-
Οι λογικές επιλογές είναι η Χ1 και το tiguan more.
Το tiguan more είναι η χρύση μετριότητα , το όποιο παρά την αμφίβολη αξιοπιστία της εταιρίας είναι το καλύτερο value for money για την Ελληνική αγορά.
Λόγω εκδρομών θα έβλεπα και το DS7.
Σε Mazda μόνο το CX-5 αλλά θα πρέπει να περιμένει να έρθει το νεο μοντέλο.
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Το C-SUV της Lexus ξεκινάει από τα 60Κ.
Από 37Κ. Απο 60Κ ειναι το D suv.
Ρε συ φανη, έλεος με τα επίσης δίλιτρα και καργα συντηρητικά μεσα λεξους.
Που επίσης έχουν μια συντηρητική αντιπροσωπεία με ελάχιστα και πιο ακριβά σερβις συνεργεία.
Είδα και τις συμπεριφορές τους όταν έψαχνα το lbx.
Ούτε στη BMW δεν βλέπεις πια τέτοιο τουπέ.Μακριά !
-
@george1977 said in SUV/Crossovers Forum:
Το tiguan more είναι η χρύση μετριότητα , το όποιο παρά την αμφίβολη αξιοπιστία της εταιρίας είναι το καλύτερο value for money για την Ελληνική αγορά.
Προσωπικα θα περίμενα facelift της Χ1. Μπας και ξαναβάλουν κανα λεβιέ κουμπί μέσα, λύσουν τα πολλά θεματάκια της και λανσάρουν καμιά πιο όμορφη ζάντα.
Τιγκουαν δεν θα έπαιρνα γιατί είναι επίσης φρέσκο μοντέλο.
Γενικά όπου μπορώ παίρνω facelift μοντέλα.
Μακράν καλύτερα από τα πρώτα. -
@chrisk6 said in SUV/Crossovers Forum:
Ολα αυτα που εχεις βαλει ειναι καθαρα C-SUV και καπως μεγαλυτερα σε διαστασεις σε σχεση με το CX-30. Το ζητημα ειναι την ενδιαφερει η καταβαλωση ή μονο το περπατημα στο δρομο?
Και ποσο χωρο θελει.
Αλλο τα 430λτ του Mazda και αλλο τα 500+ των αλλων.
Το CX-5 διαβαζα παει προς καλοκαιρι (?) η παρουσιαση. Θα ηταν ενδιαφερουσα επιλογη σιγουρα. Να υποθεσουμε RAV4 δεν...?Πάτημα στο δρόμο και χώροι την ενδιαφέρουν αρκετά απ' ότι μου είπε.
Κατανάλωση νομίζω μπορεί να την αντέξει αν και της αρέσει αρκετά η οικονομία που έχω με το PHEV. Βέβαια αφού οι συνθήκες δεν της επιτρέπουν να πάει σε PHEV, θα περιοριστεί αναγκαστικά σε σε mild hybrid ή hev.
Σίγουρα όλα έχουν πολύ περισσότερους χώρους από το 207, οπότε όταν θα τα δει από κοντά και θα μπει μέσα θα μπορέσει να κρίνει περισσότερο αν της φτάνει πχ το CX-30 ή αν θέλει να πάει φερ ειπείν στο Tiguan.
Προς το παρόν έχει πάρει ιδέα από αυτοκίνητα της κατηγορίας μόνο από το δικό μου PHEV 3008.
RAV4 νομίζω με την καμία. Εκτός ότι ξέρω τα γούστα της και από Toyota μόνο το CH-R θα της πει κάτι εμφανισιακά, νομίζω είναι και μεγαλύτερο από όλα όσα έχω βάλει και πιθανόν να είναι αρνητικό στοιχείο.Aν θελει να αποφυγει τα 2 λιτρα παει για Χ1 σιγουρα σε αυτα τα χρηματα. Ωραιο και το Τερραμαρ.
Το Μαζντα ειναι καλο σιγουρα αλλα στα χαρτια τα παραπανω ειναι καλυτερα (δηλ αν βγαλουμε πιθανα θεματα αξιοπιστιας που μπορει και να μην βγαλουν τιποτα).
Επηδη μενει Πυργο δεν χρειαζεται υβριδικο. Τωρα με τον νεο δρομο και σερβις να κανει στην πατρα δεν θα ειναι πολυ δυσκολο.
-
@iceman7 said in SUV/Crossovers Forum:
@george1977 said in SUV/Crossovers Forum:
Προσωπικα θα περίμενα facelift της Χ1. Μπας και ξαναβάλουν κανα λεβιέ κουμπί μέσα, λύσουν τα πολλά θεματάκια της και λανσάρουν καμιά πιο όμορφη ζάντα.
Τιγκουαν δεν θα έπαιρνα γιατί είναι επίσης φρέσκο μοντέλο.
Γενικά όπου μπορώ παίρνω facelift μοντέλα.
Μακράν καλύτερα από τα πρώτα.Έχει θέματα η καινούργια;
Δεν με χάλαγε μέσα να σου πω την αλήθεια.Το μόνο που με ξενερώνει στην x1 είναι οι ιστορίες με ταλαιπωρίες για θεματάκια που κοστίζουν αρκετά.
Είχα αγοράσει το CRV , την ίδιο ακριβώς μήνα με έναν συνεργάτη ο όποιος πήρε την. Χ1.
Από το τεταρτο χρόνο και μετά είχε συνέχεια θεματάκια και πέρα από την ταλαιπωρία , πήγαινε ο χρόνος για συντήρηση μαζί με την τακτική 1000+.
Πήρε τώρα το byd atto3 και κάνει το σταυρό του, το bmw ακομη δεν έχει καταφέρει να το διώξει. -
Που επίσης έχουν μια συντηρητική αντιπροσωπεία με ελάχιστα και πιο ακριβά σερβις συνεργεία.
Ούτε στη BMW δεν βλέπεις πια τέτοιο τουπέ.
Μακριά !Θεωρώ το UX εφόσον κάποιος δεν ενδιαφέρεται για χώρους μια εξαιρετική επιλογή. Το βάρος του φόρου πολυτελείας χάνεται σε σημαντικό βαθμό από την οικονομία. Έχει αρκετά καλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η Lexus συνοψίζεται στο τρίπτυχο πολυτέλεια, αξιοπιστία και οικονομία.
-
το UX δεν έχει καθόλου χώρους.
Έιχα πάει ψημένος να το πάρω για εταιρικό μου αυτοκίνητο και τελικά πηγα στο e2008 καθώς το ux πίσω είναι μόνο για μικρά παιδιά.
Για Πύργο Αθήνα θα κοιτάζα και το tesla Y. Tesla φορτιστές ενδιάμεσα , μέχρι να πιεις το φρέντο εσπρεσσο και να αεριστείς είσαι έτοιμος.
-
Ούτε στη BMW δεν βλέπεις πια τέτοιο τουπέ.Καταρχάς, εγώ απλά έγραψα από πόσο ξεκινάει για να έχουμε σωστά στοιχεία.
Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα που λές, είναι θέμα γούστου! Για εμένα τα Λέξους ειναι
Κ Ο Ρ Υ Φ Η στην κάθε κατηγορία τους, κατουράνε ό,τιδήποτε άλλο πλην Πόρσε. Το LBX εχει απίστευτο εσωτερικό, κάθε άλλο παρά συντηρητικό και ποιοτικά μακράν από κάθε άλλο B suv και τα περισσότερα C σuv επίσης. Η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι απίστευτα σπαστική!Όσο για την αντιπροσωπεία, ήταν η πιο ευγενική και εξυπηρετική αντιπροσωπεία που έχω επισκεφθεί ποτέ και ας ήμουν χρόνια πελάτης στην bmw. Εγώ είδα μηδέν τουπέ και διάθεση να εξυπηρετήσουν, ενώ εξ'αρχής είχα πει ότι δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω γιατί δεν τα φτάνω οικονομικά.
-
Τι θέματα βγάζει η X1 δεν μας λέτε όμως. Γενικότερα υπάρχει μια σαφής τάση να θάβονται τα θέματα όλων των κατασκευαστών, πλην φυσικά του VAG ο οποίος θα ακούει εσαεί τα χειρότερα για τα λάθη του οποία χρονική περίοδο και εάν αφορούν ακόμα και αν τα έχει εξαλείψει κατά συντριπτικό ποσοστό πλέον. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αν μιλούσαν όλοι για τα θέματα των κατασκευαστών ειλικρινά και με την ίδια "περίσσια ευκολία" τα τρία τέταρτα των νημάτων θα ήταν νεκρά.
Όσων αφορά την Lexus η άποψη μου είναι ότι σχεδόν πληρώνεις ότι παίρνεις, όπως στα περισσότερα premium brands. Οκ είναι λίγο υπερκοστολογημενο brand αλλά παίρνει τα μειονεκτήματα των Toyota και σχεδόν τα εξαλείφει. Επίσης βγάζει και αρκετά όμορφα οχήματα, πράγμα σπάνιο για "Toyota". Άρα αν είχα τα λεφτά και ψώνιζα σε αυτή τη κατηγορία θα το σκεφτόμουν σοβαρά. ΟΜΩΣ, να δώσω 40k για το ήδη υπερκοστολογημενο CHR απλά επειδή έχει ένα κλικ αναβαθμισμένη ηχομόνωση και φινίρισμα δεν το έκανα (UX, το οποίο έχει ξάδερφός μου).Η Lexus για εμένα, ως premium brand, είναι τουλάχιστον για "C" και άνω. Όπως δεν αποδέχομαι ως "πλήρη" εμπειρία MB οτιδήποτε κάτω από C/GLC αντίστοιχα σκεπτόμενος απορρίπτω τα μικρά Lexus.
Και η X1 είναι ένα πολύ καλό όχημα. Δεν είναι όμως θεωρώ πραγματική εμπειρία BMW. Αν δεν έχεις λεφτά για X3/4 M3/4 κλπ πάρε κάτι άλλο.
Στα του βασικού θέματος απλά τρώω ποπκορν απολαμβάνοντας άλλη μια μάχη και περιμένω να μας ανακοινώσει ο αγαπητός heavy cavalry of the Eastern Roman Empire την αγορά του αυτόματου κόκκινου CX30, με την κρυφή ελπίδα να το τερματίσει και να το πάρει AWD να μας κατουράει ΟΛΟΥΣ!!!
ΥΓ: Το Tiguan μου το αγαπώ και δεν θα το άλλαζα παρά μόνο για το ίδιο σε custom παραγγελία. Αλλά ρε παιδιά μην συνεχίζετε να το προτείνετε για γυναίκες οδηγούς, εκτός αν παίζουν power forward στην Εθνική Λιθουανίας....
-
Σοβαρά θέματα είχαν τα phev Χ1
Ξέρω περίπτωση δικού μου ανθρωπου που του έμεινε μέσα στην μέση του δρόμου.
Τα πιο μικρά είχαν θέματα με λογισμικό οθόνες κλπ. Όχι μηχανικά.
Αν και της κόβουν συνέχεια μικρό εξοπλισμό και τεχνολογικά είναι πολλά χρόνια πίσω. Ο ίδιος 3κυλινδρος κινητήρας είναι με μια μπαταρία. Το πήρα 3 μέρες άκουγα τον ίδιο ήχο στο ρελαντί με αυτόν που άκουγα 7 χρόνια και όταν το γύρισα το αμάξι ακύρωσα την παραγγελία. Ειδάλλως ήταν το ίδιο πράγμα απλά με τον κινητήρα ελεύθερο χωρίς φίμωση για ρύπους καθώς χαμηλα έκοβε ρύπους η μπαταρία. Έβγαζε στο δρόμο ότι και μια τσιπαρισμενη παλιότερη χ1.
Άσε που αν βαλεις 5 πράγματα κάνω πάει ψηλά και έχουν άθλιο επιτόκιο.
Αλλιώς μια χαρά οδηγικά είναι και τα μικρά τηρουμένων των αναλογιών.
Και το γράφω υπευθυνα γιατί οδηγησα και άλλα μεγαλυτερα bmw όταν είχα τη Χ1.Το τιγκ πελώριο για τα γούστα και μέτρα μου. .είχα φτάσει κοντά στην αγορά του προηγούμενου το 2017. Αλλά τότε πέτυχα καλύτερη τιμή στη Χ1
-
Ούτε στη BMW δεν βλέπεις πια τέτοιο τουπέ.Καταρχάς, εγώ απλά έγραψα από πόσο ξεκινάει για να έχουμε σωστά στοιχεία.
Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα που λές, είναι θέμα γούστου! Για εμένα τα Λέξους ειναι
Κ Ο Ρ Υ Φ Η στην κάθε κατηγορία τους, κατουράνε ό,τιδήποτε άλλο πλην Πόρσε. Το LBX εχει απίστευτο εσωτερικό, κάθε άλλο παρά συντηρητικό και ποιοτικά μακράν από κάθε άλλο B suv και τα περισσότερα C σuv επίσης. Η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι απίστευτα σπαστική!Όσο για την αντιπροσωπεία, ήταν η πιο ευγενική και εξυπηρετική αντιπροσωπεία που έχω επισκεφθεί ποτέ και ας ήμουν χρόνια πελάτης στην bmw. Εγώ είδα μηδέν τουπέ και διάθεση να εξυπηρετήσουν, ενώ εξ'αρχής είχα πει ότι δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω γιατί δεν τα φτάνω οικονομικά.
Μια ακόμα διάφορα αντίληψης.
Ευγενικοί ήταν αλλά έχοντας κάνει και Αγγλία ξέρω να ξεχωρίσω πραγματική ευγενεια.
Όλο με εταιρικά και εφοπλιστές ασχολούνταν.
Απορώ πως ασχολήθηκαν και μαζί μου.
Και στην τελική θέλω να έχω επιλογή στο σέρβις και όχι να πηγαίνω στην inschape.
Βασικά αν εξαιρέσεις το γιαρις που συνειδητά παίζει πια τι ρόλο που είχα παλιότερα το 108 καθώς μέχρι εκεί είναι δεν θα ξανά ασχοληθώ με Γιαπωνέζο και ασιατικά γιατί έχουμε διάφορα διαστάσεων με τους τύπους. .....
Όλα είναι τόσο στενά και μικρά. -
Ούτε στη BMW δεν βλέπεις πια τέτοιο τουπέ.Μακριά !
Όντως έχουν τέτοιο τουπέ; δεν έχω εμπειρία, απλώς στις κριτικές του google έχουν -μαζί με τη subaru- εκπληκτικά ανώτερες αξιολογήσεις ανάμεσα σε όλες τις μάρκες
-
Μια ακόμα διάφορα αντίληψης.
Ευγενικοί ήταν αλλά έχοντας κάνει και Αγγλία ξέρω να ξεχωρίσω πραγματική ευγενεια.Μη του! Αλλά πάντα μιλαώ για την Ελληνική πραγματικότητα και οι εντυπώσεις μου ήταν άριστες, για Ελλάδα όχι για ΗΒ. Έχω πάει σε πάνω από 50 εξουσιοδοτημένους εμπόρους, στην Λέξους ήταν μακραν οι πιο ευγενικοί και η καλύτερη εμπειρία. Ουσιαστικά με εξυπηρέτησαν στο 100% αυτών που ζήτησα χωρίς καν να θέλω να αγοράσω!
Τώρα για τους χώρους, είναι επίσης υποκειμενικό. Προσωπικά έχω γράψει ότι οι χώροι ειναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί σε ένα αυτοκίνητο (ποτέ δεν είχα αγοράσει αυτοκίνητο που είχε χώρους), δεν το έχω καν ως κριτήριο! Οπότε τα τζαπάν με καλύπτουν μια χαρά. Εαν ήθελα χώρους, ναι μάλλον δεν θα τα κοίταζα (τουλάχιστον στα λεφτά που θέλω να διαθέσω).
Για το σέρβις, δεν με ενοχλεί επίσης, γιατι α) και η bmw 2 σέρβις έχει ολα και όλα και β) έτσι και αλλιώς πάω inchacpe γιατί ειναι με τα πόδια από το σπίτι μου.
Τώρα το 2λιτρο, σε αυτές τις τιμές δεν το δέχομαι ώς ανασταλτικό παράγοντα. Γιατί δεν γίνεται κάποιον να τον ενοχλούν (ή να τον επιβαρύνουν) τα €35/μήνα για τον ΦΠ αλλά να είναι ΟΚ με τα επιπλέον €80-90 σε καύσιμα (όπου το 80% ειναι φόροι).
-
Kαμμια σχεση το ενα με το αλλο. Το καυσιμο μπορεις να μην το βαλεις ενω ΦΠ ειναι παγιο ακομα και να το κοιτας πληρωνεις.
-
@wantone said in SUV/Crossovers Forum:
Kαμμια σχεση το ενα με το αλλο. Το καυσιμο μπορεις να μην το βαλεις ενω ΦΠ ειναι παγιο ακομα και να το κοιτας πληρωνεις.
Εαν δεν βάλεις καύσιμο το αυτοκίνητο δεν κινείται, εκτός εαν πηγάινεις μόνο σε κατηφόρα!
Εαν ειναι να πάρεις αυτοκίνητο για να το κοιτάς, τότε ποιος ο λόγος να το αγοράσεις? Οπότε προφανώς και έχουν σχέση.
-
Εαν δεν βάλεις καύσιμο το αυτοκίνητο δεν κινείται, εκτός εαν πηγάινεις μόνο σε κατηφόρα!
Εαν ειναι να πάρεις αυτοκίνητο για να το κοιτάς, τότε ποιος ο λόγος να το αγοράσεις? Οπότε προφανώς και έχουν σχέση.
Aντε παλι. Αν δεν εχεις να πληρωσεις καυσιμο μεσα σε ενα μηνα το παρκαρεις. Για τον ΦΠ μπορεις να καταθεσεις πινακιδες αλλα ειναι ποιο δυσκολη διαδικασια και μετα να περιμενεις να κανεις αρση ακινησιας μερικως για τον χρονο.
-
Aντε παλι. Αν δεν εχεις να πληρωσεις καυσιμο μεσα σε ενα μηνα το παρκαρεις. Για τον ΦΠ μπορεις να καταθεσεις πινακιδες αλλα ειναι ποιο δυσκολη διαδικασια και μετα να περιμενεις να κανεις αρση ακινησιας μερικως για τον χρονο.
Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο των 35-40Κ έχεις να πληρώσεις τον φόρο πολυτελείας τον οποίο στην πραγματικότητα δεν επιβαρύνεσαι λόγω της διαφοράς στην κατανάλωση. Με το cc εξοικονομώ περίπου 1.300 ευρώ σε βενζίνη ετησίως σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο csuv με χλμ εντός Αθήνας. Οπότε η επιβάρυνση στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.
Σε κάθε περίπτωση το να μην θέλεις για ψυχολογικούς λόγους είτε μεταπώλησης όπως γράφεται συχνά να αγοράσεις δίλιτρο είναι άλλο θέμα, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ποσό των 400 ευρώ (τα πρώτα 5 χρόνια και 300 ευρώ τα λοιπά πέντε χρόνια) το αποσβένεις και με το παραπάνω από την διαφορά κατανάλωσης, οπότε είναι καθαρά ζήτημα ψυχολογικό. Και μην ξεχνάμε ότι o δίλιτρος hev κινητήρας της toyota από άποψη επιδόσεων δύσκολα συγκρίνεται με τους θερμικούς και mild hybrid του vag, psa κλπ. -
Μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω αυτό που γράφεις! Δηλαδή κάποιος έχει 50.000€ για να αγοράσει αμάξι αλλά δεν έχει €50/μήνα για να βάλει καύσιμα?
-
Μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω αυτό που γράφεις! Δηλαδή κάποιος έχει 50.000€ για να αγοράσει αμάξι αλλά δεν έχει €50/μήνα για να βάλει καύσιμα?
Εννοούμε τον έλληνα που έχει iPhone με κάρτα?
-
Ξερεις πολυ κοσμο που δινει 50κ για αμαξι; 1 αυτο. Μελη του φορουμ δινουν 40-45κ για αμαξι και παλι δεν εχουν για ΦΠ.
Εσυ γιατι δεν αγοραζεις διλιτρα και εχεις <2λιτρα αμαξια?
SUV/Crossovers Forum