-
Όντως τα πολυηχητικά βλήματα με το τεράστιο ιχνος τους και τον αμφιλεγόμενο τρόπο με τον οποίο κατάφεραν κι έλυσαν το πρόβλημα του ερευνητή, είτε IR είτε AR o οποίος υπόκειται σε τεράστιες θερμικές πιέσεις λόγω της ταχύτητας και καλείται να λειτουργήσει κάτω απο αυτές, θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.
-
@harisma23 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ένας αλλά λέον! Επίσης στα CSG γίνοτναι εύκολα ύφαλλοι στο βυθό με τους νέους Kinzhal που φέρουν τα MiG-31. Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις για αυτά τα πολυ-ηχητικά βλήματα.
Συμφωνώ περί του μεγέθους του Ναυτικού (άλλωστε η Ρωσία-ΕΣΣΔ βασίζονταν στα υποβρύχια, όχι στον Στόλο Επιφανείας). Διαφωνώ περί του μεγέθους και κυρίως της ποιότητας της Αεροπορίας όμως, ειδικά ότνα βλέπουμε τα ενεργά α/φ. Ευσεβείς πόθοι είναι ένα F35 να νομίζει ότι είμαι μαχητικό όταν το Δόγμα της USAF προβλέπει να συνοδεύεται από F22... Πρώτη φορά βλέπω μαχητικό να χρειοάζεται συνοδεία μαχητικών...
Νομίζω ότι υπεραπλουστεύεις κατά το δοκούν κάποια πράγματα. Η αντιπυραυλική ικανότητα ενός CSG είναι τρομακτική! Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις να βυθίσεις αεροπλανοφόρο με επίθεση από αέρος. Άσε που σηκώνει και ουκ ολίγα αεροσκάφη (και έγκαιρης προειδοποίησης και μαχητικά) για προστασία έναντι των MIG-31.
Όσο για το συνδυασμό των αεροσκαφών F-22 με F-35, σίγουρα δεν είναι επιχείρημα κατά της ποιότητας των δευτέρων. Είναι ο μοντέρνος τρόπος πολέμου με επικοινωνία μεταξύ όλων των τύπων αεροσκαφών (έγκαιρης προειδοποίησης, ελαφρών μαχητικών, αεροπορικής υπεροχής, "φορτηγών" κτλ). Σίγουρα πόλεμος δεν είναι οι φιγούρες τύπου pugachev's cobra, οι οποίες είναι χρήσιμες μόνο στα airshows. Μπορώ να επεκταθώ πολύ παραπάνω, αλλά δεν έχει νόημα. Μπείτε στο Quora και θα βρείτε τόνους πληροφορίας.
Νομίζω ότι κάτι ξέρω για να να τα λέω αυτά. 2 Kinzhal δεν υπάρχει τρόπος να τους σταματήσεις με τίποτα. Εδώ νόμιζαν οι Άγγλοι ότι θα σταματούσαν τους Exocet, οι οποίοι είναι 4-5 γενιές πίσω, όταν έστειλαν το Shefield στον βυθό.
Φαμάκο μου, με 3 τρόπους καθοδήγησης είναι αυτοί.
- Glonass
- Ενεργό ραντάρ - ημι ενεγρό ραντάρ.
- Αδρανειακά.
-
Να το γυρίσω λίγο στα πολιτικά;
Διαβάζω ότι ο Πούτιν θέλει να φτιάξει "μαξιλάρι χωρών" για τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Ξέρω ότι η Λευκορωσία (μαξιλάρι από τα λίγα) είναι σε κομουνιστικό καθεστώς.
Τώρα διαβάζω για νέα κράτη που πρόκειται να αναγνωρίσει ο Πούτιν:- Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ
- Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ
Και αυτά τα μαξιλάρια κομουνιστικά είναι;
Επανέρχεται σιγά-σιγά η Σοβιετική Ένωση; -
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Νομίζω ότι κάτι ξέρω για να να τα λέω αυτά. 2 Kinzhal δεν υπάρχει τρόπος να τους σταματήσεις με τίποτα. Εδώ νόμιζαν οι Άγγλοι ότι θα σταματούσαν τους Exocet, οι οποίοι είναι 4-5 γενιές πίσω, όταν έστειλαν το Shefield στον βυθό.
Κι εσύ μπορείς να ξέρεις κάτι κι εμείς επίσης, Δία. Η αναφορά στους Exocet και το Sheffield καμία σχέση δεν έχει με αυτά που συζητάμε και γίνεται μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Ξαναλέω λοιπόν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βυθίσεις αμερικανικό αεροπλανοφόρο γιατί ποτέ δεν είναι μόνο του και πάντα προστατεύεται από μια τεράστια δύναμη πλοίων (με αντιπυραυλικές και ανθυποβρυχιακές ικανότητες) και αεροσκαφών. Οι πολυηχητικοί πύραυλοι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον όπλο, το οποίο όμως ακόμη είναι στα ξεκινήματα του και μένει να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του. Γιατί από μπροσούρες και διαφήμιση έχουν σκίσει οι Ρώσοι σε όλα τα νέα όπλα...
-
Καμία μπροσούρα, είναι δοκιμασμένα όπλα. Όταν ένα όπλο μπαίνει σε υπηρεσία, έχει δοκιμαστεί. Αν κάτι γαλλικοί Exocet μπορούν να βυθίσουν ένα αντιτορπυλικό, φαντάσου τι μπορούν να κάνουν σοβαροί Ρωσικοί πύραυλοι...
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Διαβάζω ότι ο Πούτιν θέλει να φτιάξει "μαξιλάρι χωρών" για τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Τώρα διαβάζω για νέα κράτη που πρόκειται να αναγνωρίσει ο Πούτιν:- Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ
Επανέρχεται σιγά-σιγά η Σοβιετική Ένωση;Όχι η ΕΣΣΔ, απλά θέλει η Ρωσία να επαναφέρει μια σφαίρα επιρροής.
-
Σφαίρα επιρροής με κομουνιστικά καθεστώτα;
Επίσης επειδή ψάχνω να βρω πληροφορίες για αυτές τις "λαϊκές δημοκρατίες" πέφτω σε κάτι περίεργες πληροφορίες στα βιογραφικά των ηγετών τους.
Αυτός π.χ. ο Denis Pushilin έχει πολύ περίεργο βιογραφικό. Είχε και ένα περίεργο κόμμα (ΜΜΜ-21, ΜΜΜ-Global * )
Πολλά δεν μου φαίνονται φυσιολογικά με αυτά που συμβαίνουν εκεί πάνω. -
Και τώρα τι περιμένουμε από τους "άλλους"?
-
@yem said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και τώρα τι περιμένουμε από τους "άλλους"?
Τίποτα. Οι Ευρωπαίοι τρέμουν μην ξεμείνουν από αέριο και πάθει και ζημιά η οικονομία τους και οι Αγγλο-Αμερικάνοι έχουν στήσει γλέντι τρικούβερτο...
-
Trump θα λέτε και θα κλαίτε...
Τον έδιωξαν και πλάκωσαν πάλι οι καουμπόυδες της γουόλ στριτ και του χούλιγουντ...
Αλλά ο Νοέμβρης είναι κοντά...
-
Παιδιά από Ντόνετσκ εγώ ξέρω μόνο την Σαχτάρ που πήγε η παιχτουρα ο Καστίγιο οπότε δεν μπορώ να συμβάλω στις γεωστρατηγικές αναλύσεις.
Αυτό που ξέρω όμως είναι πως αύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ με επικεφαλής τον ΠΘ μας ενώ ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω πως η πρωτεύουσα της χώρας έκλεισε μια εβδομάδα με 20 πόντους χιόνι.
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε για το που βρίσκονται κοντινά καταφύγια και πως θα προστατευτούμε σε ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου , δεν είμαστε πολύ μακριά ως χώρα , και με όλα αυτά που έχουμε ζήσει από την αποφράδα εκείνη ημέρα του Ιουλίου του 2019 δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο ένα τέτοιο σενάριο. -
Το έχει κάνει και στο παρελθόν με την Γεωργία ο Πούτιν, να τους τσιμπήσει ένα κομμάτι (κι ο αδόλφος με την Τσεχία πριν 80 χρόνια) και δεν έγινε τίποτα. Η διαφορά ισχύος είναι τόσο καταθλιπτική που η αναδίπλωση και η αποδοχή φαίνεται η μόνη λύση για επιβίωση.
-
@famas said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Το έχει κάνει και στο παρελθόν με την Γεωργία ο Πούτιν, να τους τσιμπήσει ένα κομμάτι (κι ο αδόλφος με την Τσεχία πριν 80 χρόνια) και δεν έγινε τίποτα. Η διαφορά ισχύος είναι τόσο καταθλιπτική που η αναδίπλωση και η αποδοχή φαίνεται η μόνη λύση για επιβίωση.
@famas said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μα το θέμα είναι πόσο παραμύθι τάισαν τους Ιθαγενείς οι ΑμερικανοΕυρωπαίοι για υποστήριξη σε όλους τους τομείς , αν έχουν φάει το σανό θα πέσουν με τα μούτρα νομίζοντας ότι οι εταίροι θα βάλουν όχι μόνο πλάτες αλλά και στήθος , κάτι σαν την Γεωργία κάτι σαν την κόκκινη μηλιά κτλ κτλ κτλ
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Επανέρχεται σιγά-σιγά η Σοβιετική Ένωση; -
Δηλ. η Ουκρανία,Λεττονία,Γεωργία,Λιθουανία, κ.τ,λ. ήταν ανεξάρτητα κράτη με σύνορα,δικές τους εκλογές,νόμους,δικαστήρια με τη Σοβ.Ένωση; τους είχαν εκχωρηθεί τέτοια δικαιώματα επί κομμουνισμού;
Μάλλον ο Πούτιν τα λέει για να στηρίξει τη δική του πολιτική.Πάντως πλήρωσε τους Αμερικανούς με το ίδιο νόμισμα.
Ανεξάρτητα προτεκτοράτα Κόσοβο.Βορ.Μακ. εσείς, Δημ. του Λουχάνσκ και Ντόνετσκ,εγώ... -
Για μένα ονόματα Πούτιν, Ερντογάν, Τραμπ είναι το ίδιο πράγμα.
Οι άνθρωποι αυτοί (για μένα) δεν στέκουν καλά στα μυαλά τους.Χθες διάγγελμα αυτού του Πούτιν, βγήκε στην κάμερα σε μία καρέκλα, μόνο σταυροπόδι που δεν έκατσε. Ρεκλαντάν σαν να ήταν σε καφετέρια. Ο άνθρωπος έχει σαλλέψει εντελώς.
Αυτά βλέπει και ο άλλος στην Τουρκία και ήδη ανακοίνωσε ότι είναι κατά των κυρώσεων από το ΝΑΤΟ. Άντε λοιπόν να μπουκάρει και στα νησιά ή στην Θράκη, άλλωστε έχει καλό δάσκαλο και τα έχουν βρει μεταξύ τους.
Αποκομμουνιστικοποίηση με δημιουργία όμως κομουνιστικών χωρών. Τι άλλη μαlακία θα ακούσω από δαύτους στην Ρωσία;;;;; Ο Σώρρας έλεγε κάτι τέτοια.
Άσχετο. Η Ρωσία έχει αντιπολίτευση; Μόνο Πούτιν ακούω και βλέπω. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει σε αυτή την υπέροχη "δημοκρατία";
Ή είναι και εκεί "δημοκρατία του κ@λου"; -
Eνωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ήταν.
Δηλαδή κάτι ανάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Τώρα η διαφορά μεταξύ του αν ήταν Ομοσπονδία ή Συνομοσπονδία, είναι δυσδιάκριτη γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Και η Γερμανία , ομοσπονδία είναι.
-
Τι σχέση έχει η Βόρεια Μακεδονία/Σκόπια με αυτό που έγινε στην Ουκρανία;
-
@super-t said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τι σχέση έχει η Βόρεια Μακεδονία/Σκόπια με αυτό που έγινε στην Ουκρανία;
Ομόσπονδο(;) κρατίδιο της πρώην ενωμ. Γιουγκοσλαβίας,αναγνωρίστηκε από τη Δύση και προσχώρησε στο ΝΑΤΟ (παρά τις αντιδράσεις της Ρωσίας) vs. τμήματα της ομόσπονδης(;) Oυκρανίας της πρώην ΕΣΣΔ,αναγνωρίστηκαν από τη Ρωσία και προσχωρούν στον αντίστοιχο στρατιωτικό συνασπισμό της,(παρά την αντίδραση των ΗΠΑ).
-
Το 1990, με την υποστήριξη της Γερμανίας και την ενθάρρυνση των Αγγλων και Αμερικάνων, η Σλοβενία , η Κροατία , αρχικά και ακολούθησαν και οι άλλες ομόσπονδες δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, κήρυξαν την ανεξαρτησία τους και αμέσως οι Γερμανοί και μετά οι άλλοι τις αναγνώρισαν.
Ακριβώς ίδια περίπτωση.
Η Γερμανία και επί Κάιζερ και επί Χίτλερ και επί Δημοκρατίας, έχει την θεωρία του ζωτικού χώρου και θεωρεί χώρες επιρροής της τις χώρες του Βιζεγκραντ, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία , αλλά και τις Σλοβενία και Κροατία.
Την ενοχλούν την Γερμανία , όταν οι ηγέτες των χωρών του Βίζεγκραντ, δεν είναι δούλοι τους και έτσι βλέπουμε το μίσος που εκφράζουν κατά του Ορμπάν και των Πολωνών.
Τα διεθνή συμφέροντα και η στρατηγική είναι ίδια παντού και πάντοτε.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]