποιοι δεν εχουν σχέση με το ρεσαλτο και την χαμας... Μιλάμε για υψηλά νοήματα, δεν τα πολυπιανω ως κατ εξοχήν μη σκεπτόμενος άνθρωπος.https://www.imerodromos.gr/kke-kamia-emplokh-ths-elladas-sto-makeleio-leuteria-sthn-palaistinh/
Πόλεμο δεν το λες αυτό το πράγμα που γίνεται.
Ούτε αεροπορία, ούτε αντιαεροπορικά, ούτε πυροβολικό, ούτε άρματα μάχης έχει η Παλαιστίνη.
Κάτι αυτοσχέδια βεγγαλικά σαν αυτά που ρίχνουν το Πάσχα στο Βροντάδου της Χίου βλέπω, που στην απόσταση που τα ρίχνουν δεν μπορούν ούτε μουτζούρα να αφήσουν όταν σκάνε σε δρόμους ή κτίρια. -
Πόλεμο δεν το λες αυτό το πράγμα που γίνεται.
Ούτε αεροπορία, ούτε αντιαεροπορικά, ούτε πυροβολικό, ούτε άρματα μάχης έχει η Παλαιστίνη.
Κάτι αυτοσχέδια βεγγαλικά σαν αυτά που ρίχνουν το Πάσχα στο Βροντάδου της Χίου βλέπω, που στην απόσταση που τα ρίχνουν δεν μπορούν ούτε μουτζούρα να αφήσουν όταν σκάνε σε δρόμους ή κτίρια.Θα αστειεύεσαι βέβαια. Για μένα είναι πολύ δύσκολο να βγάλουν άκρη οι ισραηλινοι. Στρατιωτικά την πάτησαν και θα αναγκαστούν να κάνουν αργά ή γρήγορα κάποιο συμβιβασμό, δεν μπορούν να σκοτώσουν 2 εκ κόσμο η να ισοπεδώσουν τα πάντα. Ούτε να καταλάβουν όλη την Γαζα.
Σκεψου οτι για να μην τους την πέσει και η χεζμπολαχ, έχουν στείλει οι Αμερικανοί δύο αεροπλανοφορα να τους φυλανε απο βορρα.
Γενικώς αεροπορία και ναυτικό σε μάχη αστικού ιστου δεν ξέρω τι όφελος έχουν, άσε που σίγουρα αν στείλουν αφη να πετούν χαμηλά θα έχουν απώλειες. -
Για μένα είναι πολύ δύσκολο να βγάλουν άκρη οι ισραηλινοι.
Θα συμφωνήσω. Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, πρέπει να ισοπεδώσουν την περιοχή ή να εμπλακούν σε αντάρτικο πόλης.
Ό,τι και να κάνουν, ακόμα και αν "καθαρίσουν" την Χαμάς σε αυτή τη φάση, σε 10-15 χρόνια, θα έχουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη γενιά. -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εσύ ξεκίνησες τα "Φυσικά αυτά για τους αριστερούς/κομμουνιστές/ακροαριστερούς/διεθνιστές κλπ...είναι δύσκολα να τα κατανοήσουν" και τις εξυπνάδες.
Στο καλό και με τη νίκη!
Σε έχει ορίσει η διαχείριση του φόρουμ ως εμπροσθοφυλακή για την υπεράσπιση των συγκεκριμένων ιδεολογιών; Πως την έχεις δει δηλαδή στο φόρουμ;
Εσύ δεν ανήκεις καν σε αυτές τις ιδεολογίες. Ένας νεαρός καπιταλιστής είσαι που κάνει όμορφη και πολυτελή ζωή. Τι σχέση έχεις εσύ με την αριστερά, τον κομμουνισμό, την ακροαριστερά και τους διεθνιστές;
'Άσε εσύ λοιπόν τις εξυπνάδες και μην μου το παίζεις εμένα καθοδηγητής.
Είσαι πολύ μικρός για να μου κάνεις εσύ τον δάσκαλο.
Αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου μπλόκαρέ με.
Την έχω δει όπως γουστάρω και λογαριασμό δε θα δώσω σε κανέναν. Προφανώς θα σου κάνω το "δάσκαλο" όποτε αρχίζεις (και συνεχίζεις) τις ανοησίες περι "νεαρού καπιταλιστή".
Ξέρω πολύ καλά τι είμαι και τελευταία φορά που κοίταξα ήμουν αριστερός, και συνεχίζω να είμαι αλλά φαντάζομαι εσύ με το "αλάνθαστο" πολιτικό κριτήριο επιπέδου Δημοτικού που έλεγες "πανηγυρίζω που πέφτει η αριστερά" εννοώντας το.....ΣΥΡΙΖΑ (γιατί έχει κολλήσει η δεξιά βελόνα), πάει πολύ να κουνάς το δάχτυλο και να το παίζεις δάσκαλος.
Ξεκίνα το λοιπόν από την αρχή, μάθε έστω και στα γεράματα τι σημαίνει αριστερά, για ποιούς αγώνες και ιδανικά παλεύει, και όταν μετά το Α μάθεις και το Β έρχεσαι να μου το παίξεις έμπειρος και "μπαρουτοκαπνισμένος" λόγω ηλικίας.
Το "Αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου μπλόκαρέ με" στο επιστρέφω, εφόσον σου αρέσουν οι μπρουτάλ αυτές φράσεις.
ΥΓ: Και πολύ σου έκανα τη χάρη και ασχολήθηκα.
-
Μόνο που διαβάζω τις λέξεις αριστερά,αγώνες και ιδανικά στην ίδια πρόταση μου έρχονται γέλια,ειδικά για τους εγχώριους αγωνιστές του καναπέ και του πληκτρολογίου. Όλοι για τη μασαμπουκα είστε,όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφιες βολεμενων.
-
Τα έχουμε ξαναπεί, πολιτικές απόψεις για τα Παρατράγουδα από τους δεξιούς που νομίζουν οτι έχουν και μυαλό και κριτήριο (καρα-λολ) ψηφίζοντας τον "αυτοδημιούργητο" τσιτάχ γκόμενο ως το....καλύτερο βιογραφικό της χώρας και τιμονιέρη για δεύτερη σερί 4ετία μιζέριας και θλίψης στον καταραμένο γιδότοπο.
Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάμματα η κατάσταση.
-
Αλλά...
Οπότε όλα καλά. Ευτυχώς!
Δεν είναι όλα καλά, προς αποκατάσταση της αλήθειας το έγραψα γιατί η προπαγάνδα στον πόλεμο και από τις δύο πλευρές σκοτώνει πρώτα από όλα την αλήθεια και φανατιζει την κοινή γνώμη.
Η οικογένεια της Σάνι Λουκ έλαβε επίσημη ενημέρωση από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) και την εθελοντική οργάνωση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών Zaka ότι η ταυτοποίησή της έγινε από ένα οστό από τη βάση του κρανίου μετά από εξέταση DNA.
Γιατροί που μίλησαν για τον θάνατο της Λουκ επιβεβαίωσαν ότι ένα άτομο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το συγκεκριμένο οστό που βρέθηκε. Η αποκόλληση του οστού παραπέμπει σε αποκεφαλισμό.
πετσωμένη πηγή : https://www.thetoc.gr/diethni/article/pos-i-xamas-skotose-tin-22xroni-sani-louk-den-upefere-leei-o-aparigoritos-pateras-tis/
Aλλά και ξέχωρα από αυτό η βεβήλωση ενός νεκρού κοριτσιού σε μία καρότσα αγροτικού να το περιφέρουν ως τρόπαιο δείχνει τον πολιτισμό και τις αξίες όλων αυτών των ορκς της Χαμάς αλλά και του απλού παλαιστινιακού λαού που την έφτυνε και την χτύπαγε.
-
Οι Ισραηλινοί δεν έχουν μπλέξει πουθενά. Χρυσή ευκαιρία τους δόθηκε. Η Γάζα θα εκκαθαριστεί σε βάθος χρόνου από τους Άραβες.
Μπορεί τώρα οι Άραβες να κάνουν μαγκιές και να λένε δε φεύγω από το σπίτι μου. Σε λίγο καιρό όμως, που θα βλέπουν γύρω τους τα ισοπεδωμένα κτίρια, έλλειψη νερού, φαγητού, ανύπαρκτη περίθαλψη, καμία πολιτική υποδομή.
Τι να κάνουν στη Γάζα, να φυλάνε τα ερείπια? Δε θα μπορούν να επιβιώσουν, θα ξεκινήσει η μετανάστευση.
Το μόνο εμπόδιο για τους Ισραηλινούς είναι το οικονομικό. Θ' αντέξουν? Μπορεί να χρειαστούν και κάποια χρόνια. Έχουν ή μπορούν να εξασφαλίσουν τόσα φράγκα? Θα τσινήσει ο λαός, οι Ισραηλινοί έχουν Δυτικό τρόπο ζωής.
-
Δεν γνωρίζω το λεγόμενο Μεσανατολικό (χοντρικά κάποια γεγονότα ξέρω). Όταν έχω χρόνο ίσως δω κάποιο ολιγόλεπτο βίντεο.
Στο παρακάτω βίντεο και από το 4:58 δεν ξέρω πως λένε τον κύριο που μιλάει, αναφέρει ιστορικά γεγονότα σχετικά με το παρελθόν. Με τη στάση των ΗΠΑ του Ισραήλ και της ΕΕ.
Εκφράζει βέβαια και την άποψή του. Δε μπορώ να την κρίνω γιατί δε γνωρίζω το ζήτημα τόσο καλά. Τα ιστορικά όμως γεγονότα αν είναι όπως τα αναφέρει μήπως έπρεπε να πιεστεί το Ισραήλ στο παρελθόν;
Δεν τοποθετούμε. Αναρωτιέμαι.
Youtube Video -
Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει η κυρία Τζολί.
-
Έτσι όπως το πάει η κυρά Αντζελίνα όμως, δε θα βρίσκει δουλειά ούτε στις "Οικογενειακές Ιστορίες"
-
Τρομερή μέγαιρα η Τζολί. Στη δικαστική διένεξη με τον Μπραντ εκτόξευσε απίστευτες κατηγορίες που χρειάστηκε όμως καιρός ώστε να αποδειχθεί πως ήταν όλα ψέματα.
-
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Έτσι όπως το πάει η κυρά Αντζελίνα όμως, δε θα βρίσκει δουλειά ούτε στις "Οικογενειακές Ιστορίες"
Γουστάρω την δήλωση γιατί είναι "αντρίκια".
100% υπέρ των παλαιστινίων χωρίς μια λέξη ουτε κόμμα για τους ισραηλινούς άμαχους πολίτες γυναίκες παιδιά μωρά θύματα .
Ούτε μεν ουτε αλλά σε αντίθεση με τις κουρτίνες 50 αποχρώσεις του γκρι που απο πίσω κάποιοι κρύβουν τον αντισημιτισμό τους .Μπράβο Αντζελίνα άξια εκπρόσωπος τύπου της Χαμάς!
Μόνο μην κλαψουρίζεις μετα γιατί προβλέπω σύντομα επίσκεψη της αμερικάνικης εφορίας ,πολυετείς δικαστικές περιπέτειες και μερικούς μήνες με το βραχιόλι στον αστράγαλο ... -
Δικολαβίστικη επίθεση στον χαρακτήρα και όχι στα επιχειρήματα απο τον κύριο @spi_duster , πρόβλεψη για κρατική τρομοκρατία εναντίον της κυρίας Τζολί απο τον κύριο @monman2 .
Λαμπρά!
-
Μια χαρα αντρίκια χωρίς εισαγωγικά ήταν η δήλωση της ,σε αντίθεση με άλλες περι μη μεγάλου ανθρωπιστικού κόστους και αλλά τέτοια όμορφα.Ούτως η άλλως πήξαμε όλη μέρα να ακούμε μόνο αυτά που λένε οι της σωστής πλευράς της ιστορίας.
Κατανοητό ότι η καινούργια γραμμή είναι οι αστειότητες περι αντισημιτισμού ενάντια σε όποιον τολμάει να πει το παραμικρό εναντίον των Ισραηλινών ,ευτυχώς αυτή την καραμέλα όπως και οι χθεσινές αθλιότητες των διπλωματών του Ισραήλ στον ΟΗΕ με τα κίτρινα αστέρια,καταδικάστηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του μουσείου Ολοκαυτώματος και από μεγάλη μερίδα πολιτικών ως ατιμωτική για τα θύματα και του Ολοκαυτώματος και τα θύματα της δημιουργίας του Ισραηλινού κράτους.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]