-
Σε ένα άλλο φόρουμ θα έγραφα ελεύθερα. Εδώ μέσα όχι. Συγνώμη φίλε μου.
Πάντως θα ήθελα να μένω μόνιμα στην ηπειρωτική Ελλάδα, με προτεραιότητα σε παραλιακή περιοχή της Πελοποννήσου.
-
@storm said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Σε ένα άλλο φόρουμ θα έγραφα ελεύθερα. Εδώ μέσα όχι. Συγνώμη φίλε μου.
Πάντως θα ήθελα να μένω μόνιμα στην ηπειρωτική Ελλάδα, με προτεραιότητα σε παραλιακή περιοχή της Πελοποννήσου.
Συμφωνώ απόλυτα!
Τι να πρώτο διαλέξεις !
Αργολίδα από Ναύπλιο - Κάντια μέχρι Επίδαυρο;
Αρκαδία από παραλιακό Άστρος μέχρι Λεωνίδιο;
(SOS: το χωριουδάκι Κυπαρίσση το ξέρετε; Σοκαριστικό σε ομορφιά και παραλίες γύρω γύρω , ήταν προσβάσιμο μόνο από Μολάους με απίστευτα κουραστικό δρόμο , έλεγαν θα ανοίξουν δρόμο από Λεωνίδιο-Πούλιθρα δεν ξέρω αν έγινε)
Λακωνία; Κυρίως από Γύθειο μεχρι κάτω Μάνη Σπήλαια Δυρου και Μονεμβασιά , Ελαφόνησος!!!! (Ψιλοσκοταδια παλιότερα οι Λάκωνες σε υποδομές και εξυπηρέτηση -Βασιλοχουντοδεξιοι φευ - αλλά τίμιοι με καλές τιμές και ντομπροι χαρακτήρες. Α...και τα Κύθηρα ξέχασα απέναντι!
Μεσσηνία ; Θέλουμε μια σελίδα να απαριθμήσουμε τα βασικά.
Όλα προσβάσιμα με αυτοκίνητα , η χαρά του petrolhead.
Και για κάθε γούστο , απίστευτα χλιδατ ξενοδοχεία , μικρά ενοικιαζόμενα , τα καλύτερα κάμπινγκ , φαγητό κλπΑ και την Ηλεία ξέχασα , Ζαχάρω μέχρι απέναντι από Ζάκυνθο που έχω πάει δεν θυμάμαι την περιοχή επίσης πολύ καλά. Κάτι ξενοδοχειακές μονάδες απίστευτες κυρίως για ξένους είχε και εκεί.
-
@vagkirk said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@storm said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
(SOS: το χωριουδάκι Κυπαρίσση το ξέρετε; Σοκαριστικό σε ομορφιά και παραλίες γύρω γύρω , ήταν προσβάσιμο μόνο από Μολάους με απίστευτα κουραστικό δρόμο , έλεγαν θα ανοίξουν δρόμο από Λεωνίδιο-Πούλιθρα δεν ξέρω αν έγινε)
Έχει ανοίξει ο νέος δρόμος...
Από Λεωνίδιο για Κυπαρίσσι καμία ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω)...
-
@vagkirk said in [Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)]
Α και την Ηλεία ξέχασα , Ζαχάρω μέχρι απέναντι από Ζάκυνθο που έχω πάει δεν θυμάμαι την περιοχή επίσης πολύ καλά. Κάτι ξενοδοχειακές μονάδες απίστευτες κυρίως για ξένους είχε και εκεί.
Την Κυλληνη εννοεις?
-
@vagkirk said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Συμφωνώ απόλυτα!
Τι να πρώτο διαλέξεις !Εκτός των πολύ όμορφων περιοχών που έχει η Πελοπόννησος (θάλλασες, βουνά κλπ...) έχει και άλλο ένα βασικό (για μένα στοιχείο). Το άριστο κλίμα όλες τις εποχές. Ούτε πολύ βόρεια ώστε το χειμώνα να ξεσκίζεται στο κρύο, ούτε υπερβολικά νότια (όπως η Κρήτη) ώστε το καλοκαίρι να βράζει ο τόπος.
Οι περιοχές που μάλλον δεν θα επέλεγα να μείνω είναι τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου λόγω της "κλειστής" θάλασσας. Σε όλα τα υπόλοιπα παράλια θα έμενα πολύ εύκολα. -
@alexandros-k said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Α και την Ηλεία ξέχασα , Ζαχάρω μέχρι απέναντι από Ζάκυνθο που έχω πάει δεν θυμάμαι την περιοχή επίσης πολύ καλά. Κάτι ξενοδοχειακές μονάδες απίστευτες κυρίως για ξένους είχε και εκεί.
Την Κυλληνη εννοεις?
Αρκούδι - Γλύφα - Κουρούτα
-
@yem said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@alexandros-k said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Την Κυλληνη εννοεις?
Αρκούδι - Γλύφα - Κουρούτα
Δεν παλεύεται το καλοκαίρι εκεί στην Ηλία. Απίστευτη ζέστη και υγρασία. Κολλάς ολόκληρος. Απλώνεις το βράδυ ένα ρούχο να στεγνώσει και το πρωί είναι βρεγμένο. Μια βδομάδα άντεξα.
-
Ερώτησης , μπορεί να ακουστεί χαζή, προειδοποιώ.....
Βινιέτες για αυστρία και σλοβενία, βρίσκεις όπως διαβάζω στα ΣΕΑ μετά τα σύνορα. Επίσης διαβάζω αν ξεχαστείς και περάσεις το ΣΕΑ, τόμπολα, σε γράφουν στο πρώτο μπλόκο. Την κολλάμε κλασσικά στο παρμπρίζ. Μέχρι εδώ, υποθέτω, σωστά.
Αν αγοράσω ηλεκτρονικά τη βινιέτα τι γίνεται;
Κοινώς δεν έχω καταλάβει αν στέλνουν έντυπο πίσω ( το οποίο πρέπει να κολλήσω;;;;) ή απλά σε κάνουν εγγραφή σε μία βάση δεδομένων ή στέλνουν κάτι στο mail , έτσι ώστε σε τυχόν έλεγχο να είσαι έγκυρος. Δεν είναι και τόσο κατατοπιστικές οι ιστοσελίδες τους....
-
Σε ο,τι αφορά τις διακοπές, όλοι οι τρόποι έχουν τη χάρη τους απλά είναι για την αντίστοιχη ηλικία/οικογενειακή κατάσταση.
20αρης τα έχεις όλα γραμμένα, απλά ένα δωμάτιο με a/c, άλλοι πιο εναλλακτικοί κάνουν και camping (όσο έκανα με τον ΕΣ μου φτάνει). Μεγαλώνοντας όμως και ειδικά με παιδί το έργο αλλάζει και θες πιο οργανωμένα πράγματα και παροχές. Και φέτος η λύση που επέλεξα ήταν "μια η άλλη" σε σχέση με απλο δωμάτιο+ταβέρνα και επιπλέον είχαμε πισίνα/μίνι γκολφ/πινγκ πονγκ κτλ οπότε ο μικρός είχε να ασχολείται. 5αστερα και all inclusive δεν είναι για καλοκαίρι επειδή θα μείνεις μέσα για να "βγάλεις τα λεφτά που έδωσες" και θα καταλήξεις με +5 κιλά για πλάκα.
Το εξοχικό τώρα ειναι άλλη υπόθεση. Αν υπάρχει, ναι, θα το εκμεταλλευτείς αλλά θέλει λίγη προσοχή επειδή επί της ουσίας απλά αλλάζει νοικοκυριο η σύζυγος οπότε το ζαλισ@@δο (που πρέπει να γίνει Ολυμπιακό αγώνισμα για να έχουμε καπαρωμενα τρία μετάλλια) καραδοκεί.
Το θέμα με το εξοχικό είναι να έχεις χρόνο να το χαρείς. Αν η δουλειά σου δεν στο επιτρέπει άστο καλύτερα.
-
Το εξοχικό πρέπει να είναι 2-2.5 ώρες μακριά από το σπίτι ΝόΜΟΣ. -
Να μπορείς να πηγαίνεις όλη την χρονιά να το συντήρησης σωστά και να είναι πάντα γεμάτο αγαθά και πάνω από όλα ΚΑΘΑΡό.-
Σε όλα τα Σ/Κ που πάω πριν και μετά τις διακοπές πέφτει και μαγείρεμα και delivery οπότε έχουμε την (δικαιολογημενη) γκρίνια για την λάντζα /καθαριότητα /τακτοποίηση κτλ.
Στις διακοπές όμως που θα κάτσω 10-12 μέρες το πολύ πολύ να φτιάξει καμία μακαρονάδα ή να κάνω 2-3 BBQ βαρβατα χωρίς σερβίτσια κτλ φάτε στα πλαστικά και στα σκουπίδια όλα.
Γενικά πέφτει μάσα απέξω και ταβέρνα πολύ, μόνο και μόνο για την γκρίνια της κουζίνας, στην τελική διακοπές θέλει να κάνει και να ξεκουραστεί και όχι να συνεχίσει τα ίδια με το σπίτι, παραμένει βέβαια η σκούπα /μάπα κτλ.
Από την άλλη βλέπω τον πεθερό μου, είναι εδώ και 3εις βδομάδες στο σπίτι στην Μυτιλήνη και ακόμα κάνει μερεμέτια θα φύγει σε 2-3 βδομάδες και του χρόνου πάλι τα ίδια, σπίτια καταδικασμενα να διαλύσουν. -
Ακριβώς. Εγώ πάλι είμαι τυχερός που το σπίτι στο νησί δεν έχει κήπο και είναι σε στενάκι που δεν περνά αυτοκίνητο. Κλειδώνεις και ησυχασες, μηδέν φθορες. Το πλοίο έχει ρίξει το χρόνο ταξιδιού στο μισό σχεδόν απ' όταν ζούσα μονιμα εκεί οπότε η ιδέα της ανακαίνισης υπήρχε στο μυαλό (φυσικά όλα όσα έχουν συμβεί δεν άφηναν χρήματα για κάτι τέτοιο). Πάνω που πάρθηκε η απόφαση, hello covid και πέρασαν άλλα 3 καλοκαίρια με το φετινό. Όλα λοιπόν παίζουν το ρόλο τους...Λέω να πάω αυτή τη βδομάδα με μηχανικό να μου προτείνει λύσεις αλλά το αυθημερόν πήγαινε-ελα με πλοιο θα κοστίσει κοντα 120€.
-
Ποιό νησί Γιόχαν? Όλα τα ακτοπλοϊκά είναι στα ύψη, €43 πέρσι για Σέριφο (one way), €60 φέτος. 3 άτομα από €215 για πηγαινε-ελα, €300 φέτος.....χωρίς αμάξι!
-
παντα θεωρουσε ο γατος τα εξοχικα μικροαστικη συνηθεια
οποτε σαν μικροαστος μια που κληρονομησε μερικα, καμμιας αξιας κυριοι αντι για ενα σπιτι στη πολη που χρωσταω και θα χρωσταω για χρονια. παντα πηγαινε και του εβγαινε ο τακος στη δουλεια. και πλερω τοσα χρονια τωρα ενα σκαζμο εξοδα για μαλακιες.
το 2004 ελιωσα στη ναυπακτο με φουλ ανακατασκευη, και στεγη λαπη, πηγε 3 φορες ο προυπολογισμος, που ηταν απο την αρχη μικρος, αλλα και εχασα 14 κιλα σε 15 μερες.
ειχα περασει μονος μου σε σπιτι παμπαλαιο πετρινο φουλ συχρονα ηλεκτρικα και δικτυα.
ειχα βαλει το μισο ραμποτε και γενικα τον ειχα πιει απο υδραυλικα μεχρι γκασμα στην αποχετευση.
απο τοτες βεβαια, μονο περυσι ζητησε το σπιτι 3 a/c μια και αυτα που ειχαν μπει ηταν κατι φθηνιαρικα.
παω 10 μερες τον χρονο, μαζι με τα σουκου και 5 μερες το δεκαπενταυγουστο. στις 10 ολα μεσα.
δεν κουναω ουτε το καλαμακι του φρεντο πχια
στο χωριο στο βουνο, φθηνοκατασταση, εχει μεινει φθηνοκατασταση. προτιμαω να μεινω σε ξενοδοχειο αλλα η γατα επιμενει. λιωσιμο. εντελως ομως. και παγωμα. και αυτο εντελως. ειναι γαματα απο την αλλη, το γουσταρω και φετος θα το ψιλο σιαξω να μην παγωνω τουλαχιστο
στη κρητη ΜΕΝΩ σε ξενοδοχειο. μεχρι και ξερολιθια εχω χτισει παλια, αλλα εχει τον ασυμαζευτο. στη μανη και εκει σε ξενοδοχειο. τζαμπα γιουρα εσκασα κατι εποχες οχι πολυ παλιες. ζορι να βρεις κοσμο και να στειλεις πραγματα, για τα σ τοιχιωδη λεμε.
ολα τα παραπανω, αντυ, πλην της κρητης που εχει και κατι κληρονομικα ψιλομπλεξιματα, δεν αθροιζουν ενφια πανω απο 300 ευρω το χρονο. aka της πτσας
μονο ταλαιπωρια για τον γατο. ε και για τη γατα.
αυτο που δεν περιμενα οτι θα ξεκινησω να πηγαινω, ειναι το σπιτακι στην ερετρια.
το γουσταρε ο συχωρεμενος ο νταντυ και ετσι ζορια-ζοριανα, 2007-2009 το ξαναφτιαξα κουκλα, απλο, φτωχο, αλλα κουκλα απο τα χερια μου. μολις το τελειωσα πηρα 10 κιλα και ξαναπηγα μετα απο 15 χρονια. απο προπερσι το καλοκαιρι ξαναξεκινησα και αρχισα να γουσταρω τρελλα ομως. και εχω παει χειμωνα-καλοκαιρι τελευταιο ισως και 15 και 20 σουκου. απλοικο σαν σπιτι, με 2 υπνοδωματια και τζακοκατασταση, τρελη θεα και ενα ανεξαρτητο ξενωνα που κοιμιζει 4 με 2 δωματια και φουλ φασιλιτις επισης για τα φιλαρακια.
κυριως ομως 50 λεπτα ευκολη οδηγηση το βραδυ του σαββατου ειναι αρκετα να παω, να γουσταρω καθως εχει ανεβει πολυ η πολη, να κοιμηθω στα αστερια, να ξυπνησω θεα θαλασσα. και να γυρισω απογευμα κυριακης στη δουλεια. ειναι υπολογισμενο να κανεις σεταπ απο την ωρα που μπαινεις σε 5 λεπτα ακριβως και συμμαζεμα αναχωρησης σε αλλα 5. φαι ποτες μαγειρεμα μεσα, αντε καμμια μπριζολα στο τζακι. η ηλεκτρικη κουζινα δεν εχει αναψει ποτες 15 χρονια μετα ειναι ακομη με τα πλαστικα.
εχει και η ευβοια γαματες φυσικες ομορφιες τοσο ορεινα οσο και μερια αιγαιου ενω πολυ καλο σπιριτ στη μερια του ευβοικου. -
Σύρο ️ Φάνη.
Ο συνάδελφος αγωνιαρης Μάριος θέλει 67 για να σε πάει σε 2 ώρες με το αγληγορο world champion jet που έχει μια Minardi μέσα να γουστάρεις, ενώ οι ανταγωνιστές του fast ferries και Minoan στα 50καμποσα στριμωχνουν τη Blue Star που είναι στο 45αρι. Θέλω να δω πως στο διάολο μπορώ να πάω Λαύριο να πάρω το Αρτεμακι με μόλις 18€ (μόνο μια φορά τη βδομάδα βέβαια) και να θυμηθώ τα 5μισαωρα που βαραγαμε με ταρημαδιαυπέροχα πλοία στα 80s-90s και να γυρίσω με κάποιο γρήγορο, αλλά μαντολες, το ΚΤΕΛ Αττικής που έχει πάρει δουλίτσα από τον ΟΑΣΑ κόλλησε ξυστίτιδα και δε σηκώνει το τηλέφωνο να δω αν προλαβαίνω να φτάσω λιμάνι.Μου φαίνεται θα παίξει κάνα αεροπλανακι με κράτηση κάνα δίμηνο πριν σε χειμωνιάτικο ΣΚ και διανυκτέρευση σε φίλους.
-
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
οποτε σαν μικροαστος μια που κληρονομησε μερικα, καμμιας αξιας κυριοι αντι για ενα σπιτι στη πολη που χρωσταω και θα χρωσταω για χρονια. παντα πηγαινε και του εβγαινε ο τακος στη δουλεια. και πλερω τοσα χρονια τωρα ενα σκαζμο εξοδα για μαλακιες.
το 2004 ελιωσα στη ναυπακτο με φουλ ανακατασκευη, και στεγη λαπη, πηγε 3 φορες ο προυπολογισμος, που ηταν απο την αρχη μικρος, αλλα και εχασα 14 κιλα σε 15 μερες.
ειχα περασει μονος μου σε σπιτι παμπαλαιο πετρινο φουλ συχρονα ηλεκτρικα και δικτυα.
ειχα βαλει το μισο ραμποτε και γενικα τον ειχα πιει απο υδραυλικα μεχρι γκασμα στην αποχετευση.
απο τοτες βεβαια, μονο περυσι ζητησε το σπιτι 3 a/c μια και αυτα που ειχαν μπει ηταν κατι φθηνιαρικα.
παω 10 μερες τον χρονο, μαζι με τα σουκου και 5 μερες το δεκαπενταυγουστο. στις 10 ολα μεσα.
στο χωριο στο βουνο, φθηνοκατασταση, εχει μεινει φθηνοκατασταση. προτιμαω να μεινω σε ξενοδοχειο αλλα η γατα επιμενει. λιωσιμο. εντελως ομως. και παγωμα. και αυτο εντελως. ειναι γαματα απο την αλλη, το γουσταρω και φετος θα το ψιλο σιαξω να μην παγωνω τουλαχιστο
στη κρητη ΜΕΝΩ σε ξενοδοχειο. μεχρι και ξερολιθια εχω χτισει παλια, αλλα εχει τον ασυμαζευτο. στη μανη και εκει σε ξενοδοχειο. τζαμπα γιουρα εσκασα κατι εποχες οχι πολυ παλιες. ζορι να βρεις κοσμο και να στειλεις πραγματα, για τα σ τοιχιωδη λεμε.
ολα τα παραπανω, αντυ, πλην της κρητης που εχει και κατι κληρονομικα ψιλομπλεξιματα, δεν αθροιζουν ενφια πανω απο 300 ευρω το χρονο. aka της πτσας
αυτο που δεν περιμενα οτι θα ξεκινησω να πηγαινω, ειναι το σπιτακι στην ερετρια.
το γουσταρε ο συχωρεμενος ο νταντυ και ετσι ζορια-ζοριανα, 2007-2009 το ξαναφτιαξα κουκλα, απλο, φτωχο, αλλα κουκλα απο τα χερια μου. μολις το τελειωσα πηρα 10 κιλα και ξαναπηγα μετα απο 15 χρονια. απο προπερσι το καλοκαιρι ξαναξεκινησα και αρχισα να γουσταρω τρελλα ομως. και εχω παει χειμωνα-καλοκαιρι τελευταιο ισως και 15 και 20 σουκου. απλοικο σαν σπιτι, με 2 υπνοδωματια και τζακοκατασταση, τρελη θεα και ενα ανεξαρτητο ξενωνα που κοιμιζει 4 με 2 δωματια και φουλ φασιλιτις επισης για τα φιλαρακια.
κυριως ομως 50 λεπτα ευκολη οδηγηση το βραδυ του σαββατου ειναι αρκετα να παω, να γουσταρω καθως εχει ανεβει πολυ η πολη, να κοιμηθω στα αστερια, να ξυπνησω θεα θαλασσα. και να γυρισω απογευμα κυριακης στη δουλεια. ειναι υπολογισμενο να κανεις σεταπ απο την ωρα που μπαινεις σε 5 λεπτα ακριβως και συμμαζεμα αναχωρησης σε αλλα 5. φαι ποτες μαγειρεμα μεσα, αντε καμμια μπριζολα στο τζακι. η ηλεκτρικη κουζινα δεν εχει αναψει ποτες 15 χρονια μετα ειναι ακομη με τα πλαστικα.
εχει και η ευβοια γαματες φυσικες ομορφιες τοσο ορεινα οσο και μερια αιγαιου ενω πολυ καλο σπιριτ στη μερια του ευβοικου.Σκέφτομαι κατά τις 20 Αυγούστου για 2-3 μέρες εκδρομουλα ή Ναύπακτο ή Χαλκίδα.
Τι θα πρότεινες;Για πείτε γνώμες....
-
Ωραία τα εξοχικά στα νησιά @johanndelta αλλά έχεις πολύ ακριβή και πολύ περιορισμένη (δρομολόγια) πρόσβαση! Σαν εκπαιδευτικός (αν δεν κάνω λάθος) που είσαι σίγουρα θα κάνεις πολύ χρήση σε συνεχόμενες μέρες!
Ο κήπος όντως ανεβάζει την δυσκολία συντήρησης όπως και το κόστος (νερά, κηπουρό κτλ). -
@gtsartsal said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
εχει και η ευβοια γαματες φυσικες ομορφιες τοσο ορεινα οσο και μερια αιγαιου ενω πολυ καλο σπιριτ στη μερια του ευβοικου.Σκέφτομαι κατά τις 20 Αυγούστου για 2-3 μέρες εκδρομουλα ή Ναύπακτο ή Χαλκίδα.
Ναυπακτο.
...μαει
Ξενοδοχειο καποιο σε γριμποβο ή ψανη.
Αν αντεχεις αμαρυλλις ή ναυς ή αρχοντικο πεπως. Καλυτερο vfm ακτις -
@gtsartsal said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Ναυπακτο.
...μαει
Ξενοδοχειο καποιο σε γριμποβο ή ψανη.
Αν αντεχεις αμαρυλλις ή ναυς ή αρχοντικο πεπως. Καλυτερο vfm ακτιςΜπορεις να μενεις και χιλιαδου ή μοναστηρακι. 5-10' και φθηνα
-
Έχει πάει κάποιος Σκροπονέρια Ανθηδώνος να μου πει την άποψη του για το μέρος;
-
Επίσης Κορωνησία και γύρω περιοχές, αξίζουν επίσκεψη;
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)