-
@red_monster said in BMW i3:
Τι λες πάλι βρε ματάκια μου ;
Πάλι κάποιος σου είπε κάτι και μας το μεταφέρεις χωρίς να το έχεις διασταυρώσει ;Στο τελωνείο κανείς ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, όχι εκτελωνισμό. Το αυτοκίνητο για να κινηθεί εντός επικράτειας θέλει προσωρινό σημα απο ΔΟΥ, ασφάλεια και ΚΤΕΟ και αυτά μόνο για τον εκτελωνισμό.
Μετά εκδίδεις COC (η μερσεντές πχ θέλει 2 μήνες για την έκδοση) και με το ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης το εκτελωνίζεις και μετά εκδίδεις πινακίδες.
Υπάρχει κάτι που να ξέρεις εσυ ο ίδιος ; Κάτι ρε παιδί μου που δεν διάβασες στο διπλανό φόρουμ ή στο είπε κάποιος φανταστικός φιλος σου ;
αυτα τα γραφεις σοβαρα; ολες αυτες οι διαδικασιες εχουν γινει νομιμα. Το COC το εχεις πριν πας στο τελωνειο, μονο στην περιπτωση που δεν το βρισκεις εκει που αγοραζεις το ψαχνεις μετα στην Ελλαδα.
Γνωριζω ολες τις περιπτωσεις και προσωρινης εισαγωγης και μετοικεσιας και εισαγωγη απο χωρα της ΕΕ και εκτος. Η δυσκολια της καθε περιπτωσης εχει σχεση και με το αμαξι και τον κατασκευαστη, δηλ μπορει να μην δινουν ευκολα το COC . Ημουν 20 χρονια εξωτερικο και ξερω πολλους που εχουν φερει αυτοκινητα σε ολες τις κατηγοριες εισαγωγης και εχω μιλησει και πολλες φορες με το τελωνειο.
Τι σχέση έχει η εξαίρεση της εξαίρεσης με το με τον γενικό κανόνα της ελεύθερης χρήσης ΙΧ με πινακίδες εξωτερικού απο μόνιμο κάτοικο Ελλάδας ;
-
Τι λες πάλι βρε ματάκια μου ;
Πάλι κάποιος σου είπε κάτι και μας το μεταφέρεις χωρίς να το έχεις διασταυρώσει ;Στο τελωνείο κανείς ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, όχι εκτελωνισμό. Το αυτοκίνητο για να κινηθεί εντός επικράτειας θέλει προσωρινό σημα απο ΔΟΥ, ασφάλεια και ΚΤΕΟ και αυτά μόνο για τον εκτελωνισμό.
Μετά εκδίδεις COC (η μερσεντές πχ θέλει 2 μήνες για την έκδοση) και με το ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης το εκτελωνίζεις και μετά εκδίδεις πινακίδες.
Υπάρχει κάτι που να ξέρεις εσυ ο ίδιος ; Κάτι ρε παιδί μου που δεν διάβασες στο διπλανό φόρουμ ή στο είπε κάποιος φανταστικός φιλος σου ;
αυτα τα γραφεις σοβαρα; ολες αυτες οι διαδικασιες εχουν γινει νομιμα. Το COC το εχεις πριν πας στο τελωνειο, μονο στην περιπτωση που δεν το βρισκεις εκει που αγοραζεις το ψαχνεις μετα στην Ελλαδα.
Γνωριζω ολες τις περιπτωσεις και προσωρινης εισαγωγης και μετοικεσιας και εισαγωγη απο χωρα της ΕΕ και εκτος. Η δυσκολια της καθε περιπτωσης εχει σχεση και με το αμαξι και τον κατασκευαστη, δηλ μπορει να μην δινουν ευκολα το COC . Ημουν 20 χρονια εξωτερικο και ξερω πολλους που εχουν φερει αυτοκινητα σε ολες τις κατηγοριες εισαγωγης και εχω μιλησει και πολλες φορες με το τελωνειο.
Τι σχέση έχει η εξαίρεση της εξαίρεσης με το με τον γενικό κανόνα της ελεύθερης χρήσης ΙΧ με πινακίδες εξωτερικού απο μόνιμο κάτοικο Ελλάδας ;
ξερω ολες τις περιπτωσεις (εχω φιλους με αγγλικα αυτοκινητα, καναδεζικα, αμερικανικα, γερμανικα, ιταλικα κλπ). στην πραξη παντως αν δεν υπαρχουν πολλα μπλοκα απο τελωνειο υπαρχουν αρκετα αμαξια που κυκλοφορουν νομιμα οσο αφορα την αστυνομια αλλα κανουν παραβαση τελωνειου αν τους ελενξουν (γιαυτο και ειχαν εικονικα εισητηρια πλοιων απο ιταλια). αυτος ομως που κανει εισαγωγη μεχρι να παρει ελληνικες πινακιδες εχει αδεια απο το τελωνειο οπως ανεφερε ποιο πανω.
Κλασσικο παραδειγμα οι Ουκρανοι, επηδη εχει πολεμο εχουν παρει αδεια απο το τελωνειο να τα κυκλοφορουν πανω απο 6 μηνες με τις δικες τους πινακιδες. Δηλ ειναι καθεστως προσφυγες μολις τελειωσει ο πολεμος θα γυρισουν πισω.
-
Είδες το λινκ που σου ανέβασα ?
Ξέρεις ποια είναι η διαφορά του κανόνα με την εξαίρεση ? -
Με όλα αυτά που γράφονται ζαλίστηκα
Θα πάρω ελληνικό και ας το πληρώσω παραπάνω
βασικά με αυτά που γράφτηκαν πριν κάποιες σελίδες
2700 ο διεκπεραιωτής στην Γερμανία , εισιτήρια τελευταίας στιγμής κλπ δεν είναι πολύ παραπάνω ή κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις στον εξοπλισμόΣτην Γερμανία με 65.000 χλμ 16900€
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=397375142&dam=false&fr=2020%3A&isSearchRequest=true&ml=%3A80000&ms=3500%3B79%3B%3B&od=up&ref=srp&refId=e7ec4ce4-7fe0-b026-5dfd-86bcfa1520bf&s=Car&sb=p&searchId=e7ec4ce4-7fe0-b026-5dfd-86bcfa1520bf&vc=CarΣτην Ελλάδα με 70.000 χλμ 17900€ αλλα εχει τουλάχιστον χειριστήρια στο τιμόνι
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343613427-bmw-i3
μόλις το "παρκάρεις" κατεβάζει 1000 € την τιμή -
2700 ο διεκπεραιωτής στην Γερμανία , εισιτήρια τελευταίας στιγμής κλπ δεν είναι πολύ παραπάνω ή κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις στον εξοπλισμόΣτην Γερμανία με 65.000 χλμ 16900€
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=397375142&dam=false&fr=2020%3A&isSearchRequest=true&ml=%3A80000&ms=3500%3B79%3B%3B&od=up&ref=srp&refId=e7ec4ce4-7fe0-b026-5dfd-86bcfa1520bf&s=Car&sb=p&searchId=e7ec4ce4-7fe0-b026-5dfd-86bcfa1520bf&vc=CarΣτην Ελλάδα με 70.000 χλμ 17900€ αλλα εχει τουλάχιστον χειριστήρια στο τιμόνι
μόλις το "παρκάρεις" κατεβάζει 1000 € την τιμήΕιμαι αυτός που σε εβαλα στην πρίζα για το i3 καθως εγραψα ότι ειναι μακράν το καλύτερο μεταχειρισμένο ηλεκτρικο που μπορεις να πάρεις και εξακολουθω να το λέω
ομως πραγματικα αν είναι να φτασεις τα 18χιλ σου λεω ξεκάθαρα οτι αξιζει πολύ περισσότερο να βάλεις αλλα 2 και να πάρεις ενα πιο συχρονο οχημα που υπάρχει σε αντιστοιχια οπως είναι το Dolfin . και μόνο η καινούργια μεγαλη LFP μπαταρία που έχει αξίζει την διαφορα
το I3 αξίζει με την μεγάλη μπαταρία μεχρι το πολύ τα 16χιλιάρικα . Μετά δεν αξίζει
Τα ελληνικα τα πουλάνε ακριβα. Δεν εβρισκα καλό στα 16 γιαυτο και αποφάσισα να πάρω καινούργιο στα 21 μετα επιδότησης και να μην πάρω i3!!!
τροφη για σκέψη είναι , δεν λέω ότι είναι κακό το i3
-
Θα πάρω ελληνικό και ας το πληρώσω παραπάνω- Δεν είναι σίγουρο ότι ειναι Ελληνικό, μπορεί να είσαι εισαγωγής που πωλείται στην Ελλάδα.
- Εαν κινηθείς έξυπνα και έχεις χρόνο, θα σου κοστίσει τουλάχιστον €2-3.000 λιγότερο, είσαι και μεγαλύτερη διαφορά.
- Της Γερμανίας συνήθως ειναι τούμπανο σε εξοπλισμό.
- Θα κάνεις και ταξιδάκι, και εαν το φέρεις μόνος σου θα απολαυσεις και διαδρομή.
Το βασικότερο ειναι ο χρόνος που χρειάζεται, εαν το κάνεις μόνο σου.
-
μόλις το "παρκάρεις" κατεβάζει 1000 € την τιμήΔεν είναι Ελληνικό
-
ο bandito αν και εφαγε αρκετη κοροϊδια, εγινε γνωστος με τα βιντεακια του (τα οποια ειναι εξαιρετικα απο αποψη PR. Δημιουργησε περσονα που σου εμεινε στη μνημη). Το θεμα για εμενα δεν ειναι ποσα βγαζει, αλλα υπαρχει καποιος αλλος στην πιατσα που να προσφερει αυτην την υπηρεσια με επαγγελματισμο και συνεπεια; Παντως απο ανθρωπο που συνεργαστηκε μαζι του, ακουσα τα καλυτερα.
Απο οτι ξερω, του βρισκεις το αμαξι που θελεις και κανονιζει ολα τα υπολοιπα αυτος, το οποιο ειναι τεραστια υποθεση για καποιον που δεν γνωριζει τις καταστασεις/διαδικασιεςΥπάρχουν και άλλοι, αλλά αυτός ειναι ο πιο γνωστός. Για εμένα το βασικότερο είναι το εξής: αναλαμβάνει να ελέγξει το αυτοκίνητο ή απλά αναλαμβάνει μόνο την διαδικασία εισαγωγής? Γιατί η διαδικασία ειναι εύκολη, το θέμα ειναι να έχεις άνθρωπο εκεί να ελέγξει το αμάξι, γιατί ο νόμος για τα μεταχειρισμένα στην Γερμανία δεν ισχύει εαν φύγουν εκτός χώρας και πολλοί έμποροι διώχνουν έτσι τα σαπάκια.
Θα στείλουμε τον https://youtube.com/@oriakoscar?si=pyqCsTyBrpbj94Tm
Βρες εσύ το i3 και μην μασάς -
Δε ξέρω αν είναι μέσα στη τιμή του 1000αρικου , για τον συγκεκριμένο , αλλά θεωρητικά , έχει έξοδα , όπως τελευταίας στιγμής αεροπορικά. τρένα ( αναλόγως περιοχής) , διανυκτερεύσεις και φαγητό. Αν βγάλεις αυτά , τότε το μεροκάματό του μοιάζει κάπως πιο εύπεπτο. Να πω, εδώ ότι μιλάω κυρίως για ανθρώπους επαρχίας που κάνουν αυτή τη δουλεία και ανεβαίνουν μία φορά το μήνα , ο συγκεκριμένος μπορεί να είναι και "εργοστάσιο" εισαγωγής , να δουλεύει σε άλλη κλίμακα.
Ίσως αν ανεβαίνει για 2-3 ακόμα οχήματα και συχνά , τότε η αμοιβή δεν είναι και μικρή , αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, στην πράξη πληρώνεις σε όλους αυτούς την ασφάλεια που σου παρέχουν ότι τα χαρτιά θα είναι σωστά και έτσι η μεταβίβαση θα γίνει ομαλά και δε θα τρέχεις με ανταλλαγές μέηλ μετά την εισαγωγή. Δεν είναι και λίγο....
Φίλοι που το έκαναν λένε ότι δεν είναι τίποτα δύσκολη η διαδικασία, μάλλον θα πλήρωνα όμως και εγώ.
Συνεργασία με Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν, δεν πιστεύω να ανεβαίνει άνθρωπος από Ελλάδα για έλεγχο.
-
Δεν είναι Ελληνικό
Το ξέρω αλλα είναι έτοιμο να το πάρεις να φύγεις
και τώρα που κοιτάω καλλίτερα παρόλες τις αντιρρήσεις του @cirus με 20 +- Κ€ παίρνεις στην Ελλάδα με περίπου 20-30000 χλμ ...ελληνοποιημένοΤι να πάρεις τον κινέζο ;
Το i3 F/L είναι πολύ αξιόπιστo ,εχει τιμή 50-60% κάτω απο καινούργιo την έφαγε την απαξίωση , ενω το κινέζικό είναι άγνωστη ποσότητα και εκτιμώ στα 3-4 χρόνια δεν θα μπορείς ουτε 10 να το δώσεις
αν υπάρχει ο Σφακιανάκης για τα ¨δωρεάν" σέρβις μπορεί και 11...
αλλα πολλά τα 200 εκατομμύρια άνοιγμα ... δεν εμπιστεύομαι -
Μέχρι €20.000 και εγώ δαγκωτό το i3 θα προτιμούσα, δεν το συγκρίνω με μπιντέδες κλπ. To εχω οδηγήσει για 2-3 μέρες και ειναι εξαιρετικό. Άσε που ο μπιντές δελφίνι ειναι άσχημος.
-
Δεν είναι Ελληνικό
Το ξέρω αλλα είναι έτοιμο να το πάρεις να φύγεις
και τώρα που κοιτάω καλλίτερα παρόλες τις αντιρρήσεις του @cirus με 20 +- Κ€ παίρνεις στην Ελλάδα με περίπου 20-30000 χλμ ...ελληνοποιημένοΤι να πάρεις τον κινέζο ;
Το i3 F/L είναι πολύ αξιόπιστo ,εχει τιμή 50-60% κάτω απο καινούργιo την έφαγε την απαξίωση , ενω το κινέζικό είναι άγνωστη ποσότητα και εκτιμώ στα 3-4 χρόνια δεν θα μπορείς ουτε 10 να το δώσεις
αν υπάρχει ο Σφακιανάκης για τα ¨δωρεάν" σέρβις μπορεί και 11...
αλλα πολλά τα 200 εκατομμύρια άνοιγμα ... δεν εμπιστεύομαιΕσυ ξέρεις καλύτερα τι θα αγοράσεις από τον καθένα αλλα θα πω κάποια πραγματα
δεν την εφαγε την απαξίωση το i3, θα πάει και πιο κάτω οσο βγαίνουν καινούργια μοντέλα με πιο καινούργια τεχνολογία και ειδικά στις μπαταρίες
Μην εμπιστευεσαι τον καθε κινέζο αλλα την BYD?? Η BYD εχει φτιάξει μεγάλα υπερσυχρονα roro πλοία για να μεταφέρει τα δικά της πλοία οταν ολοι άλλοι ναυλώνουν πλοιά για αυτό το λόγο
δες αρθρο από ΠΕΡΣΙ!!!! τωρα έχει και αλλα έτοιμα
https://www.autoblog.gr/2023/12/18/h-byd-etoimazei-to-diko-tis-stolo-ploion-metaforas-aftokiniton-etoimo-to-proto/ετοιμάζεται να φτιάξει και εργοστάσια στην ευρώπη με το πρώτο στην Ουγγαρία
https://www.gocar.gr/news/feed/45372,To_prwto_ergostasio_ths_BYD_sthn_Eyrwph.htmlλες με τετοιες επενδύσεις να φύγει από την Ευρωπαική αγορά?
Το Dolfin θα έχει μεταχειρισμένο ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη τιμή από το i3 οσα χρόνια και να περάσουν γιατι έχει πιο συχρονη τεχνολογία μπαταριών που είναι το Α και το Ω στα ηλεκτρικα. Αν πάει στο ένα η τιμή στα τάρταρα θα πάει και στο i3 ακόμα πιο κάτω
Ο μονος φόβος για τους κινέζους είναι μην σηκωθούν και φύγουν και δεν έχεις υποστήριξη και στην BYD δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Η στρατηγική της είναι να παρει ενα τεραστιο μερος της Ευρωπαικης αγορας αυτη την στιγμη και επενδυει πολλά χρηματα σε αυτό για να φοβάσαι μην φύγει!!!!
-
Μέχρι €20.000 και εγώ δαγκωτό το i3 θα προτιμούσα, δεν το συγκρίνω με μπιντέδες κλπ. To εχω οδηγήσει για 2-3 μέρες και ειναι εξαιρετικό. Άσε που ο μπιντές δελφίνι ειναι άσχημος.
ο μπιντες δελφινι οσο και ασχημο να είναι (και ειναι δεν λεω οτι είναι ομορφο) είναι καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο με νεοτερης τεχνολογιας μπαταρίες με μικροτερο degradation, πολύ μεγαλύτερη αυτονομια, περισσότερη δύναμη, καλύτερο infortainment με όλες τις συχρονες ευκολίες, καλύτερη ασφάλεια αφού συμμετεχει στα πιο νεα crash test με πιο καινουργια Adas συστηματα
Μα χρειάζεται να συνεχίσω?? Μιλάμε για ενα συχρονο αυτοκίνητο με όλες τις συχρονες τεχνολογίες που αυτή την στιγμή δίνεται σε τιμή ευκαιρίας απέναντι σε ενα αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε και διατέθηκε στην αγορα το 2014 !!! Ηταν μπροστα από την εποχή του, ηταν εκπληκτικο και οτι θες αλλα δεν τα βγαζει πέρα με ενα συχρονο καινούργιο ηλεκτρικό, είναι αστειο και να το συζητάμε.
Ο μονος λόγος να το προτιμήσεις το i3 είναι τα χρήματα και αξίζει αν η διαφορά είναι μεγαλη από τα 20 που έχει το δελφίνι. Αλλα αν είναι μικρή η διαφορά ή ίδια τιμή θα πρέπει να είσαι αφελης να νομίζεις οτι τα αξίζει περισσότερο το i3 από αυτό.
-
αξιζει γιατι ειναι πισωκινητο.
-
το dolphin εχει ολα (ΟΛΑ ομως) τα ηλεκτρονικα βοηθηματα και μπλιμπλικια ενος μοντερνου αυτοκινητου. Απο την αλλη ομως το i3 ειναι πισωκινητο (δεν ακουσα κανεναν να μιλαει για σπινιαρισματα), κοβουν περισσοτεροι οι μπρος τροχοι και ειναι πιο ευελικτο, εχει την ιδια ισχυ (και τα δυο 200 ιπποι ειναι αν θυμαμαι καλα) και εχει one pedal drive.
Προσωπικα, με την επιδοτηση ενεργη και την προωθητικη τιμη, δηλ το δελφινι στα 20κ, θα πηγαινα για το δελφινι. Οταν σταματησει να υπαρχει αυτη η τιμη ομως, το μεταχειρισμενο i3 περναει μπροστα.
Τα μικρα γαλλικα δεν μου γεμιζουν το ματι, ενω το kia ev3 δεν θα ειναι φτηνο.Ειναι αδικος παντως ο φανης με την εμφανιση του δελφινιου, ειδα στο γερακα ενα λευκο in the wild και ηταν μια χαρα αμαξακι!
-
Η μπαταρία στα i3 είναι το τελευταίο πράγμα που θα χαλάσει.
Οι ελάχιστες αναφορές που υπάρχουν είναι για κάποια αυτοκίνητα απο τις πρώτες παρτίδες του 2014 και τα περισσότερα καλύφθηκαν απο την εγγύηση της BMW.Επίσης είναι ανησυχητικό οτι όσα παίρνουν φωτιά είναι ... rex!μάλλον κουβαλάνε μαζί τους μπιτονάκια με βενζίνη
η φάση είναι extended the extender η επέκταση της επέκτασηςΓια τους Κινέζους προσδοκίες και εκτιμήσεις
-
και τελος κατι πολυ βασικο. Το i3 ειναι αποκλειστικα αυτοκινητο πολης, ενω το δελφινι μπορει να καλυψει τις αναγκες μιας μικρης οικογενειας ως το ενα και μοναδικο αμαξι
-
Η μπαταρία στα i3 είναι το τελευταίο πράγμα που θα χαλάσει.
Για τους Κινέζους προσδοκίες και εκτιμήσεις
Οι μπαταρίες ετσι και αλλιως δεν χαλάνε, πέφτουν με τα χρόνια και οι η μπαταρια του i3 πέφτει περισσότερο από τις blade lfp του δελφινιου που έτσι και αλλιώς ξεκινάνε από διαφορετική αφετηρία μιας και το δελφίνι εχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία και δεν είναι μονο αυτοκίνητο πόλης όπως είναι το i3
Προσδοκίες? εκτιμήσεις? Η BYD φτιάχνει αυτοκίνητα από το 2005 δεν είναι καινουργια στο χώρο κινεζικη που δημιουργήθηκε προσφατα όπως πολλές άλλες
Μια βόλτα στην Κινα οπως έχω πάει εγω θα σε βοηθούσε να καταλάβεις αλλα δεν επιμένω, εγώ ειπά κάτι για καλό ουτε για να υποτιμήσω το πολύ καλό i3 ούτε για να επέμβω στο τι θα αγοράσεις, εσυ ξερεις καλύτερα
Απλά μην υποτιμάς τόσο πολύ τα κινέζικα αυτοκίνητα , θα εκπλαγεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αν δεις τι τεχνολογιά έχουν
-
ο μπιντες δελφινι οσο και ασχημο να είναι (και ειναι δεν λεω οτι είναι ομορφο) είναι καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο με νεοτερης τεχνολογιας μπαταρίες με μικροτερο degradation, πολύ μεγαλύτερη αυτονομια, περισσότερη δύναμη, καλύτερο infortainment με όλες τις συχρονες ευκολίες, καλύτερη ασφάλεια αφού συμμετεχει στα πιο νεα crash test με πιο καινουργια Adas συστηματα
Αντίλογος, αν και το μόνο που χρειάζεται να πω για το i3 ειναι ότι είναι BMW = τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, άρα τέλος!!
- Το i3 πισωκούνα
- Διαφορά στην ιπποδύναμη μικρή και λόγω βάρους το i3 ειναι πιο γρήγορο.
- Πιο ασφαλές το i3 λόγω πλαισίου από ανθρακονήματα.
- Μπαταρία για χρήση πόλης με 100χλμ/εβδομάδα είναι αδιάφορη. Άσε που η 94αρα μπαταρία είναι αθάνατη, βγάζει άπειρα χιλιόμετρα.
- Είναι πιο μικρό, άρα πιο βολικό για αμάξι πόλης.
- Έχει κανονικό opd
- ηταν 30 χρόνια μπροστά από την εποχή του, άρα ακόμα και σήμερα ειναι πι σύγχρονο από το μπιντ.
-
BMW i3