-
Λόγω μιας δουλειάς στην Κηφισίας σήμερα πρωί,βρήκα 15-20 λεπτά χρόνο να δω το ΕΧ30 από κοντά στην εκεί αντιπροσωπεία.
Εμφανισιακά μου άρεσε τόσο εξωτερικά (είχε ένα προς ανοιχτό θαλασσί έξω κι ένα λευκό περλέ μέσα),αλλά κι εσωτερικά.Ευρύχωρο για την κατηγορία του κι επίσης το πιο ποιοτικό στην κατηγορία του από όσα έχω υπόψη (μόνο τα υποβραχιόνια στις πίσω πόρτες ενώ είναι ποιοτικά μου φάνηκαν ότι με το χρόνο ίσως να δώσουν κάποιους τριγμούς). Ο πωλητής αρκετά εξυπηρετικός και μου έδωσε το τηλ. του αν θέλω να κλείσω και td.Επίσης αρκετός κόσμος για καθημερινή πρωί μέσα
Δεν υπάρχει σε ετοιμοπαράδοτο (παράδοση Αύγουστο,όσα λίγα είχαν φέρει έχουν προπωληθεί ήδη(!),έτσι τουλάχιστον είπαν).Kαι μερικές φωτο:
-
Πολύ ωραίο φαινεται.Τα υλικα μαλλον δειχνουν ετσι γιατι είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον.Όπως και όλο το αυτοκίνητο λένε .
-
καλό φαίνεται
Δεν τρελαινομαι αλλά καλό
-
πανεμορφο! ενα ταληρακι να ηταν πιο φτηνο, θα ηταν πιο ευπεπτη η τιμη του (μαζι με το 8αρι της επιδοτησης) για αυτοκινητο πολης.
-
Δηλαδή να ξεκινούσε από τα 25 παρά με τη μικρή μπαταρία; Όποιος το δει από κοντά, καταλαβαίνει ότι είναι σούπερ στα 30 παρά. Μην κάνεις το λάθος να το συγκρίνεις με το Tesla, αυτό απλώς δεν έχει αντίπαλο.
-
@dimsabas said in VOLVO FORUM:
Δηλαδή να ξεκινούσε από τα 25 παρά με τη μικρή μπαταρία; Όποιος το δει από κοντά, καταλαβαίνει ότι είναι σούπερ στα 30 παρά. Μην κάνεις το λάθος να το συγκρίνεις με το Tesla, αυτό απλώς δεν έχει αντίπαλο.
δεν το συγκρινω με τεσλα, αλλα με σουπερμινι. Το ξερω οτι ειναι αδικη η συγκριση λογω χαοτικης διαφορας στις επιδοσεις, αλλα με τετοιο πορτμπαγαζ, θεωρω οτι ειναι αποκλειστικα αυτοκινητο πολης.
Ο πιο κοντινος του αντιπαλος, στα ματια μου, ειναι το "μικρο" mg4. -
@dettol said in VOLVO FORUM:
ξερω οτι ειναι αδικη η συγκριση λογω χαοτικης διαφορας στις επιδοσεις, αλλα με τετοιο πορτμπαγαζ, θεωρω οτι ειναι αποκλειστικα αυτοκινητο πολης.
Ο πιο κοντινος του αντιπαλος, στα ματια μου, ειναι το "μικρο" mg4.Υπολείπεται πάρα πολύ σε κύρος, νομίζω πιο καλά ταιριάζει με 2008 και Mokka, έτσι που είναι και αψηλά. Δε λέω τι θα αγόραζα, λέω πώς ματσάρει.
-
@dimsabas said in VOLVO FORUM:
@dettol said in VOLVO FORUM:
ξερω οτι ειναι αδικη η συγκριση λογω χαοτικης διαφορας στις επιδοσεις, αλλα με τετοιο πορτμπαγαζ, θεωρω οτι ειναι αποκλειστικα αυτοκινητο πολης.
Ο πιο κοντινος του αντιπαλος, στα ματια μου, ειναι το "μικρο" mg4.Υπολείπεται πάρα πολύ σε κύρος, νομίζω πιο καλά ταιριάζει με 2008 και Mokka, έτσι που είναι και αψηλά. Δε λέω τι θα αγόραζα, λέω πώς ματσάρει.
εκει δεν τιθεται καν συγκριση! ψοφιμια τα e2008 και e-mokka ΚΑΙ 3 χιλιαρικα πιο ακριβα
-
@gatoz said in VOLVO FORUM:
@chris__7 said in VOLVO FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.ηθελς να ρωτήσω επειδή πωλούνται πολλά μετάχειρσμενα xc40 και xc60 4ετιας και άνω και ηθελα να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστα και αν τα σέρβις είναι σε καλές τιμές.Αν και ξέρω ότι η εγγύηση δεν είναι ούτε 4 σε αυτά.
xc60 ειναι αμαξαρα
και αχαλαστο - ασπαστο
απο τα καλυτερα που ειχα ποτεςτιμες σερβις δεν ξερω.
να εχεις υποψη σου να παρεις κατι μετα το 18 ή του 18 - κατι εγινε εκει, νομιζω κατι αλλαξανε
το πετρελαιο ειναι επισης εξαιρετικο και με τα 235 και με τα 190, μικροδιαφορες ανεπαισθητες
τα 190 που πουλιουνται σαν χάιμπριντ εχουν και μειωμενο φορο να τα παρεις απο εξωτερικο μτχ
εκδοση ψαχνεις την μομεντουμ κατ ελαχιστο
το 40αρι δεν ειναι αμαξαρα, ειναι απλα ενα καλο αμαξιαν βρεις σε καλη τιμη, βλεπεις και v60 τετρακουνες - τρομερα σαν εμπειρια και επισης αχαλαστα - ρωτα και τον ντιμσαββα στο καρτολκ, νομιζω μονο τα καλυτερα θα εχει να πει
αλλα δεν ειναι σουβΚαλησπέρα σε όλους, θέλοντας να κάνω τη μετάβαση από ενα qashqai+2 4x4 σε κάτι επίσης light off road, αλλά πιο γρήγορο+premium, γύρω στα 45χιλ , αντί ενός καινούργιου Tucson/sportage, σκέφτηκα κ τα μεταχειρισμένα του 2018/9, xc60 T8 392 ή 407 αλογα ή και v90 cross country T6 310 αλογα ...
Ακούω διάφορα περί προβλημάτων ή κόστη service/ανταλλακτικών και θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας...
Υπάρχει βέβαια πάντα κ η επιλογή να κρατηθεί το υπάρχον για τα light off road, κ να πάω σ ενα Hyundai i20 n , να παίζει ο μπαμπάς...
-
Σήμερα στον καφέ έμαθα για Volvo 1 έτους που αυτο - αναφλέγηκε ( πόρισμα πυροσβεστικής ) καίγοντας μαζί 1.000.000€ σε τρακτέρ εξοπλισμό και εφόδια .
Προφανώς ο ιδιοκτήτης αγρότης δεν είναι απο αυτούς των μπλόκων και έβαλε μεγαλοδικηγόρο για να κυνηγήσει την υπόθεση , περισσότερα σύντομα στον Ευαγγελάτο... -
@monman2 said in VOLVO FORUM:
Σήμερα στον καφέ έμαθα για Volvo 1 έτους που αυτο - αναφλέγηκε ( πόρισμα πυροσβεστικής ) καίγοντας μαζί 1.000.000€ σε τρακτέρ εξοπλισμό και εφόδια .
Προφανώς ο ιδιοκτήτης αγρότης δεν είναι απο αυτούς των μπλόκων και έβαλε μεγαλοδικηγόρο για να κυνηγήσει την υπόθεση , περισσότερα σύντομα στον Ευαγγελάτο...Κάπου στη Πελοπόννησο έγινε αυτό...XC40.
-
Προφανώς ο ιδιοκτήτης αγρότης δεν είναι απο αυτούς των μπλόκων και έβαλε μεγαλοδικηγόρο για να κυνηγήσει την υπόθεση , περισσότερα σύντομα στον Ευαγγελάtoθερμικό ή ηλεκτρικό?
-
Εξωθερμικο (πολυ)
-
Σχετικά καλή αυτονομία (single motor extended range) για τέτοιες συνθήκες (0 βαθμ. εξωτ.θερμ.):
Δεν κατάφερε να το φορτίσει πάνω από 93-94% με AC. Δεν κατάλαβα ακριβώς το λόγο,αλλά κάτι λέει μήπως έφταιγε το συγκεκριμένο αμάξι που του έδωσαν ή είναι πρόβλημα γενικότερο του μοντέλου (κάτι που μου φαίνεται λιγότερο πιθανό,μια και δεν το έχει αναφέρει κάποιος σε καμιά δεκαριά άλλα review που έχω δει).
-
Προφανώς ο ιδιοκτήτης αγρότης δεν είναι απο αυτούς των μπλόκων και έβαλε μεγαλοδικηγόρο για να κυνηγήσει την υπόθεση , περισσότερα σύντομα στον Ευαγγελάτο...Να το μάθει και η Volvo Car Hellas πάντως το περιστατικό. Προς το παρόν μια φωτιά έχει καταγράφει σε ένα XC40 υβριδικό στην εθνική οδό...
-
@volvozeus said in VOLVO FORUM:
Προφανώς ο ιδιοκτήτης αγρότης δεν είναι απο αυτούς των μπλόκων και έβαλε μεγαλοδικηγόρο για να κυνηγήσει την υπόθεση , περισσότερα σύντομα στον Ευαγγελάτο...Να το μάθει και η Volvo Car Hellas πάντως το περιστατικό. Προς το παρόν μια φωτιά έχει καταγράφει σε ένα XC40 υβριδικό στην εθνική οδό...
Αυτός που μου το είπε ήταν γείτονας του σε χωριό της Νάουσας...
-
Επειδή υπήρξαν στο παρελθόν αρκετά περιστατικά πυρκαγιών σε οχήματα που υπήρχαν ανακλήσεις αλλά για διάφορους λόγους δεν είχαν γίνει (προηγούμενης γενιάς S/V60), υπάρχει πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα από την VCH. Πέραν του ότι δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στα τελευταία μοντέλα, αν υπήρχε τέτοιο περιστατικό, με τέτοια έκταση και νούμερα, να είσαι σίγουρος ότι τα στελέχη εδώ θα το ήξεραν. Αυτός που στο είπε ή μπέρδεψε μάρκα ή του αρέσει να φτιάχνει ιστορίες.
-
@volvozeus said in VOLVO FORUM:
Επειδή υπήρξαν στο παρελθόν αρκετά περιστατικά πυρκαγιών σε οχήματα που υπήρχαν ανακλήσεις αλλά για διάφορους λόγους δεν είχαν γίνει (προηγούμενης γενιάς S/V60), υπάρχει πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα από την VCH. Πέραν του ότι δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στα τελευταία μοντέλα, αν υπήρχε τέτοιο περιστατικό, με τέτοια έκταση και νούμερα, να είσαι σίγουρος ότι τα στελέχη εδώ θα το ήξεραν. Αυτός που στο είπε ή μπέρδεψε μάρκα ή του αρέσει να φτιάχνει ιστορίες.
Αυτός που μου το είπε είναι γείτονας του και ξεσηκώθηκε νυχτιάτικά γατί κινδύνεψε και το δικό του σπίτι
https://www.pena.press/home/93ccfg5lmxxp3l7j5e47maeapaj5x9
Mου έκανε εντύπωση που είπε για Volvo 1 έτους γιατί ο φίλος δεν ασχολείται με τα αυτοκίνητα για τρακτερ πες του...
προφανώς είναι νωρίς να βγεί επίσημο πόρισμα αλλα ανεπίσημα η πυροσβεστική είπε οτι την φωτιά την έβαλε το volvo , έτσι λέει το ρεπορτάζ "φρέντο στην καφετέρια" , μπορεί να λεει και ιστορίες ...
-
Αν δεν είναι γενικό το φαινόμενο τότε η αυτανάφλεξη μπορεί να ωφελείται σε πολλούς παράγοντες.
Πριν λίγα χρόνια κάηκε αλωνιστική του κουτιού( λίγων μηνών ήταν) στην αποθήκη.
Δεν υπήρξε κάποια αποζημίωση καθώς δεν ήταν ασφαλισμένη για πυρκαγιά. Το ότι δεν ασφαλίστηκε ήταν γιατί σύμφωνα με τον ασφαλιστή η κάλυψη θα ίσχυε μόνο σε περίπτωση που θα συνέβαινε εκτός δουλειάς και αφελώς ο πελάτης σκέφτηκε πως αν καεί προφανώς θα καεί μέσα στο χωράφι, που να φανταζόταν.Ένα ποντίκι πχ να πάει να φάει την κεντρική παροχή από τη μπαταρία με το σπινθήρα που θα κάνει μπορεί να ξεκινήσει φωτιά, γι αυτό τα αγροτικά μηχανήματα έχουν γενικό διακόπτη.
-
VOLVO FORUM