-
-
Η διήθηση με ποια ταχύτητα μπορεί να γίνεται; Και σε αυτό λάθος ο δικυκλιστής
-
@dettol said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Νομίζω ότι ήταν τελείως παράνομη, αλλά με τον νέο ΚΟΚ επιτρέπεται αν τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα και το δίκυκλο πάει μέχρι 30χλμ/ώρα
-
@nickthetrib said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Νομίζω ότι ήταν τελείως παράνομη, αλλά με τον νέο ΚΟΚ επιτρέπεται αν τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα και το δίκυκλο πάει μέχρι 30χλμ/ώρα
Νομίζω ότι είναι 20. Πιστεύω ότι το δίκυκλο πήγαινε με αρκετά περισσότερα
-
Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε, χθες το πρωί, στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, όπου 29χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με φορτηγό.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο 54χρονος Βούλγαρος οδηγός και τρία ακόμη άτομα, τα οποία, σύμφωνα με την προανάκριση της Τροχαίας, καθοδηγούσαν τον πρώτο προκειμένου να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.Όπως έγινε γνωστό, η δίωξη που απαγγέλθηκε αφορά τις εξής πράξεις (σε βαθμό κακουργήματος):
- Επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου.
- Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και άνθρωπο, και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου, κατά συναυτουργία.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση
https://www.voria.gr/article/thessaloniki-kakoyrgimatiki-dioxi-stoys-4-syllifthentes-gia-thanatiforo-trohaio-me-thyma -
Από μια απερισκεψία έμπλεξαν 4 άνθρωποι και έχασε την ζωή του άδικα ένας νέος άνθρωπος.
-
Ε σου λέει ο φορτηγατζής και με πορτοκαλί να περάσω αν είναι μέσα στο δρόμο θα σταματήσουν. Που να πάνε… έβαλε και τους άλλους για τροχονόμους και έδεσε το γλυκό. Έκανε και το λάθος του ο αναβάτης…πάει. Συνδυασμός καταστάσεων.
-
Για να έχουμε μια εικόνα του τι ήθελε να κάνει ο φορτηγατζής, ήθελε να κινηθεί στο αντίθετο ρεύμα και να μπει στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται μπροστά από την κάμερα (Καυκάς).
Το ένα άτομο από αυτά που έχουν συλληφθεί φαίνεται από την αρχή του βίντεο να στέκεται μπροστά στο φανάρι και να κάνει σήμα στον φορτηγατζή να κατευθυνθεί προς το μέρος του.
Ο άλλος με την κίτρινη την μπλούζα έπρεπε να βρίσκεται στο απέναντι φανάρι, ώστε να μην ξεκινήσουν μόλις γίνει πράσινο.
Το φορτηγό όπως έρχεται από την Θεσσαλονίκη, δεν χωράει να στρίψει στον χώρο του πάρκινγκ, οπότε έστριψε αριστερά, έκανε αναστροφή και κατευθύνθηκε απέναντι. Προφανώς δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν. Σίγουρα πάντως θα είναι η τελευταία...
-
Μην παίρνεις όρκο.
Ο,τι βολεύει τον φορτηγατζή θα γίνεται.
Νόμος είναι το δίκιο του επαγγελματία. -
Μπορουμε να πουμε οτι θελουμε για τον φορτηγατζη και τους "τροχονομους" του. Οτι εδρασαν παρανομα κτλπ κτλπ. Ηταν τοσο δυσκολο για τον οδηγο του δικυκλου να συμπεριφερθει με απλη λογικη; Δεν περναω με μεγαλη διαφορα ταχυτητας διπλα απο αλλα οχηματα. Και εγω με το αυτοκινητο μου οταν τυχαινει η λωριδα κυκλοφοριιας μου να ειναι αδεια, αλλα η διπλανη να ειναι πηγμενη, δεν οδηγω "πατημενος". Φοβαμαι οτι καποιος, καπου, κατι θα δοκιμασει. Λογω της μεγαλης διαφορας ταχυτητας μας θα μπουμε σε περιπετειες. Το λεω εγω αυτο καθισμενος σε πανω απο ενα τονο λαμαρινα. Ενας οδηγος δικυκλου, που ειναι τελειως απροστατευτος, δεν μπορει να κανει αυτην τη σκεψη;
-
Μπορουμε να πουμε οτι θελουμε για τον φορτηγατζη και τους "τροχονομους" του. Οτι εδρασαν παρανομα κτλπ κτλπ. Ηταν τοσο δυσκολο για τον οδηγο του δικυκλου να συμπεριφερθει με απλη λογικη; Δεν περναω με μεγαλη διαφορα ταχυτητας διπλα απο αλλα οχηματα. Και εγω με το αυτοκινητο μου οταν τυχαινει η λωριδα κυκλοφοριιας μου να ειναι αδεια, αλλα η διπλανη να ειναι πηγμενη, δεν οδηγω "πατημενος". Φοβαμαι οτι καποιος, καπου, κατι θα δοκιμασει. Λογω της μεγαλης διαφορας ταχυτητας μας θα μπουμε σε περιπετειες. Το λεω εγω αυτο καθισμενος σε πανω απο ενα τονο λαμαρινα. Ενας οδηγος δικυκλου, που ειναι τελειως απροστατευτος, δεν μπορει να κανει αυτην τη σκεψη;
Έχω την ίδια ακριβώς απορία. Είμαι από τους πιο προσεκτικους οδηγούς που υπάρχουν, πηγαίνω πιο αργά από χελώνα, διπλοτσεκαρω σε καθε διασταυρωση που εχω stop, ελεγχω συνεχώς τους καθρέφτες, αναβω παντα φλας και παρόλα αυτα μου εχουν τύχει αρκετές παραλίγο συγκρούσεις με δικυκλιστες που οδηγούν σαν να είναι μόνοι τους στο δρόμο, αψηφωντας τα πάντα. Δεν τους νοιάζει η ζωή τους;
-
-
Πω... Τύφλα από το ποτο πρέπει να ήταν ο τύπος. Είχε τουλάχιστον 200 μέτρα ευθείας μπροστά του για να δει το κόκκινο φανάρι και το σταματημένο αυτοκινητο και να αντιδράσει.
Δολοφόνος.
-
@chrisk6 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@babisstinson said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@chrisk6 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Σιγουρα ο φορτηγατζης εχει μπει μεσα στη διασταυρωση με κοκκινο.
Το λαθος δυστυχως του μοτοσυκλετιστη ειναι οτι περναει απο αριστερα και βλεπει πρασινο (λογικα οτι αλλαξε απο κοκκινο) και δεν ειδε το φορτηγο.
Βεβαια αν το φορτηγο ηταν στο φαναρι του δεν θα ειχε συμβει κατι.
Αλλα οπως ειναι πασιγνωστο και πρασινο να δεις δεν περνας ετσι μια διασταυρωση.
Υπαρχουν πολλοι μ@λακες που καινε τα φαναρια πανω στις αλλαγες.
Κριμα νεος ανθρωπος...Είδα το βίντεο πολλές φορές. Ο μοτοσικλετιστής έκανε ολέθριo σφάλμα. Βασικά πηγαίνει και καρφώνεται αφρενάριστος, ενώ έχει σταματημένα οχήματα μπροστά του στην λωρίδα του για αρκετά δευτερόλεπτα. Δηλαδή το πιο πιθανό είναι ότι χάζευε.
Να χαζευε δυσκολο. Απο την στιγμη που περνουσε διπλα απο αυτοκινητα και δεν ηταν μονος του στο δρομο. Απλα ειχε εστιασει να περασει αναμεσα(?) ή διπλα απο τα αυτοκινητα και μολις ειδε οτι επεσε σε πρασινο πριν σταματησει συνεχισε χωρις να σκεφτει οτι μπορει καποιος να περναει με κοκκινο. Ειναι κλασικη περιπτωση που μας τυχαινει στο δρομο με τη μοτο καθημερινα επειδη βγαινουμε μπροστα στο φαναρι και τυχαινει να αλλαξει σε πρασινο πριν πεσουμε στα φρενα.
Μου έχει τύχει κι εμένα πολλές φορές να ανάψει πράσινο πριν φρενάρω, αλλά κοιτάω πάντα στην διασταύρωση ποιος μπορεί να πεταχτεί με κόκκινο. Ο άνθρωπος εδώ δεν μπορεί να μην είδε τα αυτοκίνητα να κόβουν ούτε την νταλίκα. Γιατί μπροστά του κόβουν τα αυτοκίνητα, δεν είναι ότι ήταν σταματημένα και πήγε απλά να κάνει διήθηση.
Για τον άλλο που πήγε και καρφώθηκε σε σταματημένο αυτοκίνητο στην Βουλιαγμένης, τι να πει κανείς, δολοφονική αμέλεια. Μακάρι να τιμωρηθεί παραδειγματικά βάση του νέου ΚΟΚ, στέρησε την ζωή από έναν άνθρωπο.
-
Οχι οτι τον δικαιολογει, αλλα υπαρχει περιπτωση το οχημα της 64χρονης να ειχε μεινει σταματημενο ενω ειχε αναψει ωρα το πρασινο φαναρι;
Βλεπω οτι περναει αερα απο δεξια της μηχανακι, οτι στο απεναντι ρευμα διερχονται κανονικα αυτοκινητα και οτι στον παραδρομο, το φαναρι των πεζων ειναι κοκκινο (συνηθως φαναρι πεζων για παραδρομο και κυριως δρομο αναβουν μαζι) -
Και πράσινο να ήταν το φανάρι, πάλι σταματημένο ήταν, μια ευθεία είναι ο δρόμος, άλλος δεν υπήρχε, κάποια στοιχειώδη προσπάθεια αποφυγής θα μπορούσε να κάνει.
-
@tgd said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Και πράσινο να ήταν το φανάρι, πάλι σταματημένο ήταν, μια ευθεία είναι ο δρόμος, άλλος δεν υπήρχε, κάποια στοιχειώδη προσπάθεια αποφυγής θα μπορούσε να κάνει.
Απ οτι ειδα πιστευω οτι ηθελε να την κανει αλλα αργησε, ποτο ή κατι αλλο δε ξερω, ο τροπος που εφυγε αριστερα μετα το μπαμ.
-
Η μία δε ξεκίνησε με πράσινο φανάρι (πρόβλημα υγείας, πρόβλημα αυτοκινήτου, κινητό?), ο άλλος πήγαινε άνετος με τα όσα (κινητό, ποτό?)...
Το ποσοστό συμμετοχής κάθε παράγοντα στο τροχαίο αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες... Σίγουρα σε δρόμο που η αριστερή και η δεξιά λωρίδα είναι άδειες, δεν πάμε να πέσουμε σε αμάξι στη μεσαία (αν το έχουμε δει).
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#