Dec 21, 2024, 12:16 PM

~> 408 (με td) εκθεσιακό phev, td mhev 136ps:

Το εκθεσιακό γκρί του γραφίτη (αντίστοιχο του dolphin grey του Tig) πολύ όμορφο παρά τις ανθρακί 17΄΄της Allure, οι οποίες είναι η αλήθεια αφήνουν μεγάλο κενό στους θόλους (κάτι το οποίο όπως φάνηκε στη συνέχεια είναι γενικότερο «ζήτημα» σε αυτά τα σκάφη). Κατά τα άλλα πολύ όμορφο από άκρη σε άκρη. Οι ακμές του, ειδικά από μέση και πίσω, μου δίνουν την εντύπωση ότι ο σχεδιαστής είχε ονείρωξη με το batmobil ^^.
Μπαίνοντας στο εσωτερικό απολαμβάνεις μια πολύ καλή ποιότητα υλικών/συναρμογής για την κατηγορία τιμής. Κλείνοντας την πόρτα έρχεται μια γενναία απομόνωση από το περιβάλλον δείχνοντας ότι έχει γίνει καλή δουλειά στην ηχομόνωση της καμπίνας. Οι χώροι είναι άνετοι παρά τις εν μέρει «παρεμβατικές» για τον οδηγό, ένεκα design, κονσόλα και πόρτα. Βρίσκεις εύκολα θέση οδήγησης που δεν σου κόβει τον πίνακα οργάνων το icockpit ενώ κάθεσαι χαμηλά και «μέσα» στο όχημα δίνοντάς σου την αίσθηση ότι πρόκειται να οδηγήσεις κάτι δυναμικό. Spoiler alert, στα λόγια της γειτόνισσας Dua Lipa «illusion»…
Τα μεγάλα shorts cuts του infotainment αν και αφής στερούμενα feed bacκ θεωρώ θα βοηθήσουν στην χρήση αυτού σε συνδυασμό με τον φυσικό διακόπτη ήχου. Πίσω, ενώ η ψαλίδα της ποιότητας υλικών και συναρμογής δεν ανοίγει πολύ (χωρίς φυσικά να είναι αντίστοιχη), έχουμε άπλετους χώρους για τα πόδια, αρκετούς για το κεφάλι αλλά αφού καταφέρεις να μπεις. Μπήκα βγήκα περί τις δέκα φορές. Σε όλες κοπάνησα στο κατώφλι το κεφάλι μου στο ύψος όπου κάθονται τα γυαλιά όταν τα φοράς! Ευτυχώς ακόμα δεν φοράω γυαλιά. Για να μπεις πίσω και να μην χτυπήσεις κεφάλι πρέπει να είσαι το πολύ 1,75cm. Κρίμα γιατί όταν μπεις οι πίσω χώροι έχουν αρκετό πλάτος, αντιστοιχούν σε «D» στα πόδια και καλοί «C» για κεφάλι. Πάντα ένεκα σχεδιασμού οροφής. Ο χώρος των αποσκευών έχει καλό βάθος και μεγάλο μήκος. Φυσικά κάτω από το κάλυμμα υπάρχουν μπαταρίες και κιτ επισκευής (phev, στο mhev td δεν άνοιξα αποσκευών). Όλα τα καθίσματα υποστηρίζουν μεγάλο μέρος του μηρού με αποτέλεσμα να κάθεσαι πολύ άνετα. Στην πλάτη προσωπικά έχω πάντα θέμα με την οσφυϊκή υποστήριξη στα Peugeot αλλά δεν είχα τον χρόνο να μπω σε διαδικασία ρυθμίσεων οπότε μπορεί και να τα αδικώ.
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ότι πλέον η Allure στα ετοιμοπαράδοτα (έχει αρκετά κομμάτια σε διάφορα χρώματα) κοστίζει 33.500€ με το promo χρώμα. Το λες και vfm. Μάλιστα επειδή έτυχα τον πωλητή που γνωρίζω μου είπε ότι υπάρχει mhev (δεν ξέρω χρώμα) με 1900km το οποίο μπορώ να πάρω «κανά διχίλιαρο κάτω», για όποιον ενδιαφέρεται. Το κακό είναι ότι πλέον έρχεται και η Allure με 19΄΄…
Στο td τα πράγματα ήταν τόσο προβλέψιμα που θα μπορούσα να εκφέρω άποψη χωρίς να το οδηγήσω. Το σκάφος είναι πολύ μεγάλο για ημιάκαμπτο και αυτό το μοτέρ. Είναι επιεικώς επαρκής για καθημερινές μετακινήσεις ο κινητήρας των 136ps. Το αυτοκίνητο στερείται δύναμης και λαχανιάζει πολύ γρήγορα. Σε αυτό δεν βοηθάνε καθόλου οι μόνο 6 σχέσεις του dct. Ίσως να ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα με 7 εκ των οποίων οι 6 πρώτες να είναι αρκετά κοντές. Το αυτοκίνητο είναι σαν να μην ξεκολλάει εύκολα από την αδράνεια. Οι ρεπρίζ του κατά την προσωπική μου άποψη σε ένα ταξίδι με οικογένεια θα ήταν στερούμενες παντελώς ενεργητικής ασφάλειας σαν όχημα μιας άλλης εποχής, για να μην πω επικίνδυνες. Όποιος το θέλει mhev να κάνει την χάρη στον εαυτό του να το έχει μόνιμα στο sport όπως το dct όμως δεν φαίνεται να θέλει να βρίσκεται καθώς σαν να κλοτσάει λίγο παραπάνω από όσο θα ήθελα. Ή να το πάρει phev αν θέλει οπωσδήποτε αυτό. Κατά τα άλλα τυπικό Peugeot της εποχής. Καλή ηχομόνωση, αθόρυβη κύλιση, ξερές και απότομες αντιδράσεις του πίσω μέρους ένεκα ημιάκαμπτου και ένα τιμόνι πανάλαφρο χωρίς ιδιαίτερο feedback. Στις εγκάρσιες ανωμαλίες αντιδρά το πλαίσιο σαν αγροτικό (…) και το ακούς να «υποφέρει». Κρίμα πραγματικά, είναι χειρότερο οδηγικά από το 308 mkii των 17k της γυναίκας μου. Το προτείνω μόνο για όσους θέλουν να το βλέπουν , ύστερα από detailing, παρκαρισμένο στο ημίφως του σούρουπου σε κάποιο έντονο χρώμα όπως του promo ή το κόκκινο.

~> Νέο 3008 (έκθεση χωρίς td):

Τι να σας πω. Δεν μου άρεσε καθόλου από κοντά. Νομίζω ότι με χάλασαν υπερβολικά τα σχήματα των φωτιστικών του σωμάτων. Ενώ υπήρχε διαθέσιμο td δεν μπήκα στη διαδικασία. Εντός βελτιωμένοι χώροι, πολύ καλή ποιότητα υλικών συναρμογής αλλά και η αίσθηση των υφασμάτων στις υφές. Εντυπωσιακό στο μάτι το icockpit. Μεγάλος και πολύ χρηστικός ο χώρος αποσκευών. Με χάλασε τόσο η εμφάνισή του σε συνδυασμό με την οδηγική εμπειρία του 408 η οποία μόλις είχε προηγηθεί που σκεπτόμενος οτ μοιράζονται μηχανικά μέρη αρνήθηκα να πάρω td. Αυτό, αντίθετα με το 408, δεν θα το πρότεινα ούτε για φωτογραφία. Sorry, not sorry Peugeot…