-
@rigas said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
@chrisk6 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
@rigas Βαλε οτι θες σε 10-40 φουλ συνθετικο.
Απο amsoil/red line/motul (300v/7100) και δεν θα εχεις κανενα θεμα.
Μην αγχωνεσαι.Αν εχεις ολοσωμη εξατμιση απλα κανε απαραιτητα μια καυσαναλυση γιατι θα χρειαζεται διορθωσεις.
Από αυτά που λες το 7100 είναι HC λάδι, για τα 300V δεν έβγαλα άκρη έτσι όπως τα λέει στο Safety Data sheet στο πεδίο 3 Composition.
Για AMSOIL πετάει ένα ξερό classified
Για τα RedLine τα οποία με ενδιαφέρουν, στην Motorcycle σειρά δεν το αναλύει επίσης, απλά αναφέρει PAO/ESTER στην γενική σελιδα του λαδιού, αλλά ποσό %% και τι είναι δεν… αναφέρει πουθενά στο Composition στο safety dataΜόνο στην Professional σειρά λέει Composition ότι είναι Group 3/4
Στην Perfomamance PAO 50-70%
Στην Perfomance Euro Series <95% Synthetic Base oil
και στην Racing σειρά ότι γράφει στην PerformanceΚαι το 7100 κ το 300v υπερκαλυπτουν τις προδιαγραφες που αναφερει ο κατασκευαστης στο manual. Οπως κ το 10-40 το χρησιμοποιεις κανονικοτατα. Δεν εχεις κανενα θεμα.
Ειδικα το 300V ειναι το λαδι...οχι οτι με τα αλλα εχεις θεμα.Εχω κανει 103Κ σε Gsxr 1000 τα τελευταια 17 χρονια και με πολυ 5100 (που ειναι κ ημισυνθετικο) και δεν εχει κανει κιχ.
-
Για τα λιπαντικά Dynamax τι γνώμη έχετε?
Επίσης,από λιπαντικά βενζινάδικων(Shell,Avin,EKO,Revoil,BP,Ελιν,ETEKA,Aegean),ποιά θεωρούνται καλά?
Άμα θέλετε τύπο και προδιαγραφές,10w40 και VW 501 01/505 00 ή VW 502 00/505 00... -
@nolimit14 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Επίσης,από λιπαντικά βενζινάδικων(Shell,Avin,EKO,Revoil,BP,Ελιν,ETEKA,Aegean),ποιά θεωρούνται καλά?
Άμα θέλετε τύπο και προδιαγραφές,10w40 και VW 501 01/505 00 ή VW 502 00/505 00...ολα τα λιπαντικα (απο βενζιναδικα) στο ιδιο καζανι βραζουν. το κυριοτερο ειναι να καλυπτουν τα specs του κατασκευαστη και να τα αλλαζεις συχνά
-
@dimitrioskosmas said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Άμα θέλετε τύπο και προδιαγραφές,10w40 και VW 501 01/505 00 ή VW 502 00/505 00...ολα τα λιπαντικα (απο βενζιναδικα) στο ιδιο καζανι βραζουν. το κυριοτερο ειναι να καλυπτουν τα specs του κατασκευαστη και να τα αλλαζεις συχνά
Μιλάμε πάντα για αλλαγή το νωρίτερο 6 μήνες/5000 χλμ,το αργότερο 9 μήνες/7500 χλμ...και ακόμα και αν κάνω λίγα χιλιόμετρα,σε καμία περίπτωση όχι παραπάνω από 1 χρόνο...
Νομίζω ότι σε αυτά τα πλαίσια είμαι ΟΚ...
Υπόψιν τα λιπαντικά της Shell τα έχω δει και σε καταστήματα... -
Άμα θέλετε τύπο και προδιαγραφές,10w40 και VW 501 01/505 00 ή VW 502 00/505 00...η καλή σειρά τους είναι Group 3, τα υπόλοιπα του κιλού.
η ΕΚΟ / AVIN έχει καλή σειρά και η SHELL -
Της shell δεν είναι σε καμία περίπτωση στην ίδια κατηγορία με τα υπόλοιπα, μιλάμε για παγκόσμια αναγνωρισμένο brand που το προτείνουν σαν πρώτης τοποθέτησης μεγάλοι κατασκευαστές πχ bmw
-
Πάντως από βενζινάδικο παίρνεις σε περίπτωση ανάγκης και όχι για τακτική συντήρηση γιατί, τουλάχιστον τα shell τα έχουν πανάκριβα.
-
@thodoris91 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Της shell δεν είναι σε καμία περίπτωση στην ίδια κατηγορία με τα υπόλοιπα, μιλάμε για παγκόσμια αναγνωρισμένο brand που το προτείνουν σαν πρώτης τοποθέτησης μεγάλοι κατασκευαστές πχ bmw
Δεν ειναι μαπα, οπως πολυ νομιζουν τα Ελληνικα λαδια, φτιαχνουν Group III και δεν ξερω αν φτιαχνουν και LTG.
Παντως για τα ΕΚΟ πχ αυτα FORMULA V SAE 5W-30, τα εχω δοκιμασει.
https://www.eko.gr/en/lubricants/for-the-car/gia-to-aftokinito/eko-megatron-platinum/formula-v-sae-5w-30_43359/Και εδω στην Mercedes αν τσεκαρεις τα εχει μεσα στα προβλεπομενα για 229.51 απο την ΕΚΟ
https://operatingfluids.mercedes-benz.com/sheet/229.51
για 229.5 απο την CYCLON
https://operatingfluids.mercedes-benz.com/sheet/229.5Να μου πεις για τους Αμερικανους με τα Group VI και V
-
Τα λιπαντικα της Shell , δεν ειναι Ελληνικα, Μπορει να φτιαχνονται και στην Ελλαδα καποια, αλλά ειναι διεθνης εταιρεια. Δεν εχεις δει πχ στη F1 που λεει Shell ? Ε αυτα ειναι , οχι της Μοτορ οιλ
-
@araxnis said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
@rigas έχεις βγάλει δηλαδή τον καταλύτη;
Δεν τον έχω πάνω
Τα ρουφάμε ατόφια δηλαδή
Ρε σεις γιατί κάνετε τέτοιες ενέργειες? -
@alexandros-k said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Τα λιπαντικα της Shell , δεν ειναι Ελληνικα, Μπορει να φτιαχνονται και στην Ελλαδα καποια, αλλά ειναι διεθνης εταιρεια. Δεν εχεις δει πχ στη F1 που λεει Shell ? Ε αυτα ειναι , οχι της Μοτορ οιλ
Αυτά που έχουν στην F1 ούτε τα εγγόνια σου δεν θα τα δουν.
Τώρα αν λέει SHELL πάνω στην F1 και μέσα τα φτιάχνει άλλη εταιρία, δεν θα στο πουν.Σπόνσορας τους είναι και τους τα ακουμπάει.
Το ίδιο γίνεται με το Π.Π ταχύτητας εδώ, άλλο έλεγε το καπό… και αλλάααα λάδια ήταν μέσα στον κινητήρα
Το ίδιο και με τις μοτοσικλέτες. -
@rigas έχεις βγάλει δηλαδή τον καταλύτη;
Δεν τον έχω πάνω
Τα ρουφάμε ατόφια δηλαδή
Ρε σεις γιατί κάνετε τέτοιες ενέργειες?Μου θυμίζεις τον Bodo από την SACHS Performance που μιλάγαμε στο τηλέφωνο «Ελλάδα - Γερμανία» για να παραγγείλω κάποια πράγματα για την Μ3 τότε…
Και όταν άκουσε ότι τα θέλω για τον δρόμο…
Φώναζε !!!
Ναιν Ναιν Ναιν Ναιν…Anyway
-
@alexandros-k said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Αυτά που έχουν στην F1 ούτε τα εγγόνια σου δεν θα τα δουν.
Τώρα αν λέει SHELL πάνω στην F1 και μέσα τα φτιάχνει άλλη εταιρία, δεν θα στο πουν.Σπόνσορας τους είναι και τους τα ακουμπάει.
Το ίδιο γίνεται με το Π.Π ταχύτητας εδώ, άλλο έλεγε το καπό… και αλλάααα λάδια ήταν μέσα στον κινητήρα
Το ίδιο και με τις μοτοσικλέτες.Αλλο ειπα, αλλο καταλαβες . Ειπα τα Shell λιπαντικα δεν ειναι απο την Shell Ελλαδος ( coral gas) που ξερουμε
Ειναι πολυεθνικη εταιρεια -
Γνώμες για καλό (και κατά προτίμηση επώνυμο) λάδι για Toyota Starlet με κινητήρα 4EFE. Eυχαριστώ!
-
Εφόσον έχεις κατανάλωση λαδιού θα κοιτούσα για τα valvoline maxlife έχω ακούσει ότι κάνουν δουλειά
-
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το Τοyota Engine Oil Semi-Synthetic 10W-40 A3/B3 ? Νομίζω είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι αντιπροσωπείες της Toyota.
-
Ερώτηση προς σχετικούς:
Έχω ένα VW Touran με τον 1.6 Tdi (85kw).
Τι λάδια παίρνει;
Ο μάστορας που μου άλλαξε τα λάδια τις προάλλες, μου έβαλε τα Fuchs titan gt1 flex23 5w30. Κάνουν στον κινητήρα; Ρωτάω γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω.Το μάνιουαλ αναφέρει:
Αυτό το bold στο τέλος της 1ης σελίδας μας πιάνει εμάς;
Θέλω λάδια με προδιαγραφές VW 507 00;Το λάδι που μου έβαλε βλέπω (στο νετ) να έχουν πάρει έγκριση μόνο για VW 505 00/505 01. Τι σημαίνει αυτό; ότι δεν κάνουν;
Επίσης γράφει στο νετ "Για Diesel VW με DPF που ζητούν την ACEA C3 , για λιγότερα KΜ από την VW 507."
Τι σημαίνει λιγότερα KM;Γενικά τι κάνω; είμαι ΟΚ ή πάω να τα ξανααλλάξω;
Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει.
-
Η 504/507 είναι η longlife προδιαγραφή της VW και ναι μάλλον ήθελες 507.
Για το λιγότερα km που λες, εννοούν μάλλον να τα αλλάξεις νωρίτερα από το κανονικό της 507 (αυτό το 20-30000 km που λένε γενικά). -
@sargus said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Ερώτηση προς σχετικούς:
Τι λάδια παίρνει;
Ο μάστορας που μου άλλαξε τα λάδια τις προάλλες, μου έβαλε τα Fuchs titan gt1 flex23 5w30. Κάνουν στον κινητήρα; Ρωτάω γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω.Το μάνιουαλ αναφέρει:
Θέλω λάδια με προδιαγραφές VW 507 00;Το λάδι που μου έβαλε βλέπω (στο νετ) να έχουν πάρει έγκριση μόνο για VW 505 00/505 01. Τι σημαίνει αυτό; ότι δεν κάνουν;
Επίσης γράφει στο νετ "Για Diesel VW με DPF που ζητούν την ACEA C3 , για λιγότερα KΜ από την VW 507."
Φίλε από την εμπειρία του αδελφού μου που έχει golf 1.6 tdi και κοντεύει τώρα στις 400000 χιλ χλμ καθώς κι εγώ στο δικό μου πόλο 6r tdi 1.6 με 115000 χρησιμοποιούμε το INA ULTRA STAR FE 5W-30 που καλύπτει τις προδιαγραφές 507.00. Εγώ χρησιμοποιουσα το Gastrol 5W-30 και το άλλαζα κάθε 30 δλδ δύο φορές το αλλαξα μια στις 30 και μία στις
60000 αλλά μετά μου είπε για νοθεία κλπ σ αυτά τα λάδια και από τότε ina κάθε 10χιλ.χλμ το αλλάζω όπως και ο αδερφός μου. Αλλά είναι απείραχτα τα αυτοκίνητα ούτε προγράμματα ούτε τπτ και κανονικά με egr και dpf επάνω -
@sargus said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Ερώτηση προς σχετικούς:
Τι λάδια παίρνει;
5 30 με 507 προδιαγραφή βάζω που έχω τον ίδιο κινητήρα και dpf
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]