-
Συμφωνώ 100% με τον Στορμ.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η κρίσιμη μάζα που απαιτείται για την εξέγερση. Το σύστημα φροντίζει η μάζα που δνε περνάει καλά να είναι κάτω από την κρίσιμη και εαν πάει να ξεφύγει σκάει μια επιδημία, ένας πόλεμος....κάτι για να φοβηθεί ο κόσμος και να μαζευτεί. Ο φόβος φυλάει τα έρμα...μεγάλη αλήθεια!
-
@storm said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
@cirus said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Υπάρχει εναλακτική στον ορίζοντα? Εγώ λέω οχι, δεν βλέπω κάτι άλλο
Εγώ από την άλλη λέω ότι υπάρχουν εναλλακτικές.
Αλλά η άποψή μου δεν θα αρέσει, γιατί απαιτεί "σπάσιμο αυγών" για το πέρασμα σε μία άλλη κατάσταση κοινωνική/πολιτική/οικονομικήΚαι χωρίς "σπάσιμο αυγών, ομελέτα" δεν γίνεται.
Στην σημερινή Ελλάδα θεωρώ αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.
Οταν λες υπάρχουν εναλλακτικές ονόμασε τες. Μη το λες γενικά και αοριστα.
Συζήτηση κάνουμε τι σε νοιαζει αν αρέσει η αποψη σου ή όχι??????
Εγω δεν ντρέπομαι για τις δικές μου απόψεις , τις λέω και σε όποιον αρέσουν τι να κάνουμε
ΥΓ Μονο αν είναι φασιστική κράτα την για τον εαυτό σου. Εκεί να ντρέπεσαι δεν πειράζει
Φασιστική ήταν η εξέγερση του Πολυτεχνείου;
Δεν νομίζω...Ήταν όμως μία εξέγερση απέναντι σε ένα καθεστώς.
Τα καθεστώτα μόνο έτσι πέφτουν και αλλάζουν ρότα οι χώρες.Αν θεωρηθεί ότι στην Ελλάδα έχει παλουκωθεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό/οικονομικό/κοινωνικό καθεστώς, αυτό μπορεί να γκρεμισθεί μόνο με εξέγερση.
Τώρα, αν η εξέγερση θα έχει το λαό μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, αυτό είναι άλλο θέμα.
Φυσικά αυτά δεν πρόκειται να συμβούν στην Ελλάδα ποτέ.
Σε άλλες χώρες όμως συμβαίνουν.
Είπα εγώ οτι το πολυτεχνείο ήταν φασιστική εξέγερση πουθενά???? την άποψη σου ζήτησα μόνο
Ωραία το δέχομαι εξέγερση και συμφωνούν όλοι
Μετά τι κυβερνηση / σύστημα / καθεστώς? Ποιο είναι το σχέδιο?
Το να ανατρέψουμε την παρούσα κυβέρνηση/ συστημα/ καθεστώς όπως θες πες το είναι το εύκολο κομμάτι. Ωραία σπάσαμε τα αυγά. Μετά ??? Τι προτείνεις? Πως θα οικοδομήσουμε μετά σωστά? Ποιοι θα ηγηθούν και που θα μας οδηγήσουν ? Και ποια θα είναι η ρότα?
Για να κάνεις εξέγερση πρέπει να υπάρχει και ένα σχέδιο για το μετά αλλιώς δεν υπάρχει κανένα νόημα. Εξεγερση για την εξέγερση θα κάνουμε
-
Ε ναι, εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Εξέγερση, ναι αλλά με ποιούς κυβερνήτες; Έχω γράψει προσωπικά πολλές φορές ότι το μόνο που ίσως διασφαλίζει κάτι καλύτερο είναι η (πραγματική) συμμετοχή του κόσμου στην λήψη των αποφάσεων. Αλλιώς, μια από τα ίδια... Εξέγερση (προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, δεν έχει σημασία) ελπίζοντας ότι αυτοί που θα έρθουν θα είναι "καλοί και ηθικοί" και θα "ενδιαφέρονται για τον λαό". Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, είναι τζόκερ που κληρώνει για έναν στους 100 (εκείνον τον κυριούλη που λέγαμε π.χ. πριν από καιρό στο Περού).
Επίσης να κάνω και μια επισήμανση, για μια μερίδα κόσμου (κυρίως ακροδεξιάς προέλευσης) το πρόβλημα δεν είναι το σύστημα αλλά τα πρόσωπα. Θα διώξουμε δλδ Κούλη, Αλέξη, Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη κλπ και όλα καλά... Αμ δε, σε πολύ λίγο διάστημα θα έχουν γεννηθεί οι επόμενοι αντίστοιχοι... -
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Συμφωνώ 100% με τον Στορμ.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η κρίσιμη μάζα που απαιτείται για την εξέγερση. Το σύστημα φροντίζει η μάζα που δνε περνάει καλά να είναι κάτω από την κρίσιμη και εαν πάει να ξεφύγει σκάει μια επιδημία, ένας πόλεμος....κάτι για να φοβηθεί ο κόσμος και να μαζευτεί. Ο φόβος φυλάει τα έρμα...μεγάλη αλήθεια!
Και όμως μπορεί να υπάρξει η κρίσιμη μάζα. Όχι στο κοντινό μέλλον. Μετά από 20 με 30 χρόνια, θεωρώ ότι θα υπάρχει. Τα γεγονότα δείχνουν ότι η κρίσιμη αυτή μάζα είναι υπό διαμόρφωση.
π.χ. ποιος θα φανταζόταν στις αρχές του 1990, ότι την εποχή του 2020 θα γινόντουσαν "εξεγέρσεις" μεταναστών και πορείες στην Μανωλάδα για τις φράουλες; Πάντα με την καθοδήγηση συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού κόμματος;
-
Είπα εγώ οτι το πολυτεχνείο ήταν φασιστική εξέγερση πουθενά???? την άποψη σου ζήτησα μόνο
Το να ανατρέψουμε την παρούσα κυβέρνηση/ συστημα/ καθεστώς όπως θες πες το είναι το εύκολο κομμάτι. Ωραία σπάσαμε τα αυγά. Μετά ??? Τι προτείνεις? Πως θα οικοδομήσουμε μετά σωστά? Ποιοι θα ηγηθούν και που θα μας οδηγήσουν ? Και ποια θα είναι η ρότα?
Για να κάνεις εξέγερση πρέπει να υπάρχει και ένα σχέδιο για το μετά αλλιώς δεν υπάρχει κανένα νόημα. Εξεγερση για την εξέγερση θα κάνουμεΜου είπες αν έχω φασιστική άποψη να την κρατήσω για τον εαυτό μου.
Σε αυτό απάντησα.Τέλος πάντων. Βάζω τελεία. Πάμε παρακάτω.
-
Για να κάνεις εξέγερση πρέπει να υπάρχει και ένα σχέδιο για το μετά αλλιώς δεν υπάρχει κανένα νόημα. Εξεγερση για την εξέγερση θα κάνουμεΜου είπες αν έχω φασιστική άποψη να την κρατήσω για τον εαυτό μου.
Μα εγώ θέλω να γράψεις την άποψη σου
Δεν είπα ότι έχεις φασιστική άποψη. Είπα αν έχεις κράτα την για τον εαυτό σου
Το να λες θέλει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα και αμπελοφιλοσοφίες δεν λέει και πολλά πράγματα
πετάμε ένα φιλοσοφικό. Εγώ ξέρω τι πρέπει να γίνει γιατι είμαι έξυπνος:
αυγά να σπάσουν πρέπει αλλά δεν είναι αρεστό και δεν θα γίνει
και επί της ουσίας 0 από 0 =0
νταξει και γω έχω την δική μου κοσμοθεωρία αλλά δεν την λέω γιατι ειστε ανικανοι να καταλάβετε. Χοντρικά:
τσιμέντα πρέπει να αλλαχθούν με τσιμεντόλιθους και αυτό δεν είναι αρεστό σε πολλούς δεν λέω περισσότερα οποιος κατάλαβε κατάλαβε
τελεία και πάμε παρακάτω. Η μπάλα στην εξέδρα
-
@piliourits said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Εγώ είμαι φαίνεται το μαύρο πρόβατο στη καρότσα που αντιλέγει στην πλειοψηφία.
Προσωπικά ήμουνα σίγουρος πως κάπως έτσι θα φαντάζεσαι τον εαυτό σου, ως τον επαναστάτη που αντιστέκεται στην ύπουλη πλειοψηφία. Είμαι σίγουρος πως κάπως έτσι θα βλέπουν και τους εαυτούς τους οι flat-earthers.
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον @fiverg , σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει καθιερωθεί κάτι άλλο που μπορεί να είναι και πολύ χειρότερο....
Επαναλαμβάνομαι αλλά το ζουμί είναι ο ανθρωπος...
Πολλοί, αν αλλάζουμε έστω και λίγο, θα είναι συνεχώς καλύτερα.
Για να μην παρεξηγηθώ, θέλω ο καλύτερος, ο εξυπνότερος να εξελίσσεται και να κερδίζει περισσότερα.
Ένα παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητός.
Έχω πολλούς γνωστούς που με βάση το ΔΗΛΩΘΕΝ εισόδημα τους δικαιούνται το επίδομα τέκτων... στην πραγματικότητα δεν έχουν καθόλου ανάγκη αυτό το 300 -400 αρι .... κάνουν κανονικά τις αιτήσεις τους χρόνια τώρα....
εεεεε άστο ρε φίλε να το πάρει αυτός που το έχει ανάγκη..... μπορεί του χρόνου να πάρει πιο πολλά και να ζησει λίγο καλύτερα -
@nasos said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Εγώ είμαι φαίνεται το μαύρο πρόβατο στη καρότσα που αντιλέγει στην πλειοψηφία.
Προσωπικά ήμουνα σίγουρος πως κάπως έτσι θα φαντάζεσαι τον εαυτό σου, ως τον επαναστάτη που αντιστέκεται στην ύπουλη πλειοψηφία. Είμαι σίγουρος πως κάπως έτσι θα βλέπουν και τους εαυτούς τους οι flat-earthers.
Να θυμάσαι πως οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν αμφιβολίες.
Οι flat-earthers πάλι, είναι σίγουροι! -
Πηλιου για σενα λες? Μπραβο αυτογνωσια?
-
Το να λες θέλει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα και αμπελοφιλοσοφίες δεν λέει και πολλά πράγματα
νταξει και γω έχω την δική μου κοσμοθεωρία αλλά δεν την λέω γιατι ειστε ανικανοι να καταλάβετε. Χοντρικά:
τσιμέντα πρέπει να αλλαχθούν με τσιμεντόλιθους και αυτό δεν είναι αρεστό σε πολλούς δεν λέω περισσότερα οποιος κατάλαβε κατάλαβε
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί μου επιτίθεσαι με αυτό το τρόπο και αυτούς τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Τι ακριβώς θέλεις να απαντήσω στο οποίο εσύ απάντησες ή τέλος πάντων έγραψες κάποια εμπεριστατωμένη άποψη;Εγώ έγραψα ότι με το σημερινό πολίτευμα της χώρας δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για ουσιαστική αλλαγή, για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει βολευτεί στη μορφή της χώρας όπως αυτή συγκροτήθηκε μετά την περίοδο της χούντας.
-
@spi_duster said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Είσαι σίγουρος πως το λέω για μένα ή έχεις αμφιβολίες;
-
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί μου επιτίθεσαι με αυτό το τρόπο και αυτούς τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Τι ακριβώς θέλεις να απαντήσω στο οποίο εσύ απάντησες ή τέλος πάντων έγραψες κάποια εμπεριστατωμένη άποψη;Εγώ έγραψα ότι με το σημερινό πολίτευμα της χώρας δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για ουσιαστική αλλαγή, για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει βολευτεί στη μορφή της χώρας όπως αυτή συγκροτήθηκε μετά την περίοδο της χούντας.
ΕΓΩ σου επιτιθεμαί?
Αν σου έδωσα αυτή την εντύπωση σου ζητώ 1000 συγνώμη
καμία σχέση
απλά έγραψες για εξέγερση και ήθελα την γνώμη σου για το μετά τι προτείνεις και δεν γράφεις τίποτα για αυτό απλά για μένα πετάς την μπάλα στην εξέδρα
τεσπα αν αυτή την εντύπωση σου έδωσα, ξέχνα το
και αν θες πες μου και πια ποστ θες να διαγράψω που σε ενόχλησαν γιατι δεν σε χαρακτήρισα κάπου και θα τα διαγράψω άμεσα
επιθέσεις δεν κάνω. Συζητήσεις κάνω
-
@spi_duster said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Είσαι σίγουρος πως το λέω για μένα ή έχεις αμφιβολίες;
Α ειπα κι εγω! Νταξ για αλλον το λεγες. Προς στιγμη αφησες χαραμαδα αισιοδοξιας.
Οκ Σορρυ! -
απλά έγραψες για εξέγερση και ήθελα την γνώμη σου για το μετά τι προτείνεις και δεν γράφεις τίποτα για αυτό απλά για μένα πετάς την μπάλα στην εξέδρα
Να απαντήσω μόνο σε αυτό. Μετά από μία λαϊκή εξέγερση συνήθως την εξουσία την αναλαμβάνει ο λαός. Αυτοί που τον καθοδήγησαν στην εξέγερση αναλαμβάνουν την εξουσία και αυτοί με τη σειρά τους καθορίζουν τα επόμενα βήματα αν π.χ. θα γίνουν κάποιου τύπου εκλογές ή κάποιο δημοψήφισμα ή και να μην γίνει τίποτα.
Αν ρωτάς εμένα αν μου αρέσει αυτός ο τρόπος αλλαγής ρότας μίας χώρας, θα απαντούσα πως όχι. Δεν μου αρέσει. Προτιμώ τις δημοκρατικές διαδικασίες όσο αυτές μπορούν να χαρακτηρισθούν δημοκρατικές.
-
Μα αυτό λέμε, ο έξυπνος άνθρωπος έχει κι αμφιβολίες και δικαίωμα στο λάθος.
Τέλος πάντων, πίσω στην κουβέντα για τα Συστήματα.Το κουπόνι, βάουτσερ στα νεοελληνικά, όταν γραφόταν ваучер ήταν κατακριτέο και περιγελος. Όπως και το επίδομα (δε το ψάχνω πως γράφεται στα κυριλικα)
Τώρα μιλάμε για την τελευταία Καπιταλιστική μόδα, "βάουτσερ" και "πας" και δεν συμμαζεύεται...
-
Να απαντήσω μόνο σε αυτό. Μετά από μία λαϊκή εξέγερση συνήθως την εξουσία την αναλαμβάνει ο λαός. Αυτοί που τον καθοδήγησαν στην εξέγερση αναλαμβάνουν την εξουσία και αυτοί με τη σειρά τους καθορίζουν τα επόμενα βήματα αν π.χ. θα γίνουν κάποιου τύπου εκλογές ή κάποιο δημοψήφισμα ή και να μην γίνει τίποτα.
Αν ρωτάς εμένα αν μου αρέσει αυτός ο τρόπος αλλαγής ρότας μίας χώρας, θα απαντούσα πως όχι. Δεν μου αρέσει. Προτιμώ τις δημοκρατικές διαδικασίες όσο αυτές μπορούν να χαρακτηρισθούν δημοκρατικές.
Δεν θα απαντήσω άλλο γιατι παρεξηγούνται αυτά που γράφω σαν επίθεση.
Ευχαριστώ που έγραψες την γνώμη σου.
Ξαναλέω ότι δεν επιτέθηκα πουθενα και αν το εξέλαβες έτσι συγνωμη.
Αποχωρώ και απο αυτή την πολιτική συζήτηση όπως έχω αποχωρήσει και από το thread Της πολιτικής.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάμε τις καρδιες μας και να υπάρχουν τέτοιες παρεξηγήσεις ειδικα που δεν είχα τέτοιες προθέσεις.
-
Κάτσε εδώ, που να πας, τα αμάξια ακρίβυναν, τα καύσιμα ακρίβυναν, τα ακτοπλοϊκά ακρίβυναν, ο ιός παραμονεύει...
Ενώ η πολιτική , συνεχίζει ακίνδυνη και αποστειρωμένη...
-
@criuser said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Κάτσε εδώ, που να πας, τα αμάξια ακρίβυναν, τα καύσιμα ακρίβυναν, τα ακτοπλοϊκά ακρίβυναν, ο ιός παραμονεύει...
Ενώ η πολιτική , συνεχίζει ακίνδυνη και αποστειρωμένη...
γραφτηκα στο patini.gr (όλα οσα θες να ξέρεις για το μπαταριοπατίνι σου, μέγιστη ώρα φόρτισης. Ανεβένουμε σε πεζοδρόμια ή όχι? τι λέει ο κοκ? Επιτέλους οι κουτάκηδες με τα αυτοκίνητα να μας σεβαστούν)
-
Για να δίνουμε και τα εύσημα στον Καπιταλισμό όταν το αξίζει, αξιοθαύμαστο πως το αόρατο χέρι της αγοράς έδωσε λύση στο πρόβλημα της απώλειας παιδικών ζωών λόγω της ακατάσχετης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
Απαγόρευση αμβλώσεων, ώστε να εξισταθμίζονται οι απώλειες και να μην αδειάζουν τα χαροκαμένα σχολεία.
Πρόμπλεμ σόλβντ!
Capitalism vs Communism Mother of all topics