-
@nicolas1988 said in SUV/Crossovers Forum:
@cirus said in SUV/Crossovers Forum:
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Του λείπουν μόνο ψηφιακός πινακας οργάνων (έχει αναλογικό) και δεν έχει GPS χαρτες (έχει όμως android auto οπότε βλέπεις χαρτες από το κινητό) που δεν είναι ελείψεις ασφαλείας οπότε ισχύει το 5 αστέρια.
Σίγουρο ότι δεν έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων;
Εγώ νομίζω ότι έχει.ναι σιγουρο. Το design ΔΕΝ εχει:
Η νέα έκδοση ST-Line Design βασίζεται στην ήδη ολοκληρωμένη σειρά ST-Line, διαθέτοντας πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), SYNC 3 και ενσωματωμένο μόντεμ, αλλά και μία πλούσια σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.
Με έβαλες σε πειρασμό γιατί ψάχνω ετοιμοπαραδοτο ωστόσο με λίγη αναζήτηση βρήκα ότι έχει ταμπουρα!! πίσω ακόμη κ η st line design. Επίσης δεν μπορείς φυσικά να προσθέσεις driver assistance pack που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cc κ blind spot..
Τιποτα δεν μπορείς να προσθέσεις. Ειναι μόνο ετοιμοπαράδοτα με συγκεκρισμένο εξοπλισμό.
Αν όλα τα άλλα σου κάνουν ΜΗΝ σε αποτρέπουν τα ταμπούρα. Πολύ καλά φρενάρει το αυτοκίνητο. Ειναι καθαρά ψυχολογικό (και μενα με χαλάει που βάζουν ταμπούρα πλέον πολλοί κατασκευαστές) είναι πολύ καλά τα φρένα του. Για ότι άλλο δεν σου κάνει το δέχομαι.
Αν δεν έχεις πίσω πολλαπλών αλλα ημιακαμπτο όλοι ξέρουμε τι χάνεις, αντίστοιχα είναι λοιπόν κ η σύγκριση ταμπουρα δισκοφρενα, ότι δίνεις παίρνεις. Απλα δέχομαι να θυσιασω multimedia κάμερες navigation ιστορίες όλα Όχι όμως εκπτώσεις στα φρενα
Πολύ ωραία το έθεσες, είμαι στο ίδιο πνεύμα. Ένοιωθα μοναξιά, καλώς ήρθες στο forum...
-
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Του λείπουν μόνο ψηφιακός πινακας οργάνων (έχει αναλογικό) και δεν έχει GPS χαρτες (έχει όμως android auto οπότε βλέπεις χαρτες από το κινητό) που δεν είναι ελείψεις ασφαλείας οπότε ισχύει το 5 αστέρια.
Σίγουρο ότι δεν έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων;
Εγώ νομίζω ότι έχει.ναι σιγουρο. Το design ΔΕΝ εχει:
Η νέα έκδοση ST-Line Design βασίζεται στην ήδη ολοκληρωμένη σειρά ST-Line, διαθέτοντας πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), SYNC 3 και ενσωματωμένο μόντεμ, αλλά και μία πλούσια σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.
Με έβαλες σε πειρασμό γιατί ψάχνω ετοιμοπαραδοτο ωστόσο με λίγη αναζήτηση βρήκα ότι έχει ταμπουρα!! πίσω ακόμη κ η st line design. Επίσης δεν μπορείς φυσικά να προσθέσεις driver assistance pack που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cc κ blind spot..
Τιποτα δεν μπορείς να προσθέσεις. Ειναι μόνο ετοιμοπαράδοτα με συγκεκρισμένο εξοπλισμό.
Αν όλα τα άλλα σου κάνουν ΜΗΝ σε αποτρέπουν τα ταμπούρα. Πολύ καλά φρενάρει το αυτοκίνητο. Ειναι καθαρά ψυχολογικό (και μενα με χαλάει που βάζουν ταμπούρα πλέον πολλοί κατασκευαστές) είναι πολύ καλά τα φρένα του. Για ότι άλλο δεν σου κάνει το δέχομαι.
Αν δεν έχεις πίσω πολλαπλών αλλα ημιακαμπτο όλοι ξέρουμε τι χάνεις, αντίστοιχα είναι λοιπόν κ η σύγκριση ταμπουρα δισκοφρενα, ότι δίνεις παίρνεις. Απλα δέχομαι να θυσιασω multimedia κάμερες navigation ιστορίες όλα Όχι όμως εκπτώσεις στα φρενα
Φίλε μου, δεν προσπαθώ να σε πεισω οτι τα ταμπούρα είναι καλύτερα από τα δισκόφρενα. Ενοείται πως δεν είναι.
Ομως το αυτοκίνητο φρεναρει κυρίως με τα μπροστά φρένα όχι με τα πίσω. Αν τα μπροστά ειναι δισκόφρενα και τα πίσω ικανά ταμπούρα μια χαρά φρενάρει ένα αυτοκίνητο. Τωρα από εκεί και πέρα εσυ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι θα πάρεις. απλά να ξέρεις ότι είναι πλέον πολλά τα αυτοκίνητα με ταμπούρα πίσω. Ειδικα σε αυτοκίνητα με μικρές ιπποδυνάμεις πραγματικά δεν χάνεις τίποτα και είναι πιο πολύ ψυχολογικό το θέμα.
-
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Τεστ δοκιμή για να δω αν ποσταρει φωτογραφίες.
Πάρτε το....
Walter White φάση? (Breaking Bad)
Pontiac Aztek
-
Όποιο μέλος γράφει ότι με τα ταμπούρα πίσω το/τα αυτοκίνητα φρενάρουν μια χαρά ή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην πέδηση παρακαλώ να γράφετε και σε ποια αυτοκίνητα αναφέρεστε.
Γιατί και εγώ από την πλευρά μου μπορώ να ισχυριστώ αόριστα ότι είχα προβλήματα πέδησης σε αυτοκίνητα με ταμπούρα.
-
@storm said in SUV/Crossovers Forum:
Όποιο μέλος γράφει ότι με τα ταμπούρα πίσω το/τα αυτοκίνητα φρενάρουν μια χαρά ή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην πέδηση παρακαλώ να γράφετε και σε ποια αυτοκίνητα αναφέρεστε.
Γιατί και εγώ από την πλευρά μου μπορώ να ισχυριστώ αόριστα ότι είχα προβλήματα πέδησης σε αυτοκίνητα με ταμπούρα.
Εγραψα ήδη φιλε μου οτι αναφέρομαι στο puma που ενδιαφερόταν ο φίλος και που το έχω οδηγήσει. Αν κοιταξεις πιο πίσω θα το δεις.
-
Δεν αναφερόμουν μόνο σε σένα.
Εγώ με ταμπούρα πίσω μόνο αρνητικές εμπειρίες είχα. Σε όλα τα αυτοκίνητα. Με ποιο πρόσφατη το 206 που μου έβγαλε τον αδόξαστο για να επαναφέρουμε τα φρένα σε μία νορμάλ κατάσταση. Και πάλι όμως είχε θέματα. Και μου κόστισε και μία περιουσία.
Για να μην αναφερθώ σε τροχαίο ατύχημα (Suzuki Swift) που είχα ή και το ότι μπήκα σε διαδικασία να βγάλω τα ταμπούρα σε αυτοκίνητο για να βάλω κιτ δισκόφρενων (Opel Astra).
Το μόνο αυτοκίνητο που δεν είχε θέμα με τα ταμπούρα πίσω ήταν το Panda το οποίο όμως ήταν ψόφιο. Με 71 άλογα ακόμη και με το ποδάρι έξω μπορούσε να φρενάρει.
Για μένα σε μικρά αυτοκινητάκια με μικρούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες τα ταμπούρα είναι μια χαρά. Σε αυτοκίνητα με όγκο ή/και με δυνατούς κινητήρες θέλω δισκόφρενα μπρος/πίσω. Θέλω στις δύσκολες καταστάσεις να αποδίδουν τα μέγιστα και τα 4 φρένα.
-
- BMW 318i e36
- Fiat Panda
- Ford Puma
- Renault Clio
- Mazda 323F
- Peugeot 306 1.4
-
Να ρωτήσω κάτι. Λέγανε παλαιότερα πως σε αυτοκίνητα σουβοειδή που πατάνε χωματόδρομο και ίσως περάσουν και από νερά & λάσπες, είναι μια εξασφάλιση τα πίσω ταμπούρα πως θα μείνουν στεγνά και καθαρά. Ισχύει;
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
- BMW 318i e36
- Fiat Panda
- Ford Puma
- Renault Clio
- Mazda 323F
- Peugeot 306 1.4
Γνωστά αυτοκίνητα. Το 1ο (σε αυτόματο) το είχε θειος μου, ο αδελφός της μητέρας μου. Σκοτώθηκε σε στροφή. Πάτησε φρένο και έφυγε σε χαντάκι σε επαρχιακό δρόμο.
Το Puma και το BMW θα το ήθελα με δίσκους πίσω. Τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι Ok. με τα ταμπούρα.
Σε κάθε περίπτωση σε καινούριο αυτοκίνητο με τούρμπο κινητήρα εγώ θα ήθελα δίσκους πίσω. Δεν εμπιστεύομαι τα ταμπούρα στους Ελληνικούς δρόμους.
-
χαχαχ
χωματοδρομο τα πουμα και σια...
αχαχαχτο μονο πλεονεκτημα των ταμπουρων ειναι το χειροφρενο και το πως πιανει οταν κανεις ταρζανιες σε σκαρφαλωματα. φτηνη λυση ειναι απλως. οπως ηταν και ο ατερμονας που δεν καταλαβαινε πετρες. αλλα και εσυ δεν καταλαβαινες αν στριβεις ή οχι.
-
- BMW 318i e36
Γνωστά αυτοκίνητα. Το 1ο (σε αυτόματο) το είχε θειος μου, ο αδελφός της μητέρας μου. Σκοτώθηκε σε στροφή. Πάτησε φρένο και έφυγε σε χαντάκι σε επαρχιακό δρόμο.
Και εγώ σε αυτόματο το είχα. Για το ατύχημα του θείου πάντως δεν ευθύνονται τα ταμπούρα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλα ήταν τα "θέματα" του αυτοκινήτου και γενικά φρένο σε στροφή (χωρίς τα σύγχρονα συστήματα) είναι σίγουρη συνταγή αποτυχίας, απαγορεύεται!
- BMW 318i e36
-
Ξέρεις κάτι παραπάνω για το δυστύχημα του θείου μου που δεν το ξέρω εγώ;
Νομίζω ότι εγώ ξέρω πολύ καλά το τι συνέβη εκείνη την ημέρα καθώς και τα στοιχεία της αστυνομίας και των πραγματογνωμόνων.
Δεν έχω πει ποτέ εδώ μέσα τίποτα για το συγκεκριμένο δυστύχημα.Καταλαβαίνω ότι θέλετε να υποστηρίξετε τα ταμπούρα (ειδικά για τα Ford) αλλά μέχρι ένα σημείο.
-
Καταλαβαίνω ότι θέλετε να υποστηρίξετε τα ταμπούρα (ειδικά για τα Ford) αλλά μέχρι ένα σημείο.
Χεσμένη την έχω τν Φορντ, δεν έχω μετοχές! Τον γιό μου μόνο υποστηρίζω να γίνει καλά να έρθει σπίτι. Τα άλλα που λες, δεν έχουν σχέση...ποσώς με απασχολεί η Φορντ (και η Ρενώ και η Φαουβε και η Σούζι που έχουν ταμπούρα)...
Για την 318 το έγραψα, γιατί την είχα αρκετά χρόνια και ξέρω τα θέματα που είχε, ειδικά στις στροφές.
-
Κάτι τέτοια δεν ανακαλύπτει ο lap;
-
Αυτό είναι κουκλί μπροστά σε αυτά που ανακαλύπτει ο λαπ
-
Έλεος με τους clickbait τίτλους. Από την άλλη τι να περιμένεις από τέτοια sites.
Αυτή περιορίζεται στα 80.000 γουάν ή στα 11100 ευρώ, με τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
-
Ναι έρχεται με 11000euro. Το είδα στη θάλασσα κολυμπούσε...προς Πειραιά για απόβαση στην Ευρώπη.
-
https://www.google.com/amp/s/www.wapcar.my/news/32126/amp
Έχει ένα πίνακα με τις τιμές σε CNY
Κατήργησε λέει τον mild hybrid 48v στο facelift
Αν και όποτε κατάφερνε να περάσει τα πρότυπα ρύπων της ΕΕ με δασμούς , ΦΠΑ , ΤΤ δεν παίζει να ξεκινά κάτω από 22.000 και να φτάνει μέχρι τα 30.000 η κορυφαία έκδοση. -
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
- BMW 318i e36
- Fiat Panda
- Ford Puma
- Renault Clio
- Mazda 323F
- Peugeot 306 1.4
Το Puma και το BMW θα το ήθελα με δίσκους πίσω. Τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι Ok. με τα ταμπούρα.
Σε κάθε περίπτωση σε καινούριο αυτοκίνητο με τούρμπο κινητήρα εγώ θα ήθελα δίσκους πίσω. Δεν εμπιστεύομαι τα ταμπούρα στους Ελληνικούς δρόμους.
Συμφωνώ, απλά κάνω παράθεση γιατί θέλω να βάλω μια άλλη παράμετρο στη συζήτηση, λοιπόν επειδή ήθελα SUVάκι γύρω στα 4,2μ το είχα δει και το Puma, δυστυχώς με ξενέρωσε το γεγονός: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ PUMA ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ... (βασικός εξοπλισμός στο ST-Line Vignale). βλέπω τη συγκεκριμένη έκδοση 28 χιλιάρικα και βάλε (μεταλλικά χρώματα, πινακίδες κλπ) αλλά τα ταμπούρα... εδώ νόμιζα ότι ήμουν ιθαγενής και μου έδιναν χάντρες και καθρεφτάκια.
Ας φτιάξουν καλά αυτοκίνητα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να βάλουμε το χέρι στη τσέπη, λέω εγώ. -
Ο μόνος θεωρητικός τρόπος να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου θα ήταν ως δια μαγείας να αποφάσιζαν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων να ασχοληθούν ξανά απ' το 2023. Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει θα συνεχιστεί η αισχροκέρδεια και το ψαλίδι τουλάχιστον για όλο το 2022 καθώς οι "δικαιολογίες" παίζουν αδιάκοπα (καύσιμα, μεταφορές, πρώτες ύλες, επικείμενοι πόλεμοι κλπ). Λυπάμαι πραγματικά όσους καίγονται άμεσα για όχημα είτε μεταχειρισμένο είτε καινούργιο...
SUV/Crossovers Forum