-
Νόμιζα ότι τα μάτια μας πρέπει να τα έχουμε στον δρόμο και όχι στα όργανα..
-
Από την άλλη όμως τα όργανα πρέπει να είναι ευδιάκριτα ώστε με κλεφτή ματιά να δεις άμεσα αυτό που θες και όχι να τα ψάχνεις. Και φυσικά πρέπει να κοιτάζει κάποιος τα όργανα, ταχύτητα, στάθμη καυσίμου είναι τα πιο απαραίτητα. Αν δεν ήταν δε θα τα βάζανε στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού.
Τώρα για το i cockpit δεν το έχω δει πως είναι αλλά εξ αρχής ακουγόταν γενικά ότι δεν είναι και τόσο εργονομικό. Για να μην έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο για μια mercedes πχ ή ένα mazda μάλλον κάτι δεν πάει και τόσο σωστά.
-
Στο 3008 είναι μια χαρά.
-
@lap said in Peugeot 208:
Όχι ότι δεν είναι πολυ καλό αυτοκίνητο. Αλλά αυτό το κρίνουμε εμείς. Όχι οι πωλήσεις.
Μόνο τα τουότα εφ´εξής θα κρίνονται βάση του μεγέθους πωλήσεων!
-
Σε αυτό συμφωνώ. Άλλο η Toyota
-
Μάλλον στην Ελλάδα είμαστε πιο εύσωμοι από τους Ευρωπαίους...
Νο1 σε πωλήσεις για το '22;Και για να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον ... Από τα 200.000 208 που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το '22 , τα 88.000 ήταν στην αγορά της Γαλλίας.
1ο στη Γερμανία το Golf, 2o το Tiguan
1o στην Ισπανία το Tuscon, 2o το Sandero
1o στην Ιταλία το panda, 2o το Ypsilon (τι πίνουν οι γείτονες)Shall I go on?
Το 1ο μη γαλλικό αυτοκίνητο στο top της Γαλλίας είναι μετά τη 10αδα...
Καλά οι Γάλλοι ξέρουμε ότι πίνουν πολύ. -
Το i-cockpit είναι εντυπωσιακό και επίσης εντυπωσιακά άβολο και αντι-εργονομικό. Φύσικά κανείς δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες στην πλειοψηφία των αγοραστών και φυσικά δεν μπορεις να το καταλάβει με ένα TD.
-
A συγγνώμη, το καλύτερο το βάζω χωριστά...
2ο στην Ουγγαρία μετά από 6 χρόνια στην κορυφή το Vitara, 1o το Scross. XA. Ορίστε, πρώτο σε πωλήσεις για το 2022. Ε @lap ?bottomline οι πωλήσεις δεν λένε την αλήθεια. Μπείτε, οδηγείστε το 208. Αν βολεύεστε, πάσο, είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο.
Αν σας λείπουν τα κουκιά, βάλτε παραπάνω δόσεις ΜΗΝ πάρετε το 75άρι μοτέρ. Με 3 άτομα φορτωμένο χειμώνα και ζορίζεται σε ανηφόρα 3η. Που να μπει και A/C το καλοκαίρι... Τόσο αργό σύγχρονο αυτοκίνητο, μόνο το Polo MPI θυμάμαι να χω συχτηρίσει.
@fanis75 said in Peugeot 208:
φυσικά δεν μπορεις να το καταλάβει με ένα TD.
Εγώ το κατάλαβα the hard way στο 2008, έχοντας παρκάρει στο τέλος με το τιμόνι 90°, χτύπησα το μπούτι μου για να βγω.
-
@antonakis said in Peugeot 208:
Και για να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον ... Από τα 200.000 208 που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το '22 , τα 88.000 ήταν στην αγορά της Γαλλίας.
1o στην Ιταλία το panda, 2o το Ypsilon (τι πίνουν οι γείτονες)Αν σου κάνει εντυπωση που από τα 206.816 peugeot 208 τα 88.812 ειναι στη Γαλλία τότε τι έχεις να πεις για τα γερμανικα μοντέλα όπως το golf που απο τις 177.203 πωλήσεις οι 84.282 έγιναν στην Γερμανιά... Η για τα ιταλικα όπως το Panda που από τις 124.952 πωλήσεις του, οι 105.384 έγιναν στην Ιταλία ..
-
@giocitroen91 said in Peugeot 208:
@antonakis said in Peugeot 208:
Και για να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον ... Από τα 200.000 208 που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το '22 , τα 88.000 ήταν στην αγορά της Γαλλίας.
1o στην Ιταλία το panda, 2o το Ypsilon (τι πίνουν οι γείτονες)Αν σου κάνει εντυπωση που από τα 206.816 peugeot 208 τα 88.812 ειναι στη Γαλλία τότε τι έχεις να πεις για τα γερμανικα μοντέλα όπως το golf που απο τις 177.203 πωλήσεις οι 84.282 έγιναν στην Γερμανιά... Η για τα ιταλικα όπως το Panda που από τις 124.952 πωλήσεις του, οι 105.384 έγιναν στην Ιταλία ..
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Στο top 50 της Γερμανίας για το 22, το πρώτο γαλλικό είναι το Νο 46 και είναι το Sandero!!! H αναφορά έγινε για να δείξει ότι σε όλες τις χώρες προτιμούν τις εγχώριες παραγωγές... Όπως αγγλία 1ο το QQ. 2ο το Corsa που αν πωλούνταν με σήμα Opel δε θα το κοίταζε κανείς.
Γάλλοι και Γερμανοί από τους πιο εθνικιστές... γνωστό.
Ελβετία όμως που έχουν και κανά φράγκο 1ο το Yaris, 2o το Model Y...
Για τους Ιταλούς παραξενεύομαι. Νόμιζα ότι ήταν καλύτερα οικονομικά.
-
Μη δίνετε και πολύ βάση τι πουλάει έξω , παρα μόνο από φιλολογικό ενδιαφέρον. Π.χ. το γιάρις αποσύρθηκε από την αμερικάνικη αγορά γιατί δεν πούλαγε , στο τέλος του όσο υπήρχε ήταν βασισμένο στο μάζντα 2, το δε 208 δεν υπάρχει καν . Τι λένε αυτές οι πωλήσεις για το Φίτσουλα του διπλανού διαμερίζματος που τα ζαχαρώνει;
Μία είναι η σωστή απάντηση: τίποτα απολύτως. -
This post is deleted! -
Καταπληκτικό αυτοκίνητο το kei car και κουκλάκι.
Κατά τα άλλα στην Ιαπωνία τα kei cars πουλάνε διότι έχουν ειδικά φορολογικά κίνητρα και διότι στα σπίτια τους έχουν δικαίωμα θέσης πάρκινγκ με συγκεκριμένες διαστάσεις όπου εκεί τα kei cars χωρούν άνετα.
Εάν πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογήσουμε τις πωλήσεις ως βαρόμετρο ποιότητας ενός αυτοκινήτου τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε σε αγορές που δεν έχουν αυτοκινητοβιομηχανίες, και που έχουν διαθέσιμες ως προτάσεις όλα τα μοντέλα της κατηγορίας που εξετάζουμε. Δηλαδή να ελαχιστοποιήσουμε τις ανεξάρτητες ποιοτικες και μη μεταβλητές που επηρεάζουν το αποτέλεσμα.
Άλλωστε και η suzuki θεωρεί την αγορά μας ως τέτοια και την έχει θέση ως βαρόμετρο για την διαμόρφωση του στρατηγικού της σχεδιασμού.
-
Πραγματικά απορώ με το πόση σημασία δίνετε στο πώς βλέπεις τα όργανα στα Πεζώ, αν κόβει το μισό ταμπλό, αν το βλέπεις ανάμεσα κλπ. Αφού μπροστά κοιτάω, στο παρμπρίζ και φαίνονται και οι βελόνες. Δεν κοιτάω ανά πάσα στιγμή να δω αν άναψε κανένα λαμπάκι ξέρω γώ.
Εμένα προσωπικά το μόνο που με ενόχλησε στην αρχή είναι ότι δεν ανεβαίνει αρκετά το τιμόνι. Θα το ήθελα πιο ψηλά, τώρα είναι σαν να οδηγάω καρτάκι. Μετά από 1 μήνα το συνήθισα και αυτό, και ούτε στα πόδια μου χτυπάει όταν στρίβω ούτε οτιδήποτε (1.87 ύψος, μακριά χέρια).
Και δεν είμαι fanboy Peugeot, μπεμβεδάκιας από παλιά. -
Έχω την αίσθηση πως το μέγεθος του τιμονιού του 208 είναι σχεδόν ίδιο με του swift.
-
@babisstinson said in Peugeot 208:
Πραγματικά απορώ με το πόση σημασία δίνετε στο πώς βλέπεις τα όργανα στα Πεζώ, αν κόβει το μισό ταμπλό, αν το βλέπεις ανάμεσα κλπ. Αφού μπροστά κοιτάω, στο παρμπρίζ και φαίνονται και οι βελόνες. Δεν κοιτάω ανά πάσα στιγμή να δω αν άναψε κανένα λαμπάκι ξέρω γώ.
Χαχα αυτό που γράφεις ακυρώνει στην ουσία την ρητορική γύρω από το i cockpit το οποίο σχεδιάστηκε για να μπορεί ο οδηγός να έχει συνεχή και εύκολη ορατότητα προς τον πίνακα οργάνων. Συμφωνούν μαζί σου και οι υπερασπιστές του....χαχαχαχαχα
Αν είναι να μη μπορείς να τον δεις ανά πάσα στιγμή τότε δεν έχει νόημα ύπαρξης παρά μονάχα την εντυπωσιακή σχεδίαση του πάνω μέρους του ταμπλό
-
Αν είναι να μη μπορείς να τον δεις ανά πάσα στιγμή τότε δεν έχει νόημα ύπαρξης παρά μονάχα την εντυπωσιακή σχεδίαση του πάνω μέρους του ταμπλό
Το νόημα της ύπαρξης είναι το design ως usp και ο εντυπωσιασμός. Οι Γάλλοι έτσι και αλλιώς είναι τσακωμένοι με την εργονομία εδώ και 10ετίες, πάντα προσπαθούσαν για κάτι διαφορετικό ή/και εντυπωσιακό, αλλά ποτέ για κάτι εργονομικό, δεν είναι της φιλοσοφίας τους.
-
Μα το concept είναι ότι είναι τόσο ψηλά ο πίνακας που τον έχεις μπροστά στα μάτια σου ενώ οδηγείς.. έχει πλεονεκτήματα, και παραλλαγές του ιδίου concept έχουν γίνει πολλές από πολλές εταιρείες.
Για τις πωλήσεις τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, μάλλον δεν παρακολουθείς το φόρουμ. Ο Δούρειος ίππος της PSA στη Γερμανία και Γερμανοκρατούμενς χώρες είναι η Opel.
Φίλος μου ερευνητής που δουλεύει στην Skoda (Τσέχος), έπαθε πλάκα με το 2008 προ-πέρυσι που είχαμε πάει διακοπές μαζί! Πουλάει κάτι ψιλά η Peugeot εκεί βέβαια, αλλά μου έλεγε ότι δεν είναι κάν στις πρώτες επιλογές κανενός. Ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ σε αντιπροσωπεία Peugeot..
-
@fanis75 said in Peugeot 208:
Το νόημα της ύπαρξης είναι το design ως usp και ο εντυπωσιασμός. Οι Γάλλοι έτσι και αλλιώς είναι τσακωμένοι με την εργονομία εδώ και 10ετίες, πάντα προσπαθούσαν για κάτι διαφορετικό ή/και εντυπωσιακό, αλλά ποτέ για κάτι εργονομικό, δεν είναι της φιλοσοφίας τους.
Δεν ήταν έτσι πάντοτε. Δηλαδή ήταν πάντα παράξενοι αλλά πλεον με το i cockpit σε μικρά αυτοκίνητα πέρασαν ένα όριο όπου στην ουσια ακυρώνουν τον πίνακα οργάνων.
-
@dublin said in Peugeot 208:
Μα το concept είναι ότι είναι τόσο ψηλά ο πίνακας που τον έχεις μπροστά στα μάτια σου ενώ οδηγείς.. έχει πλεονεκτήματα, και παραλλαγές του ιδίου concept έχουν γίνει πολλές από πολλές εταιρείες.
Για τις πωλήσεις τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, μάλλον δεν παρακολουθείς το φόρουμ. Ο Δούρειος ίππος της PSA στη Γερμανία και Γερμανοκρατούμενς χώρες είναι η Opel.
Φίλος μου ερευνητής που δουλεύει στην Skoda (Τσέχος), έπαθε πλάκα με το 2008 προ-πέρυσι που είχαμε πάει διακοπές μαζί! Πουλάει κάτι ψιλά η Peugeot εκεί βέβαια, αλλά μου έλεγε ότι δεν είναι κάν στις πρώτες επιλογές κανενός. Ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ σε αντιπροσωπεία Peugeot..
Ως ιδέα είναι πολύ έξυπνη, ως εφαρμογή στα 208-2008 είναι επιπόλαιη.
Σίγουρα ο φίλος σου δεν θα είναι σχεδιαστής εσωτερικού και εργονομίας.
Το τελευταίο πάντως επιχείρημα που επικαλείσαι ως επίκληση στην αυθεντία επιβεβαιώνει τον αντίλογο προς εσένα αλλα από την αντίθετη πλευρά. Δηλαδή, ενω κάποιος που έχει κάποιες παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις ( έστω σε κάποιον τομέα της αυτοκίνησης) από τους συμπολίτες του, οι τελευταίοι δεν έχουν τα ίδια κριτήρια με αυτόν στις αγορές τους. Οπότε, γιατί αυτός να κρίνει το 2008 σου με βάση τις επιλογές των συμπολιτών του και τις αγορές τους και όχι σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια;
Συνεχώς πέφτεις σε αντιφάσεις επιχειρημάτων
Peugeot 208