-
Νομίζω ότι ο φίλος έχει πάρει την απόφασή του και ας του λέμε όλοι ότι το πάει λάθος. Μακάρι να του βγει καλό αλλιώς το πάθος θα του γίνει μάθημα..
-
Αν δεν παθεις δεν μαθαινεις. Απο την αλλη και μονο που θα ξεκαυλωσει ειναι και μια τεραστια ευχαριστηση.
-
Και οι δύο οι από πάνω έχετε δίκιο.
Μόνη ευχή να βρει το καλύτερο δυνατον αναμεσα στην πληθώρα επιλογών μέχρι και με καγκουροκακοποιημενα που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά και να το ευχαριστηθει!
Και σε μια ενδεχόμενη αβαρία δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου, θα την παλέψει...
Στα όνειρα νέων ανθρώπων (που έχουν θέσει και καποιες λογικές προϋποθέσεις) δεν είναι ανάγκη να προτείνουμε ... απροβληματιστα και αξιόπιστα πχ 'Daewoo Chevrolet Kalos Aveo 1,2'.From my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης Marios Ko έγραψε:
Γεια σας!!!
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αγορασω ενα μεταχειρισμενο rx8
το οποίο έχει: ...Φιλική συμβουλή: μην το πάρεις. Όχι μόνο το συγκεκριμένο, γενικά το RX8. Δε θα κάτσω ν' αναλύσω τα θετικά κι αρνητικά - έχουν πολλάκις ειπωθεί - αλλά απ' αυτά που λες ο μόνος λόγος να το αγοράσεις είναι η κ@ύλα σου. Δεν το παραβλέπω, όλοι το έχουμε περάσει (κι εγώ), αλλά είναι κακός σύμβουλος. Θεωρώ ότι η μόνη περίπτωση που θα έπρεπε να παίζει ρόλο ως κριτήριο είναι αν μιλάμε για μια μικρή υπέρβαση σε μια λογική πρόταση, π.χ. σε παίρνει να πάρεις το τάδε αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό αλλά πάντα ήθελες δερμάτινα καθίσματα - ε σ' αυτή την περίπτωση κάνε την κ@ύλα σου και βάλτα, δε χάθηκε ο κόσμος. Αλλά όταν στηρίζεις σχεδόν όλη την αγορά εκεί είναι λάθος. Μην ξεχνάς ότι ο έρωτας (ειδικά για αυτοκίνητο) φεύγει, τα λεφτά δε θα γυρίσουν.
Τώρα τι να σου πω, αν πιστεύεις ότι όσο καιρό το κρατήσεις θα έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο και δε θα το βαρεθείς, εσύ κάνεις κουμάντο στα χρήματά σου. Αλλά αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι σε λίγο καιρό θα έχεις ξεκ@υλώσει (δε λέω ότι θα έχεις βαρεθεί αλλά δεν αρκεί απλά να μη βαριέσαι για να κρατάς τέτοιο αυτοκίνητο) και θα σκέφτεσαι τι καλά που θα ήταν να είχα πάρει κάτι που δε θα ήθελε τόση φροντίδα και πιθανόν έξοδα. Αν πιστεύεις ότι εξακολουθείς να το θες κάνε κάτι άλλο: περίμενε λίγο καιρό (όχι 2 βδομάδες, τουλάχιστον 4-5 μήνες - μη σου πω εξάμηνο, τα 8άρια εκεί θα'ναι μην ανησυχείς). Αν δεις ότι δεν κρατιέσαι τι να σου πω... Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι θα είναι λάθος κίνηση.
-
Φυσικά και να το πάρεις -αν δεν κάνεις πάνω από 15.000 το χρόνο. Απλά βρες ένα καλό.
Η ζωή είναι μικρή και συνήθως μίζερη. Το αμάξι είναι τόσο καλό (αν ξέρεις να το 'χειρίζεσαι' ως μηχανή αλλά και αυτοκίνητο) που αξίζει. Έτσι και εγώ έβαλα ρότρεξ στην 166 μου, πήρα ένα 205 αγωνιστικό με έναν φίλο κάποτε και ακόμη το έχω και ξεδίνω (δυστυχώς δεν τρέχω σε αγώνες) και λέμε το επόμενο αμάξι της γυναίκας μου να είναι ένα Μπράβο Σπορτ με ελεύθερη εξάτμιση από καταλύτη και πίσω και ελεύθερη εισαγωγή (έτσι για να αποκτήσει λίγο χαρακτήρα...). Λίγο καλός στα μαθηματικά να είσαι και ΚΥΡΙΩΣ , να πιάνουν τα χέρια σου ώστε τα περισσότερα να τα κάνεις εσύ, και όλα μπορούν να γίνουν ελεγχόμενα και με έξυπνες παραχωρήσεις. -
Μία 'περιπέτεια' με μεταχειρισμένο RX-8 θα είχε νόημα αν κάποιον τον ενδιαφέρει η οδήγηση ενός σπορ αυτοκινήτου με πίσω κίνηση. Αν κατάλαβα καλά αυτό δεν υπάρχει και κίνητρο είναι η εμφάνιση του RX-8.
Υπάρχουν διάφορα όμορφα μικρά με σπορ εμφάνιση. Καλύτερα ο φίλος να σκεφθεί κι εναλλακτικές λύσεις με αυτά που θα έβαζε παρακάτω από την κορυφή στη λίστα του. Το λιγότερο, να μην σκέπτεται τη βενζίνη για το πόσες βόλτες θα πάει.
-
χωρις την βοηθεια σας θα ειχα κανει μεγαλο σφαλμα. Τελικα δεν το πηρα γιατι η συμπιεση δεν ηταν στα επιπεδα που μου ειπαν και αλλοι εκτος απο εσας για ενα μεταχειρισμενο rx8:
μου ειχαν πει πως ενα μεταχειρισμενο στα 115 χλμ επρεπε τουλαχιστον η συμπιεση να ειναι γυρω στο 7 χωρις μεγαλη αποκλιση στους 2 ροτορες
τελικα ηταν:6 kpa στον πρωτο και 6.3 στον δευτερο...
και πηρα την αποφαση να μην ρισκαρω... ευχαριστω και παλι για τελευταια φορα. ολες οι πληροφοριες σας ηταν πολυ αναγκαιες (ειδικα για μενα που δεν ειχα χαμπαρι απο βανκελ) -
Ο χρήστης Marios Ko έγραψε:
χωρις την βοηθεια σας θα ειχα κανει μεγαλο σφαλμα. Τελικα δεν το πηρα γιατι η συμπιεση δεν ηταν στα επιπεδα που μου ειπαν και αλλοι εκτος απο εσας για ενα μεταχειρισμενο rx8:μου ειχαν πει πως ενα μεταχειρισμενο στα 115 χλμ επρεπε τουλαχιστον η συμπιεση να ειναι γυρω στο 7 χωρις μεγαλη αποκλιση στους 2 ροτορες
τελικα ηταν:6 kpa στον πρωτο και 6.3 στον δευτερο...
και πηρα την αποφαση να μην ρισκαρω... ευχαριστω και παλι για τελευταια φορα. ολες οι πληροφοριες σας ηταν πολυ αναγκαιες (ειδικα για μενα που δεν ειχα χαμπαρι απο βανκελ)Μεγάλο σφάλμα θα κάνεις αν το επόμενο που βρεις έχει συμπίεση 7 και το πάρεις..
-
6kPa; Μήπως 600kPa;
-
Καλημέρα στο φόρουμ, να ρωτήσω και γω με τη σειρά μου, καθώς βλέπω ότι πωλούνται σε πολύ καλές τιμές rx8 με καλή συμπίεση, >7. Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος ενδοιασμός μου είναι η κατανάλωση, παρά η συντήρηση. Το αέριο το έχει δοκιμάσει κανείς; Έχω διαβάσει ότι κάποιοι έχουν βάλει, αλλά κάποια γνώμη από κάποιον που να το δοκιμάσε για καμιά 50χιλ χλμ δεν έχω ακούσει. Θα ήθελα πολύ να μάθω από κάποιον με εμπειρία αν το αέριο δεν συμβαδιζει με τίποτα με το rx8.
-
Ο χρήστης kickass έγραψε:
Καλημέρα στο φόρουμ, να ρωτήσω και γω με τη σειρά μου, καθώς βλέπω ότι πωλούνται σε πολύ καλές τιμές rx8 με καλή συμπίεση, >7. Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος ενδοιασμός μου είναι η κατανάλωση, παρά η συντήρηση. Το αέριο το έχει δοκιμάσει κανείς; Έχω διαβάσει ότι κάποιοι έχουν βάλει, αλλά κάποια γνώμη από κάποιον που να το δοκιμάσε για καμιά 50χιλ χλμ δεν έχω ακούσει. Θα ήθελα πολύ να μάθω από κάποιον με εμπειρία αν το αέριο δεν συμβαδιζει με τίποτα με το rx8.Δεν έχεις ακούσει γιατί άντε να είναι 2-3 τα RX8 με αέριο που να έχουν κάνει τόσα πολλά χλμ, και δεν νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες τους είναι εδώ στο 4TF. Και μάλιστα χωρίς να συμβεί κάτι απρόοπτο. Στο κάτω-κάτω, αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που εξ'ορισμού καίει για να πάει, και θες να του κόψεις αυτό το 'κουσούρι' του ? Ενώ γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας του wankel (υψηλές θερμοκρασίες, αναγκαία λίπανση κλπ) ?
Επειδή είχα RX8 για κοντά 6 χρόνια, και παρόλες τις χοντράδες και τις άστοχες γενικεύσεις που έχουν γραφτεί εδώ μέσα, είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, που ούτε ακριβά ανταλλακτικά έχει, ούτε δύσκολα και ακριβά services (για την ακρίβεια, τα services του είναι πάμφθηνα), ούτε θέλει βουντού για να δουλεύει στην εντέλεια. ΑΛΛΑ πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα έχεις μέση κατανάλωση τριγύρω στο 15lt/100χλμ, είτε είσαι εντός πόλης είτε κινείσαι σβέλτα εκτός αυτής. Αν αντέχεις την κατανάλωση, ψάξε, βρες ένα καλό, και πάρτο. Αν όχι, άσε τα αέρια και βρες κάτι αντίστοιχο/παρόμοιο, ίδια ηλικίας και επιδόσεων, με παλινδρομικό μοτέρ, που λογικά θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση.
-
Θα συμφωνήσω με τον ace. Το rx-8 είναι αυτό που είναι και αν μπούμε στη λογική τι θα το ταΐζει ο κάτοχος με στόχο την οικονομία τότε επόμενος σταθμός στο φόρουμ ποιος είναι; Να συζητούμε αν μπαίνει στη ferrari αέριο;
-
Μπουκαλα αεριο δεν χωραει πισω? Μετατροπη σε αεριο τον vankel να τρελαθουμε.
-
παντως θυμαμαι εδω ειχα διαβασει οτι ενας εβαλε αεριο και ηταν πολυ ευχαιστημενος. Μαλιστα βλαβες δεν παθαινει ο κινητηρας απο το αεριο λεει, γιατι εχει αλλη λειτουργια ο βανκερ. Γιατι να μην εχεις ενα υπεροχο αυτοκινητο και ταυτοχρονα να εισαι και οικολογικος;
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον ace. Το rx-8 είναι αυτό που είναι και αν μπούμε στη λογική τι θα το ταΐζει ο κάτοχος με στόχο την οικονομία τότε επόμενος σταθμός στο φόρουμ ποιος είναι; Να συζητούμε αν μπαίνει στη ferrari αέριο; [emoji38]Ferrari υβριδικό, μισό ηλεκτρικό μισό πετάλι
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Kαλησπερα παιδιά....θα ηθελα να ρωτησω σε κατόχους του εν λογο οχηματος με τον μικρο 192 αλογα κινητηρα σε ταχύτητες μεταξύ 120-130 τι κατανάλωση εχετε?
-
Δεν είμαι κάτοχος, αλλά θα σου απαντήσω με μία λέξη: μεγάλη. Το είχα πάρει για test-drive, χειμώνα, σε μέρα με καταρρακτώδη βροχή και επειδή είχα να 'σκοτώσω' μια ώρα, ανεβοκατέβαινα το ποτάμι που δεν είχε κίνηση (βραδάκι πριν από 15 χρόνια) από το ΣΕΦ μέχρι τη Βαρυμπομπή και πίσω. Το έκανα 3-4 φορές με πέμπτη σχέση, ταχύτητα περίπου 90-120 χλμ/ώρα επειδή λόγω της βροχής δεν είχα ορατότητα να πάω παραπάνω. Την επομένη μέτρησα κατανάλωση στην αντλία, ήταν 11,5 λίτρα/100 χλμ. Πιο χαλαρά δεν υπήρχε περίπτωση να πάει άνθρωπος, αλλά βέβαια είχα κάνει και μερικά ακόμα χιλιόμετρα στην πόλη, όχι πολλά.
Από την άλλη, όσο και να καίει, χαίρεσαι να το οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο. -
Σε εθνική με διατήρηση της ταχύτητας (cruising ) και αν χρειαστεί με απαλές επιταχύνσεις στα 120-130 ΚΜ/Ω θα είσαι στα 11,0-12,0 λιτ/100κμ, δοκιμασμένο πολλές φορές (εννοείται ο κινητήρας σε άψογη κατάσταση) βοηθάει πολύ ένα scangauge μην ακούς τι λένε οι μη κάτοχοι (δεν εννοώ τον παραπάνω), μέσα στην πόλη (Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα είσαι 16,5-18,5 λιτ/100Κμ) πάντα για το 192άρι και 18άρες,
-
Υπάρχει πλέον πολλή τεχνογνωσία και βάζουν προηγμένα συστήματα υγραερίου στα 8άρια. Με δαύτα, το κόστος κίνησης πέφτει στο μισό και γίνεται πολύ ανθρώπινο για τον χαρακτήρα της κατασκευής. Μπόνους τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Ναι βρε παιδί μου, αλλά θα πάρεις ένα αυτοκίνητο με έναν κινητήρα εξαιρετικό σε ποιότητα λειτουργείας αλλα και αναξιοπιστία και θα του βάλεις και υγραέριο;
Εγώ πάντως αν ήθελα να κυνηγήσω την τύχη μου θα έπαιζα Τζόκερ ή Λόττο...
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?