-
@parikon said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εγώ έχω την εξής απορία: Βλέπω στα τεστ της euro ncap πλαϊνή σύγκρουση με 60χλμ και εχουν ελάχιστη παραμόρφωση προς τα μέσα σε αμάξι της τελευταίας 5ετιας. Η απορία μου είναι με καινούριο Octavia θα ζούσε τώρα ο άνθρωπος; Επίσης αν είχε καινούριο αμάξι η τύπισσα θα φρέναρε από μόνο του και θα μείωνε ταχύτητα.
Κατα τη γνώμη μου πρέπει να σταματήσουν να δίνουν επιδοτήσεις μόνο για πανάκριβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά να κοιτάξουν να δωσουν δρομο όλα τα σάπια 15+ για να πάρει ο κόσμος ασφαλή αυτοκίνητα.Το σύστημα αυτόματης πέδησης και προειδοποίησης σύγκρουσης πιθανόν θα είχε αποτρέψει το ατύχημα. Το έχω μόνιμα ενεργοποιημένο για υποβοήθηση και κάνει θαύματα. Θα έπρεπε να είναι μόνιμα ενεγοποιημένο στα νέα αυτοκίνητα, ρυθμίζεις τον βαθμό ευαισθησίας και την απόσταση ενεργοποίησης της αυτόματης πέδησης. Αναγνωρίζει ακόμη και πιθανή διέλευση πεζού.
Η επιδότηση θα έπρεπε να δίνεται για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων και όχι μόνο στα ηλεκτρικά, αλλά δυστυχώς αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. -
@nmsm2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εγώ έχω την εξής απορία: Βλέπω στα τεστ της euro ncap πλαϊνή σύγκρουση με 60χλμ και εχουν ελάχιστη παραμόρφωση προς τα μέσα σε αμάξι της τελευταίας 5ετιας. Η απορία μου είναι με καινούριο Octavia θα ζούσε τώρα ο άνθρωπος; Επίσης αν είχε καινούριο αμάξι η τύπισσα θα φρέναρε από μόνο του και θα μείωνε ταχύτητα.
Κατα τη γνώμη μου πρέπει να σταματήσουν να δίνουν επιδοτήσεις μόνο για πανάκριβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά να κοιτάξουν να δωσουν δρομο όλα τα σάπια 15+ για να πάρει ο κόσμος ασφαλή αυτοκίνητα.Το σύστημα αυτόματης πέδησης και προειδοποίησης σύγκρουσης πιθανόν θα είχε αποτρέψει το ατύχημα. Το έχω μόνιμα ενεργοποιημένο για υποβοήθηση και κάνει θαύματα. Θα έπρεπε να είναι μόνιμα ενεγοποιημένο στα νέα αυτοκίνητα, ρυθμίζεις τον βαθμό ευαισθησίας και την απόσταση ενεργοποίησης της αυτόματης πέδησης. Αναγνωρίζει ακόμη και πιθανή διέλευση πεζού.
Η επιδότηση θα έπρεπε να δίνεται για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων και όχι μόνο στα ηλεκτρικά, αλλά δυστυχώς αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.ουτε για αστειο
δεν ειναι φτιαγμενο για τετοιες καταστασεις
αντε να εκοβε λιγακι τη φορα
στα αποδελοιπα συμφωνος -
@gatoz said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Η επιδότηση θα έπρεπε να δίνεται για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων και όχι μόνο στα ηλεκτρικά, αλλά δυστυχώς αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.ουτε για αστειο
στα αποδελοιπα συμφωνοςτουλαχιστον δεν θα επεφτε πανω αφρεναριστη με ολη την ορμη. Πιστευω επισης οτι θα ειχε τεραστια διαφορα στο τελικο αποτελεσμα.
-
ουτε για αστειο
στα αποδελοιπα συμφωνοςΚαι όμως είναι πολύ αποτελεσματικό με τα updates ο αλγόριθμος του βελτιώνεται και λειτουργεί εξαιρετικά, σίγουρα δεν θα προλάβαινε να ακινητοποιήσει με 100 χλμ., απαιτεί μεγάλη απόσταση και νηφαλιότητα, αλλά σίγουρα θα ελάττωνε την ταχύτητα από τα 100 στα 70 χλμ (και μπορεί να την γλίτωνε ο οδηγός ταξί) υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι όταν ενεργοποιηθεί η αυτόματη πέδηση δεν τσαρουχώνεις το γκάζι, οπότε στην περίπτωση αυτή καθώς ελαττώνει ταχύτητα παρακάμπτεται η αυτόματη πέδηση γιατί η απότομη πίεση του πεντάλ γκαζιού δίνει την εντολή να παρακαμφθεί λόγω υποτιθέμενης έκτακτης ανάγκης λ.χ. αποφευκτικού ελγιμού.
-
Όταν θα τον "έπιανε" το ραντάρ θα ήταν πάρα πολύ αργά , καθώς έρχεται από κάθετη οδό και η ίδια είχε μεγάλη ταχύτητα.
Θα προλάβαινε να κόψει ελάχιστη ταχύτητα πιστεύω και εγώ, η κατάσταση δεν είναι όμοια με τις κλασσικές που πας με 40 και διαβάζει το ραντάρ κάποιον ο οποίος από στάση πάει να σου "χωθεί" , εδώ και τα δύο οχήματα κινούνταν ταυτόχρονα σε σχετική "τυφλή" γωνία του ραντάρ. -
@alexandros-k said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Κι αν ηταν με μηχανακι και 100χαω μαλλον παλι θα ζουσε ο οδηγος
Αρα παιζει ρολο και η μαζα και η ταχυτητα , οπως σωστα ειπωθηκεΣωστα, όπως τα λές ειναι. Και το έχω βιώσει, όταν έπεσε μηχανή με 90χαω στο Γκολφ μου, παραβιάζοντας το κόκκινο, το πάλε ποτέ 1995.
-
@civil357 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Όταν θα τον "έπιανε" το ραντάρ θα ήταν πάρα πολύ αργά , καθώς έρχεται από κάθετη οδό και η ίδια είχε μεγάλη ταχύτητα.
Θα προλάβαινε να κόψει ελάχιστη ταχύτητα πιστεύω και εγώ, η κατάσταση δεν είναι όμοια με τις κλασσικές που πας με 40 και διαβάζει το ραντάρ κάποιον ο οποίος από στάση πάει να σου "χωθεί" , εδώ και τα δύο οχήματα κινούνταν ταυτόχρονα σε σχετική "τυφλή" γωνία του ραντάρ.μα αυτο ακριβως
πρεπει να ειναι κλασματα του δευτερολεπτου πριν αντιληπτη η παρουσια του ταξι οποτε οτι τσαρουχωμα και να γινει δεν.... -
Θα προλάβαινε να κόψει ελάχιστη ταχύτητα πιστεύω και εγώ, η κατάσταση δεν είναι όμοια με τις κλασσικές που πας με 40 και διαβάζει το ραντάρ κάποιον ο οποίος από στάση πάει να σου "χωθεί" , εδώ και τα δύο οχήματα κινούνταν ταυτόχρονα σε σχετική "τυφλή" γωνία του ραντάρ.Από την εμπειρία μου πιάνει πιθανή πορεία ακόμη και σε διασταυρώσεις, μου έχει δώσει οπτική και ηχητική ένδειξη σε πιθανή διέλευση πεζού πριν μπει σε διασταύρωση, διάβασε την πορεία του κατά την διέλευση από το αντίθετο ρεύμα στη νησίδα οπότε ο αλγόριθμος έδωσε πιθανή διέλευση στο ρεύμα πορείας μου. Η ανταπόκριση του συστήματος είναι ακαριαία, δεν ακινητοποιεί για να μην σκοτωθείς εσύ και ο οδηγός που ακολουθεί αλλά ελαττώνει ταχύτητα, και δίνει δυνατότητα είτε να αποφύγεις ατύχημα είτε να μην σκοτωθείς είτε σκοτώσεις κάποιον άλλο. Στην περίπτωση του ταξιτζή, πιστεύω ότι θα προλάβαινε να μειώσει αυτόματα την ταχύτητα έστω και κατά 30χλμ.
-
Θα προλάβαινε να κόψει ελάχιστη ταχύτητα πιστεύω και εγώ, η κατάσταση δεν είναι όμοια με τις κλασσικές που πας με 40 και διαβάζει το ραντάρ κάποιον ο οποίος από στάση πάει να σου "χωθεί" , εδώ και τα δύο οχήματα κινούνταν ταυτόχρονα σε σχετική "τυφλή" γωνία του ραντάρ.Από την εμπειρία μου πιάνει πιθανή πορεία ακόμη και σε διασταυρώσεις, μου έχει δώσει οπτική και ηχητική ένδειξη σε πιθανή διέλευση πεζού πριν μπει σε διασταύρωση, διάβασε την πορεία του κατά την διέλευση από το αντίθετο ρεύμα στη νησίδα οπότε ο αλγόριθμος έδωσε πιθανή διέλευση στο ρεύμα πορείας μου. Η ανταπόκριση του συστήματος είναι ακαριαία, δεν ακινητοποιεί για να μην σκοτωθείς εσύ και ο οδηγός που ακολουθεί αλλά ελαττώνει ταχύτητα, και δίνει δυνατότητα είτε να αποφύγεις ατύχημα είτε να μην σκοτωθείς είτε σκοτώσεις κάποιον άλλο.
Σε αυτό που λες έχεις δίκιο , αλλά στην περίπτωση τη συγκεκριμένη , αν ισχύει ότι πήγαινε με 100 , τότε διέσχισε τα μέτρα που είχε "ορατότητα" το σύστημα σε κλάσματα δευτερολέπτου .
Θεωρώ ότι θα ήταν αδύνατο να προλάβει να κάνει κάτι τόσο ουσιώδες που να αποτρέψει το θανατηφόρο.
Τώρα αν ήταν κανένα πανάκριβο σύστημα με 360 μοίρες κάμερα , δε ξέρω , αλλά και πάλι , ο χρόνος αντίδρασης είναι απειροελάχιστος -
νομιζω συμφωνουμε ολοι ομως, οτι ενα τετοιο συστημα ειναι καλυτερα να υπαρχει, παρα να μην υπαρχει. Απο τη στιγμη μαλιστα, που ειναι υποχρεωτικο σε ολα τα οχηματα που εχουν κατασκευαστει απο καποια χρονολογια και μετα. Στην ελλαδα του μεσο ορου στολου των 17 ετων, αυτα ειναι πολυτελειες ομως.
-
Τα συστήματα αυτά είναι για μια στιγμή απροσεξίας. Όχι για να μπαίνουμε λιάρδα και να περιμένουμε να σώσουν τον κάθε κακομοίρη που θα βρεθεί μπροστά μας.
Αν έχεις πιει, πάρε ταξί... oh wait...
-
Καθημερινά στους δρόμους που οδηγούμε ζούμε από καθαρή τύχη.
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Η ενέργεια που μεταφέρεται σε μια σύγκρουση περιγράφεται απο τον παρακάτω τύπο: https://el.wikipedia.org/wiki/Κινητική_ενέργεια
Εξ' ορισμού λοιπόν η μεταφορική κινητική ενέργεια ενός σώματος στη Κλασική Μηχανική ισούται με:
Ανάλογη λοιπόν του τετραγώνου της ταχύτητας και της μισής μαζας του αυτοκινήτου μια και μιλάμε για τροχαία , αρα η ταχύτητα είναι το καθοριστικό μέγεθος που κρίνει το αποτέλεσμα γι'αυτό υπάρχουν όρια ταχύτητος
Μια μικρή διόρθωση μόνο. Η κινητική ενέργεια είναι ευθέως ανάλογη της μάζας βάσει του τύπου. Ο συντελεστής 1/2 πάει στο γινόμενο, όχι στη μάζα αποκλειστικά. Οπότε, αν π.χ. έχουμε διπλάσια μάζα, διπλάσια θα είναι και η κινητική ενέργεια.
Στα υπόλοιπα -και επί της ουσίας- συμφωνούμε.
-
Να το ειχε σωσει αποκλειεται. Να ειχε κοψει κατι λιγα σιγουρα.
Προφανως και θα ηταν καλυτερα εχοντας αυτο το συστημα.
Το AEB αναβαθμιζεται με τα χρονια...αλλα υπαρχουν πολλα αυτοκινητα ανω των 10 ετων που δεν... -
Ένα σωστό σύστημα θα έβλεπε επίσης ότι πλησιάζεις σε κόκκινο και ότι πας πάνω από το όριο, αλλά αυτό για το μέλλον.
-
-
Αυτό που σχολίασε ο σιβιλ πιστεύω πως συμβαίνει, όλο το χάος που ζούμε στους δρόμους, το παρκάρισμα που αφήνει με το ζόρι ένα ρεύμα και κάνει ΟΛΕΣ τις γωνίες τυφλες, ότι εκατοντάδες φορτηγά κατεβάζουν όσες παλέτες όπου θέλουν ό,τι ώρα να ναι, ότι γίνονται σκαπτικες εργασίες live με την κυκλοφορία να ρέει γύρω, ότι σαν αποτέλεσμα αυτών κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει χωρίς κανένα σεβασμό σε φανάρια, σήματα, κλπ. ότι κυκλοφορούν χιλιάδες πιωμένοι όλες τις ώρες και τις αργίες βραδιά είναι περισσότεροι οι φτιαγμένοι απ τους ξενερωτους, είναι όλα αυτά αποτέλεσμα πελατειακής αντιμετώπισης των υπευθύνων τοπικών αρχών, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία λογοδοσία ή τιμωρία. Η δολοφόνος σε λίγο καιρό θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή της και θα πίνει για να ξεχάσει αυτό που έζησε...
-
@gatoz said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Θα προλάβαινε να κόψει ελάχιστη ταχύτητα πιστεύω και εγώ, η κατάσταση δεν είναι όμοια με τις κλασσικές που πας με 40 και διαβάζει το ραντάρ κάποιον ο οποίος από στάση πάει να σου "χωθεί" , εδώ και τα δύο οχήματα κινούνταν ταυτόχρονα σε σχετική "τυφλή" γωνία του ραντάρ.μα αυτο ακριβως
πρεπει να ειναι κλασματα του δευτερολεπτου πριν αντιληπτη η παρουσια του ταξι οποτε οτι τσαρουχωμα και να γινει δεν....Θα είχε πιάσει ίσως τα προπορευόμενα οχήματα, αν δεν κάνω λάθος προηγούνται 3-4 οχήματα
-
Το κράτος δε κάνει ως συνήθως τίποτα,οι ελληνες ειναι ζώα και ετσι φτασαμε να εχουμε ενα δυστύχημα των τεμπών κάθε μηνα ...Χωρίς να ασχολείται και κανένας βέβαια.
-
Ζώα είμαστε , αλλά όπως μάθαμε να μην καπνίζουμε στην αναμονή του νοσοκομείου πχ, ή να φοράμε ζώνη ( νομίζω ότι η πλειοψηφία φοράει) , έτσι πρέπει να μάθουμε να βάζουμε ζώνη στο ταξί , να μη σφάζουμε κόκκινα , να μειωθούν οι πιωμένοι και λοιπά. Τουλάχιστον αν μειωθούν .
Εγώ πιστεύω ότι ως λαός υπήρξαμε μέχρι κάπου το 2000 περισσότερο ζώα απ' ότι σήμερα ( σε πολλά), αλλά με το "μαστίγιο" μάθαμε και κάτι...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#