-
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Δεν έχετε γούστο
Θα έπρεπε να είσαι μέλος στην επιτροπή που ψηφίζει για τα βραβεία red dot...Τι θα ζούσαμε....
-
Μια μέρα ο λαός θα βρει μια Corvette και ένα multipla και θα κλαίτε.
-
Τι κατανάλωση να έχει άραγε;
-
Ακούσατε ακούσατε.....
Νέο ssangyong. Επιτέλους.
Επέτρεψε η εταιρία σε κορεατικά κεφάλαια και συνεχίζει με νέο όχημα, το Torres
Awd, αυτόματο με μετατροπέα ροπής, 1,5 turbo και έκδοση με εργοστασιακό (επίσημη συνεργασία με κατασκευαστή συστήματος) LPG σύστημα.
https://auto-gas.net/mediaroom/south-korea-ssangyong-motor-launches-torres-lpg-version/
-
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Ακούσατε ακούσατε.....
Νέο ssangyong. Επιτέλους.
Επέτρεψε η εταιρία σε κορεατικά κεφάλαια και συνεχίζει με νέο όχημα, το Torres
Awd, αυτόματο με μετατροπέα ροπής, 1,5 turbo και έκδοση με εργοστασιακό (επίσημη συνεργασία με κατασκευαστή συστήματος) LPG σύστημα.
https://auto-gas.net/mediaroom/south-korea-ssangyong-motor-launches-torres-lpg-version/
Σα να μοιάζει υπερβολικά πολύ στο Range
-
Copy paste έγινε για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε λεπτομέρειες.
Μιλάμε για θράσος, όχι αστεία. -
Διαβάζω για 44K η τοπ έκδοση στην Πολωνία με τα πάντα όλα μέσα. Φουλ έξτρα που λένε.
Μιλάμε για D suv με awd
-
-
Ακολουθεί μεγάλο σεντόνι.
Λοιπόν ξεθάβω το νήμα γιατί μου ζήτησε η αδερφή μου να της βρω αυτοκίνητο και είπα να μην ανοίγω άλλο ένα καινούργιο, μιας και όπως καταλάβατε ενδιαφέρεται για SUV.
Το είχε από καιρό σκοπό αλλά προηγήθηκαν στην πορεία άλλες υποχρεώσεις, οπότε τώρα έφτασε πλέον η ώρα όπου σκέφτονται να περάσουν από το 207 σε κάτι καινούργιο και μεγαλύτερο, καθότι εκτός ότι το Peugeot κοντεύει πλέον 20ετία, κάθε φορά που πρέπει να φορτωθεί για ταξίδι, διακοπές, κτλ, τρεις επιβάτες και αποσκευές είναι ο ένας πάνω στον άλλο.
Το 207 δεν θα πουληθεί. Θα του κάνουν μερικά μαζέματα και θα το έχει να το κυκλοφορεί ο γαμπρός μου όταν θα βρίσκεται στη στεριά, ο οποίος είναι λίγο πολύ φοβιτσιάρης στο δρόμο. Κουμαντάρει ολόκληρα δεξαμενόπλοια (καπετάνιος γαρ) αλλά με την οδήγηση δεν το έχει και πολύ.
Ο κύριος οδηγός της οικογένειας σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι η αδερφή μου και το καινούργιο αυτή θα το κυκλοφορεί.
Πέραν από εκδρομές, διακοπές, κτλ, τουλάχιστον μια φορά το μήνα ανεβαίνει Αθήνα (μένουν Πύργο Ηλείας), οπότε τα ταξίδια της είναι συχνά.Στην αρχή ήθελε να βάλει ταβάνι στα 30 χιλιάρικα (η οικονόμος του σπιτιού
), οπότε ήμουν έτοιμος να αρχίσω να κοιτάω για B-SUV, αλλά μετά ανέβασαν το μπάτζετ στα 45 χιλιάρικα και μου ζήτησαν προτάσεις για C-SUV, καθότι έχει φάει το πακέτο με το 207 που είναι μικρό και τώρα θέλει χώρους.
Βέβαια λόγω μπάτζετ, ηλεκτρικά και PHEV δεν παίζουν, αλλά ούτως ή άλλως δεν υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι καθότι ο χώρος σταύθμεσης είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος και πολύ φαρδύς διάδρομος που οδηγεί στην είσοδο της πολυκατοικίας και χωράνε απλά 4-5 αυτοκίνητα, οπότε πάμε σε mild hybrid και HEV.
Δεν γνωρίζει και πολλά και έχει αφήσει επάνω μου, μοντέλα, εκδόσεις, εξοπλισμούς, κτλ.
Σε κάποια από τις επισκέψεις στην Αθήνα όπου θα έχει τον χρόνο, θα την κάνω γύρα στις αντιπροσωπείες να δει αυτά που θα έχω να της προτείνω και κάποια άλλη στιγμή να κλείσει και test drive σε αυτά που θα καταλήξει.
Επίσης επειδή το 207 είναι αυτό με τα 75 άλογα (αν θυμάμαι καλά. Μπορεί και με τα 90) και όταν είναι φορτωμένο και με AC, αγκομαχάει, θέλει και κάτι δυνατότερο.
Στα συν θα είναι να έχει η αντιπροσωπεία service στον Πύργο, για να μην αναγκάζεται να τρέχει στην Πάτρα ή να κανονίζει ραντεβού όταν ανεβαίνει Αθήνα.
Πέραν του αισθητικού, κοίταξα να διαλέξω εξοπλισμούς καλούς ή να βάλω και κάποια έξτρα που θα της κάνουν τη ζωή πιο εύκολη ή και θα την βοηθάνε, μιας και δεν έχει οδηγήσει ποτέ ξανά τόσο μεγάλο αυτοκίνητο.Αρχικά θα της πω για το Χ1 sDrive20i xLine.
Επιπλέον εξοπλισμός:- Pemium πακέτο.
- Driving Assistant Plus.
- Φιμέ κρύσταλλα.
- 19" ζάντες σε σχήμα Y, σχέδιο 867 δίχρωμες (γιατί οι στάνταρ της έκδοσης έχουν λίγο τα χάλια τους).
Τιμή στον configurator: 45.494€.
Μεγάλο χώρο αποσκευών έχει, οπότε μια χαρά.
Έχει και ένα συναγερμό στα 500€ και σκέφτομαι μήπως τον προσθέσω και αυτόν.
Συνήθως η αντιπροσωπεία κάνει και τίποτα προσφορές/εκπτώσεις οπότε μπορεί και να βγει κάτω από τα 45Κ.
Βλέπω ότι έχουν και ετοιμοπαράδοτα αλλά λογικά δεν θα έχουν τα έξτρα που έχω βάλει.
Θα της εξηγήσω βέβαια ότι καλό μεν το εργαλείο, αλλά ίσως χρειαστεί να ξηλώνεται στα service και σε τυχόν θέματα που μπορεί να βγάλει.Hyundai Tucson F/L Limited 1.6T 215hp 6AT Full Hybrid.
Πλήρως εξοπλισμένη έκδοση, με 215 άλογα, μεγάλοι χώροι και HEV, στα 42.690€.
Νομίζω πολύ τίμια επιλογή. Έχει γίνει και ωραιότερο μέσα μετά το face lift.
Παρόμοια φάση είναι και το Sportage 1.6T 215ps 6AT 2WD HEV GT Line στα 41.190€, αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα μιας και θα αλλάξει και θα έρθει το face lift σε λίγο καιρό. Πιθανόν και γι' αυτό η χαμηλότερη τιμή.Renault Rafale E-Tech Full Hybrid 200 hp.
Δεν έχουν αναρτήσει ακόμη εκδόσεις και τιμές, αλλά σίγουρα θα την πάω να το δει.
Εμένα μου βγάζει μια αίσθηση πολεμικού εργαλείου όπως το έχω δει σε φώτο και reviews και δεν έχει να κάνει με το όνομα.VW Tiguan More 1.5 eTSI Mild Hybrid 150 PS DSG 7.
Επιπλέον εξοπλισμός:- Ζάντες αλουμινίου "Bologna" 7.5J x 18 Black.
- Πακέτo IQ.DRIVE.
- Προβολείς IQ.LIGHT - HD matrix.
- Infotainment "Discover Pro Max"
Τιμή: 44.056€. Πολύ μεγάλοι χώροι, ποιότητα και γενικά στιβαρό αυτοκίνητο (VW γαρ).
R-Line 1.5 eTSI Mild Hybrid 150 PS DSG 7.
Επιπλέον εξοπλισμός:- Πακέτo IQ.DRIVE.
- Προβολείς IQ.LIGHT - HD matrix.
- Infotainment "Discover".
Τιμή: 45.975€. Δεν ξέρω όμως αν έχει νόημα. Μια χαρά είναι το More και του βάζεις και το "Discover Pro Max" μέσα στην τιμή του μπάτζετ.
Επειδή VW βέβαια, θα της εξηγήσω πάλι ότι πιθανόν θα χρειαστεί να πληρώνει αρκετά στα service και σε τυχόν θέματα που μπορεί να παρουσιαστούν.Cupra Terramar 1.5 eTSI 150hp Terramar DSG MHEV.
Επιπλέον εξοπλισμός:- Intelligent Drive.
- Pure Performance.
Τιμή: 43.514€. Σε σχέση με το Tiguan θα το προτιμούσα. Αυτοκινητάρες και τα δύο αλλά πολύ πιο όμορφο το Terramar και λίγο πιο φθηνό.
VW Group και αυτό βέβαια οπότε...Τα παραπάνω σκέφτομαι να είναι οι βασικές μου προτάσεις (συν δύο ακόμη τις οποίες θα αναφέρω στο τέλος) με κριτήριο ότι τα θεωρώ καλά αυτοκίνητα αλλά προπάντων φρέσκα, μιας και είτε μόλις ή κυκλοφόρησαν, είτε πριν λίγο καιρό ή έκαναν πρόσφατα face lift.
Παρόλα αυτά ίσως την πάω να δει και τα παρακάτω αλλά με ενδοιασμούς/επιφυλάξεις.Volvo XC40 Core B3 Mild Hybrid 163HP.
Επιπλέον εξοπλισμός:- Edition package
Τιμή: 45.854€. Καλή εναλλακτική, αλλά μοντέλο που βγήκε το 2018. Κάποια στιγμή δεν θα βγάλει καινούργιο; Αν και η Volvo φαίνεται ότι γενικά τα κρατάει αρκετά χρόνια τα μοντέλα της.
Mazda CX-30 Exclusive-line 2.0L e-SKYACTIV X 186HP Auto.
Επιπλέον εξοπλισμός:- Χρώμα: Soul Ρed Crystal.
Τιμή 41.512€. Ίσως η καλύτερη εναλλακτική αλλά μικρότερο σε χώρους, 2λιτρο που σημαίνει φόρος πολυτελείας (βέβαια λόγω χαμηλότερης τιμής αν τον αθροίσεις λογικά έρχεται μία η άλλη στο μπάτζετ) και μοντέλο 2019 οπότε δεν ξέρω μήπως επίκειται αλλαγή.
Με ρώτησε για το 3008.
Δεν ξέρω. Όμορφο με φοβερό εσωτερικό και χώρους αλλά αν πράγματι με τον 1.2 και τα 136 άλογα είναι μουλάρι όπως έχω διαβάσει από εσάς εδώ μέσα, δεν θέλω να με σιχτιρίζει μετά.
Θα της το επισημάνω και από εκεί και πέρα η απόφαση δική της.
Άλλωστε στο δικό μου της κάθεται λίγο παράξενο (αντίθετα με εμένα) η ψιλή κονσόλα και γενικά ότι η σχεδίαση σε "τυλίγει/αποκόπτει" ως οδηγό από το υπόλοιπο εσωτερικό. Και στο καινούργιο το ίδιο είναι οπότε δεν ξέρω πω θα το δει.Από Toyota, ο μόνος λόγος που μπορεί να την πάω είναι η ύπαρξη Full Hybrid και βέβαια μόνο για να δει το 2λιτρο C-HR C-HIC με τα 197 άλογα το οποίο βγαίνει στα 39.200€ (το 1.8 με τα 140 άλογα, αν το 3008 είναι μουλάρι, τότε θα είναι και αυτό).
Βέβαια 2λιτρο, οπότε φόρος πολυτελείας και εδώ, χειρότερη ποιότητα μέσα σε πλαστικά κτλ από όλα και χώρους πολύ μικρούς σε σχέση με όλα τα άλλα.
Επίσης τόσα χρήματα για Toyota; Ξέρω γω; Δε μου κάθετε καλά.Τέλος μέσα στις βασικές μου προτάσεις, θα είναι, αν έχουν το περιθώριο να κάνουν λίγο υπομονή και παρουσιαστούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025, να περιμένουν να δουν και τα κανούργια Q3 και CX-5.
Το CX-5 μάλιστα λέει θα φοράει έναν κανούργιο full hybrid κινητήρα το οποίο έχει εξελίξει in house η Mazda και δεν έχει σχέση με Toyota. -
Χ1 ή Mazda από εμένα.
-
cx-5 - cx-30 - tiguan r line
γαλλικουρες, νοτ, εμενα δεν μου μιλαει η αδερφη μου που την εψησα για γαλλικο, δεν σε σωζει ουτε το κλιβανιο, ουτε το σκουταρι -
@gatoz said in SUV/Crossovers Forum:
cx-5 - cx-30 - tiguan r line
γαλλικουρες, νοτ, εμενα δεν μου μιλαει η αδερφη μου που την εψησα για γαλλικο, δεν σε σωζει ουτε το κλιβανιο, ουτε το σκουταριΧαχαχα...
-
Ολα αυτα που εχεις βαλει ειναι καθαρα C-SUV και καπως μεγαλυτερα σε διαστασεις σε σχεση με το CX-30. Το ζητημα ειναι την ενδιαφερει η καταβαλωση ή μονο το περπατημα στο δρομο?
Και ποσο χωρο θελει.
Αλλο τα 430λτ του Mazda και αλλο τα 500+ των αλλων.
Το CX-5 διαβαζα παει προς καλοκαιρι (?) η παρουσιαση. Θα ηταν ενδιαφερουσα επιλογη σιγουρα. Να υποθεσουμε RAV4 δεν...? -
-
@chrisk6 said in SUV/Crossovers Forum:
Ολα αυτα που εχεις βαλει ειναι καθαρα C-SUV και καπως μεγαλυτερα σε διαστασεις σε σχεση με το CX-30. Το ζητημα ειναι την ενδιαφερει η καταβαλωση ή μονο το περπατημα στο δρομο?
Και ποσο χωρο θελει.
Αλλο τα 430λτ του Mazda και αλλο τα 500+ των αλλων.
Το CX-5 διαβαζα παει προς καλοκαιρι (?) η παρουσιαση. Θα ηταν ενδιαφερουσα επιλογη σιγουρα. Να υποθεσουμε RAV4 δεν...?Πάτημα στο δρόμο και χώροι την ενδιαφέρουν αρκετά απ' ότι μου είπε.
Κατανάλωση νομίζω μπορεί να την αντέξει αν και της αρέσει αρκετά η οικονομία που έχω με το PHEV. Βέβαια αφού οι συνθήκες δεν της επιτρέπουν να πάει σε PHEV, θα περιοριστεί αναγκαστικά σε σε mild hybrid ή hev.
Σίγουρα όλα έχουν πολύ περισσότερους χώρους από το 207, οπότε όταν θα τα δει από κοντά και θα μπει μέσα θα μπορέσει να κρίνει περισσότερο αν της φτάνει πχ το CX-30 ή αν θέλει να πάει φερ ειπείν στο Tiguan.
Προς το παρόν έχει πάρει ιδέα από αυτοκίνητα της κατηγορίας μόνο από το δικό μου PHEV 3008.
RAV4 νομίζω με την καμία. Εκτός ότι ξέρω τα γούστα της και από Toyota μόνο το CH-R θα της πει κάτι εμφανισιακά, νομίζω είναι και μεγαλύτερο από όλα όσα έχω βάλει και πιθανόν να είναι αρνητικό στοιχείο. -
Δείξε της τα αμάξια γιατί μπορεί να έχει άλλη άποψη αφού τα δεί.
-
Χ1 χωρίς τις 19αρες (έχουν περίεργη διάσταση και είναι και σε επαρχία).
Φιμέ βάζεις μεμβράνες.
Λογικά βρίσκεις και ετοιμοπαράδοτο στα 42 περίπου. -
Μην αποκλείεις τα μοτέρ των 136 και 140 ίππων. Μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου. Η γυναίκα δυσανασχετεί με 75 άλογα, όχι με τα διπλά και τουρμποροπή ή σιγοντάρισμα της μπαταρίας.
Προσωπικά, θα πήγαινα για Lynk 01 στα 35Κ κι ας μην το φορτίσει ποτέ. Ας το δουλεύει σαν HEV με τεράστια μπαταρία. Δεν ξέρω αν υπάρχει αντιπροσωπεία στον Πύργο ή στην Πάτρα. -
Αν στοιχημάτιζα θα έριχνα τα λεφτά μου στην απαράμιλλη ποιότητα και την ξεχωριστή εμφάνιση του CX30. Αν έχει "συνηθίσει" να λειτουργεί την οικογένειά της σε χώρους 207 η αναβάθμιση του CX30 σε χώρους θα της είναι υπέρ αρκετή. Ναι οκ και το Terramar είναι ένα πανέμορφο όχημα αλλά η επιθετικότητα της ομορφιάς του θεωρώ ότι έλκει περισσότερο έναν άνδρα 30-35 ετών, ακόμα ανήσυχο ως νέο οικογενειάρχη.
Αν την πάει ο φίλος να δει soul red CX30 έχει κάψει τον ανταγωνισμό. Γι'αυτό καλό θα είναι να το αφήσει τελευταίο. Και να της το προτείνει αυτόματο να μεγιστοποιήσει την άνεσή της. Manual πλέον μόνο σε hot hatch και αντίστοιχα.
Τελευταίο θα αφήνω το δικό μου Tiguan. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που μπορεί να δει το κουτί και να το επιλέξει απέναντι στα CX30, Terramar, Formentor (;) ακόμα και το Sportage. Πέραν του δέοντος συντηρητικό μέσα έξω.
Το διαθέσιμο μπάτζετ είναι χρήση ευκαιρία για Skyactive x auto full Extra soul red CX30. Αν είχα αδερφή μέσα σε αυτό το μπιμπελό θα ήθελα να την βλέπω. Στο Tiguan μόνο τη θεία μου τη Βούλα με την οποία παίζουμε προπόνηση σούμο...
-
Όλα όσα ανέφερες μου αρέσουν.
Μάλλον cx30 ή X1 θα προτιμούσα.
Θα πρότεινα και Honda hrv.
SUV/Crossovers Forum